Hoe word je affiliate partner van Bol.com


Hoe word je affiliate partner van Bol.com? Zodra je begint als affiliate, zie je direct dat je ruime keuze hebt aan het promoten van producten. Ook heb je gehoord dat je producten kunt promoten als partner van Bol.com.

In dit blogbericht vertel ik je hoe je partner van Bol.com wordt en wat de voor en nadelen zijn van producten promoten van bol.com. Daarnaast vertel ik je ook het een en ander over andere mogelijkheden die je hebt in samenwerking met Bol.com. Lees verder.

Wat is Bol.com precies

Bol.com is een platform die het mogelijk maakt voor verkopers om producten te verkopen. Veel mensen denken dat alle producten van Bol zelf zijn maar dat is niet het geval. Verkopers kunnen zich namelijk aanmelden om zo hun eigen producten te verkopen.

Als je wilt beginnen met verdienen via Bol.com heb je daar dus meerdere mogelijkheden voor. Je kunt er voor kiezen om zelf een zakelijk verkoper te worden bij Bol.com, particulier tweedehands producten aan te bieden, of te verdienen via affiliate marketing.

Bol.com is door de jaren heen een van de grootste webshops van Nederland geworden en is nog steeds in de groei. Dat betekent dat jij mooi wat inkomsten mee kunt pakken door samen te werken met dit platform.

Hoe word je partner van Bol.com?

Als je Partner wilt worden van Bol.com betekent het dat je aan de slag wilt gaan met affiliate marketing. Je wilt de producten in de webshop van Bol.com promoten op je eigen website of YouTube kanaal in ruil voor een commissie.

Voordat je begint met promoten bij Bol.com is het goed om te weten dat de commissies bij Bol.com vrij laag liggen. Het is dus een goed idee om te kiezen voor duurdere producten als je producten van Bol.com gaat promoten.

Starten met Affiliate Marketing?

Toen ik begon met Affiliate Marketing had ik geen idee wat ik moest doen. Totdat ik begon met de Affiliate Marketing Revolutie. Nu kan ik leven van mijn online inkomsten.

Meer informatie over de cursus

Om partner te worden van bol.com kun je je simpelweg aanmelden via de website van Bol.com.

Sommige beginnende affiliates kiezen er bijvoorbeeld voor om E-books te promoten. Hiervoor krijg je per verkoop maar een paar cent tot een paar euro.

Daarom is het goed om na te denken over welke producten allemaal goed passen binnen jouw website en vervolgens te kijken of er ook duurdere producten zijn die je kunt promoten.

Ook is het goed om te weten dat vrijwel iedere categorie een ander percentage uit betaald. Voor sommige producten krijg je dus meer commissie dan voor andere producten.

Het commissiemodel

Groep Percentage
Goud:

 • baby
 • baby- & peuterkleding
 • schoenen
 • ebooks
 • mooi & gezond
 • sieraden, horloges & accessoires

8%

Zilver:

 • boeken
 • entertainment (dvd, muziek & games)
 • software
 • speelgoed
 • koken, tafelen & huishouden
 • dier
 • tuin & klussen
 • wonen & slapen
 • sport & vrije tijd
 • computer & elektronica accessoires
 • alcoholische dranken

6%

Brons:

 • witgoed
 • bruingoed
 • computer- & gamehardware
 • mobiele telefonie
 • elektronica

 

3%

Bron: Bol.com

Het bonusmodel

Naast het commissiemodel is er een bonusmodel. Als je een bepaald aantal orders haalt, krijg je van ons daar een bedankje voor. Hieronder zie je een overzicht van onze bonussen:

Aantal orders Bonus commissie *
1 € 2,50
10 € 5,00
20 € 7,50
50 € 10,00
100 € 20,00
250 € 62,50
500 € 125,00
1000 € 250,00

Bron: Bol.com

Wat zijn de voordelen van producten promoten van BOL?

Een van de grootste voordelen van het promoten van Bol.com producten is dat je gigantisch veel keuze hebt aan het kiezen van producten. Voor vrijwel elke niche is wel een product te vinden.

Ook is het een groot voordeel dat je niet alleen betaald krijgt voor de producten die je promoot, maar voor alle producten die een klant in zijn winkelmandje stopt.

Het kan dus zijn dat de bezoekers die op jouw affiliate link heeft geklikt op zoek was naar een e-book, maar er vervolgens ook een e-reader of tablet bij besteld. Dan krijg jij de commissie voor al die producten.

Nog een voordeel van Bol.com is dat veel mensen de naam bol.com kennen waardoor het direct een soort van vertrouwen creëert. Dat betekent dat de bezoekers die jij doorstuurt naar bol.com makkelijker converteren dan een verkooppagina die ze nog niet kennen.

Wat zijn de nadelen?

Het grootste nadeel van het platform Bol.com om affiliate partner voor te worden is dat de commissies erg laag zijn. Als je makkelijker geld wilt verdienen is het een beter idee om te kiezen voor digitale producten. Hier liggen de commissies vaak rond de 50% van de aankoop prijs.

Bij Bol.com liggen de commissies zoals je eerder hebt kunnen lezen veel lager. Toch kan het een goed idee zijn om met bol.com aan de slag te gaan omdat de naamsbekendheid wel helpt om verkopen te realiseren.

Wel moet je je realiseren dat het een hele tijd kan duren voordat je een mooi bedrag verdient via bol.com. Hoe minder commissie je krijgt, hoe meer verkopen je moet scoren, hoe langer het duurt voor je een fulltime inkomen verdient.

Andere manieren om geld te verdienen met bol.com

Naast affiliate marketing kun je natuurlijk ook verkoper worden via Bol.com. Je kunt dan producten inkopen bij een leverancier en ze vervolgens te koop aanbieden bij Bol.com.

Hoewel dat makkelijk klinkt, zit er een strategie achter die bepaald of je succesvol wordt of niet. Om deze reden heeft Jia Ruan een Bol.com cursus gemaakt. Veel mensen denken dat als ze een product op Bol.com plaatsen ze binnen no time veel geld verdienen.

Het zelfde geldt ook voor affiliate marketing. Ze denken dat als ze een product link op de website plaatsen ze binnen no-time rijk worden.

Het is goed om te weten dat niemand rijk is geworden met niets doen. Een succesvolle online business is een lange termijn proces dat continu in beweging is. Ja, er zijn affiliates die je vertellen dat je rijk kunt worden in je slaap. Maar om dat punt te bereiken moet je eerst flink zweten en veel werk verrichten.

Als je zakelijk wilt verkopen met Bol.com raad ik je zeker aan om een strategie te leren. De BOL Masterclass laat je stap voor stap zien hoe je geld verdient door producten goedkoop in te kopen en duurder te verkopen op Bol.

De makkelijkste manier om geld te verdienen met Bol.com is door er affiliate partner voor te worden. Je hoeft er dan alleen maar voor te zorgen dat er voldoende bezoekers naar je website komen en vervolgens doorklikken naar bol.com. Je kunt er daarna vanuit gaan dat Bol.com met haar website weet hoe ze moeten converteren in verkopen.

Stick to it

Als je van plan bent om geld te gaan verdienen is het vooral een kwestie van beginnen, niet opgeven en door blijven leren.

Het heeft helemaal geen zin om allerlei strategieën en mogelijkheden te fantaseren als je nog niet begonnen bent.

Door een cursus te volgen leer je een bewezen strategie en is het enige dat je hoeft te doen die strategie blijven volgen. Spring niet steeds over naar iets anders. Dan maak je het jezelf heel moeilijk.

 

Starten met Affiliate Marketing?

Maak kennis met Affiliate Marketing in mijn Gratis E-book! Zelf ben ik al een tijd bezig met Affiliate Marketing en leef ik inmiddels van mijn online inkomen. Ik help je graag de eerste stappen te zetten met affiliate marketing. Download daarom mijn e-book helemaal gratis.

Gratis Downloaden

Recent Content