arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoe verdien je geld met een website?
20 mei 2019 

Hoe verdien je geld met een website?

Hoe verdien je geld met een website? Elke dag starten nieuwe mensen een website met als doel om er geld mee te verdienen. Toch blijkt het geld verdienen voor veel van de beginners moeilijker dan gedacht waardoor het overgrote percentage vroegtijdig stopt.

In dit blogbericht ga ik je vertellen hoe je geld verdient met je website en geef ik je een aantal handige tips om sneller geld te verdienen. Geld verdienen met je website is helemaal niet moeilijk. Het is vooral belangrijk dat je eerst een goede basis legt. Lees verder.

Hoe verdien je geld met een website?

Geld verdienen met een website op zich is niet zo moeilijk. Het gaat er eerst vooral om dat je leert hoe je bezoekers naar je website krijgt. De meeste beginners hebben daar moeite mee en vinden het over het algemeen niet om aan te zien hoe langzaam het gaat.

Toch wil ik je aanraden om vooral veel geduld te hebben met je website als je serieus geld wilt verdienen.

Je krijgt namelijk niet van de een op de andere dag 100.000 bezoekers per maand op je website. Hiervoor moet jij je website voorzien van content en dat ook blijven doen.

Je kunt niet verwachten dat als je één of twee teksten schrijft voor je website, je klaar bent en het geld binnenstroomt.

Ga daarom vooral aan de slag met het schrijven van nieuwe blogberichten en blijf dat net zo lang volhouden totdat je geld verdient met je website.

Mogelijkheden om geld te verdienen met je website

Om geld te verdienen met je website kun je verschillende verdienmodellen toepassen. Zelf maak ik vooral gebruik van affiliate marketing omdat je daarmee vrijwel geen werk hebt.

Het enige waar jij je mee bezig hoeft te houden is zorgen dat je website wekelijks voorzien wordt van nieuwe content zodat er steeds meer bezoekers naar je website komen.

Hoe meer bezoekers er naar je website komen, hoe meer van deze bezoekers op je affiliate links zullen klikken en hoe meer jij uiteindelijk gaat verdienen.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om Google Adsense aan je website toe te voegen. Dit zijn advertenties van Google.

Telkens als iemand via jouw website op een advertentie van Google klikt, ontvang jij daarvoor een kleine klikvergoeding.

Om veel geld te verdienen met Google Adsense moet je ook redelijk wat bezoekers hebben. Daarom is het vaak een beter idee om je te focussen op affiliate marketing.

Daarnaast moet je jezelf ook afvragen of je wel Google Advertenties op je website wilt. De advertenties sluiten namelijk niet altijd goed aan bij je website en staan ook niet zo mooi op je site.

10 tips om sneller geld te verdienen met je website

Met de onderstaande tips vergroot jij je kans om geld te verdienen met je website. Op zich is het helemaal niet zo moeilijk. Toch maken veel beginners het veel te moeilijk voor zichzelf.

1. Doe meer dan het minimum

Een van de grootste fouten die ik maakte in het begin was dat ik altijd maar voor het minimum ging. In de affiliate marketing revolutie werd me verteld dat ik minimaal 1 keer per week een blogbericht van 1000 woorden moest schrijven.

Hier hield ik me precies aan en deed ik vooral niets meer. Een aantal maanden later merkte ik dat mijn bezoekersaantallen niet zo snel opliepen en begon ik met vaker per week een blogbericht schrijven. Deze blogs waren soms wel tot 2500 woorden lang.

Er is niet echt een minimum of maximum in hoe veel je zou moeten doen. Toch heb ik zelf gemerkt dat het me veel extra bezoekers heeft opgeleverd toe ik ervoor koos om meer te doen dan het minimum.

2. Kies voor adverteren

Het kan een behoorlijke tijd duren voordat er gratis bezoekers naar je website komen vanuit de zoekmachines.

Als je snel meer bezoekers wilt, kun je een budget instellen voor bijvoorbeeld Facebook advertenties. Hiermee kun je namelijk zorgen dat je direct al bezoekers naar je website krijgt.

Wel is het nadeel hiervan dat je moet betalen voor je bezoekers. Afhankelijk van of jij een budget hebt om te adverteren is dit een optie.

Zelf heb ik bijna niet geadverteerd en komen er nu dankzij de blogs die ik schrijf steeds meer bezoekers naar mijn website. Dat is voor mij de beste manier van bezoekers genereren.

3. Maak ook gebruik van Social media

Naast het adverteren op social media is het ook een goed idee om een community op te bouwen. Via social media kanalen zoals:

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
  • LinkedIn
  • Twitter

Hoe verdien je geld met een website

kun je gemakkelijk een eigen pagina maken voor je website. Het is dan een goed idee om ook deze pagina’s regelmatig te voorzien van content. Hierdoor krijg je namelijk ook een organisch bereik via social media waardoor er ook steeds meer mensen via social media naar je website komen.

4. Maak gebruik van interne links

Om ervoor te zorgen dat bezoekers langer op je website blijven, of naar je verkooppagina te gaan, is het belangrijk dat je gebruik maakt van interne links. Hoe meer waardevolle informatie je bezoekers van je lezen hoe beter ze je uiteindelijk vertrouwen. Dat zal bepalen of bezoekers uiteindelijk ook van je gaan kopen.

5. Maak je links aantrekkelijk om te klikken

Er is een groot verschil tussen aantrekkelijke links of niet aantrekkelijk. De meeste beginners schrijven slechts de naam van het product waar ze naartoe willen linken en plaatsen daar dan de affiliate link achter.

Toch is het een veel beter idee om je links aantrekkelijk te maken. In plaats van slechts de naam van het product te noemen kun je het beter doen zoals het volgende voorbeeld:

NIET: 

De affiliate marketing revolutie

WEL: 

Ontdek hier hoe ik dankzij de affiliate marketing revolutie geld verdien op het internet.

Aangezien jij wilt weten hoe je geld verdient op het internet met affiliate marketing, is de kans groot dat je veel eerder zou klikken op de tweede link dan op de eerste. Dat komt omdat je bij de tweede link antwoord krijgt op je vraag.   

6. Denk ook aan email marketing

Nog steeds wordt voor veel affiliates het grootste gedeelte van de inkomsten verdiend met email marketing.

Dat komt vooral omdat email marketing een stuk persoonlijker is dan via een website. Als je bezoeker je genoeg vertrouwt om het email adres aan je te geven, is de kans ook groot dat ze je genoeg vertrouwen om een product via jou aan te schaffen.

email marketing voordelen

7. Schrijf reviews

Als jij een product of meerdere producten promoot via je website, is het een goed idee om daar een review over te schrijven. Bezoekers die op zoek zijn naar reviews zijn namelijk al zo goed als klaar om het product aan te schaffen. De enige reden waarom reviews meestal gelezen worden is om ze te verzekeren dat ze de goede keuze maken.

Hoe beter jij een review schrijft hoe groter de kans is dat je bezoeker het product dan via jouw website koopt.

Klik hier om mijn ervaring met de affiliate marketing revolutie te lezen >>

8. Geef je mening over het product dat je wilt promoten

Door je eigen mening te geven over bepaalde producten die je promoot, breng je direct persoonlijkheid toe aan je tekst.

Je bezoekers willen graag weten hoe jij denkt over de producten die je promoot. Ook als je iets negatiefs te vertellen heeft.

Als jij kan laten zien dat je eerlijk bent over de producten, zullen je bezoekers je veel sneller vertrouwen en daardoor eerder het product via jou aanschaffen.

9. Maak gebruik van een call to action button

Een call to action button is een van de belangrijkste dingen die je moet toevoegen aan je website als je begint met affiliate marketing. Een goede manier is de manier die je leert in de affiliate marketing revolutie.

Je schrijft dan een blogbericht van +/- 1000 woorden en je eindigt je tekst dan met een call to action.

Een call to action vraagt je bezoeker om iets te doen (een voorbeeld hiervan vind je onderaan deze pagina).

10. Geef vooral niet op

Het allerbelangrijkste dat ik je kan meegeven over geld verdienen op het internet is dat je vooral niet te vroeg moet opgeven. Veel beginners zijn in het begin heel enthousiast en stoppen er dan na een paar maand mee.

Ze vinden dat het allemaal niet snel genoeg gaat en hebben dan al het werk voor niets gedaan.

Daarom raad ik je aan om in jaren te denken als jij aan de slag gaat met een website. Binnen een jaar tijd is de kans heel groot dat je in ieder geval iets verdiend hebt met je website.

Conclusie

Geld verdienen met je website is helemaal niet zo moeilijk. Wel is het een stuk moeilijker om veel bezoekers naar je website te krijgen. Niet zo zeer om de bezoekers zelf, maar vooral omdat het vaak lang duurt.

Veel mensen hebben niet genoeg geduld om succesvol te worden met affiliate marketing. Als jij dat wel wilt is het belangrijk dat je minimaal een jaar er alles aan doet om geld te verdienen met je website.

De makkelijkste manier om geld te verdienen met je website is door affiliate marketing toe te passen. Hiermee hoef je namelijk naast het plaatsen van links je alleen nog maar te focussen op het schrijven van nieuwe blogberichten.

Ben jij benieuwd hoe ik geleerd heb om geld te verdienen met mijn website? Op de onderstaande pagina wordt het je stap voor stap uitgelegd. 

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen