arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoe verdien je geld met je blog?
1 juni 2019 

Hoe verdien je geld met je blog?

Hoe verdien je geld met je blog? Om geld te verdienen met je blog moet je eerst een blog beginnen. Een makkelijke manier om een blog te beginnen is met WordPress. WordPress is een content management systeem (CMS) waarmee jij een blog kunt maken.

In dit blogbericht vertel ik je meer over hoe jij geld kunt verdienen met je blog en wat daar allemaal voor nodig is.

Een blog beginnen

Voordat je daadwerkelijk geld kunt verdienen met bloggen, heb je eerst een blog nodig. Dit kun je makkelijk maken met WordPress. Vroeger moest je veel kennis hebben van HTML en CSS om een website te kunnen maken.

Tegenwoordig kun je met één druk op de knop een WordPress website installeren. Hiervoor heb je wel een domeinnaam en hosting nodig.

Een domeinnaam kun je zien als het adres van je website, en de hosting de straat waar je website staat of het land dat je gekocht hebt om je website op te bouwen.

Er zijn verschillende soorten hosting providers met verschillende prijzen. Toch is het in het begin een goed idee om een goedkope betrouwbare hostingprovider te kiezen.

Na het aanschaffen van een hosting provider en een domeinnaam kun je naar het Admin gedeelte van je website. Hier kun je met één druk op de knop je WordPress website installeren.

De beste manier om een goede wordpress website in elkaar te zetten als je er geld mee wilt verdienen is met de affiliate marketing revolutie. Hier wordt je stap voor stap door het hele proces heen geleid.

Hoe verdien je geld met je blog?

Geld verdienen met je blog kun je op verschillende manieren doen. Een van die manieren is affiliate marketing. Met affiliate marketing promoot je producten van andere mensen in ruil voor een vergoeding.

Zodra je een website hebt, schrijf je wekelijks minimaal één tekst van 1000 woorden en verwerk je daar in zoekwoorden (woorden of termen waarop mensen in Google zoeken). Daarnaast verwerk je in de tekst affiliate links. Dit zijn links waaraan de aanbieder van het product kan zien dat een bezoeker via jouw website naar die van hem is gegaan.

Als deze bezoeker dan besluit het product te kopen van de aanbieder, krijg jij daarvoor een commissie. In de affiliate marketing revolutie leer je ook precies hoe dit werkt.

Daarnaast is het ook mogelijk om geld te verdienen met je blog dankzij Google advertenties. Het is namelijk mogelijk om je aan te melden voor het Google Adsense programma.

Hiermee plaats je advertenties van Google op je website en krijg je een kleine vergoeding zodra een bezoeker op jouw website op één van je advertenties klikt.

Om veel geld te verdienen met Google Adsense moet je wel veel bezoekers hebben. De vergoedingen die je krijgt van Google liggen vaak tussen de 20 eurocent en 1 euro.

Hoe veel geld kun je verdienen met bloggen?

Voordat je begint met een blog wil je natuurlijk wel graag weten hoe veel geld je kunt verdienen met bloggen. Eerlijk gezegd is het antwoord daarop vrij lastig te beantwoorden. Er zijn namelijk bloggers die 500 euro per maand verdienen, maar er zijn ook bloggers die ruim 100.000 euro per maand verdienen.

Uiteindelijk gaat het er om dat je door blijft gaan met het opbouwen van je bezoekersaantallen. Hoe meer bezoekers er naar je website komen, hoe meer geld je uiteindelijk kunt verdienen.

Niet elke bezoeker die naar je website komt zal iets van je kopen, maar een percentage zal dit wel doen. Veel beginnende bloggers denken dat als ze een stuk of 20 blogs hebben geschreven ze al geld gaan verdienen.

In veel gevallen is dat niet zo en daarom is het belangrijk dat je je blijft houden aan de minimaal één keer per week een blogartikel schrijven. Hiermee krijg je namelijk steeds meer bezoekers naar je website en zullen je inkomsten uiteindelijk groeien.

De beste manier om online geld te verdienen

Zelf ben ik een groot fan van affiliate marketing en verdien ik het grootste gedeelte van mijn inkomsten hiermee. Daarom raad ik je aan hetzelfde te doen. Ook ik heb een tijd geprobeerd om geld te verdienen met Google Adsense.

Zelf ben ik van mening dat advertenties op je website vaak rommelig overkomen en de gebruikerservaring van je bezoekers verminderen.

Daarom beperk ik me alleen tot affiliate marketing en probeer ik op die manier mijn inkomsten te genereren.

Het is belangrijk om te weten dat beginnen met bloggen niet alleen maar draait om geld verdienen. Het is nog veel belangrijk dat je er plezier in krijgt om andere mensen te helpen door het geven van waardevolle informatie.

Hoe meer waardevol jouw teksten zijn, hoe meer geld je uiteindelijk zal verdienen. Veel beginners willen zo snel mogelijk veel geld verdienen en geven al op voordat ze ook maar 2 weken bezig zijn.

Zet daarom je focus niet op geld verdienen maar op het geven van waarde. Als je dat goed doet, komt het geld vanzelf.

Affiliate marketing revolutie

Als je ook wilt beginnen met affiliate marketing en precies wilt leren hoe affiliate marketing werkt, raad ik je aan eens te kijken naar de affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard. Hij is een van de grootste affiliates van Nederland en verdient zo’n 30.000 euro per maand.

Aangezien hij goed weet hoe je succesvol wordt met affiliate marketing, is het een goed idee om te luisteren naar zijn adviezen. Toen ik net begon met affiliate marketing heb ik de cursus ook gevolgd en ben ik blij dat ik dat gedaan heb.

Het enige dat je hoeft te doen is meekijken wat Jacko doet in de video cursus en het vervolgens voor jezelf na te doen.

Als je de cursus hebt doorlopen heb je al een website online staan en zelfs al wat teksten geschreven die jou bezoekers gaan opleveren. Ook heb je dan al een verdienmodel (affiliate marketing) toegepast. Vanaf dat punt heb je dus al kans op verkopen.

Na de affiliate marketing revolutie is het vooral een kwestie van doorgaan en het schrijven van teksten blijven herhalen. Als je dat minimaal een jaar doet, is de kans groot dat jij ook geld verdient op het internet.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Zelf verdien ik een groot deel van mijn inkomsten via affiliate Marketing en werken we met ons team Keihard om ook andere affiliates en website-eigenaren te helpen met het behalen van meer online resultaat.
Als je net begint met affiliate marketing kan alle informatie nog behoorlijk lastig zijn te implementeren. Hier helpen we je dan ook graag bij. Dit doen we door handige tips en informatie te delen over alles wat te maken heeft met geld verdienen op het internet.
De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om de 5K Affiliate Marketing Blauwdruk GRATIS te downloaden.
Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing.
Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen