arrow_drop_up arrow_drop_down
27 september 2019 

Hoe veel affiliate sites nodig voor succes?

Hoe veel affiliate sites heb je nodig voor succes? Affiliate marketing lijkt in het begin heel ingewikkeld.

Om succesvol te worden met affiliate marketing heb je maar 1 website nodig. Met deze website kun je makkelijk een fulltime inkomen verdienen.

Natuurlijk kunnen meer website ervoor zorgen dat je meer geld gaat verdienen, maar voor iedere beginner is het een goed idee om met één website te beginnen en je hier volledig op te focussen.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij je producten promoot van iemand anders. Dat betekent direct dat jij niet de eigenaar bent van het product. Je zou denken dat dat een nadeel is omdat je dan minder geld verdient. Toch is dat bij affiliate marketing in veel gevallen andersom. Vooral bij informatie producten.

Het voordeel van het zijn van affiliate marketeer is dat je eigenlijk maar één taak hebt. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat bezoekers via jouw website naar de website van de aanbieder gaan en daar vervolgens een aankoop doen.

Zodra je dat hebt gedaan zit jouw werk erop en is het aan de verkoper van het product om de verdere afhandeling zo goed mogelijk te laten verlopen.

Als je begint met affiliate marketing heb je dus niets te maken met klantenservice, verzending en eventueel klachten. Dit wordt allemaal gedaan door de aanbieder van het product.

In feite krijg je dus betaald voor het aanbrengen van nieuwe klanten aan een bedrijf. Om succesvol te worden met affiliate marketing is het wel een goed idee om een affiliate site te beginnen. Er zijn ook manieren om zonder een website geld te verdienen, maar de beste manier is met een website.

Wat is een affiliate marketing website?

Een affiliate marketing website is een website die helemaal is ingericht naar een bepaald onderwerp. Dat onderwerp heeft te maken met het product of in sommige gevallen producten die je promoot.

Als jij er bijvoorbeeld voor hebt gekozen om hondenvoeding te verkopen, is het belangrijk dat de website die je maakt over honden gaat.

Nog beter zou het zijn als je website niet zomaar over honden ging, maar bijvoorbeeld over hoe je een hond gezond houdt met de juiste voeding.

Bij een affiliate marketing website, is de hele website zo ingericht dat bezoekers makkelijk doorklikken naar de pagina van de aanbieder die het product verkoopt dat jij promoot.

In de tekst worden dan vaak speciale affiliate links geplaatst en ook zijn de teksten vaak voorzien van een soort Call-to-action. Dit kan zijn dat er onderaan de tekst een knop staat met ” Op zoek naar de beste voeding voor je hond? Klik hier”. Of er staat een afbeelding met daarin een advertentie.

Toch is gebleken dat links verwerken in de tekst het beste werkt, omdat mensen op het internet volwassen zijn geworden en zich niet meer zo makkelijk laten verkopen door internetverkopers.

Voordat je daadwerkelijk kunt zorgen voor een verkoop, moet je zelf eerst waarde geven. In de meeste gevallen gaat het dan om informatie zoals een blog.

Hoe maak je een affiliate website?

Een van de makkelijkste manieren om een affiliate website te maken is met WordPress. Vroeger was het heel ingewikkeld om een eigen website te maken en moest je daarvoor leren om HTML code te gebruiken.

Tegenwoordig kun je een WordPress website met één druk op de knop installeren via je Hostingprovider. De hostingprovider is de plek waar jij een plekje op het internet huurt om je website te lanceren.

Een bekende hostingprovider die uitstekend werkt voor beginnende affiliates is NEOSTRADA. Niet alleen kun je daar zeer goedkoop je eerste website beginnen, de service is ook uitstekend.

Als je een affiliate marketing website maakt, is het belangrijk dat je voor jezelf bepaald wat voor een website het gaat worden. Je hebt hierbij de keuze uit verschillende soorten affiliate websites.

Soorten affiliate websites

Voordat je aan de slag gaat met het maken van een affiliate website is het een goed idee om voor jezelf te bepalen wat voor een website het gaat worden. In de meeste gevallen starten beginnende affiliates met een informatieve website of blog. Maar ook een affiliate webshop kan het heel goed doen als het gaat om geld verdienen.

Informatieve website

Met een informatieve website geef je vooral waardevolle informatie over alles dat te maken heeft met het onderwerp van je site.

Daarnaast promoot je relevante producten die de lezers van je teksten goed kunnen gebruiken. Het kan zijn dat jij een website bent begonnen over tuinieren. Je zou dan affiliate kunnen worden voor bepaalde gereedschappen,bloemen of planten.

Door hiervan links in je teksten te verwerken, heb je de kans dat een bezoeker tijdens het lezen van je tekst op een van je links klikt en vervolgens het product aanschaft.

Webshop

Ook is het mogelijk om met WordPress een affiliate marketing webshop te maken. Deze website ziet er dan hetzelfde uit als iedere andere webshop op het internet. Er is echter één groot verschil.

In plaats van dat je bezoekers producten kunnen toevoegen aan hun winkelmand, gaan ze nu naar de website van de aanbieder als ze besluiten om het product aan te schaffen via de webshop.

Wehkamp affiliate

Het mooie is dat je met WordPress een plugin kunt installeren dat Woocommerce heet. Woocommerce heeft een functionaliteit waarmee je affiliate links aan de webshop kunt koppelen.

Natuurlijk is het ook voor een webshop belangrijk dat je de website vult met goede content. Hierbij is het belangrijk dat je goede productpagina’s schrijft en daarnaast ook je website voorziet van een nieuwe blogupdate.

Vergelijkingswebsite

Een van de meest populaire affiliate websites kennen we eigenlijk allemaal wel, namelijk vergelijkingssites. Met deze websites kun je meestal in een handig overzicht verschillende producten met elkaar vergelijken en op basis daarvan het beste product kopen.

Vergelijkingswebsites werken heel goed omdat je met zo’n website eigenlijk de ultieme oplossing biedt in het zoeken van producten.

Review websites

Een andere vorm van een affiliate website is een review website. Dit is een website waar jij uitgebreide informatie geeft over bepaalde producten en de bezoeker vervolgens de mogelijkheid geeft om het product aan te schaffen bij de aanbieder.

Wat een groot voordeel is van review websites is dat de mensen die op zoek zijn naar reviews over producten eigenlijk al interesse hebben in het product en alleen nog op zoek zijn naar jouw bevestiging in de review.

Het is met een review website dus behoorlijk makkelijk om geld te verdienen. Een fout die beginners echter vaak maken bij het starten van een review website, is dat ze alleen maar reviews schrijven over producten.

In mijn eigen ervaring heb ik gemerkt dat je website een stuk sneller groeit als je review pagina’s mixt met informatieve content.

Blog

Een andere manier om een affiliate website te starten is door een blog te beginnen. Bloggen wordt steeds populairder en is in veel gevallen een zeer goede manier om geld te verdienen met affiliate marketing.

In de meeste gevallen is een blog een persoonlijke pagina die om je leven heen is gebouwd. Hier kun je dan delen welke ervaringen jij hebt met bepaalde producten.

Het voordeel van een persoonlijke blog is dat je heel eerlijk en betrouwbaar overkomt. Helemaal als je kunt aantonen dat jij het product ook zelf hebt en daar zeer tevreden over bent.

De kans is dan groot dat bezoekers je direct vertrouwen en het product via jouw speciale affiliate link zullen aanschaffen.

Hoe veel geld kun je verdienen met een affiliate site?

Hoe veel geld je kunt verdienen met een affiliate website is voor iedereen anders. Het ligt er namelijk maar net aan hoe goed je bent in affiliate marketing, hoe goed je website presteert en hoe veel commissies je krijgt als je een product promoot.

Er zijn affiliates die 1000 euro per maand verdienen, maar er zijn ook affiliates die meer dan 10.000 euro of zelfs 100.000 euro per maand verdienen.

In principe kun je zo veel geld verdienen als je zelf wilt. Dat heeft alles te maken met of jij door blijft leren, jezelf en je website blijft verbeteren en hoe lang je al bezig bent.

Jacko Meijaard die ook een succesvolle affiliate is, heeft een tijd geleden een video opgenomen waarin hij laat zien hoe veel affiliates verdienen die zijn cursus promoten.

Hier zie je direct dat het heel verschillend kan zijn wat een affiliate verdient.

Ook kun je in de video zien dat er ook echt gigantisch veel geld te verdienen valt als je het goed aanpakt.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Hoe lang duurt het voordat je geld verdient met affiliate marketing?

Het kan een behoorlijke tijd duren voordat je geld gaat verdienen met affiliate marketing. Op het forum van internetsuccesgids (Hoort bij de cursus), lees je verschillende succesverhalen.

Sommige mensen hadden binnen 2 maanden al hun eerste commissie en weer andere beginners moesten ruim een jaar wachten op de eerste commissie.

Natuurlijk heeft dat te maken met allerlei verschillende factoren. Hierbij kun je denken aan:

  • De tijd die aan de website wordt gespendeerd
  • De niche (het onderwerp) van de website
  • Hoe goed de producten promoten
  • Hoe goed de content is die geschreven is
  • Welke manieren van conversieoptimalisatie er gebruikt zijn.

Naast de bovengenoemde factoren zijn er nog veel meer dingen waar je rekening mee moet houden. Dit leer je allemaal in de cursus van Jacko.

Welk affiliate netwerk kun je het beste kiezen?

Om te bepalen welk affiliate netwerk je het beste kunt kiezen om producten mee te gaan promoten, is het eerst belangrijk om te bepalen wat het onderwerp van je website wordt.

Als jij namelijk van plan bent om over laptops te gaan praten heeft het niet veel zin om je aan te melden bij het affiliate netwerk Paypro. Hier kun je namelijk alleen maar informatieproducten promoten.

Om laptops te promoten kun je je dan beter aanmelden bij het affiliate netwerk van Bol.com of Coolblue.

Er zijn veel verschillende affiliate netwerken en het is helemaal afhankelijk van wat je wilt gaan promoten, bij welk netwerk jij je zou moeten aansluiten.

Als ik je één tip mag geven zou ik als beginner kiezen voor het promoten van informatieproducten. Hier ligt de commissie over het algemeen veel hoger dan bij producten zoals die van coolblue of bol.com.

Bij Paypro verdien je namelijk al snel 50% commissie, terwijl je bij bol.com vaak niet meer krijgt dan een kleine 10%. Je moet dan al heel wat meer, of duurdere producten promoten wil je goed geld verdienen.

Hoe veel affiliate sites heb je nodig om succesvol te worden?

De grote vraag is dan hoe veel affiliate sites heb je nodig om een fulltime inkomen te verdienen met affiliate marketing? In de intro van dit bericht hebben we je het antwoord eigenlijk al gegeven. Je hebt maar één website nodig om een fulltime inkomen te verdienen.

Er zijn namelijk twee manieren om meer geld te verdienen met affiliate marketing:

  1. Meer bezoekers naar je website krijgen
  2. Een tweede website starten

Voor de meeste beginners lijkt het makkelijker om een tweede website te starten. Natuurlijk is dat ook zeker geen slecht idee, als je al redelijk wat geld verdient met je eerste website.

affiliate marketing voor dummies

Als je nog niet zo veel geld verdient met je eerste website is het een veel beter idee om eerst te blijven bouwen aan je eerste website.

Het grote voordeel hiervan is dat als je veel fouten maakt bij je eerste website, je ze eerst kunt herstellen voordat je dezelfde fouten ook bij je tweede website maakt.

