Ben je begonnen met affiliate marketing? Dan weet je dat een van de belangrijkste onderdelen van affiliate marketing het schrijven van blogs is. Om meer bezoekers naar je website te krijgen moet je continu bezig zijn met het plaatsen van nieuwe content op je website.

Toen ik net begon met affiliate marketing vroeg ik me ook af hoeveel blogs je nou moet plaatsen om succesvol te worden. Inmiddels verdien ikzelf een fulltime inkomen en daarom deel ik graag met je wat mijn bevindingen zijn.

Om je website bezoekers snel te laten groeien is het aan te raden om 2 tot 4 blogberichten per week te schrijven. Je zou ook met 1 blog per week je website kunnen laten groeien, maar dat gaat behoorlijk traag. Hoe meer nieuwe goede content je toevoegt, hoe sneller je succes behaalt.

Vooral als je een nieuwe website hebt is content ontzettend belangrijk. Het kan daarom zeker geen kwaad om vooral in het begin wat meer te doen. Probeer iedere dag een uurtje vrij te maken om aan je websites te werken.

Lukt het je om in een uurtje een blog te schrijven? Dan zeker publiceren, maar als je het niet afkrijgt in een uurtje, kun je het dan de volgende dag afmaken. Zo blijf je altijd bezig met het toevoegen van nieuwe content.

Hoe vaak een blog plaatsen voor affiliate marketing?

Hoe vaak je moet bloggen voor je affiliate website ligt eigenlijk helemaal aan jezelf. Het ligt er namelijk maar net aan hoeveel tijd jij hebt per dag om aan je websites te werken.

Het beste is natuurlijk om elke dag een nieuwe blog te schrijven, omdat je website door veel nieuwe content vooral in het begin veel sneller groeit.

Maar als je niet veel tijd hebt en je wilt toch met affiliate marketing beginnen, dan is 1 blog per week een goed uitgangspunt.

Met een blog in de week gaat het dan niet zo snel als dat je elke dag een nieuwe blog zou plaatsen, maar als je elke week blijft schrijven groeit ook jouw website langzaam uit tot een grote website met veel bezoekers.

Er is niet echt een verplichting in hoeveel blogs je zou moeten plaatsen. Het is vooral voor jou belangrijk dat je doet waar jij je goed bij voelt en wat je kunt volhouden.

Hoeveel woorden moet je schrijven per blog?

Een andere vraag die ik ook had in het begin over het schrijven van blogberichten is hoeveel woorden een blog minimaal moet zijn. Je wil natuurlijk zoveel mogelijk goede informatie geven, maar je wilt ook dat Google je serieus neemt.

Zelf ben ik erachter gekomen dat langere blogberichten over het algemeen beter scoren. Maar aan de andere kant kan een blog met weinig woorden en een gigantisch tabel met de beste informatie nog steeds beter scoren dan mijn tekst.

Als uitgangspunt houd ik altijd tussen de 1000 woorden en 2000 woorden aan. Dan gaat het wa betreft bezoekersaantallen opbouwen bij mij altijd goed.

Uiteindelijk gaat het ook niet om hoeveel woorden je schrijft voor je website, maar vooral om welke informatie je schrijft.

Het is namelijk belangrijker dat jij de juiste informatie geeft op je website, dan de hoeveelheid woorden die je schrijft.

Vast ritme aanhouden met bloggen?

Als je gaat beginnen met bloggen voor je affiliate website is het dus belangrijk dat er regelmatig nieuwe content op je website geplaatst wordt. Ik vroeg me af of het een groot verschil zou maken of je week bijvoorbeeld op woensdag zou publiceren, of elke week een andere dag ook prima zou zijn.

Na maanden schrijven ben ik erachter gekomen dat je die regels allemaal niet zo serieus moet nemen. Het is vooral belangrijk dat er regelmatig nieuwe content op je website komt te staan.

Of dat nou de ene dag op maandag is en de andere dag op donderdag, dat maakt voor je bezoekersaantallen niets uit.

Wel kan het voor je fans lastig zijn als zij niet weten op welke dag er op jouw website een nieuwe blog verschijnt. Als je dus al veel trouwe volgers hebt, is het zeker een goed idee om een vaste publicatie dag in te stellen.

Ook als je dat niet wilt doen, kun je ervoor zorgen dat je fans/volgers zich inschrijven voor notificaties. Ze krijgen dan een notificatie als jij een nieuwe blog publiceert.

Blogs inplannen of direct publiceren?

Het kan natuurlijk voor komen dat je een week geen tijd hebt om aan je website te werken. In dat geval is het goed om te weten dat je ook de mogelijkheid hebt om blogberichten in te plannen. Je kunt ze dan vooraf schrijven en ze op een bepaalde dag online laten komen.

Sommige affiliates doen dat standaard om zo aan één blog per week te komen. Ze schrijven dan één keer per maand 4 blogberichten voor hun website en laten de website dan met rust.

Zelf heb ik dat nooit zo goed begrepen,

omdat je juist bezig moet blijven met je website. Als het jou lukt om in één dag 4 blogs te schrijven voor je website, zou het bijna zonde zijn om niet meer te schrijven en te profiteren van die groei.

Affiliate marketing

Daarom raad ik je aan om niet te gaan voor de minimale 1 blog per maand, maar gewoon per maand te kijken hoe veel je kunt schrijven. Het maakt niet uit als je de ene week 4 blogs publiceert en de andere week maar 1.

Hoe meer goede content je publiceert, hoe meer je daar op lange termijn van zal profiteren.

Afbeeldingen en video’s gebruiken

Bij het schrijven van blogs voor je website gaat het natuurlijk niet alleen maar om tekst. Het is ook goed om afbeeldingen en video’s in je teksten in te voegen, om je blogberichten nog meer sprekend te maken.

Door afbeeldingen en video’s toe te voegen aan je teksten breek je de teksten als ware op. Dat maakt je teksten beter leesbaar en leuker om te lezen .

Probeer daarom tussen je tekst door ook eens een leuke video van YouTube in te voegen, afbeeldingen te gebruiken (wel rechtenvrij) en eventueel GIF afbeeldingen.

Witregels en Interne links

Als laatste wil ik nog even vertellen dat een tekst veel beter en fijner te lezen is als je de blogberichten niet aan een stuk doorschrijft, maar daarbij regelmatig een keer op de enter knop drukt.

Door meer witregels toe te voegen in je teksten is het voor de lezer makkelijker om je teksten te scannen zodat de lezer makkelijker de informatie kan vinden die hij zoekt.

Succesvol worden met affiliate marketing

Ben je begonnen met affiliate marketing, maar is het allemaal nog wat lastig? Toen ik begon met affiliate marketing heb ik een cursus gevolgd om affiliate marketing te leren.

Deze cursus heet de affiliate marketing revolutie. Over de cursus heb ik een uitgebreide review geschreven die kun je hier lezen.

In deze cursus leer je stap voor stap hoe jij een goede affiliate website maakt. Ook het schrijven van goede teksten voor je website komt hier aan bod.