Hoe pas je affiliate marketing toe zonder eigen website?


Overweeg je om te beginnen met affiliate marketing, maar heb je geen behoefte om je eigen website te maken? Dan vraag je je vast af hoe je affiliate marketing toepast zonder eigen website.

Hoewel het zeker een beter idee is om wel een eigen website te maken, zijn er verschillende mogelijkheden om dat te doen. In dit blogbericht vertel ik je een aantal manieren waarop je affiliate marketing kunt toepassen zonder daarvoor een eigen website te maken.

Wat is affiliate marketing?

Met affiliate marketing promoot je producten van andere mensen. In ruil voor het succesvol doorverwijzen van klanten, krijg je een commissie van de aanbieder van het product.

Om succesvol te worden met affiliate marketing heb je een bereik nodig om mensen naar je affiliate link te kunnen sturen. In de meeste gevallen wordt er een website gebruikt om dit te doen, omdat dit een kanaal is waar jij de meeste controle over hebt. Natuurlijk zijn er naast het hebben van een eigen website ook nog heel veel andere mogelijkheden om bezoekers naar je affiliate links te sturen.

Als jij geen eigen website wilt maken, is de kans groot dat je wel interesse hebt in een van de onderstaande manieren. Een van de meest populaire manieren van affiliate marketing is via YouTube.

Waarom zou je beginnen met affiliate marketing?

Als je nog niet begonnen bent met affiliate marketing, vraag je jezelf af waarom je eigenlijk met affiliate marketing zou beginnen. Is affiliate marketing echt de moeite waard en kun je er echt geld mee verdienen?

Voordat je begint heb je veel vragen en twijfels of je wel al die tijd moet investeren om een online bedrijf op te zetten.

Starten met Affiliate Marketing?

Toen ik begon met Affiliate Marketing had ik geen idee wat ik moest doen. Totdat ik begon met de Affiliate Marketing Revolutie. Nu kan ik leven van mijn online inkomsten.

Meer informatie over de cursus

Als je mij vraagt of je zou moeten beginnen met affiliate marketing is mijn antwoord 100% JA. Affiliate marketing is namelijk een van de beste en meest voordelige manieren om een eigen bedrijf te beginnen.

Je hebt geen eigen producten nodig, je hoeft geen klantenservice te doen en hebt niets te maken met eventuele klachtenafhandeling.

Het enige dat je hoeft te doen als je begint met affiliate marketing, is zorgen dat mensen via jouw speciale affiliate link naar de website gaan van de aanbieder die het product verkoopt. Vanaf dat moment zit jouw werk erop en is het aan de verkoper van het product om het product succesvol te verkopen.

Als de aanbieder dat goed doet, ontvang jij na de verkoop een kleine vergoeding voor het doorverwijzen van de nieuwe klant.

Waarom is een website belangrijk voor affiliate marketing?

Als je op deze pagina bent gekomen, is de kans groot dat jij hebt gezocht naar hoe je affiliate marketing kunt toepassen zonder daarvoor een eigen website te volgen.

Voordat je aan de slag gaat met affiliate marketing zonder een website, wil ik je graag eerst laten weten waarom het zo belangrijk is om je eigen website te hebben.

Als je begint met affiliate marketing, is het vooral belangrijk dat je aan iets bouwt voor een lange tijd. Bij een website heb je 100% de controle over welke content je publiceert en welke producten je promoot op je website.

Als je een ander kanaal gebruikt dat niet van jezelf is, bestaat de kans dat het platform jou vertelt dat je het product niet meer mag promoten op hun kanaal.

Als je dan net een grote following hebt opgebouwd, heb je alle werk voor niets gedaan. Daarom is het belangrijk om een eigen website te hebben.

Natuurlijk is het daarnaast wel een goed idee om ook andere kanalen te gebruiken voor affiliate marketing, maar de meest krachtige manier om dat te doen is door eigen website als basis te houden en dat te combineren met andere kanalen.

Hoe pas je affiliate marketing toe zonder eigen website?

Als je na het lezen waarom een website voor affiliate marketing belangrijks is, nog steeds zonder website aan de slag wilt gaan, zijn daarvoor genoeg mogelijkheden.

Een van de meest populaire manieren na het hebben van een eigen website is via YouTube. Wel moet je er dan natuurlijk comfortabel mee zijn om jezelf voor de camera te laten zien.

Daarnaast is het ook mogelijk om affiliate marketing toe te passen via andere social media zoals Facebook of Instagram.

Bekijk hieronder alle mogelijkheden om te starten met affiliate marketing zonder een eigen website te maken.

Affiliate marketing via Social media

Als je snel aan de slag wilt gaan met affiliate marketing is dat natuurlijk mogelijk via social media. Je kunt dan diverse social media kanalen gebruiken om een following op te bouwen. Aan deze mensen kun je dan producten promoten door content te delen en jouw affiliate link in de content te plaatsen.

Als je aan de slag gaat met social media is het belangrijk om te weten dat het behoorlijk lastig kan zijn om een groep met mensen aan je social media account te binden. Allereerst moet je al een bereik genereren waardoor er steeds nieuwe mensen naar je social media pagina komen.

Dit doe je door iedere dag waardevolle informatie te delen op social media. Het is daarbij ook belangrijk dat je dit in eerste instantie doet zonder een affiliate link te delen.

Hoe werkt affiliate marketing

Social media kanalen houden namelijk niet van uitgaande links en sommige social media kanalen hebben zelfs een aangepast beleid voor affiliate links.

Het is bij social media dus belangrijk om heel voorzichtig te zijn met het plaatsen van affiliate links, omdat er een kans bestaat dat je account geblokkeerd wordt als je niet volgens de richtlijnen van het platform werkt.

Affiliate marketing via Facebook

Een van die social mediakanalen waar je voor zou kunnen kiezen is Facebook. Via Facebook zou je kunnen beginnen met affiliate marketing door informatie te delen op je persoonlijke Facebook. Wel moet je er rekening mee houden dat je vrienden en familie er niet op zitten te wachten om dagelijks een promotie van jou te ontvangen.

Daarom is het in de meeste gevallen en beter idee om een social mediapagina aan te maken waar jij posts voor gaat maken.

Het is bij het maken van een Facebookpagina de bedoeling dat mensen jouw pagina gaan volgen. Door iedere dag behulpzame teksten te schrijven voor social media, bouw je zo langzaamaan je bereik. Hoe meer content je publiceert op social media, aan hoe meer mensen jouw content wordt getoond.

Naast het hebben van een eigen Facebookpagina, kun je ook een Facebook groep maken over een bepaald onderwerp. Hier kunnen mensen zich dan voor aanmelden en jouw content lezen.

Het kan een behoorlijke tijd duren voordat je een following hebt opgebouwd op social media. Maar als je dagelijks bezig blijft is het absoluut mogelijk om geld te verdienen met affiliate marketing via Facebook.

Affiliate marketing via Pinterest

Naast Facebook is ook Pinterest steeds populairder geworden onder affiliates. Pinterest staat bekend als een gigantisch kanaal om veel verkeer naar je website te krijgen. Daarnaast wordt ook vaak gezegd dat er op Pinterest veel mensen aanwezig zijn die bereid zijn om dingen te kopen op het Internet.

Op Pinterest kun je borden maken met Pins. Deze pins kun je dan categoriseren. Wat mooi is aan Pinterest, is dat het een zoekmachine is. Mensen kunnen op Pinterest zoeken naar een bepaald onderwerp en vervolgens komen de beste resultaten naar boven.

Wat nog mooier is, is dat je bij de afbeeldingen die je bewaard op Pinterest ook een klikbare link kunt toevoegen. Dit kan dan een affiliate link zijn.

Uit ervaring weet ik dat hoe actiever je bent op Pinterest, hoe beter je naar voren komt. In je Pinterest dashboard kun je zien hoe het verloop van bezoekers naar je account verloopt.

Als je aan de slag met Pinterest is het belangrijk om consistent te zijn met het plaatsen van plaatjes. Het beste kun je zelf afbeeldingen maken zodat je niet in strijd bent met auteursrecht.

Ook is het mogelijk om rechtsvrije afbeeldingen te gebruiken via een site als Pixabay.com

Affiliate marketing via YouTube

Een van de meest populaire vormen van affiliate marketing na het hebben van een website is affiliate marketing via YouTube. Als je geen eigen website wilt maken voor affiliate marketing, kun je ervoor kiezen om je eigen YouTube kanaal te starten. YouTube is namelijk de 2 na grootste zoekmachine op Google na.

Ook met YouTube kun je ontzettend succesvol worden met affiliate marketing. Wel moet je er dan natuurlijk comfortabel mee zijn om jezelf op te nemen.

Het grote voordeel van YouTube is dat het een behoorlijk persoonlijke manier van affiliate marketing is. Dat straalt direct meer vertrouwen uit waardoor het relatief makkelijk is om commissies te scoren.

Je kunt dan over bepaalde onderwerpen praten in je YouTube video’s. In deze video’s kun je producten benoemen die je wilt promoten en je kijkers dan vertellen dat je een link naar het product in de beschrijving van de video hebt gezet.