Daarnaast heeft één website genoeg potentie om een fulltime inkomen te verdienen. Het zou dan zonde zijn om je focus te verdelen over verschillende projecten, terwijl je anders veel sneller een fulltime inkomen had kunnen hebben als je met één site was verder gegaan.

Hoe wordt je succesvol met affiliate marketing?

Om succesvol te worden met affiliate marketing is het vooral belangrijk dat je een hele lange adem hebt. Het kan namelijk een behoorlijke tijd duren voordat je geld gaat verdienen op het internet.

In het begin moet je goede posities nog verdienen bij Google en zal je niet snel een nummer 1 positie innemen. Pas als er veel bezoekers naar je website komen, kun je beginnen met geld verdienen.

Goede waardevolle content schrijven

Een van de belangrijkste elementen die bepalen of je succesvol wordt met affiliate marketing is je content.

Hoe betere content jij schrijft, hoe meer je daarmee je bezoekers helpt. Hierdoor wordt het voor een bezoeker ook makkelijker om op jouw affiliate link te klikken en jou dusdanig te vertrouwen bij het doen van een aankoop.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je met enig regelmaat een nieuwe blog plaatst. Het minimum wordt gesteld op één blogbericht per week van ongeveer 1000 woorden.

Als je mijn website al een beetje volgt, is je vast opgevallen dat ik mij hier zeker niet aan houdt.

In het slechtste geval komt er één nieuw blogbericht per week op de website. Er zijn echter ook weken dat er 3 of 4 nieuwe blogberichten op de website geplaatst worden.

Ook zijn lang niet al mijn blogberichten slechts 1000 woorden. Vaak genoeg heb ik aan het schrijven van 1000 woorden niet genoeg en eindigt een blog al snel rond de 2500 woorden.

Bij het schrijven van je blogberichten is het vooral belangrijk dat je de vraag achter het zoekwoord beantwoordt.

Ja, dan kun je in de meeste gevallen makkelijk doen in 200 of 300 woorden, maar dan is het aan jou de kunst om te bedenken welke andere belangrijke informatie daar nog bij hoort. Ook dit kun je dan verwerken in je blogberichten.

E-mail marketing

Een tool dat door veel affiliate marketeers wordt onderschat is e-mail marketing. Als je al wat YouTube video’s hebt gekeken heb je vast al vaak gehoord dat grote affiliates zeggen “The money is in the list”. Dat zeggen ze natuurlijk niet voor niets.

Niet alleen affiliates verdienen veel geld met email marketing. Ook de grote bedrijven in de wereld weten heel goed dat email marketing super waardevol is.

In tegenstelling tot veel andere websites waar je leest over email marketing raad ik je zeker aan om direct al vanaf het begin te beginnen met het opbouwen van een mailinglijst.

Om dit te doen heb je een email marketing provider nodig. De email marketing software die ik daarvoor gebruik is Getresponse. De reden dat ik voor deze provider heb gekozen is omdat het je veel mogelijkheden geeft en in de kosten reuze meevalt.

Waar kun je affiliate marketing leren?

Een van de beste manieren om affiliate marketing te leren is met de affiliate marketing revolutie cursus. Dit is een cursus waar je stap voor stap leert hoe jij je eerste affiliate website maakt en hoe je ervoor zorgt dat je daarmee zo snel mogelijk geld gaat verdienen.

Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om zelf alles uit te zoeken. Er zijn oneindig veel blogberichten en YouTube video’s die je uitleggen hoe bepaalde onderdelen van affiliate marketing werken.

Toch vond ik het zelf een stuk prettiger om een stap voor stap video cursus te volgen, omdat ik daarna alleen nog maar het proces hoefde na te doen. Als ik alles in mijn eentje had proberen uit te zoeken, had ik nu nog lang niet zo veel geld verdiend met affiliate marketing als dat ik nu doe.

Uiteindelijk is de keuze natuurlijk helemaal aan jezelf. Mijn ervaringen met de affiliate marketing revolutie waren ver boven mijn verwachtingen. Daarom denk ik dat het ook voor jou de beste keuze is als je net begint.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen