arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoe verdien je geld met bloggen? Stap voor stap!
3 maart 2019 

Hoe verdien je geld met bloggen? Stap voor stap!

Ben je op zoek naar een manier om geld te verdienen op het internet? Dan is de kans groot dat jij geld verdienen met bloggen bent tegengekomen. Als je geld wilt verdienen met bloggen kun je dat op verschillende manieren doen.

Een van de beste manieren om geld te verdienen met bloggen is door je eigen blog te maken over een bepaald onderwerp en hiermee affiliate producten te promoten. Daarover lees je verderop in dit artikel meer. In dit blogbericht lees je alles wat je moet weten om geld te kunnen verdienen met een blog.

Wat is een blog?

Een blog is in feite een website, waar die er vooral op is gefocust om regelmatig nieuwe content te delen. Een blog is daarom ook vrijwel altijd een informatieve website.

Met een blog kun je ervoor kiezen om over jezelf te schrijven, maar een betere manier als je geld wilt verdienen is een blog beginnen over een bepaald onderwerp (een niche).

Hierdoor is het onderwerp van je blog direct duidelijk en komen er ook bezoekers naar je website die geïnteresseerd zijn in dat onderwerp. De kans is dan ook groot dat deze mensen geïnteresseerd zijn in het affiliate product dat jij promoot.

Waarover kun je bloggen?

Als je aan de slag wilt gaan met je eigen blog, heb je daarin ontzettend veel keuze in het promoten van producten. Eigenlijk kun je over alles wat jij je maar kunt bedenken een blog beginnen. Ook zijn er voor heel veel verschillende onderwerpen genoeg producten te vinden die je zou kunnen promoten voor een commissie.

Bij het beginnen van je eerste blog is het natuurlijk wel belangrijk dat je een beetje interesse hebt in het blog dat je wilt gaan beginnen.

Geld verdienen thuiswerk

Als blogger ben je namelijk dagelijks bezig met het schrijven van nieuwe content voor je blog. Dan kun je er maar beter plezier in hebben.

Een aantal voorbeelden van onderwerpen waarover je zou kunnen bloggen zijn:

 • Gamen
 • Baby’s
 • Fitness
 • Voetbal
 • Basketbal
 • Fotografie
 • Dansen
 • Zingen
 • Online geld verdienen
 • Dating
 • Relaties
 • Zelfvertrouwen
 • Voeding
 • Huisdieren

Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om naar bijvoorbeeld de webshop van bol.com te gaan en daar een categorie te kiezen om een blog over te beginnen. Je zou dan een blog kunnen beginnen over:

 • Muziek
 • Films
 • Computers
 • Elektronica
 • Mode
 • Sport
 • Outdoor
 • Reizen

Zoals je ziet heb je hier al direct een hele lijst van blogonderwerpen waarover jij je blog zou kunnen maken.

Dit is slechts nog maar een kleine selectie van de mogelijkheden. Bij het kiezen waarover je gaat bloggen is het vooral belangrijk om iets te kiezen waar jij plezier in hebt en al iets van weet. Ook is het natuurlijk mogelijk dat je graag ergens over wilt leren en een blog gebruikt om online te documenteren wat je allemaal leert.

Nier alleen leer je op deze manier veel sneller over een bepaald onderwerp, je helpt er ook nog eens andere mensen mee.

Hoe kun je geld verdienen met bloggen?

Als je een tijdje bezig bent met bloggen en er komen al wat bezoekers naar je website, dan zou het natuurlijk mooi zijn als je wat kunt verdienen aan je blog. Eigenlijk zijn er 2 zeer goede manieren om geld te verdienen met je blog.

Als je net met je blog begint heeft het nog helemaal geen zin om te denken aan geld verdienen. Als je er namelijk maar weinig bezoekers naar je website komen, is de kans dat jij iets verkoopt heel klein.

Daarom kun je je beter eerst focussen op zo veel mogelijk goede content toevoegen. Dan komen de bezoekers uiteindelijk vanzelf en kun je gaan nadenken over welke producten je wilt gaan promoten in je teksten.

Verschil SEO SEA

1. Affiliate marketing

Een van de manieren om geld te verdienen is door affiliate marketing toe te passen. Met affiliate marketing promoot je producten van andere mensen en krijg je een commissie als je dat succesvol doet.

Succesvol promoten betekent dat een bezoeker vanaf jouw website naar de website van de aanbieder is gegaan en daar een product heeft aangeschaft.

Als je gaat beginnen met affiliate marketing heb je redelijk wat bezoekers nodig om kliks te krijgen naar de affiliate producten.

Bekijk hier mijn video over wat affiliate marketing is:

De meeste mensen die puur en alleen een website beginnen voor affiliate marketing, stoppen er over het algemeen al snel mee omdat ze niet snel genoeg geld verdienen.

Het kan namelijk een behoorlijke tijd duren voordat er veel bezoekers naar je website komen. Pas dan ga je geld verdienen. Daarom gaf ik eerder al aan om je in het begin nog niet bezig te houden met affiliate marketing.

Die tijd kun je veel beter besteden aan het schrijven van waardevolle content. Na verloop van tijd als er steeds meer bezoekers naar je website komen, kun je er dan voor kiezen om affiliate links in een aantal van je teksten te zetten.

2. Google Adsense

Naast geld verdienen met affiliate marketing kun je ook Google advertenties op je website plaatsen. Met Google advertenties krijg je betaald als iemand die jouw website bezoekt, op een advertentie klikt.

Daarnaast krijg je ook een hele kleine vergoeding voor het aantal vertoningen van de advertenties. Om veel geld te verdienen met Adsense moet je echt duizenden bezoekers te hebben.

Lees hier hoe je geld kunt verdienen met Google Adsense op je website

Maar als je een tijdje bezig bent en er al wat bezoekers naar je website komen, kan Adsense wel zorgen voor een klein extraatje. Alle beetjes helpen natuurlijk.

3. Eigen producten

Als je blog eenmaal is uitgegroeid tot een autoriteit en je hebt bezoekers die regelmatig terug komen naar je website, kun je er ook voor kiezen om een eigen product te maken. Je hebt daarbij de keuze uit de volgende voorbeelden:

 • Een E-book
 • Een audioboek
 • Een Cursus
 • Fysieke producten of diensten

De reden dat we een eigen product bewaren voor het laatste is omdat je met affiliate marketing al heel goed kunt leren hoe je producten verkoopt op het internet. Het mooie daaraan is dat je verder geen gedoe hebt met het verzenden, klantenservice, retouren en eventueel klachten.

Hoe lang duurt het voordat je geld verdient met je blog?

We gaven eerder al aan dat het een behoorlijke tijd kan duren voordat je geld gaat verdienen met je blog. In sommige gevallen verdien je binnen ongeveer 3 maanden je eerste commissie, maar het kan ook zomaar een jaar of zelfs twee jaar duren.

Een blog heeft namelijk tijd nodig om vertrouwen te krijgen van Google. Pas al Google je website vertrouwt en autoriteit geeft, komen er steeds meer bezoekers naar je website.

1000 euro verdienen

Hoe meer bezoekers er naar je website komen, hoe meer kans je hebt om een commissie te verdienen.

In de beginfase van je blog ben jij eigenlijk alleen maar bezig met content schrijven. Je krijgt hier dan nog niet direct iets voor terug. Daarom is het belangrijk om een lange termijn visie te hebben en in gedachte te houden dat als je doorgaat met het schrijven van waardevolle teksten, je er uit eindelijk een fulltime inkomen mee kunt verdienen.

Hoe start je je eerste blog?

Als jij aan de slag wilt gaan met je eerste blog, heb je daarvoor een website nodig. Je denkt misschien dat het heel lastig is om je eigen blog te maken, maar tegenwoordig is dat slechts een klik op de knop . Bij vrijwel iedere hostingprovider is het mogelijk om WordPress te installeren met een geautomatiseerd proces.

Na de installatie van WordPress is je blog meestal direct klaar voor gebruik. WordPress is in de jaren behoorlijk populair geworden onder bloggers. Daarom raad ik je aan om ook voor WordPress te kiezen.

Om je direct te helpen met het maken van je eerste blog, hebben we de belangrijkste stappen hieronder voor je beschreven.

Onderwerp kiezen  (niche)

Voordat je een blog kunt beginnen moet je eerst weten waarover jij wilt gaan bloggen. Je kunt van dit proces een heel moeilijk proces maken, maar er zijn ook simpele manieren om aan een onderwerp te komen.

Zelf kijk ik altijd eerst naar waar ik zelf interesse in heb, al iets van weet of waar ik graag meer over wil leren. Op basis daarvan kies ik een onderwerp omdat het dan veel makkelijk wordt om veel over te schrijven.

Bij het kiezen van een onderwerp is het een goed idee om specifiek te zijn. Als je namelijk een algemeen onderwerp kiest als beginner, kan het heel lastig zijn om goede posities te behalen in de zoekmachines.

Voorbeeld:

Stel je wilt gaan schrijven over computers. Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om over het algemene onderwerp computers te gaan schrijven. Maar als je snel goede posities in Google wilt hebben is het nog beter om bijvoorbeeld alleen over laptops te schrijven. Nog beter zou zijn als je over een specifieke soort laptop zou schrijven zoals een Macbook.

Natuurlijk hoeft het niet te specifiek te zijn, omdat het dan kan zijn dat je moeite krijgt met het verzinnen van onderwerpen.

Producten zoeken om te promoten

Zodra je voor jezelf duidelijk hebt waarover je wilt gaan schrijven, is het tijd om te kijken of je er ook daadwerkelijk iets aan kunt verdienen. Een van de beste manieren om geld te verdienen met je blog is door affiliate marketing toe te passen.

Hiermee heb je de keuze uit ontzettend veel verschillende producten. Het is dan een goed idee om een of twee producten te kiezen en niet meer.

Als je je bezoekers namelijk te veel keuze geeft bij het promoten van producten, kunnen je bezoekers hierdoor keuzestress ervaren en daardoor helemaal geen actie ondernemen.

Wel kun je later als je blog al wat langer bestaat, een zogenoemde resources pagina maken waar je een lijst maakt met alle producten die je aanbeveelt.

Domeinnaam en webhosting aanschaffen

Oké! Je hebt nu een onderwerp gevonden om over te schrijven, ook heb je een aantal producten gevonden die je kunt promoten. Nu is het tijd om daadwerkelijk je eerste blog te gaan maken. Om een blog te maken heb je een domeinnaam en webhosting nodig. Dit heb je nodig om je website online te krijgen op het internet.

Er zijn ook gratis manieren om een website te starten, maar dat raad ik af omdat daarmee de mogelijkheden vaak beperkt zijn. Ook is de kans groot dat als je later meer bezoekers naar je gratis website krijgt, je als nog over wilt stappen naar een eigen domeinnaam dat is toch een stukje professioneler.

Daarom raad ik je aan om gewoon direct voor een eigen website te gaan. Het kost je bij NEOSTRADA nog geen 3 euro per maand.

Bij het kiezen van een domeinnaam is het belangrijk dat als je een Nederlandse website maakt, je kiest voor een .NL domeinnaam. Het blijkt namelijk dat Nederlanders meer geneigd zijn om op een .NL domein te klikken dan op andere domeinen zoals .NET, INFO of .NU.

Als je je domeinnaam en webhosting hebt aangeschaft, is het tijd om je website te installeren met WordPress.

WordPress blog installeren

Zoals we eerder al aangaven in dit bericht, is het helemaal niet moeilijk meer om je eigen website te maken. Tegenwoordig is het slechts een kwestie van een paar drukken op de knop om je website te installeren. Als je niet precies weet hoe jij je eerste website kunt installeren bij NEOSTRADA kun je hier de complete uitleg vinden .

Zodra je je website hebt geïnstalleerd, kan het bij een nieuwe domeinnaam nog even duren voordat je website daadwerkelijk online is. Meestal duurt dit tussen de 1 en 5 uur. Zodra je website online is kun je dan inloggen met de gegevens die je via email hebt ontvangen.

Als je bent ingelogd in WordPress, kom je automatisch in het dashboard. Hier kun je je website aanpassen en blogs gaan schrijven.

Voordat je aan de slag gaat met het schrijven van blogs, is het eerst belangrijk om je permalinks aan te passen. Je kunt de permalinks aanpassen naar berichten naam bij instellingen links in je dashboard menu.

Dit is belangrijk omdat het je helpt beter gevonden te worden in de zoekmachines.

Als laatste kun je dan nog een thema installeren dat bij je past. Er zijn duizenden gratis thema’s die je kunt installeren voor je website. Het is vooral belangrijk om aan het begin van je blog carrière je nog niet te veel bezig te houden met de lay-out van je website. Dat is namelijk het minst belangrijk.

Installeer gewoon een simpel thema dat bij je past en ga daarna direct door naar de volgende stap. Als je toch direct een super mooie website wilt, kun je ervoor kiezen om eenmalig te investeren in een betaalde thema. Het thema dat ik je aanraad om te gebruiken is Acabado van Income School. Dit is een zeer professioneel blogthema, waarbij direct alle instellingen goed staan om zo goed mogelijk gevonden te worden in de zoekmachines.

Onderzoeken waarover je gaat schrijven

Nadat je een passend thema hebt geïnstalleerd, gaat het pas echt beginnen. Je bent klaar om te starten met bloggen. Voordat je blogs kunt gaan schrijven is het natuurlijk eerst belangrijk om onderwerpen te zoeken voor je blog. De beste manier om dit te doen is door gebruik te maken van de Google Keyword planner, of via Google zelf.

Via Income School heb ik een methode dat Alphabet Soup heet geleerd. Wat je dan doet is het volgende:

Je gaat naar google.nl en typt daar het onderwerp van je website in de zoekbalk. Daarna typ je achter je onderwerp de eerste letter van het alfabet en kijkt welke suggesties Google allemaal aan je geeft. Over al deze suggesties kun jij een tekst schrijven. Mocht je bij de letter A geen goed onderwerp vinden ga je door naar de letter B en zo ga je het hele alfabet af.

Zoekresultaten searchbar

De reden dat dit zo een goede methode is, is omdat Google in de zoekbalk als eerste de meest populaire gerelateerde zoekopdrachten toont.

De kans is dus groot dat als jij op deze manier je zoekwoord onderzoek doet, je termen zal vinden waar veel op gezocht wordt.

Daarna is het een goed idee om al deze onderwerpen om over te schrijven klaar te zetten als concept in je blogberichten.

Zo heb je direct voor een lange tijd onderwerpen om over te schrijven en hoef je niet steeds te zoeken naar onderwerpen. Dat scheelt je veel tijd.

 

Het schrijven van content

De meeste online marketeers zullen je vertellen dat je zo veel mogelijk relevante zoekwoorden moet verwerken in je tekst, echter pakken de super affiliates het tegenwoordig heel anders aan. Zij zorgen er enkel voor dat ze altijd het beste antwoord geven op de vraag.

Uiteindelijk zorgt dat ervoor dat je alle belangrijke zoekwoorden automatisch al benoemd in je tekst. Je hoeft je dan niet druk te maken om het missen van een bepaald zoekwoord.

Daarnaast rankt Google tegenwoordig teksten helemaal niet meer alleen maar op basis van zoekwoorden, maar kan Google je hele tekst lezen om te bepalen waar je tekst over gaat. Zoekwoordonderzoek lijkt hiermee aan zijn einde te komen.

In de plaats daarvoor is er nu topic research. Dat betekent dat jij onderwerpen kiest om over te schrijven en hiervoor onderzoek gaat doen om een zo goed mogelijk antwoord de te kunnen geven.

Hoewel waarschijnlijk veel SEO specialisten het oneens met me zijn, is dit de methode die ik sinds kort gebruik en lijkt Google het daar ook mee eens te zijn.

Zorg daarom altijd dat je je best doet om het beste antwoord te geven op een vraag die jouw bezoekers stellen. Schrijf de meest waardevolle teksten die je maar kunt schrijven. Dan heb je met alle SEO trucs niets te maken.

Als je denkt dat het je niet gaat lukken om zelf je blogs te schrijven, raad ik je aan om eens naar onze commerciële content pagina te kijken.

Aanmelden voor een affiliate netwerk

Als je eenmaal wat teksten hebt geschreven en er komen al wat bezoekers naar je website, is het tijd om je aan te melden voor het affiliate netwerk waar je de producten eerder al had gevonden om te promoten.

Het is nogmaals belangrijk om niet direct te veel producten te gaan promoten. Keuzestress is voor veel affiliates een grote  factor waarom ze geen commissies verdienen. Het beste is om je te beperken tot een of twee producten in het begin.

Later kun je andere producten noemen in je teksten, of er een speciale resources pagina voor maken. Dan heb je een centrale plek waar jij alle producten benoemd die je aanbeveelt.

Affiliate links verwerken in je teksten

Nadat je de producten hebt gevonden en bent aangemeld voor de campagnes, kun je in je affiliate dashboard de links kopiëren en ze ergens te bewaren waar je ze makkelijk kunt terughalen. Zelf gebruik ik sticky notes om mijn affiliate links te bewaren.

Het voordeel hiervan is dat ik dan niet steeds hoef in te loggen bij de affiliate netwerken om een link te gebruiken.