Affiliate marketing via Instagram

Als laatste social mediakanaal wil ik Instagram nog benoemen. Sommige mensen verdienen goudgeld met Instagram, terwijl anderen er niet in slagen om veel volgers te krijgen. Om geld te verdienen met affiliate marketing via Instagram, moet je precies weten hoe Instagram werkt. Je kunt namelijk alleen maar een link naar je affiliate aanbieding in je biografie zetten. Hierdoor is het dus een stuk lastiger om kliks te krijgen naar je affiliate link.

Wat je wel kunt doen is een gratis e-book weggeven via Instagram en dan vervolgens de promotie van je affiliate aanbieding te doen via email marketing. Iets gratis weggeven gaat vaak makkelijker dan een product verkopen dat geld kost.

Voordat je producten kunt promoten aan je Instagram volgers, moet je eerst een grote lijst met volgers opbouwen. Ook moeten dit echte volgers zijn die geïnteresseerd zijn in jouw content. Hiervoor moet je dagelijks flink actief zijn op Instagram.

In de meeste gevallen is een bericht per dag niet genoeg, maar moet je eerder denken aan 3 of 4 keer per dag een Instagram post plaatsen.

Daarom is succesvol worden met Instagram een tijdrovende klus en kun je als je nog niet veel ervaring hebt met affiliate marketing beter en van de andere social mediakanalen toepassen.

Email marketing

Als je aan de slag wilt gaan met affiliate marketing via bijvoorbeeld social media, is het een goed idee om mensen niet direct naar je affiliate aanbieding te sturen, maar eerst naar je email lijst. De meeste mensen op het internet kopen namelijk niets bij de eerste kennismaking.

Door ze te laten inschrijven op je email lijst, kun je een band opbouwen met de mensen die zich inschrijven. Dit doe je door waardevolle informatie te delen via e-mail. Als je dit een aantal keer hebt gedaan leren deze mensen je beter kennen en wordt automatisch de drempel lager om ook dingen van je te kopen.

Als je dan een aantal waardevolle e-mails hebt geschreven, kun je een email sturen met een aanbieding voor het product dat je promoot. De kans is groot dat een percentage van je mailinglijst het product zal aanschaffen.

Hoe word je succesvol met email marketing als affiliate 1

Om email marketing te kunnen toepassen heb je een email marketingprovider nodig. Hier kun je dan aanmeldformulieren maken, automatische mails (autoresponders) versturen naar mensen die zich aanmelden en bijhouden hoe veel mensen daadwerkelijk je e-mails hebben bekeken en hoe veel mensen daarvan op je affiliate links hebben geklikt.

De beste manier om email adressen te krijgen, is door er iets gratis voor terug te geven. Hierbij kun je denken aan een gratis e-book, checklist of andere interessante informatie waar jouw doelgroep iets aan heeft.

Als je namelijk iets gratis weggeeft, is de drempel niet zo hoog om het email adres achter te laten. Daarnaast is het email adres natuurlijk ook nodig om dat gratis Item dat je weggeeft naar toe te sturen. De email marketing provider die ik gebruik is Getresponse. Vanwege de vele mogelijkheden van dit platform ben ik er zeer tevreden over.

Online adverteren

Een andere manier om je affiliate links aan veel mensen te kunnen tonen is door te gaan adverteren. Je kunt er dan voor kiezen om advertenties te maken voor Google, of te gaan adverteren via social media.

Adverteren is niet gratis en je moet wel weten hoe adverteren precies werkt. Als je namelijk geen goede strategie hebt, is de kans groter dat je iedere maand geld verliest aan je advertenties.

Voordat je gaat adverteren is het dus een goed idee om te leren hoe adverteren precies werkt. De beste manier om dat te doen is door eerst te kiezen voor één platform om te adverteren, bijvoorbeeld Google Adwords en daar heel goed in te worden.

Pas als je dan geld verdient via Google Adwords (Googleadvertenties), kun je bijvoorbeeld aan de slag gaan met leren adverteren via Facebook.

Bij adverteren is het de bedoeling dat je maandelijkse kosten voor het tonen van advertenties lager zijn dan de inkomsten die je binnen brengt met affiliate marketing.

Ook bij adverteren is het altijd een beter idee om eerst mensen in schrijven voor je mailinglijst en daar vervolgens aan de slag gaat met het promoten van producten.

Zoals ik eerder al vertelde is de kans klein dat iemand bij de eerste kennismaking met jou al een product koopt.

Marktplaats websites

Een methode waar ik in het begin een aantal commissies mee verdiend heb, is advertenties plaatsen op advertentiesites zoals Marktplaats.

Ondanks dat ik hier een aantal commissies mee heb verdiend, raad ik je niet aan om deze methode te gebruiken, Mijn ervaring is dat het heel slecht werkt en dat je er vrijwel geen geld mee zal verdienen.

Forums

Het is mogelijk om geld te verdienen met affiliate marketing via forums. Als je een product hebt gevonden om te promoten, kun je op het internet op zoek gaan naar forums die gaan over het onderwerp dat hoort bij het product dat je promoot.

Als jij bijvoorbeeld een piano cursus promoot, kun je kijken of er forums zijn waar mensen praten over piano spelen.

Het is dan niet de bedoeling dat jij je affiliate link gaat spammen, maar dat je actief deelneemt aan het forum.

Dit doe je door waardevolle informatie te delen en mensen met vragen te helpen. Bij veel forums kun je je website invullen in je persoonlijke account. Deze link wordt dan getoond onder alle berichten die je plaatst op het forum.

Als mensen hierop klikken en vervolgens het product aanschaffen ontvang jij een commissie. Ook kun je als mensen vragen hebben over iets dat te maken heeft met jouw product, ze doorverwijzen naar het product als een oplossing.

E-books

Als je goed bent in schrijven, kun je ervoor kiezen om je eigen e-books te maken. Het mooie aan een e-book is dat je ook in dat boek links kunt plaatsen naar bepaalde producten die je promoot.

In Amerika is het mogelijk om je eigen e-books te publiceren via Amazon Kindle. Ook in Nederland is het mogelijk om je eigen e-book uit te geven en te publiceren via Bol.com.

Op deze manier hoef je geen eigen website te maken, verdien je geld met de verkoop van je eigen e-book en kun je daarnaast nog commissies verdienen doordat je affiliate links in je eigen e-books hebt verwerkt.

Om ervoor te zorgen dat je e-book goed verkoopt, moet je wel weten hoe je een e-book schrijft en hoe je ervoor zorgt dat je het interessant maakt voor mensen om het te kopen.

Een van de belangrijkste ingrediënten van een goed E-book is waardevolle informatie waar de lezer echt iets aan heeft.

De beste manier om te starten met affiliate marketing

Als je het mij vraagt is de beste manier van affiliate marketing in de eerste plaats met een eigen website. Hier heb je namelijk 100 % de controle over en kun je gigantisch veel mensen bereiken vanuit de Google zoekresultaten.

Als je affiliate marketing goed aanpakt, heb je alleen een website nodig om een fulltime inkomen te verdienen met affiliate marketing.

Het is mogelijk om met één website een fulltime inkomen te verdienen. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om in de toekomst meer websites te maken en zo meer geld te verdienen.

Als je een website begint, kun je alle bovenstaande methoden toepassen naast je website. Dat betekent dat je op meerdere kanalen zichtbaar wordt, waardoor de kans op een commissie veel groter wordt.

Een affiliate marketing website maken is helemaal niet moeilijk en een website onderhouden kost helemaal niet zo veel geld. Bij Neostrada kun je voor 2,50 euro per maand al je eerste website beginnen.

Project 24: Een fulltime online inkomen binnen 24 maanden

Als je niet precies weet hoe je het beste kunt beginnen met affiliate marketing raad ik je zeker aan eens te kijken naar Project24. Project24 is cursus waarin je leert hoe je geld verdient met affiliate websites. De cursus is gemaakt door Ricky Kesler en Jim Harmer. Zij runnen de website Income School.com

Income School is een Amerikaanse website en de cursussen zijn dan ook in het Engels. Naast hun website zijn ze ook zeer actief op YouTube. Ik raad je zeker aan om ook hun YouTube video’s eens te bekijken. Alleen hier krijg je al ontzettend veel waardevolle en praktische informatie.

De 24 in de naam van de cursus heeft ook een betekenis. Het doel van de cursus is om jou te leren binnen 24 maand je huidige inkomen te vervangen met online inkomen.

Hoewel de cursus geen garantie geeft voor succes, zijn er al veel mensen die het gelukt is om een fulltime inkomen te verdienen dankzij Project24.

In het dashboard van Project24 heb je toegang tot meerdere cursussen, een speciale Podcastpagina, een 60 stappenplan en een community.

Over de Project 24 heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Starten met Affiliate Marketing?

Maak kennis met Affiliate Marketing in mijn Gratis E-book! Zelf ben ik al een tijd bezig met Affiliate Marketing en leef ik inmiddels van mijn online inkomen. Ik help je graag de eerste stappen te zetten met affiliate marketing. Download daarom mijn e-book helemaal gratis.

Gratis Downloaden

Recent Content