Hoe word je blogger en waarom zou je?
6 mei 2019 

Hoe word je blogger en waarom zou je?

Elke dag komen er steeds meer nieuwe blogs bij en ook steeds meer bedrijven beginnen met actief bloggen voor hun bedrijf. Maar hoe wordt je nou een goede blogger en waarom zou je blogger worden?

In dit blogbericht vertel ik je wat een blogger is, waarom je zou bloggen voor je bedrijf en geef ik je 10 tips om beter te leren bloggen. Lees verder.

Wat is een blogger?

Simpel gezegd is een blogger iemand die blogs schrijft voor zijn of haar website. De meeste bloggers doen dit over onderwerpen die ze interessant vinden.

Als blogger kun je veel geld verdienen door het promoten van affiliate marketing producten (producten van iemand anders in ruil voor een commissie) en met Google Adsense (advertenties van Google op je website).

Maar ook voor je bedrijf is het een goed idee om teksten te schrijven over alles wat te maken heeft met je bedrijf. Hierover later meer.

Waarom zou je een blogger worden?

Een van de belangrijkste reden waarom je zou moeten bloggen is omdat je zo meer bezoekers naar je website krijgt. Google hecht steeds meer waarde aan goede informatie van hoogwaardige kwaliteit.

Met alleen een website maken ben je er dus nog niet. Door te bloggen groeien je bezoekersaantallen elke dag, week en maand en zorgt dat ervoor dat je meer klanten, commissies of aanmeldingen krijgt via je website.

Daarbij maakt het niet uit of jij op dat moment aanwezig bent omdat je het hele proces kunt automatiseren.

Bloggen voor je bedrijf

Ook voor je bedrijf is het belangrijk om regelmatig nieuwe content te schrijven. Hoe vaker je dit doet, hoe vaker jouw website verschijnt in de zoekresultaten. Dat kan ervoor zorgen dat als je een tijdje aan het bloggen bent, je een grote groei ervaart in nieuwe klanten.

Veel bedrijven zijn nog helemaal niet bezig met online marketing en al helemaal niet met bloggen. Daarom kun jij er je voordeel mee doen door dat wel te doen.

Ook als je niet zelf wilt bloggen kun je dit uitbesteden aan tekstschrijvers. In Nederland heb je ruime keuze in het kiezen van een tekstschrijver en is het een goed idee om verschillende tekstschrijvers te proberen.

Mocht je dan een tekstschrijver vinden die aan je voorkeuren voldoet, kun je daarmee een langdurig project starten.

[site_reviews_summary title=”Wat onze klanten over ons zeggen” schema=”true” hide=”rating,stars,summary,if_empty”]

Alle reviews lezen  ->

Klik hier om ons als tekstschrijver in te huren – > 

 

Het is belangrijk om te weten dat bloggen een lange termijn proces is en dat je het eigenlijk altijd moet blijven doen. Het is aan te raden om minimaal één keer per week nieuwe kwalitatieve content toe te voegen aan je website om een goede groei te realiseren.

10 tips om een betere blogger te worden

Om je direct te helpen een betere blogger te worden, geef ik je graag nog wat tips als je aan de slag gaat. Deze tips kun je direct toepassen in de praktijk

1. Maak je blog persoonlijk

Als je gaat bloggen raad ik je aan om persoonlijk te bloggen. Daarmee bedoel ik dat je praat in de je en jij vorm. Ook is het altijd goed om in ieder geval een klein beetje van jezelf los te laten.

Dat kun je doen dor bijvoorbeeld je eigen ervaring te delen of te schrijven zoals je ook zou praten tegen je familie of vrienden.

2. Geef waardevolle informatie

Een van de belangrijkste tips die ik je wil meegeven is dat het allemaal draait om waardevolle informatie geven. Hoe beter de informatie is die je geeft op je website hoe meer je daar uiteindelijk uit haalt.

Veel beginners schrijven alleen maar blogs omdat het “moet”. Hiermee ga je op lange termijn geen succes ervaren.

Doe daarom bij elke blog die je schrijft goed je best en neem er ook de tijd voor. Denk na of je alles hebt verteld wat je wilt vertellen over het onderwerp en of de informatie klopt.

3. Leer SEO (zoekmachine optimalisatie)

Zoekmachine optimalisatie wordt behoorlijk opgeblazen in de online marketing wereld. Maar eigenlijk is SEO niets meer dan je website en teksten zo goed mogelijk in elkaar zetten.

Natuurlijk zijn er wel een aantal trucs die je kunt toepassen om je website beter vindbaar te maken in de zoekmachines, maar het is zeker niet de bedoeling om hier je focus op te leggen.

Schrijf gewoon goede waardevolle content en dan ben je voor meer dan de helft al op de goede weg.

4. Vraag jezelf bij elke zoekterm af of je het beste antwoord geeft

Bij elke zoekterm die je gebruikt voor je teksten is het belangrijk om jezelf af te vragen of jouw geschreven tekst het best mogelijke antwoord geeft op de achterliggende vraag.

Hoe beter jij inspeelt op de vraag achter het zoekwoord hoe hoger je in Google gaat ranken.

Je kunt vaak nog beter te veel informatie geven dan te weinig. Het is daarbij wel belangrijk dat je dicht bij de kern van het onderwerp blijft.

5. Maak ook gebruik van afbeeldingen en video’s

Naast geschreven tekst in je blogs is het ook een goed idee om eventueel afbeeldingen en video’s toe te voegen. Dit is niet verplicht maar kan de gebruikers ervaring wel verbeteren voor je lezers.

Daarnaast geeft het toevoegen van video’s je lezers extra informatie en zullen ze langer op je website blijven. Dit is goed voor je rankings in Google.

6. Het hoeft niet direct perfect

Je hoeft niet van jezelf te verwachten dat je teksten direct perfect zijn als je begint met bloggen. Dit is namelijk een skill dat je moet leren en dat gebeurd niet in één dag.

Blijf jezelf elke dag verbeteren en zoek naar tips die jouw schrijven kunnen verbeteren. Oefen daarnaast veel en schrijf veel content. Dat is de beste methode om het te leren.

7. Doe zoekwoordonderzoek

Om ervoor te zorgen dat je teksten schrijft waar ook echt naar gezocht wordt is het belangrijk dat je zoekwoord onderzoek doet. Dit kun je doen met diverse gratis tools die te vinden zijn op het internet.

blogger worden

Maar er zijn ook betaalde tools die je nog meer inzicht geven in de zoekwoorden. Met een betaalde tool is het bijvoorbeeld mogelijk om te kijken welke zoekwoorden je concurrenten gebruiken.

Door regelmatig zoekwoord onderzoek te doen ontdek je steeds weer nieuwe onderwerpen om over te schrijven en kom je zo minder snel in de knoop met wat je nu weer moet gaan schrijven.

8. Installeer de Yoast SEO plugin

Als je website gebouwd is met WordPress is het een goed idee om de Yoast SEO plugin te downloaden. Hiermee kun je namelijk controleren of jouw teksten voldoen aan bepaalde eisen van Google.

Yoast SEO

Dit is een makkelijke manier om te leren hoe jij je teksten kunt optimaliseren voor de zoekmachines.

Wel is het belangrijk om te onthouden dat je het niet te serieus moet nemen en dat het niet noodzakelijk is om alle punten die de Yoast SEO tool groen te krijgen.

9. Schrijf de belangrijkste informatie eerst

Bezoekers die op je website komen lezen vaak nooit je hele tekst. De meeste bezoekers skimmen je tekst en zoeken voor zichzelf de belangrijkste informatie uit. Wel wordt vaak het begin van de pagina gelezen.

Daarom is het belangrijk dat jij direct in het begin je belangrijkste punt vertelt. Dit bepaald of je bezoeker je tekst verder zal lezen of niet.

10. Bedenk een vaste blog lay-out

Om sneller je blogs te schrijven is het een goed idee om voor jezelf een vaste blog layout te maken. Dit is een standaard overzicht van de dingen die jij in je blog wilt vertellen.

Voorbeeld: 

  • Intro
  • Kern
  • Eigen ervaring
  • Call to action

Door vooraf je koppen en sub-koppen te bepalen hoef je ze daarna alleen nog maar in te vullen.

Conclusie

In dit blogbericht heb ik je verteld wat een blogger is en waarom jij ook zou moeten bloggen voor je website. Ook heb ik je 10 tips gegeven die je direct helpen om beter te bloggen.

Als je zelf geen zin hebt om wekelijks te bloggen kun je het bloggen altijd uitbesteden. Er zijn genoeg tekstschrijvers te vinden die graag je teksten schrijven tegen een vergoeding. Wel is het dan als nog handig dat je kennis hebt van SEO.

Zo kun je dan zelf controleren of de teksten goed geschreven zijn en of ze mogelijk goed zullen scoren in de zoekmachines.

Bloggen is een lange termijn proces en er wordt over het algemeen aangeraden om minimaal één keer per week nieuwe waardevolle informatie te posten. Daarnaast is het ook een goed idee om in de loop van tijd oude content een update te geven of aan te vullen.

[site_reviews_summary title=”Wat onze klanten over ons zeggen” schema=”true” hide=”rating,stars,summary,if_empty”]

Alle reviews lezen  ->

Klik hier om ons als tekstschrijver in te huren – > 

Over de schrijver
Wij zijn Writgo.nl. We zijn een team van gepassioneerde schrijvers en helpen andere online bedrijven meer resultaat behalen op het internet. Hoewel we voor vrijwel alle soorten online bedrijven content schrijven, ligt onze focus op affiliate marketing. Bij Writgo.nl zijn we allemaal bekend met affiliate marketing en weten we daarom ook precies welke content een affiliate website nodig heeft. Daarnaast schrijven we ook steeds meer content voor andere soorten bedrijven, webshops en zelfs bol.com verkopers. In de blogberichten op onze website lees je alles over hoe jij geld kunt verdienen op het internet. Zelf zijn we actief bezig met verschillende vormen van online geld verdienen en zorgen we er zo voor dat we binnen Writgo.nl. Verschillende inkomstenbronnen opbouwen. Met onze blogs helpen we je jou dat ook bereiken. De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om De Affiliate Marketing Revolutie te volgen. Klik hier om naar de kortingspagina te gaan. Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing. Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down