arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoe wordt een online bedrijf gevonden op het internet?
24 juli 2019 

Hoe wordt een online bedrijf gevonden op het internet?

Hoe wordt een online bedrijf gevonden op het internet? Voor een online bedrijf is de concurrentie nogal hevig. De afgelopen jaren zijn de online bedrijven namelijk als paddenstoelen uit de grond geschoten. Meer en meer digitale ondernemers hebben zich toegelegd op digitale diensten. Het gevolg? Voor de digitale ondernemers is het relatief lastig om onderscheidend te zijn. Het is lastig om het onderscheidende vermogen aan het grote publiek kenbaar te maken. Toch zijn er mogelijkheden. Hoe je dit kunt doen? Lees het in dit informatie artikel, waarbij we met name kijken naar de online vindbaarheid verbeteren. Dát is namelijk ontzettend belangrijk voor elk bedrijf, dus ook voor een online bedrijf.

Het internet is voor alle bedrijven tegenwoordig hét visitekaartje. In de digitale wereld speelt alles zich af, waardoor ook vele orders via het internet binnengehaald kunnen worden. Voor online bedrijven is dit ook dé mogelijkheid om nieuwe klanten aan te trekken. Je hebt niet te maken met grenzen en de drempel is bijzonder laag om potentiële klanten aan te spreken. Maar, dan moet je dus wel opvallen. Lees hieronder hoe je jouw online vindbaarheid kunt verbeteren.

Website beter vindbaar maken

Ben je op zoek naar tips waarmee je jouw website beter vindbaar kunt maken? Ben je bereid om hier een bepaald budget aan te investeren? Of heb je liever dat het beter vindbaar maken van de website gratis gebeurd? De keus in aan jou. Je hebt namelijk meerdere mogelijkheden om de online vindbaarheid van je website te verbeteren.

Een van de mogelijkheden is om alles zelf te doen. Je kunt hierbij denken aan een optimale inzet van social media, aan zoekwoorden optimalisatie en aan online/e-mail marketing. De ervaring leert echter dat het bijzonder lastig is om hier voldoende tijd aan te besteden. Je bent ondertussen tenslotte ook met je online bedrijfsvoering bezig.

Zoekmachines

De vraag van dit artikel luidt ‘Hoe wordt een online bedrijf gevonden op het internet?’. Daarbij kunnen we eigenlijk twee antwoorden geven:

  • 1. Door connecties
  • 2. Door een goede positie in de zoekmachines op relevante zoekwoorden

Voor online ondernemers is met name dat tweede punt ongelooflijk belangrijk. De zoekmachines zijn namelijk de spin in het grote digitale web. Elke minuut zoeken ongelooflijk veel mensen naar nieuwe informatie op Google. Daarbij worden long tail zoekwoorden en short tail zoekwoorden gebruikt. Stel dat jij een content schrijver bent met een specialisme op het gebied van nieuwsbrieven. Als een potentiële klant dan op Google naar ‘content schrijver nieuwsbrief’ zoekt, is het wenselijk dat jij zo hoog mogelijk in Google naar voren komt. Dat is mogelijk.

Wat je hiervoor nodig hebt, is een juist marketingplan inclusief zoekwoorden optimalisatie. De kans is aanwezig dat je wel eens van het Engelse woord voor zoekwoorden optimalisatie gehoord hebt; SEO, oftewel Search Engine Optimization. Tegenwoordig is SEO zo ongelooflijk belangrijk. Google heeft een ongelooflijk machtige positie en kan daardoor veel bezoekers naar jouw website ‘lokken’. Daarvoor moet je zelf dan wel het nodige werk voor verrichten.

Het doel van SEO is dus om goede posities binnen Google te verkrijgen. Hoe je dit doet? Daar bestaan uitgebreide gidsen voor; het is namelijk niet al te makkelijk. In de basis is het een combinatie tussen optimalisatie van de techniek, content optimalisatie en linkbuilding. In de laatste jaren wordt er echter ook steeds meer aandacht aan SEA geschonken: Search Engine Advertising. Deze term slaat op het adverteren op bijvoorbeeld Google of Facebook. Dit sluit dan ook weer aan op het volgende punt: de social media kanalen. Nagenoeg elke Nederlander heeft tegenwoordig een social media account. Je kunt via de social media kanalen dus ook een ongelooflijk breed publiek aanspreken.

SEO

Met de Search Engine Optimization kan je dus zo hoog mogelijk in Google terecht komen. Zoals we reeds zeiden, spelen meerdere pijlers een grote rol in dit proces. Het is daarnaast ook belangrijk om te weten dat dit een langdurig traject is.

Hoe wordt een online bedrijf gevonden op het internet

Je hebt niet binnen één week of binnen één maand een toppositie in Google weten te bemachtigen. Nee, dit is een proces waar vaak vele maanden, of zelfs een jaar, over heen gaat. Je moet namelijk met ongelooflijk veel dingen rekening houden, terwijl je concurrentie ook niet stil staat.

Hieronder bespreken we kort de belangrijkste onderdelen van de zoekwoorden optimalisatie. Het doel: dat meer potentie klanten jouw online bedrijf via het internet gaan vinden.

Content optimalisatie

Het is voor elke website belangrijk dat de content van wereldklasse is. Dit betekent dat de content waardevol en uniek moet zijn. Kopieer dus geen tekst van andere websites; dat wordt hard afgestraft door Google. Durf te investeren in de teksten, zodat deze van hoog niveau worden. Dit is absoluut bevorderlijk voor je positie binnen Google. Bedenk hierbij ook ‘Wat is SEO schrijven?’. Dat is dus content die je op de zoekmachines afstemt, waarbij je onder andere een juiste zoekwoord dichtheid hanteert.

Klik hier om direct teksten te bestellen voor je website 

Techniek optimalisatie

Google hecht ook veel waarde aan de techniek van de website. Ook de techniek dient 100% in orde te zijn. Hierbij hoort dus ook onder andere juiste beveiliging en de aanwezigheid van een SSL certificaat.

Linkbuilding

Hoe weet Google nou dat jij waardevolle content levert? Als andere websites vaak naar jouw website ranken, is dat een teken voor Google. Het is dan ook wenselijk dat je aan linkbuilding gaat doen, waarbij je dus linkjes naar jouw website op andere websites gaat vergaren. Ook dat is bevorderlijk voor je ranking binnen Google.

SEA

Wat is SEO en SEA? Die vraag horen we redelijk vaak. Je hebt hierboven kunnen lezen wat SEO is. Als we het over SEA hebben, hebben we het over adverteren op digitale kanalen. Denk hierbij aan de mogelijkheid om op Google en/of Facebook te adverteren. Via die manier kan je ook vele klanten naar je online bedrijf toe lokken.

Content marketing uitbesteden

Het mag duidelijk zijn dat het niet makkelijk is om je online vindbaarheid te verbeteren. Het is daarnaast ook duidelijk hoe een online bedrijf gevonden wordt op het internet. Via de zoekmachines uiteraard. Investeer dus voldoende tijd in onder andere SEO, SEA, content optimalisatie, techniek optimalisatie, social media en linkbuilding. Veel succes!

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen