Instructies schrijven – een instructie om geld mee te verdienen!

Instructies schrijven – een instructie om geld mee te verdienen!

Instructies schrijven is niet alleen maar voor technici in de handleidingen-branche; ook als je aan content marketing doet, kan je met het schrijven van instructieve teksten toch zeker een leuke boterham verdienen. Hoe? In deze blog gaan we je uitleggen hoe je een instructie schrijven kunt voor jouw content marketing.

Instructies schrijven voor je product

Als je iets verkoopt of aan affiliate marketing doet, is het schrijven van instructieve teksten ideaal om de lezer bekend te maken met het product in kwestie. Verkoop je bijvoorbeeld een huishoudelijk apparaat, of een interessante nieuwe gadget, dan zal enige uitleg over hoe deze te gebruiken de potentiële koper zeker goed van pas komen.

Door eerst je uitleg te schrijven, en aan het eind van je tekst het product aan te bieden, weet je dat je door de instructie de aandacht van de lezer te pakken hebt gehouden tot het einde; deze wilde per slot van rekening leren iets te doen. Dat is ook wat je in je hoofd moet houden: de lezer wil weten hoe hij of zij X moet doen, en dit leg jij uit in jouw instructieve tekst. Hiervoor heeft hij echter Y nodig, en dát bied jij aan!

We geven je voor het handleiding schrijven een voorbeeld. Stel, je verkoopt een fietspomp of ventiel. Schrijf dan een instructie over banden plakken. Iedereen die wil leren over banden plakken, zal jouw tekst lezen om dit te leren, en gedurende de instructie komen ze erachter dat ze enkele artikelen nodig hebben. En hoe komt hij hieraan? Je raadt het al!

Instructieve teksten tonen kennis

Een instructie schrijven doe je niet alleen omdat je aan het eind van je tekst je lezer gelijk kan aanbieden wat ze nodig hebben voor het uitvoeren van de taak. Waar je instructie óók goed voor is, is om te laten zien dat je verstand hebt van zaken.

Verkoop je bijvoorbeeld internetkabels? Maak dan meerdere instructieblogs die beschrijven hoe deze kabels werken, hoe je ze kunt aansluiten en zelfs hoe je ze zelf kan maken. De lezer zal hierdoor niet alleen wat leren over deze kabels, maar zal ook overtuigd raken dat jij een betrouwbare aanbieder bent; jij hebt er zo te zien overduidelijk genoeg verstand van!

Hiermee geef je niet alleen hulp, maar ook een gevoel van vertrouwen. En natuurlijk ook het nodige product. Houd er dus rekening mee dat je niet alleen instructies wil geven en producten wil aanbieden, maar ook dat je duidelijk wil maken dat jij verstand van zaken hebt.

Instructies schrijven: een instructie

Nu je weet waar instructieve teksten schrijven goed voor is, wil je natuurlijk ook weten hoe je dit precies doet. Ben je zelf een deskundige op het gebied van wat je verkoopt, of aanraadt via affiliate marketing, dan zal dit niet te moeilijk voor je zijn – leg uit wat de lezer moet doen zoals je ook een vriend of vriend zou uitleggen hoe alles precies werkt.

Heb je minder verstand van de producten waarvan je wil dat de lezer ze koopt, dan is een instructie schrijven een stuk lastiger. In dit geval moet je jezelf goed inlezen over hoe alles werkt en – beter nog – zelf leren wat te doen door het product zelf te gebruiken. Schrijf zorgvuldig alle stappen op en verwerk deze tot een goed leesbare, instructieve tekst.

Houd het niet bij één instructie

Een belangrijke tip om te onthouden, is dat je niet maar één tekst moet willen schrijven, en dus meerdere instructieve teksten dient te uploaden. Maar hoe doe je dit?

Laten we je helpen met een voorbeeld van een instructie. Stel, je schrijft affiliate teksten voor speciale vulpennen. Dan kan je een instructie schrijven over hoe de pen precies werkt en hoe je de vulling vervangt, maar ook over hoe je bijvoorbeeld methodisch schrijven moet, hoe je je kind kan helpen met spelling, of hoe je een lijstje opstelt met alle schoolspullen die je kopen moet voor je nieuwe brugklasser.

Handleiding voor je apparaat

Ook is het altijd handig om een goede handleiding te schrijven voor apparaten of gadgets – ook al zitten deze bij de aankoop inbegrepen. Hiermee laat je je potentiële koper zien dat je niet alleen daar bent om te verkopen, maar ook om te helpen. Koopt iemand jouw product? Dan weten ze dat er een perfect geschreven handleiding voor ze klaar staat op het web.

Handleidingen schrijven zijn niet direct een voorbeeld van hoe je instructieve teksten schrijft; een handleiding is namelijk vaak net iets anders. Veel instructieve teksten helpen de lezer om iets te begrijpen, zelf uit te voeren en bieden soms oefeningen of voorbeelden van verschillende zaken om rekening mee te houden.

Een handleiding is daarentegen vaak een eenvoudig stappenplan dat op de meest simpele, directe manier geschreven is. Denk hierbij aan de kleine briefjes die je in de verpakking vindt met stap 1, stap 2, stap 3, enzovoort.

Instructies laten schrijven

Heb je toch nog moeite met het schrijven van instructieve teksten? Dan kan je natuurlijk ook nog altijd hulp inschakelen. Wij van Writgo hebben veel teksten geschreven voor producten van alle vormen en maten, waarmee wij zowel kennis als ervaring hebben opgedaan op meerdere gebieden.

Zit je eraan te denken een instructieve tekst te laten schrijven, dan is het natuurlijk zaak dat deze geschreven wordt door iemand die er verstand van heeft, of anders beschikking heeft tot voldoende bronnen die voor onderzoek gebruikt kunnen worden.

Wij staan natuurlijk graag voor je klaar om je hiermee te helpen. Heb je een nieuwe gadget aan te bieden, of wil je een instructie voor handelen in crypto, zodat jij daar jouw affiliates in kan plaatsen? Neem dan vandaag nog contact met ons op of bezoek onze productpagina!

Over de Auteur

Wij zijn Writgo.nl! Een gepassioneerd schrijversteam dat dagelijks voor je klaar staat om al je content te schrijven. Naast het schrijven van content voor onze klanten delen we ook op deze website met regelmaat interessante dingen die gaan over het online ondernemerschap en online geld verdienen. Hiermee hopen we ook mensen die nog niet begonnen zijn, warm te krijgen voor het starten van een eigen business.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]