Daarnaast kun je ook de plugin Thirsty affiliates downloaden. Hier kun je de links dan aanmaken en ze direct vanaf WordPress invoegen in je teksten.

De beste manier om affiliate producten te promoten is simpelweg in de teksten die je schrijft. Het is ook mogelijk om banners  en call to action knoppen te maken, maar zelf heb ik ervaren dat de simpele tekstlinks het beste werken voor veel van mijn websites.

Aanmelden bij Google Adsense

Naast affiliate marketing is het ook mogelijk om geld te verdienen met je blog via Google Adsense. Met Google Adsense worden er door Google advertenties geplaatst op je website. Tegenwoordig is het heel makkelijk om advertenties te installeren op je website met een simpele code die je van Google Adsense krijgt.

Om geld te verdienen met Google Adsense heb je behoorlijk wat bezoekers nodig. Maar ook als je nog niet zo veel bezoekers hebt, kan Google Adsense op je website zorgen voor wat extra inkomsten.

Je verdient met Google Adsense geld als een bezoeker op jouw website op een van de advertenties van Google klikt. Hiervoor krijg je dan meestal een aantal cent tot soms een paar euro.

Ook krijg je een kleine vergoeding voor het aantal vertoningen van de advertenties.

Doorgaan met waardevolle content blijven schrijven

Als je eenmaal begonnen bent met het affiliate marketing en je hebt al Google Adsense geinstaleerd is het belangrijk om door te gaan met het blijven schrijven van content.

Hoe meer goede content je schrijft, hoe beter je erin wordt en hoe meer bezoekers er naar je website komen.

Het kan een behoorlijke tijd duren voordat jouw teksten een goede positie in Google krijgen, maar als dat eenmaal het geval is kun je veel geld verdienen met bloggen.

Starten met e-mail marketing

Als je al een tijdje bezig bent met je blog en er komen al redelijk wat Bezoekers naar je blog, is het een goed idee om te beginnen met e-mail marketing.

Met e-mail marketing verzamel je email adressen om deze te gebruiken om je bezoekers nog eens te kunnen benaderen.

Het is belangrijk om te weten dat een bezoeker meestal niet koopt bij de eerste interactie met een website. Door het inzetten van e-mail marketing kun je bezoekers aan je binden en ze op ieder willekeurig moment eens vragen om terug te gaan naar je site. Bijvoorbeeld als je een nieuwe blog geschreven hebt.

Hoe word je succesvol met email marketing?

Daarnaast kun je email marketing ook gebruiken om producten te promoten. Je moet je voorstellen dat als jij 1000 mensen op je mailinglijst hebt en een promotie stuurt voor een product, er maar 1% van die mensen iets van je hoeft te kopen om een mooi bedrag te verdienen.

Stel je dan eens voor als je 100.000 mensen op je mailinglijst hebtJ. Dat is hoe het grote geld wordt verdient met email marketing.

Om te kunnen starten met e-mail marketing heb je een e-mail marketing provider nodig. Zelf gebruik ik Getresponse voor mijn e-mail marketing en ben ik daar heel tevreden over. Ik ben overgestapt va Enormail naar Getresponse omdat je met Getresponse veel meer mogelijkheden hebt.

Stap voor stap aan de slag met affiliate marketing

Pas geleden ben ik een cursus tegen gekomen op het internet met de slogan: Replace your current income with online income in 24 months. Aangezien deze slogan voor mij als muziek in de oren klonk heb ik er meer research naar gedaan.

Al snel kwam ik erachter dat mensen over de hele wereld met deze cursus inderdaad binnen 2 jaar een fulltime inkomen verdienen op het internet. Hoewel ik de cursus zelf nog niet heb gevolgd, wil ik je er al wel vast kennis mee laten maken.

Ook ik ga uiteraard de cursus volgen en zal er daarna een uitgebreide review over schrijven voor je. Mocht je niet willen wachten op de review en direct enthousiast zijn over de slogan van Project24. Dan raad ik je zeker aan om de cursus te volgen.

Over Project 24 heb ik een uitgebreide review geschreven. Klik hieronder om de review te lezen voor meer informatie.

Meer informatie over Project 24

Alleen de content die Income school van de cursus Project 24 delen op YouTube is al super waardevol. De kans is groot dat de 13 cursussen (wordt steeds verder aangevuld) in Project 24 nog beter zijn. Neem zeker ook eens een kijkje op de YouTube pagina van Income School hier heb ik veel van geleerd.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen