arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoe werkt affiliate marketing?
18 september 2019 

Hoe werkt affiliate marketing?

Hoe werkt affiliate marketing precies en wat moet je allemaal weten? In dit blogbericht lees je precies hoe affiliate marketing werkt en welke dingen belangrijk zijn voor jou om te weten voordat je begint.

Na het lezen van dit artikel weet je wat affiliate marketing is, hoe je ermee kunt beginnen en wat zo belangrijk is om succesvol te worden.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is niet anders dan producten promoten voor andere mensen. Met deze techniek zorg je ervoor dat bedrijven meer verkopen op het internet. Daar willen bedrijven je natuurlijk graag voor betalen.

Dat is waar jij geld kunt verdienen. Op veel websites lees je dat het heel makkelijk is om geld te verdienen met affiliate marketing. Toch kan het een behoorlijke tijd duren voordat je eindelijk geld verdient.

Door uit te leggen hoe affiliate marketing werkt, geef ik je alvast een idee van wat je te wachten staat als je begint en waar je allemaal mee te maken krijgt als je deze uitdaging aangaat.

Hoe werkt affiliate marketing?

De meest voorkomende manier van affiliate marketing is door middel van het maken van een eigen website. Het is ook mogelijk om een affiliate marketeer te worden zonder een eigen website, maar op lange termijn is het altijd beter om wel aan de slag te gaan met je eigen website.

Een website maken is niet moeilijk als je eenmaal weet hoe het werkt. Ook is het mogelijk om een affiliate website te laten maken, of er een te kopen.

Daarnaast is het belangrijk dat je in het begin van je affiliate marketing carrière vooral de focus legt op het schrijven van content. Content schrijven is een tijd rovende klus, maar dankzij content krijg je op lange termijn steeds meer bezoekers naar je website.

Als je begint met affiliate marketing krijg je te maken met verschillende dingen. Hieronder leg ik ze verder uit.

Adverteerders

Adverteerders zijn de personen of bedrijven die graag een product willen laten promoten door jou. Zij willen graag meer verkopen en vragen daarvoor affiliates om hulp.

Er zijn op het internet gigantisch veel adverteerders te vinden. Dat betekent dat je als affiliate heel veel verschillende producten kunt gaan promoten.

Affiliates

Affiliates zijn de mensen die producten promoten voor andere mensen of bedrijven. Een affiliate maakt meestal een website rondom een product of niche heen en voegt vervolgens affiliate links (speciale links waaraan de adverteerder kan herkennen dat een bezoeker via jou naar zijn website is gekomen) toe in de content die hij of zij plaats op de website.

Hoe meer van deze content je schrijft en daar links aan toevoegt, hoe meer kans je hebt dat een bezoeker vanaf jouw website doorklikt naar de website van de adverteerder.

Affiliate netwerken

Om een speciale affiliate link te krijgen van een adverteerder melden zowel jij als de adverteerder zich aan bij een affiliate netwerk.

Dit is een netwerk waarin je ruime keuze hebt in verschillende producten en adverteerders. Een voorbeeld van een affiliate netwerk is Paypro. Hier kun je allerlei informatie producten vinden om te promoten.

Daarnaast is er ook nog Tradetracker. Veel grote bedrijven hebben zich aangesloten bij dit netwerk om zo affiliates zoals jij de mogelijkheid te geven om hun producten te promoten.

Wat heb je nodig om te beginnen?

Om te kunnen beginnen met affiliate marketing is het vooral belangrijk om een website te hebben.

Ondanks dat het mogelijk is om ook affiliate marketing zonder website te doen, vragen sommige adverteerders naar je website voordat ze je accepteren.

Het is dus een goed idee om affiliate marketing direct goed aan te pakken. Zo kom je later niet voor verrassingen te staan.

Een website

Een website is jouw online visitekaartje voor de niche of het product waarmee je aan de slag gaat. Als jij een online piano cursus wilt gaan promoten, is het daarom een goed idee om een website te beginnen over piano spelen.

Op deze website schrijf je dan teksten die gaan over alles dat te maken heeft met piano spelen. Op deze manier wordt je een autoriteit in je onderwerp en is de kans groot dat je steeds meer gaat verkopen.

Daarnaast zorgen teksten er ook voor dat er steeds meer bezoekers naar je website komen. Het maakt niet uit of je met affiliate marketing aan de slag gaat of een eigen bedrijf hebt en jezelf zichtbaar wilt maken op het internet.

Een website met goede relevante content is een absolute must. Om een website te kunnen starten heb je hosting en een domeinnaam nodig. Hosting en een domeinnaam kun je goedkoop aanvragen bij Neostrada.

Thema

Als je een website hebt gemaakt, is het daarna ook belangrijk dat het thema van je website goed aansluit bij waarover je wilt gaan praten of bij wat je wilt gaan verkopen. Kies daarom een thema dat goed past bij je onderwerp en zorg ervoor dat het thema makkelijk is om te gebruiken voor je bezoekers.

Daarnaast is het bij het kiezen van een thema ook belangrijk dat het thema geschikt is voor alle soorten schermen. Denk hierbij aan tablets en smartphones.

De meeste thema’s zijn al responsive (voor ieder scherm geschikt), maar het kan voorkomen dat jij net een thema kiest die dat niet heeft.

Het is dan raadzaam om een ander thema te kiezen voordat je begint met het vormgeven van je website. Zelf kies ik er altijd voor om een premium thema te installeren. De reden hiervoor is dat betaalde thema’s er veel beter uit zien dan gratis thema’s en ze zitten vaak ook veel beter in elkaar.

Dat zorgt er op lange termijn voor dat je minder problemen ervaart met je website. Klik hier voor meer informatie over het installeren van een Wordpress Thema

Plug-ins

Standaard is je WordPress website niet voorzien van veel functies. Daarom is het een goed idee om bepaalde plugins te installeren.

Een van de belangrijkste plugins die je kunt installeren is de Yoast Seo plugin. Hiermee kun je namelijk controleren of de teksten die je schrijft, zo zijn geschreven dat ze ook goed vindbaar zullen zijn in de zoekresultaten.

Een niche

Voordat je alle bovenstaande stappen gaat uitvoeren is het eerst belangrijk dat je een niche kiest. De niche is meestal afhankelijk van het product dat je wilt gaan promoten.

Als jij een receptenboek wilt gaan promoten, is het een goed idee om daarvoor een recepten website of een website over afvallen te beginnen.

Om een niche te vinden is het een goed idee om eerst te kijken naar welke producten je kunt promoten en op basis daarvan gaat kijken waarover je allemaal kunt schrijven.

Als je namelijk eerst een website en onderwerp kiest, loop je het risico dat er geen geschikte producten zijn voor jouw onderwerp om te promoten, waardoor je uiteindelijk geen geld kunt verdienen met je website.

Heel veel content

Nog een onmisbaar element is heel veel waardevolle content. Er zijn heel veel websites, maar toch zijn er maar weinig websites die actief aan de slag gaan met het publiceren van content.

Veel bedrijven denken dat als ze een website hebben gemaakt voor hun bedrijf, de rest vanzelf gaat.

Wat is affiliate marketing

Maar als je geen content plaatst op je website, of als je zelfs heel weinig content plaatst op je website, zal je merken dat er niet veel aanvragen en of verkopen via je website worden gerealiseerd.

Het is dus voor iedere website belangrijk om de focus op content te leggen. Hoe meer goede waardevolle content je publiceert, hoe meer bezoekers er naar je website komen en hoe meer verkopen je gaat realiseren.

Welke producten kun je promoten?

Het aantal producten dat je kunt promoten is bijna oneindig. Zelfs grote bedrijven als Bol.com, Coolblue en Amazon hebben een affiliate programma. Bij deze bedrijven heb je dus de mogelijkheid om een gigantisch aanbod aan producten te promoten.

Het ligt er dus maar net aan waar jouw interesse ligt en over welk onderwerp jij goede content kunt schrijven.

Het kan zijn dat je net een baby hebt gekregen en je website gaat maken over het krijgen van een baby. Je kunt daarbij babyproducten verkopen en tips geven hoe je bijvoorbeeld de eerste jaren doorkomt.

Het maakt niet uit waar jij je website over gaat maken, voor heel veel onderwerpen zijn wel producten te vinden om geld mee te verdienen.

Hoe veel commissies kun je verdienen?

Als je aan de slag gaat met affiliate marketing wil je daar natuurlijk graag geld mee verdienen. Het is voor iedere beginner belangrijk om te weten dat het een behoorlijke tijd kan duren voordat je geld verdient.

Dat komt vooral omdat Google je website eerst moet vinden en je content goed moet laten scoren in de zoekmachines.

Daarom is het ook zo belangrijk om regelmatig nieuwe content te plaatsen. Probeer daarom minstens iedere week nieuwe content te plaatsen om zo je website consistent te laten groeien. Hoe meer content je plaatst hoe meer kans je hebt op een toename in commissies.

Paypro commissies

Als je meer dan een keer per week een nieuwe waardevolle blog kunt schrijven is dat natuurlijk nog beter.

Door je aan het minimum van een nieuwe blog te houden weet je in ieder geval zeker dat je website op lange termijn zal groeien.

Is de uitbetaling van een affiliate netwerk betrouwbaar?

Over de uitbetaling van een affiliate netwerk hoef je je geen zorgen te maken. Ik heb zelf al samengewerkt met verschillende affiliate netwerken en heb eigenlijk nooit problemen gehad met de uitbetaling.

Telkens als ik een verzoek doe om mijn inkomsten uit te laten betalen, staat het binnen een zeer korte tijd op mijn rekening. Bij sommige affiliate netwerken kun je er zelfs voor kiezen om je commissies automatisch te laten uitbetalen.

Wat zijn de voor en nadelen van affiliate marketing?

Een van de grootste voordelen van affiliate marketing is dat je eigenlijk overal in de wereld aan het werk kunt. Met affiliate marketing ben je niet gebonden aan een vaste locatie zolang je maar een laptop of computer hebt met internet verbinding.

Daarnaast kun je met affiliate marketing zo veel geld verdienen als je zelf wilt. Er zit geen limiet aan.

Wel kan het een behoorlijke tijd duren voordat je kunt leven van je affiliate marketing inkomsten.

Hoe maak je een online bedrijf succesvol

Aan de andere kan is dat ook iets goeds. Want als het makkelijk was zou iedereen het doen.

Als jij door blijft gaan en niet opgeeft als je een paar maanden niet verdient, is de kans groot dat jij succesvol wordt. In de wereld van affiliate marketing wordt er dan ook altijd gezegd dat affiliate marketing geen sprint is maar een marathon. De mensen die affiliate marketing het langst volhouden zijn vaak het meest succesvol.

Content laten schrijven

Niet iedereen zit er op te wachten om iedere week nieuwe content te schrijven. Ook veel bedrijven zien dit niet zitten. Wist je dat het ook mogelijk is om je content marketing uit te besteden?

Je kunt namelijk je content laten schrijven door iemand anders. In het begin zal het je wat geld kosten, maar als je over de jaren steeds meer bezoekers naar je website krijgt, gaat het zich meer dan dubbel terug betalen.

Het maakt niet uit of je nou een affiliate marketing bedrijf begint, of dat je een kapper bent met een website. Als je geen content op je website plaatst, zullen niet veel mensen je website via de zoekmachines weten te vinden.

Wil jij meer bezoekers naar je website en zo meer aanvragen en sales? Bekijk onze commerciële content pagina

Affiliate marketing revolutie

Affiliate marketing is een vaardigheid die je kunt leren. Je kunt ervoor kiezen om alles zelf uit te zoeken, of gebruik maken van de kennis die iemand anders heeft.

Met de affiliate marketing revolutie (een online affiliate marketing cursus) leer je stap voor stap hoe jij een goede affiliate marketing website maakt en hoe je ervoor zorgt dat je er succesvol mee wordt.

Investeren in jezelf is altijd de beste investering die je kunt doen. Zo leer je namelijk een nieuwe vaardigheid die je de rest van je leven kunt gebruiken om geld te verdienen.

Daarnaast leer je door een cursus te volgen alleen wat belangrijk is, waardoor je geen tijd verdoet aan de dingen die niet belangrijk zijn.

Als jij zo snel mogelijk geld wilt verdienen met affiliate marketing, kan ik de affiliate marketing revolutie van harte aanraden.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen