arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoeveel verdien je met YouTube?
14 maart 2019 
in YouTube

Hoeveel verdien je met YouTube?

Ben jij op zoek naar een manier om geld te verdienen op het internet? Dan is YouTube je vast niet ontgaan. Steeds meer mensen zien dollartekens in het starten van een eigen YouTube kanaal.

Ook zijn er natuurlijk veel verschillende manieren om geld te verdienen met YouTube. De vraag is dan natuurlijk, hoe veel geld kun je eigenlijk verdienen met YouTube? Daar geven we je in dit blogbericht antwoord op.

Hoe kun je geld verdienen via YouTube?

Als je geld wilt verdienen met YouTube zijn daarvoor veel verschillende manieren. Een van de meest bekende manieren om geld te verdienen met YouTube is door middel van Google Adsense. Met Google Adsense verdien je geld door het te laten weergeven van Google advertenties, voor- en tijdens je YouTube video.

Je krijgt zowel een vergoeding betaald voor het vertonen van de advertenties als voor de kliks.

De vergoedingen voor de kliks zijn wel een stuk hoger dan wanneer je alleen een vergoeding krijgt voor vertoningen.

Affiliate marketing

Een van de beste manieren om veel geld te verdienen met YouTube is door gebruik te maken van affiliate marketing. Met affiliate marketing promoot je producten van andere mensen en krijg je een commissie als iemand op je link klikt en iets koopt.

Affiliate marketing kun je eigenlijk toepassen met allerlei soorten producten. Dat betekent dat als jij een YouTube kanaal gaat beginnen over welk onderwerp dan ook, de kans groot is dat er ook producten zijn om te promoten.

Hoewel afiliate marketing best wel bekend begint te worden in Nederland, zijn er nog veel YouTubers die geen idee hebben hoe ze nou echt geld kunnen verdienen met hun website.

Vaak verdienen ze alleen maar een kleine vergoeding via Google Adsense. Terwijl als ze Affiliate marketing zouden toepassen, ze veel meer geld konden verdienen.

Dat komt vooral omdat de commissies die je krijgt via affiliate marketing veel hoger zijn.

Hoeveel geld kun je verdienen met YouTube?

Voordat je je eigen YouTube kanaal gaat beginnen om er geld mee te verdienen wil je natuurlijk graag weten of het wel lonend is. Met een eigen YouTube kanaal kun je ontzettend veel geld verdienen.

Sommige YouTubers verdienen duizenden euro's met alleen hun YouTube kanaal. Een goed voorbeeld hiervan is Enzo Knol. Hij verdient per maand volgens media ongeveer 45,000 euro per maand. Dat komt neer op 1500,- euro per dag.

Maar Enzo Knol is hier natuurlijk niet begonnen. Voordat hij veel geld verdiende met zijn YouTube kanaal heeft hij dit eerst moeten opbouwen.

Als je net begint met YouTube heb je namelijk nog geen volgers en zal je dus ook niet verdienen. Maar als je door blijft gaan met het maken van content, is de kans groot dat je steeds meer geld gaat verdienen via YouTube.

Er zijn namelijk ook YouTubers die ruim 1,6 miljoen euro per maand verdienen.

Hoe pas je affiliate marketing toe via YouTube?

Als je aan de slag wilt gaan met je eigen YouTube kanaal in combinatie met affiliate marketing, is het vooral in het begin vooral belangrijk om eerst je volgers op te bouwen. Hoe groter je kanaal is, hoe meer mensen je affiliate links zullen zien en hoe meer geld je daarmee kunt verdienen.

Als je eenmaal veel views op je YouTube kanaal hebt, kun je je aanmelden bij een affiliate programma. Hier kun je dan producten kiezen om te promoten en daarvoor een link maken.

De link die je krijgt voor het product dat je wil promoten plaats je dan in de beschrijving van de video. Niet iedereen zal je beschrijving zomaar lezen. Daarom is het ook verstandig om te vermelden dat een link naar een specifiek product te vinden is in de beschrijving. Dit vergroot de kans dat je volgers erop klikken.

