Hoe verdien je geld met YouTube? Verschillende manieren
23 mei 2021 

Hoe verdien je geld met YouTube? Verschillende manieren

Hoe verdien je geld met YouTube? Dat is een van de vragen die ik mezelf vaak heb gesteld. Als ik naar mezelf kijk merk ik dat ik vaak naar YouTube ga om nieuwe dingen te leren en vind ik op YouTube steeds meer mogelijkheden om snel tot de juiste informatie te komen. Dat is natuurlijk ook niet gek. YouTube is tenslotte de op een na grootste zoekmachine van de wereld. Hoewel YouTube het nog niet kan winnen van Google, wordt er ook bij YouTube onwijs veel gezocht. Dat is ook een reden waarom we bij Writgo.nl een YouTube kanaal zijn begonnen.

Als je tegenwoordig al business niet aanwezig bent op YouTube mis je ontzettend veel potentieel. Reden genoeg dus om ook eens te kijken naar de mogelijkheden om te starten met YouTube. Zodat je ook YouTube aan je passieve inkomstenstromen kunt toevoegen.

Want hoe meer inkomstenstromen je weet te creëren, hoe minder afhankelijk je bent van, maar 1 manier van geld verdienen. In dit blogbericht ga ik dieper in op hoe je geld verdient met YouTube en wat je het beste kunt doen.

[[showindex]]

 

Liever een video kijken?

Hoe verdien je geld met YouTube?

Om, maar direct met de deur in huis te vallen. Als je net een YouTube kanaal begint, is de kans klein dat je direct geld gaat verdienen met je YouTube kanaal. Net als met vrijwel alle andere businessmodellen, is er geen shortcut naar succes. Om succesvol te worden met YouTube zul je eerst moeten zorgen dat je een interessant YouTube kanaal start. Het gaat er dan vooral om dat je waardevolle informatie geeft aan die je volgers/abonnees.

Als je namelijk geen waarde levert, zullen mensen je niet gaan volgen op je YouTube kanaal en gaat het je niet lukken om geld te verdienen. Als je eenmaal een goed YouTube kanaal hebt opgebouwd, is het tijd om verdienmodellen toe te voegen aan je website.

Er zijn verschillende manieren om toe te passen als jij geld wilt verdienen met YouTube. Hieronder lees je er meer over.

Geld verdienen met YouTube Advertenties

Een van de meest voorkomende manieren waarmee Youtubers geld verdienen is met het tonen van advertenties voor, tijdens en na hun YouTubevideo's. De kans is groot dat jij tijdens het kijken van een YouTube video wel meerdere advertenties  bent tegengekomen. Dit is dus een van de verdienmodellen waarmee jij als Youtuber geld kan verdienen.

Om deze manier van geld verdienen toe te passen op je YouTube kanaal, moet je YouTube kanaal wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet je tenminste 1000 abonnees hebben en moeten mensen je Video's in totaal minimaal 4000 uur gekeken hebben. De advertenties die worden weergegeven bij je video's zijn onderdeel van Google AdSense. Een advertentie netwerk dat ook nog vaak wordt weergegeven op blogs.

Voordat je dus advertenties kunt tonen op je YouTube kanaal ben je echt wel even bezig. Om het benodigde aantal abonnees te behalen en de kijkcijfers te verhogen, doe je er goed aan om met regelmaat een nieuwe YouTube video te uploaden.

Eigen producten verkopen

Een andere manier om geld te verdienen met je YouTube kanaal is door je eigen producten en diensten te verkopen via YouTube. Je kunt dan video's maken waarin je bijvoorbeeld je producten of diensten laat zien of beschrijft. In de video doe je dan een kleine promotie waarin je vertelt dat je de kijker van je video graag wilt helpen door jouw diensten of producten aan te bieden. In de beschrijving van de video kun je dan een link plaatsen naar de plek waar zij contact met je kunnen opnemen of waar zij jouw producten kunnen kopen.

Op deze manier, krijg je via YouTube een heel nieuw publiek dat mogelijk geïnteresseerd is in wat jij te bieden hebt. Ook bij deze manier van geld verdienen met YouTube is het belangrijk om te weten dat het niet zomaar komt aanwaaien. Ook hier moet je ervan uit gaan dat je eerst volgers voor je YouTube kanaal moet opbouwen, voordat het balletje echt begint te rollen.

Hoe verdien je geld met YouTube? Affiliate Marketing

De manier van Online geld verdienen waar ikzelf echt gek op ben is affiliate marketing. Met affiliate marketing promoot je producten van iemand anders en krijg je voor het aanbrengen van een nieuwe klant een commissie. Dit kun je met een YouTube kanaal natuurlijk op verschillende manieren doen. Je zou bijvoorbeeld een YouTube kanaal kunnen beginnen waar je bijvoorbeeld reviews maakt over producten die te koop zijn bij Bol.com.

In de video, laat je dan het product zien en vertel je wat er allemaal goed is en slecht is aan het product. In de video geeft je dan de kijker van je video de mogelijkheid om het product aan te schaffen bij de aanbieder waar jij affiliate voor bent (Bijvoorbeeld: Bol.com, Coolblue.nl of Media Markt). Als iemand dan via jouw video op je affiliate link klikt en doorgaat naar de pagina van het product en het vervolgens koopt, ontvang jij daarvoor een commissie.

Affiliate Marketing is in mijn ogen een van de beste manieren om online geld te verdienen omdat je naast het doorverwijzen van mensen naar de producten, verder niets meer hoeft te doen. De gehele afhandeling van het kopen van het product, evenals de klachten en klantservice, wordt gedaan door de aanbieder van het product.

Starten met YouTube

Je weet nu dat er verschillende manieren zijn om geld te verdienen met YouTube. Ook weet je dat het geld niet zomaar komt aanwaaien als jij een YouTube kanaal gaat maken. Een van de belangrijkste dingen om te doen, is dat je met regelmaat aan de slag gaat om nieuwe content te maken. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Met vrijwel alle manieren is het mogelijk om geld te verdienen met YouTube. Hieronder lees je een aantal manieren om aan de slag te gaan met YouTube.

Als je gaat beginnen met YouTube is het allereerst goed om eens rond te kijken naar wat voor een soort video's er allemaal worden gemaakt. Je kunt als je gaat beginnen met YouTube namelijk verschillende soorten video's maken.

Bedrijfsvideo's

Ben je een echt bedrijf en gebeuren er veel dingen achter de schermen? Dan kan het natuurlijk leuk zijn om je klanten met regelmaat mee te nemen met wat er achter de schermen gebeurd. Je kunt bijvoorbeeld een dag van een bepaalde afdeling filmen of een mooie video in elkaar zetten, waarin je laat zien hoe een bepaald product dat je maakt tot stand komt. Op deze manier komen klanten dichter bij te staan en krijgen klanten/mogelijke klanten meer een idee van je expertise. Je laat namelijk precies zien hoe jullie bepaalde dingen doen.

Howto video's

Een andere manier om een succesvol YouTube kanaal te beginnen is door howto video's te maken. Bij Howto-video's kun je in je video's uitleggen hoe allerlei dingen binnen jouw niche werken. How To Video's doen het over het algemeen erg goed op Youtube.

Wel moet je natuurlijk goed weten waar je het over hebt als je aan de slag gaat met How To Video's.

List Video's

De kans is groot dat jij dit soort video's wel eens bent tegen gekomen. Een lijst met de meeste …. of een top 10 beste… Ook dit soort video's doen het ontzettend goed op YouTube en zijn met wat research relatief makkelijk te maken. Wel is het goed om te weten dat er bij dit soort video's steeds meer concurrentie bijkomt in Nederland.

Zelf in beeld of niet?

Een andere vraag die vaak voorbij komt als ik het heb over beginnen met YouTube is de vraag of je zelf in beeld moet of niet. Hoewel het wel helpt voor het vertrouwen om ook zelf in beeld te verschijnen, is dat tegenwoordig helemaal niet meer noodzakelijk.

Er zijn namelijk ontzettend veel YouTube Kanalen waarbij helemaal niemand in beeld verschijnt, maar die het wel heel erg goed doen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de zogeheten Cash Cow Channels.

Dit is een goed voorbeeld van een Cash Cow Channel Video;)

Een YouTube Cash Cow Channel is eigenlijk niets anders dan een YouTube kanaal dat is ontworpen om er zo veel mogelijk geld mee te verdienen. In Amerika was deze manier van het maken van een YouTube kanaal al heel populair, maar ook in Nederland en België, wordt deze manier steeds populairder.

Er is tegenwoordig zelfs een cursus beschikbaar waarmee jij kunt leren om je eigen Cash Cow YouTube kanaal te maken. En het goede nieuws is dat je niet zelf in beeld hoeft met dit soort YouTube kanalen.

YouTube Cash Cow Channel Maken

Je weet nu wat voor een soort video's je allemaal kunt maken en of het belangrijk is om zelf in beeld te gaan of niet. Ook weet je precies hoe je geld kunt verdienen met een YouTube kanaal en wat er voor nodig is om er ook echt geld mee te kunnen verdienen. Als je zelf niet graag in beeld wilt, maar wel mooie YouTubevideo's wilt gaan maken, raad ik je aan om eens te kijken naar hoe het maken van een YouTube Cash Cow Kanaal werkt.

Er is namelijk een hele toffe cursus te volgen, waarin je stap voor stap leert hoe jij je eigen YouTube Cash Cow channel begint. Hiervoor hoef je nog geen ervaring te hebben met YouTube en werkelijk iedereen kan dit.

Wel is het nog steeds belangrijk om te onthouden dat je ook als je de cursus gaat volgen, niet direct geld gaat verdienen met YouTube. Je moet namelijk eerst je Kanaal opbouwen en voldoen aan het minimum aantal views en abonnees. Toch is het een ontzettend goed idee om een YouTube Cash Cow channel te beginnen, omdat je hier een echte passieve inkomstenbron mee kunt opbouwen.

Zelf heb ik ervoor gekozen om een ander soort YouTube kanaal te starten, waarbij ik je leer over Online Geld verdienen, dit doe ik dan natuurlijk in combinatie met deze blogs. Maar als je echt nog maar net gaat beginnen, is een Cash Cow Channel een absolute aanrader.

Cash Cow Academy

Op de pagina van de Cash Cow Academy lees je precies hoe het maken van een Cash Cow Kanaal in zijn werk gaat en krijg je de mogelijkheid om je direct aan te melden voor de cursus. Hoewel er een prijskaartje hangt aan de Cash Cow Academy, is het absoluut de moeite waard en moet je het vooral zien als een investering. Met de kennis die je op doet in de cursus ga je hoe dan ook je inleg weer terug verdienen.

 

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een ander soort YouTube kanaal te beginnen, waarbij je bijvoorbeeld de Howto video's gaat maken, of producten gaat reviewen. Daar ben je natuurlijk vrij in ;).

Bekijk hier de pagina van de Cash Cow Academy  en start je eigen YouTube Cash Cow Kanaal.

Over de schrijver
Wij zijn Writgo.nl. We zijn een team van gepassioneerde schrijvers en helpen andere online bedrijven meer resultaat behalen op het internet. Hoewel we voor vrijwel alle soorten online bedrijven content schrijven, ligt onze focus op affiliate marketing. Bij Writgo.nl zijn we allemaal bekend met affiliate marketing en weten we daarom ook precies welke content een affiliate website nodig heeft. Daarnaast schrijven we ook steeds meer content voor andere soorten bedrijven, webshops en zelfs bol.com verkopers. In de blogberichten op onze website lees je alles over hoe jij geld kunt verdienen op het internet. Zelf zijn we actief bezig met verschillende vormen van online geld verdienen en zorgen we er zo voor dat we binnen Writgo.nl. Verschillende inkomstenbronnen opbouwen. Met onze blogs helpen we je jou dat ook bereiken. De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om De Affiliate Marketing Revolutie te volgen. Klik hier om naar de kortingspagina te gaan. Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing. Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down