arrow_drop_up arrow_drop_down
2 maart 2019 

Hoe vaak moet je bloggen op je website?

Wat is personal brandingBen je begonnen met affiliate marketing of ben je van plan om te beginnen en vraag je jezelf af hoeveel werk dat nou eigenlijk is? Dan is de kans groot dat je al weet dat je moet gaan bloggen voor je affiliate website. Maar hoeveel blogs moet je nou plaatsen per week en hoeveel tijd ben je daaraan kwijt? In dit blogbericht vertel ik je wat voor mij goed werkt.

Hoevaak moet je bloggen op je website?

Over hoe vaak je moet bloggen op je website om er daadwerkelijk een succes van te maken bestaat nog al wat verwarring. Sommige mensen vertellen je dat je minimaal een keer per week moet bloggen en weer andere mensen vertellen je dat je elke dag zou moeten bloggen. Zelf heb ik gemerkt dat hoe meer je blogt op je website, hoe sneller er meer bezoekers naar je website komen en hoe eerder je dus ook geld gaat verdienen met affiliate marketing. Zelf heb ik meerdere websites en is het voor mij natuurlijk behoorlijk lasting om voor alle websites elke dag te bloggen. Voor een aantal websites blog ik daarom 3 keer per week en voor andere websites 1 keer per week.

Wat ik heb gemerkt is dat de hoeveelheid van bloggen niet alleen een factor is voor het krijgen van meer bezoekers. Zo heb ik gemerkt dat ik op een blog waar weinig Concurrentie is, makkelijk kan scoren met één blog per week. Als ik dit dan vergelijk met een andere website waar ik 3 keer per week voor blog, groeien beide websites bijna even snel.

 

Het is daarom belangrijk om niet alleen maar te kijken naar hoeveel blogs je gaat schrijven, maar ook naar hoeveel blogs er nodig zijn op basis van de Concurrentie in de markt.

Je kunt je voorstellen dat in markten zoals gezondheid en geld verdienen er veel Concurrentie is. Het is dan verstandig om vooral veel content te publiceren zodat je sneller groeit met je website. Terwijl als je een website zou starten over bijvoorbeeld koffie, de kans groot is dat je al snel kunt scoren met maar één blog per week.

De lengte van een artikel speelt ook een rol

Naast de hoeveelheid blogs die je schrijft voor je website, is het ook belangrijk om te kijken naar de lengte van je blogs. Als je de affiliate marketing revolutie hebt gevolgd, is de kans groot dat de meeste blogs 1000 woorden bevatten die je schrijft op je website. Toch raad ik je aan om af en toe ook eens te experimenteren met langere artikelen. Denk hierbij aan 3000 woorden. Vooral als de termen waarop je gevonden wilt worden al veel beschreven zijn, is het raadzaam om net even wat meer aandacht te besteden aan het schrijven van je teksten.

Denk dus niet in het aantal woorden, maar vooral aan de kwaliteit van de teksten. Soms heb je aan 1000 woorden voldoende om je punt te maken, terwijl je met Sommige onderwerpen makkelijk 4000 woorden zou kunnen schrijven.

Onderwerpen selecteren

Daarnaast is het natuurlijk ook nog belangrijk om de juiste onderwerpen te selecteren voor je blog. Door te zoeken naar termen met minder Concurrentie is de kans groter dat je snel een goede positie krijgt in Google. Toen ik net begon met affiliate marketing dacht ik het geen verschil maakte. Toch ben ik erachter gekomen dat het selecteren van de juiste onderwerpen van groot belang is als je snel wilt scoren.

affiliate marketing a

Als jouw website gaat over bijvoorbeeld fietsen, is het niet handig om direct te willen scoren op de term fietsen. Je kunt dan beter gaan voor Elektrische batavus fiets kopen. Dit zijn longterm zoektermen. Als je het nog beter wilt doen en nog makkelijk wilt scoren, kun je op zoek gaan naar vragen die gesteld worden in Google om deze te beantwoorden. Een voorbeeld hiervan is: Welke fiets is geschikt voor een student?  Deze termen zijn vaak heel populair en worden vaak niet getoond in Keyword tool. Je zal dan wat creatief moeten zijn om deze termen toch te vinden.

Veel schrijven en oefenen

Als laatste is het goed om te weten dat het slechts een kwestie van tijd is voordat je de goede verhouding tussen hoeveel teksten je moet schrijven en alle andere elementen hebt gevonden. Hoevaak je precies moet bloggen op je website is geheel afhankelijk van het soort website en welke niche je hebt gekozen.

Blijf vooral veel oefenen en blijf veel schrijven. Het kan zeker geen kwaad om vooral in het begin veel blogs te schrijven. Niet alleen wordt je dan snel gevonden in de zoekmachines, ook je schrijfvaardigheid zal dan snel groeien. Later kun je dan een blogroutine instellen waarbij je bijvoorbeeld één keer per week of 3 keer per week gaat bloggen.

Volgens onderzoeken van hubspot is gebleken dat je bij 3 keer per week bloggen een gezonde groei kunt verwachten terwijl 1 keer per week bloggen eigenlijk net te weinig is. Mocht het je helemaal niet lukken om teksten te schrijven voor je website? Dan kun je altijd nog besluiten om je teksten te laten schrijven. Voor het laten schrijven van je teksten, raad ik je aan eens te kijken op de website van Writgo.nl

Affiliate Marketing Revolutie

Ben je nog niet begonnen met affiliate marketing en heb je interesse om precies te leren hoe affiliate marketing werkt? Dan raad ik je zeker aan om aan de slag te gaan met de affiliate marketing revolutie. Dit is een online video training waarin je leert hoe je je eerste affiliate marketing website maakt. Ook leer je in deze training precies hoe je je blogs moet vormgeven zodat je de meeste kans hebt dat je goed gevonden wordt in de zoekmachines.

AMR 2019 transparantNa het volgen van de affiliate marketing revolutie cursus heb je je eerste echte website online en heb je ook al een aantal blogs geschreven voor je website. Hierdoor weet je direct al wat de bedoeling is en kun je daarna zelf verder gaan met het schrijven van teksten. Mijn advies voor de hoeveelheid van blogs voor je website is vooral hoeveel jij er kunt schrijven per week.

Als het jou lukt om elke dag een kwalitatieve blog te schrijven, dan is dat natuurlijk altijd beter dan wanneer je maar 1 blog schrijft per week. Maar het moet natuurlijk wel leuk blijven.

Een ander advies dat ik je wil meegeven is dat je ook de lat niet direct te hoog moet leggen voor jezelf. Als je direct wilt gaan voor elke dag bloggen is de kans groot dat je er snel geen zin meer in hebt waardoor je opgeeft.

Van alle affiliates die beginnen met een affiliate website, is er maar een klein percentage die daadwerkelijk doorgaan. Dit komt mede omdat het lang duurt voordat er resultaten zijn, terwijl je er wel keihard voor werkt. Zie affiliate marketing daarom als een lange termijn spel. Doe het rustig aan en blijf continu leren. Het beste punt om te starten met affiliate marketing is met de affiliate marketing revolutie. Dan heb je in ieder geval een goede basis waarmee je je kans op succes vergroot.

Klik hier om de introductie video van de affiliate marketing revolutie te kijken.

 

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen