Lid worden van IMU Plus
|

IMU Plus Review: is het je geld en tijd waard?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing? Dan is de kans groot dat je wel eens hebt gehoord van de Internet Marketing Unie – beter bekend als de IMU. En nou wil het dat de IMU cursussen aanbiedt, waaronder IMU Plus. In deze IMU Plus review gaan wij een kijkje nemen of deze cursus ook iets is voor jou.

Na het lezen van deze review weet jij zeker of je een IMU Plus online cursus volgen wil. Klinkt dit als iets interessants voor jou? Lees dan snel deze IMU Plus review en bepaal voor jezelf of ook jij er je marketing skills mee kan verbeteren!

Wat is IMU Plus?

Voor we gaan kijken of IMU Plus jou kan helpen met je online onderneming, gaan we eerst even een blik werpen op wat deze online cursus nou eigenlijk precies inhoudt. Daarvoor nemen we je eerst mee naar de Internet Marketing Unie zelf.

Wie zitten er achter de IMU?

De Internet Marketing Unie is in 2010 opgericht door Tonny Loorbach. Dankzij zijn interesse in psychologie wist hij te onderzoeken hoe sommige webpagina’s meer leads en bezoekers krijgt dan andere. Hij heeft dan ook een boek geschreven dat gaat over SEO.

De IMU kent overigens nog een eigenaar, namelijk Martijn van Tongeren. Martijn kwam oorspronkelijk bij de IMU als klant bij de Internet Marketing Unie, maar kwam er al snel achter dat hij meer voldoening haalde uit het hélpen van klanten.

Als klant had hij een goede inzicht van de minder sterke punten binnen de IMU, en wist met deze kennis een goede aanwinst van het IMU-team te worden. Vervolgens wist hij zich omhoog weten te werken tot manager – en is hij uiteindelijk geëindigd als heuse mede-eigenaar.

Wat doet de IMU?

Goed, nu weten we wie er achter de IMU zitten, maar wat doen ze precies? De IMU biedt hun eigen software aan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan Phoenix, software waarmee je een eigen website maken kunt. 

Ook bieden ze pay software producten aan waarmee je betaalpagina’s kan maken, of handige Plug & Plays. Je kunt zelfs via IMU een online community opstarten. Maar omdat er meer komt kijken bij internet marketing, bieden ze ook nog hulp bij het begrijpen van internet marketing – namelijk door middel van online cursussen.

Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren hebben samen met enkele mede-experts veel tijd, geld en energie gestopt in het ontwikkelen van sterke begeleiding en coaching.

Een IMU cursus volgen

Deze cursussen zijn waar we in deze IMU Plus review wat meer licht op werpen. IMU Plus is namelijk ook zo’n cursus. In deze cursus leer je veel over de potentie van het internet – met name hoe je deze kan gebruiken voor succesvolle online marketing.

Bij de IMU Plus cursus leer je over vele verschillende onderwerpen. Hier gaan we later wat uitgebreider naar kijken. Maar voor nu gaan we eerst even kijken naar wat een cursus bij IMU precies inhoudt.

IMU Plus, voorheen bekend als IMU Premium, voorziet je van lesmateriaal, live sessies en kan je deelnemen aan de IMU Plus community. Daarover ook later meer.

Hoe is IMU Plus ontstaan?

Hoe is IMU Plus nou eigenlijk tot stand gekomen? Dit is ontstaan uit de toenemende populariteit van het internet. Iedereen gebruikt het namelijk elke dag, en niet alleen maar meer voor plezier. Internet wordt ook almaar noodzakelijker voor alledaagse dingen, zoals je eigen administratie.

Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren merkten dat het internet echter niet tot volledige potentie benut wordt. Door bedrijven. Terwijl ondernemers juist veel winst kunnen behalen met behulp van het wereldwijde web.

Dat is waarom Tonny en Martijn besloten om ondernemers hier een handje mee te helpen. Hiervoor hebben ze IMU Premium de wereld in geholpen. Op deze manier kunnen ondernemers leren  het internet zodanig te gebruiken dat ze er winst mee behalen kunnen.

IMU Plus: wat kan je verwachten?

Nu komen we dan aan bij het onderwerp die de meesten waarschijnlijk het interessants vinden: wat biedt de cursus allemaal? Laten we een kijkje nemen.

Het idee van IMU Plus om het internet voor jou te laten werken. Er zijn natuurlijk vele cursussen te vinden online, dus ze moeten iets hebben waarmee zij eruit springen. Wat is dit dan?

In plaats van allerlei losse trajecten en seminars biedt IMU Plus juist een totaalpakket aan. Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren hebben lang gewerkt om dit concept perfect uit te werken, en kunnen nu dus een platform bieden waar ondernemers alles kunnen vinden wat ze nodig hebben.

Waarover kan je leren bij IMU Plus? 

Bij IMU Plus leer je ontzettend veel. Elk onderwerp staat centraal in het optimaliseren van je online business. De thema’s waarin IMU Plus gespecialiseerd zijn, zijn de volgende:

  • – Conversie optimalisatie
  • – Product lanceringen
  • SEO
  • Affiliate marketing
  • – Content marketing
  • – Community building
  • – Facebook marketing

Je merkt al wel wat de kern van deze kennis is: het internet gebruiken als instrument om succesvoller te worden als ondernemer. Maar hoe wordt deze kennis dan aangeboden?

Wat is de opbouw van IMU Plus? 

IMU Plus is een IMU Academy die je toegang verleent tot meerdere cursussen. Sterker nog, je hebt toegang tot elke IMU cursus die er is. Laten we eens enkele voorbeelden noemen.

Enkele IMU cursussen waar je met IMU Plus aan kan deelnemen, zijn ‘Meester in CEO’, ‘Tornado Masterclass’, ‘Content Marketing’ en ‘Facebook Martketing’.

Daarnaast krijg je ook toegang tot meerdere live sessies. Deze zullen we met nog wat meer details toelichten, maar het komt er in feite op neer dat je hiermee Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren direct te zien en horen krijgt. Soms komen er zelfs andere experts aan het woord.

Tot slot kan je ook nog deelnemen aan de IMU Plus Community. Tonny en Martijn beschrijven deze community voelt als een warm bad. Deze community is een online plek waar allemaal ondernemers samenkomen. En dat is handig!

Al deze ondernemers delen vaak inzichten waarmee je anderen echt verder kan helpen. Veel ervan zijn een Online Marketing Business of een andere online onderneming begonnen. Hun kennis en ervaringen kunnen andere IMU Community gebruikers echt goed helpen.

Niet tevreden? Geld terug

Het kan spannend zijn om te investeren in online cursussen. Mogelijk vraag je jezelf ook nog wel af of dit je geld waard is. Dat hoeft bij IMU gelukkig geen probleem te zijn.

IMU biedt namelijk een heuse geldteruggarantie. Heb je een  ontevredenheid over iets van de cursus? Dit kan je aangeven, waarna IMU je je geld terugbetaalt.

Waarom bieden ze bij IMU dan eigenlijk deze geldteruggarantie? Dat heeft te maken met feit dat er vele online cursussen geboden worden die beloven dat je veel succesvoller gaat worden met je online bedrijf. Deze beloftes zijn echter niet altijd even te haalbaar.

IMU vindt de geldteruggarantie dan ook meer een bevestiging voor potentiële klanten dat ze er niet op uit zijn je makkelijk geld afhandig te maken, maar juist écht te helpen. Ze staan dus echt 100 % achter wat ze leveren.

IMU Plus cursussen kan je gewoon vanaf thuis volgen

Word wijzer met de IMU cursussen

Nu gaan we iets beter kijken naar wat je kan verwachten van de cursussen. Je hebt met je IMU Plus lidmaatschap dus toegang tot al hun cursussen. Welke zijn dit dan?

Alle huidge bestaande IMU cursussen die je kunt volgen, zijn de volgende:

– Tornado Masterclass

– Funnel Vision

– Product Lanceringen

– Facebook Marketing

– Conversie Optimalisatie

– Neuromarketing

– Content Marketing

– Meester in SEO

– Sales Webinars

– Memberships & Community Building

De waarde van deze cursussen lopen uiteen van € 197,- tot zeker € 497,-. En hiervoor hoef je dus niet te betalen als je over een IMU Plus lidmaatschap beschikt! Let wel: dit zijn de bestaande IMU cursussen van nu – eens in de zoveel tijd worden er nieuwe cursussen toegevoegd.

Je merkt aan de titels van de cursussen wel dat deze over erg specifieke onderwerpen gaan die te maken met online ondernemen. De stof biedt dan ook ontzettend waardevolle informatie voor online ondernemers.

Twijfel je of je een IMU Plus lidmaatschap wil, maar wil je wél graag een kijkje nemen in de stof van een van de cursussen? Hun boek ‘De Online Marketing Tornado’ is nu ook online te koop! Neem hier snel een kijkje voor meer informatie.

Volg IMU Events, Seminars en Sessies

Naast de handige cursussen, heeft IMU Plus natuurlijk nog meer te bieden. Zo krijg je met IMU Plus ook toegang tot alle opnames die gemaakt zijn van seminars en IMU events.

Met IMU event opnames kan je dus waar en wanneer je maar wil terugkijken naar alles wat IMU ooit heeft gepubliceerd aan beeldmateriaal. Alle IMU events opnames zijn makkelijk terug te vinden en er zijn zelfs IMU event opnames van IMU events die meerdere dagen geduurd hebben.

Bekijk IMU event en seminar opnames

Welke IMU event opnames kan je dan zoal verwachten? Hieronder volgt een kort lijstje van live events die je kan terugkijken:

– Membership Masterclass

– Webpsychologie

– Verjaardag AFAS Circustheater

– Elite Seminar

– Online Sales Masterclass

– Traffic & Zichtbaarheid

– Business Summit

– Marketing Funnels Masterclass

– IMU Live Event 2021

– IMU Events 2015-2019

Oftewel, genoeg materiaal om een echte online marketeer van te worden dus. Het is dus zeker de moeite waard om ook even goed de tijd te nemen deze opnames te bekijken. Maar er is nog meer beeldmateriaal! Kijk maar even mee:

Neem deel aan IMU Plus Live Sessies

Met IMU Plus heb je ook nog toegang tot vele verschillende (live) sessies waar je veel van kan leren. De meeste hiervan worden door Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren zelf gegeven. Hieronder volgen enkele voorbeelden:

– 12 IMU Plus Live Sessies

Deze sessies vinden elke maand plaats, waarin Martijn, Tonny of zij samen een live expertsessie geven. Hierin geven ze inzichten die ze hebben opgedaan over de afgelopen periode, geven ze tips en komen ze soms met interessante challenges aanzetten.

Hierbij is er ook altijd mogelijkheid om vragen te stellen. Kan je er een keer niet bij zijn, dan is de sessie gewoon terug te kijken. De sessies hebben los van IMU Plus een waarde van € 2997,-

– 12 Live Gast Expert Sessies

Niet alleen Tonny en Martijn geven elke maand een sessie, maar ook wordt er maandelijks een gastexpert door ze erbij gehaald. In deze sessies komt er een IMU expert aan het woord die helpen in andere zaken die belangrijk zijn voor online ondernemers en online marketeers, maar waar Tonny en Martijn zelf wat minder kennis van hebben.

Hierbij kan je denken aan specifieke onderwerpen als copywriting, Google Ads, bepaalde SEO technieken, en online marketing met social media, zoals Facebook ads, Pinterest, Instagram en natuurlijk LinkedIn. De waarde van deze gast expert sessies zijn los € 2997,-

– 12 Live website review marathons

Wat is dit nou? Een review in een review? Nee, maar net als wij, geven Tonny en Martijn zelf óók graag reviews over producten en diensten waar hun lezers en gebruikers baat bij hebben. Dit staat dan ook centraal bij deze review marathon sessies.

Wat houdt dit precies in? Wel, eens per maand gaan experts uit hun team live een review marathon houden van allerlei websites. Iedereen die dan online is, kan hieraan meedoen. De ervaring van de IMU heeft hen namelijk geleerd dat samen andere websites bekijken en reviewen, iets is waar veel online ondernemers veel baat bij hebben.

Zonder IMU Plus hebben de website review marathon sessies een waarde van € 1997,-

– Overige bonus sessies

De grootste sessies hebben we nu met je doorgenomen, maar er is natuurlijk nog veel meer waaraan je kan deelnemen. Denk hierbij aan actualiteitssessies en speciale Q&A-momentjes waarop je alles kan vragen waar je nog mee worstelt. Soms worden er zelfs extra sessies van gastsprekers aangeboden!

Community Building met de IMU Community

Maar de online leeromgeving voor IMU Plus leden heeft nog meer te bieden! Want zoals we eerder al meldden, krijg je ook toegang tot de IMU Plus Community. Hiermee kan je met alle andere IMU Plus leden samen brainstormen, ervaringen delen en zelfs speciale IMU Challenges uitvoeren.

Uiteindelijk leer je namelijk ook veel van elkaar, en gezien alle IMU Plus leden vergelijkbare en overlappende doelen hebben, is gebruikmaken van de IMU Plus Community ideaal! Je loopt daarmee dus ook tegen dezelfde uitdagingen aan en houden je bezig met dezelfde zaken en leerprocessen.

Dat is waarom de IMU Community iedereen ontzettend veel inspiratie weet te geven. Je krijgt feedback van anderen, voert waardevolle gesprekken en bovendien: je kunt er enorm goed netwerken! Laten we eens een kijkje nemen naar wat dit platform zoal te bieden heeft.

Netwerken met IMU Mastermind Groepen

Omdat de IMU Plus Community voor veruit het grootste deel bestaat uit online marketeers en ondernemers, weet je dat je enorm veel reikwijdte hebt naar bedrijven verspreid over heel Nederland. En wat kan je daar nou precies mee? Juist! Netwerken.

Hier komen de IMU Mastermind gropen bij om de hoek kijken. Deze groepen laten IMU Plus leden met elkaar in contact komen op een bepaald niveau of thema. Je kunt elkaar hierbij opzoeken aan de hand van het soort branche, specifieke regio’s, en meer.

Zo kan je dus op zoek gaan, in contact raken én een mooi netwerk opbouwen met de ondernemers die jij graag in je netwerk wil hebben. Je kunt er zakelijke relaties mee aangaan, elkaar inspireren, of aan andere relaties introduceren. Ideaal dus!

Waag de gok met IMU Plus Challenges

Netwerken en kennis en ervaringen uitwisselen, zijn enorm handige manieren om wijzer te worden in het online ondernemen. Echter, de meeste online marketeers en online ondernemers weten natuurlijk als geen ander dat je het beste leert door zelf te doen. Hier komen de IMU Plus challenges bij kijken.

Via de IMU Plus Community kan je deelnemen aan IMU Challenges – al worden deze soms ook gegeven door Tonny en Martijn in verschillende live sessies of IMU opnames. Maar wat kan je nou eigenlijk van deze challenges verwachten?

Eigenlijk kan je simpelweg op verschillende niveau’s IMU challenges proberen uit te voeren. Bij elke challenge geven Tonny en Martijn concrete opdrachten die je weer iets nieuws op het gebied van online ondernemen leren.

Vaak beginnen meerdere leden tegelijkertijd met dezelfde challenge, waardoor ze elkaar kunnen blijven motiveren en aanmoedigen – maar natuurlijk ook competitiever maken.

Wat kan je nog meer in de IMU Community?

Natuurlijk is het leuk om te netwerken en op verschillende niveau’s imu challenges aan te nemen, maar via de IMU Community kan je nog meer. Zo heb je ook nog het IMU Forum en een Marktplaats waar je gebruik van kan maken.

Iets wat misschien minder “noodzakelijk” is, maar wel ontzettend leuk, is de Victory Lounge. Hierin kan je alle successen en overwinningen delen met de rest van de Community. Het geeft een optimistisch gevoel voor andere leden, en biedt toch ook weer dat extra beetje motivatie dat je bij sommige lastige uitdagingen toch goed kan gebruiken.

De IMU Plus Community is onder andere voor netwerken ideaal

IMU Plus Review: wat vinden wij?

Natuurlijk zou dit geen IMU review zijn zonder dat wij ook onze eigen mening en IMU ervaringen zouden delen. Want met alle kennis van de IMU sessies, de diverse online marketing cursussen en vele kennis over hoe je het beste zoekmachine optimalisatie toe kan passen, worden potentiële nieuwe IMU leden wel een beetje overrompeld.

Voor deze IMU review gaan we je dan ook stap voor stap meenemen in waarom jij en andere ondernemers wel of geen IMU leden zouden willen worden. We beginnen positief! Dus eerst kijken we naar de voordelen van IMU Plus!

Wat zijn de voordelen van IMU Plus?

Kijk altijd eerst naar de zonnige kant, zegt men. Dat zullen we dan ook doen. Want wat beviel ons nou allemaal aan IMU Plus, de IMU Community, de online marketing cursussen, de live IMU sessies en de vele andere mogelijkheden die het e learning platform je biedt?

We hebben ze voor je op een overzichtelijk rijtje gezet. Lees snel even mee!

IMU sessies en cursussen

– Bij IMU kun je ontzettend veel kennis vinden op één e learning platform.

– IMU bestaat al sinds 2010 en heeft hiermee erg veel ervaring en kennis opgedaan. Tonny en Martijn zijn ontzettend vertrouwd in de wereld van online marketing en ondernemen, en dat merk je aan de stof.

– Mede dankzij de live IMU sessies en de diverse IMU experts, blijft de kennis dynamisch en up-to-date.

– Of je nou wel of niet over voorkennis beschikt; IMU Plus is erg toegankelijk.

– Veel praktisch materiaal waarmee je direct aan de slag kan.

– Kennis is ontzettend breed; van zoekmachine optimalisatie en online marketing tot product lanceringen en conversie optimalisatie.

IMU Community

– Erg groot, dus ook veel IMU leden om mee te netwerken.

– Community building gaat erg eenvoudig en natuurlijk.

– De Community is ontzettend open, ontvankelijk en warm.

– Nergens zit druk achter; zowel met de IMU live sessies als in de community is niks verplicht en wordt er rekening gehouden met je volle agenda.

Tonny en Martijn en het bedrijf zelf

– De stof wordt met veel enthousiasme aangeboden door Tonny en Martijn.

– Tonny en Martijn geven het gevoel begaan te zijn met de IMU leden.

– Het bedrijf staat niet stil en ontwikkelt zich constant. Dit is ook terug te zien in de stof.

– Het aankopen van IMU producten wordt je nooit verplicht.

– De prijs blijft gelijk dankzij hun meegroeigarantie.

– Bij ontevredenheid heb je de mogelijkheid je geld terug te vragen.

Andere IMU producten

– Ze bieden veel gratis e books aan, zoals hun Community Building e book en hun Ultieme Checkout e book. Hoger in Googleis vooral een absolute aanrader volgens ons.

– IMU biedt ook fysieke boeken aan, zoals De Online Marketing Tornado. Deze bieden een verrijking voor de stof.

– IMU levert veel gebruikte website software, die succesvol worden gebruikt door andere ondernemers.

– IMU biedt variatie aan in fysieke en digitale producten.

Wat zijn de nadelen van IMU Plus?

Natuurlijk is niets perfect, en dit geldt ook voor IMU Plus. Overweeg je om ook voor een IMU Plus lidmaatschap te gaan? Dan vorm je een beter en objectiever oordeel door je ook in te lezen in de minder sterke kanten van de e learning.

Daarom hebben we ook de minder goede punten van onze IMU ervaringen genoteerd. Neem hieronder gerust een kijkje.

IMU sessies en cursussen

– Van tevoren heb je weinig inzicht in wat de cursussen te bieden hebben.

– Wil je toegang blijven houden tot de cursussen en sessies, dan dien je je abonnement te verlengen.

– Het is een langetermijn-leerproces. Je leert erg veel, maar dient het wel allemaal zelf te doen.

– De website-reviews werden iets groter aangekondigd dan dat ze inhoudelijk voorstelden; het kwam meer neer op direct feedback leveren en verder kijken.

IMU Community

– Van tevoren heb je weinig inzicht in wat de community te bieden heeft.

– Wil je toegang blijven houden tot de community, dan dien je je abonnement te verlengen.

Tonny en Martijn en het bedrijf zelf

– Bij IMU hebben ze nog wel eens de neiging om meer als business “goeroes” te werken dan als professionals. Van de vele concurrenten maken ze zich hier bij IMU wel minder schuldig aan, maar het is niet zo statisch en bedrijfskundig als je misschien zou hopen.

Andere IMU producten

– Sommige producten zijn meer gefocust op ondernemers die zelf ook een eigen product hebben om te verkopen. Niet alle ondernemers hebben hier evenveel baat bij.

Werken bij IMU

Hier zullen we niet al te veel aandacht aanbesteden, maar toch lijkt het ons waardevol om ook hier even bij stil te staan: werken bij de Internet Marketing Unie. Want hoewel niet iedereen online wil ondernemen, zijn er nog steeds veel mensen die wel veel interesse hebben in deze wereld.

Welke vacatures zijn er zoal?

Tonny Loorback en Martijn van Tongeren hebben een heel team om zich heen, elk met hun eigen functie. Ben je bijvoorbeeld een expert op een van de gebieden waar IMU Plus cursussen of live sessies over geeft, dan hebben ze wellicht nog wel een plekje voor jou.

Schrijf je liever graag reviews, of ben jij meer iemand die zijn kennis van zoekmachine optimalisatie toepast op papier, in plaats van dat je er les over geeft, dan kan je misschien ook nog wel van toegevoegde waarde zijn.

Ook voor de techneuten onder ons zijn er enkele IMU vacatures. Denk hierbij aan baantjes als developer of software tester. Zelfs voor het designen van website software wordt nog om hulp gevraagd.

Ik heb gesolliciteerd. Wat nu?

Heb je op de site van de IMU vacatures gevonden die jou wel aanspreken? Dan kan je, mocht je aangenomen worden, nog genieten van enkele leuke voordelen. De belangrijkste is natuurlijk hun ruimte voor ontwikkeling en groei.

Echter, je kunt ook genieten van veel vrijheid wat betreft je uren, planning en vakantiedagen. Ook wordt er qua teambuilding wekelijks gesport met het hele team en gaan ze ook nog eens jaarlijks op een mooie reis.

Is dat nog niet genoeg? Het team van de Internet Marketing Unie houdt ook graag van feestjes. Zo wordt er elk jaar een Winter- en Zomerfeest gehouden.

Conclusie: Is IMU Plus een van de betere digitale producten van IMU?

Nu we bij het einde zijn aangekomen van onze enige echte IMU Plus review, rest ons nog één vraag te beantwoorden: is IMU Plus het al bij al waard om je voor aan te melden? Wel, helaas kunnen we natuurlijk geen duidelijk, zwart-op-wit antwoord op geven. De keuze ligt immers bij jou.

Wel kunnen we je helpen een beetje een eigen conclusie te vormen. Want vind jij zelf belangrijk? Wat wil jij graag leren? En wat is natuurlijk je budget? Neem vooral eens even de tijd om hier voor te gaan zitten en er over na te denken.

Zelf zijn we onderaan de streep in elk geval erg enthousiast over IMU Plus. Tonny en Martijn geven je als (beginnend) ondernemer het gevoel dat je er welkom bent en dat ze je graag willen helpen. En ook de rest van de community is hier erg open en warm in.

Wat kan je doen?

Wil je liever eerst wat proeven van wat voor kennis IMU te bieden heeft? Dan raden we zeker aan om eens een van hun gratis e books te proberen. Zelf kunnen wij echt het e book Zoekmachine Optimalisatie aanbieden. De link daarvoor vind je hier.

Wil je liever een van hun fysieke boeken uitproberen? Dan zouden wij zeggen dat je met De Online Marketing Tornado echt een goed product in huis neemt, waarmee je ontzettend handige dingen kan leren op het gebied van online marketing.

Ben je overtuigd van een IMU Plus lidmaatschap? Fantastisch! Wij zouden niet anders verwachten! Begin vandaag nog je lidmaatschap en je zult zien dat dat “warme bad” waar Tonny en Martijn het over hebben, al uitnodigend voor je klaarstaat. Nu hoef je er alleen nog maar in onder te dompelen.

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *