arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoe werkt affiliate marketing via Coolblue? Beginners uitleg

Hoe werkt affiliate marketing via Coolblue? Beginners uitleg

Als je aan de slag gaat met affiliate marketing heb je de keuze uit veel verschillende affiliate netwerken. Een van die netwerken is Coolblue. Omdat ik fan ben van Coolblue, heb ik besloten om een van mijn websites aan de producten van Coolblue toe te wijden. Daarom vertel ik je in dit blogbericht graag hoe jij kunt beginnen met promoten bij Coolblue.

Om affiliate te worden van Coolblue meld je je aan voor hun partnerprogramma. Dit doe je via Coolblue.nl/affiliate. Zodra je jezelf hebt ingeschreven, kun je inloggen in het dashboard. Daar kun je links maken voor producten van alle artikelen in hun webshop. Ook hebben ze ruime keuze uit banners die je op je site kunt plaatsen en kun je complete data feeds importeren als je een webshop hebt.

Coolblue is een mooi bedrijf en levert over het algemeen kwaliteitsproducten. Dat is natuurlijk reden genoeg voor jou om de producten van Coolblue te promoten. In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden.

Hoe werkt affiliate marketing via Coolblue?

Als je aan de slag gaat met affiliate marketing is het natuurlijk belangrijk om je aan te melden bij een affiliate netwerk. Een van die affiliate netwerken is Coolblue. Om je aan te melden bij Coolblue kun je dat doen via hun website. Nadat je bent aangemeld heb je direct toegang tot het promoten van alle producten uit de webshop. Voor het promoten van de producten bij Coolblue heb je dan ook diverse mogelijkheden. Die licht ik verder toe in dit artikel.

Het Coolblue affiliate Dashboard

Als je je hebt aangemeld voor het programma van Coolblue, zie je eigenlijk direct dat coolblue werkt met een externe partij, namelijk Partnerize.  Partnerize verzorgt het affiliate dashboard zodat jij kunt zien hoe je ervoor staat. Als je in het dashboard komt, kun je direct zien hoe veel mensen op je links hebben geklikt, Hoe veel conversies je hebt, hoe veel commissie dat heeft opgeleverd en voor hoeveel geld mensen via jouw links aan producten hebben besteld. Daarnaast kun je ook zien hoe veel geld een klik gemiddeld waard is voor jouw website.

Klik om te vergroten

Daarna zie je een grafiek waar je eigenlijk het verloop van je commissies kunt zien. hier besteed ikzelf meestal niet zo veel aandacht aan, maar het ziet er natuurlijk wel cool uit.

Als je verder naar beneden gaat in het dashboard kun je zien voor welke campagne je het geld hebt verdiend en aan de rechter kant van welke productcategorieën de commissies afkomstig zijn.

Omdat ik de producten die ik promoot liever voor mezelf houd, heb ik ze in het overzicht weggelaten:).

 

Producten promoten via Coolblue

Als je aan de slag wilt gaan met het promoten van producten kun je dat op verschillende manieren doen. De eerste manier is door bovenaan in het menu te klikken op “Tracking” Hier kun je links maken van alle producten uit de webshop van Coolblue.

Tekstlinks maken

Dit doe je simpel door de link naar de pagina van Coolblue die je wilt promoten te kopiëren en te plakken in het venster van “Deeplink”.  Je krijgt dan daaronder bij Link voor tracking jouw persoonlijke promotie link (affiliate link)  die je kunt plaatsen op je website. Ook kun je ervoor kiezen om er een Short URL van te maken. Dit zit er wat mooier uit.  Bij Pubref kun je een referentie toevoegen aan je link. Verwijzing adverteerder kun je de naam van de campagne invoeren maar dat doe ik vrijwel nooit.

Klik om te vergroten

Op deze manier kun je heel makkelijk een link maken naar een van de pagina's op de website van Coolblue. Het kan hierbij gaan om een link naar een specifiek product uit de webshop, maar ook naar een categorie of zelfs de homepage.

Naast deze manier zijn er ook nog een aantal andere manieren.

Banners en Feeds van Coolblue

Naast de standaard tekstlinks die je kunt maken, kun je bij Coolblue ook gebruik maken van de banners die gemaakt zijn door Coolblue en kun je gebruik maken van hun data feeds.

In de datafeeds staan dan bijvoorbeeld alle producten uit een categorie die je kunt importeren naar een webshop.

Als je dat via WordPress wilt doen heb je daarvoor de plugin Woocommerce nodig. Ook heb je een plugin nodig om de datafeeds te kunnen importeren.

Die plugin heet WP- All Import Pro en de aanvulling op die plugin Namelijk de Woocommerce import plugin. Deze zijn niet gratis en kun je aanschaffen via deze link.

Banners worden gegeven in de vorm van html code. Die kun je makkelijk kopiëren en plakken op je website.

Klik hier om te vergroten

Zoals je ziet zijn er heel veel verschillende maten om te kiezen betreft de banners. De banners zijn geoptimaliseerd door Coolblue om ervoor te zorgen dat het de meeste kliks genereert.

Naast banners kun je ook nog gebruik maken van Data feeds. Eerder hadden we al uitgelegd dat je bepaalde plugins nodig hebt om hiervan gebruik te kunnen maken.

Als je een affiliate webshop wilt maken kun je met behulp van datafeeds, met een paar drukken op de knop een gehele productcategorie importeren, of zelfs de hele webshop van Coolblue.

Het is daarbij wel belangrijk om te weten dat je geen gebruik mag maken van de productbeschrijvingen van Coolblue.

Dat betekent dat je van alle producten die je importeert de productteksten moet herschrijven, dat kost gigantisch veel tijd en is voor de meeste beginners niet de beste manier om te beginnen.

Hoe werkt affiliate marketing via Coolblue

Klik om te vergroten

Zoals je ziet zijn er heel veel verschillende categorieën kiezen om toe te voegen aan je affiliate webshop. Dit gaat niet heel makkelijk als je het voor het eerst doet.

Met de instructies die je krijgt van WP-all-import pro, moet het mogelijk zijn om je eerste affiliate webshop te maken.

Prestaties bijhouden van Coolblue

Bij prestaties kun je precies zien welke producten je hebt verkocht en hoe veel dat je heeft opgeleverd.

Eigenlijk is het tabblad prestaties een geavanceerde versie van wat je onderaan ziet in het dashboard zodra je inlogt.

Hoe werkt affiliate marketing via Coolblue

Klik om te vergroten

Wat is de beste manier om producten van Coolblue te promoten?

De meeste beginners zullen de links van Coolblue direct verwerken in de teksten die ze schrijven. Toch is er een betere manier om je producten van Coolblue te promoten.

Dat doe je door een zogenaamde Resources pagina te maken. Op deze pagina, verwijs je dan naar alle producten van Coolblue die je wilt promoten en kun je als je naar een product wilt verwijzen de bezoeker doorverwijzen naar je resources pagina.

Op deze manier komen je teksten veel minder spammy over en kunnen bezoekers er zelf voor kiezen of ze je verkooppagina's willen bekijken.

Natuurlijk kun je best af en toe eens direct linken naar een product van Coolblue, maar het is geen goed idee om je hele content vol te zetten met promotie links.

Probeer daarom maximaal één of twee verkoop links toe te voegen in je teksten en voor de rest je bezoekers door te verwijzen naar resource pagina's.

Aan de slag met affiliate marketing

Je hebt een aantal producten gevonden die je wilt promoten, maar je hebt geen idee hoe je nou kunt beginnen met affiliate marketing.

Je moet tenslotte een website maken, content schrijven en zorgen dat je gevonden wordt in de zoekmachines.

Een goede methode om te leren hoe affiliate marketing werkt is de methode die Jacko Meijaard je leert in zijn cursus.

 

 

Zelf heb ik uiteraard de cursus ook gevolgd en heeft dat er voor gezorgd dat ik nu geld verdien op het internet.

Als jij ook razendsnel aan de slag wilt gaan en een vliegende start wil maken, dan raad ik je aan om mijn review over de affiliate marketing revolutie eens door te lezen.

In de review vertel ik je alles wat je moet weten over de affiliate marketing revolutie voordat je aan de slag gaat met de cursus.

Je kunt natuurlijk ook alles zelf leren, maar zelf heb ik ervaren dat het veel makkelijker is als je simpelweg doet wat werkt. De methode van Jacko Meijaard werkt zeker. Daar ben ik het bewijs van.

 

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen