Meer en meer jongeren kiezen voor een carrière op het digitale vlak. Door de opkomst van het internet zijn er immers veel kansen ontstaan; zo kiezen er onder meer veel mensen voor om zich met affiliate marketing bezig te gaan houden. Dat was pakweg 15 jaar onmogelijk, aangezien het internet destijds nog niet zo erg doorontwikkeld was.

Door de ontwikkelingen op het internet is het in ieder geval mogelijk worden om online geld te gaan verdienen. Maar, hoe kun je nou inkomen genereren met affiliate marketing? Hoeveel geld kun je gaan genereren met affiliate marketing? En hoe kun je zelf aan de slag gaan om inkomsten te gaan genereren met affiliate marketing? Op al die vragen vind je in dit artikel een passend antwoord!

Weinig risico’s, hoge verdiensten

Ben je op zoek naar het meest lucratieve verdienmodel? Wil je ondertussen ook zo min mogelijk risico’s lopen? Dan is het om beide redenen aan te raden om met affiliate marketing aan de slag te gaan. Bij dit online verdienmodel loop je namelijk nagenoeg geen risico’s, terwijl de verdiensten wel onwijs hoog op kunnen lopen.

De hoge verdienste merk je echter vaak pas op de lange termijn. Hoe dat precies zit? Dat bespreken we graag in dit artikel, maar we willen je hier wel alvast op wijzen. Het is dus niet altijd rozengeur en maneschijn bij affiliate marketing. Als je écht succesvol wilt worden, moet je onwijs hard werken. Je moet elke dag veel input gaan leveren; op de lange termijn geniet je daardoor van de gewenste output.

Hoe het komt dat je bij affiliate marketing met bijna geen risico’s te maken hebt? Dat komt onder meer door de volgende aspecten:

Al deze risico’s zijn wél aan de orde bij andere online verdienmodellen. Als je bewust voor affiliate marketing kiest, kies je dus eigenlijk bewust ook voor een risicoloos online verdienmodel.

Hoeveel inkomsten kun je genereren met affiliate marketing?

Het mag duidelijk zijn: affiliate marketing is een verdienmodel waarbij je zelf amper risico loopt. Dat is dan ook één van de belangrijkste voordelen van dit verdienmodel, maar een ander voordeel is ook terug te vinden in de mogelijke verdiensten. Als we bijvoorbeeld naar Jacko Meijaard kijken, zien we het dat met affiliate marketing mogelijk is om 10.000 euro per maand te verdienen.

Ja, zeker. Als je op de juiste wijze met affiliate marketing aan de slag gaat, kun je echt veel geld gaan verdienen. Om hoeveel geld dat dan gaat? Nou, je kunt echt 10.000 euro per maand gaan verdienen.

Maar, let op: dit gaat niet zomaar. Alleen als je het op de juiste manier aan weet te pakken, kun je op termijn veel geld gaan verdienen. Je moet hierbij bovendien rekening houden met een lange aanloopperiode.

Hoe kun je veel inkomsten gaan genereren?

Heb je oren naar een carrière als affiliate marketeer? Dan ben je zeker niet de enige. Zoals je eerder in dit artikel al hebt kunnen lezen, kiezen meer en meer mensen voor een carrière als affiliate marketeer. Feit is echter dat lang niet alle affiliate marketeers ook daadwerkelijk succesvol worden en geld gaan verdienen.

Hoe kun je er nou voor gaan zorgen dat jij succesvol gaat worden? Hoe kun je er nou voor zorgen dat jij wél veel geld gaat verdienen? Wij hebben enkele belangrijke facetten daarvoor op een rijtje gezet. Houd goed rekening met onderstaande facetten en probeer onze tips zo goed mogelijk op te volgen.

Lange aanloopperiode

Als je met een nieuwe affiliate website start, moet je eerst jouw pijlen richten op de optimalisatie van jouw website. Door jouw website te blijven optimaliseren, kun je uiteindelijk hoge rankings binnen Google gaan verkrijgen. Die hoge rankings binnen Google gaan op den duur voor meer en meer organische bezoekers zorgen.

Des te meer organische bezoekers je weet te trekken, des te hoger jouw bezoekersaantallen gaan worden. Des te meer bezoekers je weet te trekken, des te groter de kans is dat je website gaat converteren.

Als je uiteindelijk ook de conversie op jouw website in orde hebt, kun je geld gaan verdienen. Houd hierbij dus wel rekening met een lange aanloopperiode. Het duurt immers enige tijd voordat je jouw website hebt geoptimaliseerd, voordat jouw website binnen Google opgenomen wordt en voordat Google meer waarde aan jouw website toe gaat kennen.

Stel nou dat je op 1 januari met affiliate marketing gaat beginnen. Dan moet je er echt rekening mee houden dat je pas na de zomer – of eventueel zelfs pas volgend jaar – inkomsten gaat genereren. Tot die tijd moet je veel en hard werken. Doe je dat niet? Dan ga je simpelweg géén geld verdienen met affiliate marketing.

Juiste producten aanbieden

Uiteraard is het ook zaak dat je de juiste producten aan gaat bieden. Het advies is om altijd te kiezen voor een zogeheten niche. Dat is eigenlijk een productgroep met een interessant aanbod, maar waar nog weinig concurrentie voor aanwezig is.

Je bent daardoor snel in staat om bijvoorbeeld hoge rankings binnen Google te krijgen. Wens is daarbij uiteraard wel dat er wel naar bijpassende zoektermen gezocht wordt. Het uitvoeren van een uitgebreid zoektermenonderzoek is dan ook van cruciaal belang.

Kies bijvoorbeeld niet voor de markt ‘sneakers’. Je moet dan opboksen tegen partijen met een véél groter marketingbudget. Op den duur ga je het daar absoluut niet van winnen, dus kies bij voorkeur voor een niche die aan de volgende eigenschappen voldoet:

  • Er moet een hoog zoekvolume zijn
  • Er moet weinig concurrentie aanwezig zijn

Heb je een niche gevonden die aan deze eigenschappen voldoet? Dan heb je eigenlijk goud in handen. Binnen die niche heb je weinig concurrentie en kun je dus grote groepen bezoekers aan gaan trekken. Het uitkiezen van de juiste productgroep en de juiste bijbehorende producten is dus van cruciaal belang.

Inzet, doorzettingsvermogen & geduld

Kun je succesvol zijn zónder inzet en doorzettingsvermogen? Nee, dat is simpelweg onmogelijk. Succesvolle sporters leveren altijd onwijs veel inzet, succesvolle zakenmensen leveren altijd onwijs veel inzet en ook de succesvolle affiliate marketeers leveren altijd onwijs veel inzet.

Je moet absoluut niet denken dat je via het internet slapend rijk kunt worden. Affiliate marketing is en blijft ook gewoon een verdienmodel waarbij je hard moet werken en waarbij je veel doorzettingsvermogen moet tonen.

Om een succesvolle affiliate marketeer te kunnen worden, moet je dus beschikken over:

  • Veel doorzettingsvermogen
  • Veel inzet
  • Veel geduld

Waarom moet je over veel geduld beschikken? Dat heeft puur te maken met de lange aanloopperiode. In de periode dat je nog géén geld weet te verdienen, moet je juist veel inzet tonen en door blijven zetten. Bewaar ondertussen je geduld en pluk op lange termijn daar de vruchten van!

Focus, focus en nog eens focus

Is het verstandig om met drie verschillende affiliate websites tegelijkertijd te starten? Nee, het is veel beter om je aandacht op één project tegelijkertijd te focussen. Bepaal dus eerst met welke niche je aan de slag wilt gaan, ontwikkel je website en blijf je focussen op dit ene project.

Gaat het project op den duur lopen? Weet je veel inkomsten te genereren? Dan kun je altijd nog op gaan schalen. In dat geval weet je bovendien hóe je geld kunt verdienen, waarna je jouw kunstje ook met andere affiliate websites kunt gaan herhalen. Op die manier kun je op den duur dus moeiteloos jouw online business opschalen. Focus je aan het begin echter wel op één affiliate website.

Beschikken over de juiste kennis

Voordat je met affiliate marketing aan de slag kunt gaan, moet je ook over de juiste kennis beschikken. Zo moet je weten wat een affiliate netwerk is, wat een affiliate campagne is, hoe je een unieke affiliate link aanmaakt en hoe je zelf een affiliate website kunt gaan maken.

Hoe je dit allemaal het beste kunt leren? Nou, op Writgo.nl vind je veel achtergrondinformatie. Het is dus zeker aan te raden om eens onze website op je gemakje door te lezen. Daarnaast is het ook aan te raden om je aan te melden voor de Affiliate Marketing Revolutie.

Deze cursus is enkele jaren geleden door de affiliate-meester Jacko Meijaard ontwikkeld. Hij heeft zelf onwijs veel geld weten te verdienen met affiliate marketing. Zijn opgedane kennis wil hij op dit moment graag met jou delen; dat was dan ook dé reden waarom hij zijn eigen affiliate marketing cursus is gaan ontwikkelen.

Als je echt veel inkomstenen wilt gaan genereren met affiliate marketing, is het aan te raden om deze cursus te gaan volgen. Houd daarbij uiteraard ook de bovengenoemde facetten stuk voor stuk in de gaten. Heb je eenmaal de juiste mindset te pakken? Werk je elke dag super hard om jouw affiliate website tot een succes te maken? Dan ga je op lange termijn absoluut inkomsten genereren met affiliate marketing!