In welke cryptomunt kun je het beste beleggen

In welke cryptomunt kan je het beste beleggen?

De wereld van crypto is het afgelopen decennium enorm gegroeid. Zo komen er steeds meer crypto en blockchain gerelateerde projecten. Dat betekent automatisch meer mogelijkheden om te investeren. Soms gaat een cryptokoers meerdere keren over de kop, dus niet zo gek dat er steeds meer mensen zijn die gaan beleggen. Maar de keuze is letterlijk reuze, dus hoe maak je een keuze? Daarom staat dit artikel in het teken van de vraag: in welke cryptomunt kan je het beste beleggen?

De keuze maken voor een cryptomunt om in te beleggen is erg lastig, omdat er gewoon veel te kiezen valt. Wil je echter een relatief veilige optie om in te investeren, ga dan voor de ‘stabielere’ cryptomunten:

  • Bitcoin
  • Ethereum

Wil je in een wat onbekendere cryptomunt investeren in de hoop dat deze flink gaat stijgen (een soort Shiba Inu)? Dan zijn de onderstaande opties wellicht interessant:

  • Cardano
  • Stellar
  • CELR

Welke coins zijn interessant?

Als we alle cryptocoins op gaan noemen die interessant zijn, zijn we wel even bezig. Om erachter te komen in welke cryptomunt je het beste kunt beleggen en het meeste geld mee te verdienen, is het echter wel belangrijk om een aantal cryptocurrencies op het oog te hebben. Daarom kijken we in het stukje hieronder naar enkele coins die interessant zijn.

Bitcoin

De eerste coin is direct de meest bekende: Bitcoin. Dit was de eerste cryptomunt op de markt en het is dan ook niet heel gek dat deze munt het meeste waard is. Velen denken dat ze te laat zijn met investeren hierin, maar niets is minder waar. De trend bij Bitcoin is namelijk: na een dip wordt er weer een volgend hoogtepunt bereikt. Houd daarom de koers in de gaten en denk eraan: buy the dip!

Ethereum

Een andere bekende cryptomunt waarin je het beste kunt investeren, is Ethereum. Deze munt is vooral zo groot geworden door het bekende blockchain netwerk. Erg veel projecten draaien hier namelijk op en daarom is het van essentieel belang voor veel verschillende processen. De verwachting is dat het blockchainnetwerk blijft door ontwikkelen en daarmee groeien. Dit heeft waarschijnlijk ook een positief effect op de koers.

Ga je liever voor een wat minder bekende cryptomunt? Hieronder lees jij over een aantal van de grootste potentiële groeiers van 2022!

Cardano

De eerste is Cardano. Zij zijn flink bezig met ontwikkelen en het doel is om een betere versie van de Ethereum blockchain te creëren. De voorspellingen zijn positief, en mochten ze slagen in deze missie zal de koers meerdere keren over de kop gaan.

Stellar

Dan kan je ook nog kiezen voor Stellar. Ook deze cryptomunt heeft een enorme potentie. Dit platform is gelanceerd om een gedecentraliseerd betalingsnetwerk te creëren dat jouw euro’s automatisch omzet naar dollars. Zo kan je internationaal handelen zonder te veel geld kwijt te zijn. Volgens experts heeft de koers van deze munt dit jaar een grote kans om door te stoten.

CELR

Tenslotte besteden we aandacht aan CERL. Wederom een veelbelovende cryptomunt die dit jaar echt wel kan groeien onder de juiste omstandigheden. Het project heeft als doel om snelle, veilige en goedkope blockchain applicaties op Ethereum, Polkadot en andere blockchains naar massa-adoptie te brengen.

Slim investeren in cryptomunten

Niet iedereen zal winst maken met crypto. Dat heeft vaak een duidelijke oorzaak: men investeert te impulsief. Zo wordt er belegt zonder onderzoek te doen en/of een beetje te weten over het hoe en wat van crypto. Mensen worden verblind door de mogelijke winsten, waardoor er verkeerde keuzes worden gemaakt. Om te voorkomen dat jij ook tot deze groep gaat behoren, kan je hieronder een aantal tips vinden.

De belangrijkste tip: zorg dat je weet wat beleggen inhoudt! Stap niet zomaar ergens in en weet wat je doet. Dat kan door het volgen van een cursus. Daarmee ga je gerichter beleggen en vergoot je jouw kans op succes! Ook belangrijk bij het investeren in crypto: kies de juiste exchange. Dat is een platform waar je cryptomunten kunt kopen en verkopen. De ene exchange is voor handelen een stuk voordeliger dan de ander en sommige exchanges zijn bijvoorbeeld veel veiliger. Voor Nederlanders is Bitvavo de beste optie, omdat dit ook een bedrijf is dat gevestigd is in ons land. Dat biedt voordelen als het betalen met iDEAL en de support die in het Nederlands beschikbaar is.

Conclusie

Inmiddels ben je weer aan het einde gekomen in het artikel waarin we hebben gekeken naar in welke cryptomunt je het beste kunt beleggen. Als het goed is ben je nu op de hoogte van enkele goede beleggingsopties. Hopelijk heb jij iets aan dit artikel gehad en zie ik je terug bij het volgende blogbericht!

Vergelijkbare berichten