Als ze het product dat kopen via jouw speciale link, ontvang jij daarvoor een commissie.

Alleen een YouTube kanaal is niet verstandig

Hoewel je heel veel geld knt verdienen met YouTube, is het belangrijk om te weten dat YouTube een Social media platform blijft. Dat betekent dat alle content die jij maakt niet van jezelf is, maar eigenlijk van YouTube is.

Dat betekent ook dat YouTube de rechten heeft over jouw content en je daarmee dus kan maken en breken.

Daarom is het verstandig om naast je YouTube kanaal ook een eigen website te beginnen. Via deze website kun je dan ook content delen.

Stel dat YouTube dan je video's niet meer toestaat op het social media netwerk, dan kunnen je volgers nog steeds je content blijven bekijken op je website en heb je uiteindelijk niet alle werk voor niets gedaan.

Als je een eigen website maakt waar jij je content deelt, zijn de rechten namelijk voor jezelf. Er is dan niemand die jouw content zomaar kan verwijderen of verbieden.

Hoe maak je je eigen affiliate website?

Goed, je bent van plan om aan de slag te gaan met YouTube, maar je wilt je daarnaast wel indekken tegen de mogelijkheid om al je harde werk kwijt te raken.

Daarom kies je ervoor om ook en website te maken waar jij je content gaat delen. Een website maken is gelukkig heel simpel en je hebt niet veel technische kennis nodig om ermee aan de slag te gaan.

Allereerst heb je een domeinnaam en webhosting nodig. Ik raad je aan daarvoor gebruik te maken van de diensten van Neostrada. Zelf ben ik hier heel tevreden over en lopen een aantal van mijn websites via Neostrada.

is affiliate marketing als particulier een goed idee

Als je eenmaal een domeinnaam en webhosting hebt geregistreerd, is het tijd om WordPress te installeren op je domeinnaam en webhosting.

Dat klinkt heel moeilijk maar dat valt in werkelijkheid reuze mee.

Na het installeren van WordPress heb je eigenlijk alleen nog maar een WordPress thema nodig voor je website en je bent klaar om je website op te bouwen en zo bezoekers te krijgen van uit de zoekmachines.

Content publiceren

Een van de belangrijkste elementen om succesvol te worden met zowel je YouTubekanaal als met je eigen website is door het publiceren van content.

Hoe meer content je publiceert, hoe meer mensen je kunnen vinden in de zoekmachines.

Naast de hoeveelheid aan content is natuurlijk ook kwaliteit van de content heel belangrijk. Vooral bij het schrijven van blogs voor je website is het belangrijk dat je goede betrouwbare informatie schrijft.

Ook is het belangrijk om hierbij bepaalde zoektermen te benoemen zodat je mensen je teksten kunnen vinden op het internet.

Als je zelf moeite hebt met het schrijven van blogberichten voor je website, kun je dit altijd uitbesteden bij Writgo.nl.. Je hoeft de teksten dan alleen nog maar op je website te publiceren zodat jij je kan focussen op de video's.

Meer geld verdienen dankzij de affiliate marketing revolutie

Heb je nog nooit een eigen website gemaakt en weet je ook nog niet zo veel over affiliate marketing? Dan raad ik je zeker aan om eens te kijken naar de affiliate marketing revolutie.

AMR 2019 transparant

In de affiliate marketing revolutie leer je stap voor stap hoe jij je eerste eigen website online krijgt en hoe je daar zo snel mogelijk geld mee leert verdienen.

Je leert het van niemand minder dan de nr.1 affiliate van Nederland; Jacko Meijaard. Hij verdient met affiliate marketing ruim 100.000 euro per maand. Reden genoeg om het dus van hem te leren.

> (opent in een nieuwe tab)”>Klik hier voor meer informatie over Jacko Meijaard en zijn cursus >>

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen