arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoe maak je een affiliate website?
10 juni 2019 

Hoe maak je een affiliate website?

Hoe maak je een affiliate website? Als je een affiliate website wilt beginnen moet je daarvoor een aantal stappen doorlopen.

Deze stappen zijn voor iedere beginner hetzelfde en daarom is het een goed idee om deze stappen zo goed mogelijk onder de knie te krijgen. In dit blogbericht vertel ik je precies hoe jij je eerste affiliate website maakt. Lees verder.

Hoe maak je een affiliate website?

Om een affiliate website te maken moet je eerst weten hoe je een website maakt. De meeste affiliates maken een website met behulp van WordPress. WordPress is een systeem waarmee jij een website kan maken.

In het begin is het vrij lastig om met WordPress te werken omdat je er zo veel mogelijkheden mee hebt. Maar als je WordPress eenmaal onder de knie hebt, is het een super fijn systeem waarmee je veel kunt doen.

Om WordPress te leren snappen kun je drie dingen doen. Je kunt ervoor kiezen om alles zelf uit te zoeken, een WordPress cursus volgen of direct aan de slag gaan met de affiliate marketing revolutie.

Ook in de affiliate marketing cursus leer je hoe jij je eerste website online krijgt en daar succesvol mee wordt.

Marketheme van de affiliate marketing revolutie

Verschillende soorten affiliate websites

Voordat je een affiliate website gaat beginnen is het handig om te weten dat er verschillende soorten websites zijn. Om affiliate marketing toe te passen kun je kiezen uit een van de verschillende soorten websites:

 • Informatieve website
 • Webshop
 • Vergelijkingssite
 • Reviewwebsite

Bij deze verschillende soorten websites horen ook verschillende strategieën. Bij een informatieve website richt je je vooral op het geven van zo veel mogelijk waardevolle informatie dat te maken heeft met de producten die je promoot.

Terwijl je met een webshop bezig bent met het zo goed mogelijk invullen van productpagina’s en de gebruikers ervaring zo makkelijk mogelijk te maken.

In de affiliate marketing revolutie leer je vooral hoe je aan de slag gaat met een informatieve website, omdat je hierbij informatie producten kunt promoten. Deze producten leveren jou als affiliate de meeste commissies op.

Niche (websiteonderwerp) en producten vinden

Om een website te beginnen moet je vooraf al weten welk onderwerp of categorie jij gaat bespreken. Op basis hiervan ga je op zoek naar producten die je in je content kunt promoten.

Het kiezen van een onderwerp heet bij affiliate marketing ook wel een niche. Een niche is belangrijk omdat je door het kiezen van een onderwerp veel makkelijker scoort in de zoekmachines dan wanneer je het over van alles en nog wat gaat hebben.

Een aantal voorbeelden van niches waaruit je zou kunnen kiezen zijn:

 • Geld verdienen op het internet
 • Afvallen
 • Zelfvertrouwen
 • klussen
 • Gitaar spelen

Naast deze niches zijn er nog duizenden andere onderwerpen om te kiezen. Voor je eerste website is het een goed idee om iets te kiezen waar je al wat vanaf weet of waar je graag meer over zou willen leren. Hierdoor wordt het makkelijker om teksten te schrijven.

Waarom bloggen?

 

Domeinnaam en webhosting

Als je dan een onderwerp hebt gevonden is het tijd om een domeinnaam en webhosting aan te schaffen. Een goede goedkope webhosting provider waar je dat kunt doen is Neostrada. Hier kun je namelijk voor € 2,50 al beginnen.

Als je dan Webhosting hebt aangeschaft, kun je daar een nieuwe domeinnaam kopen en registeren. In de affiliate marketing revolutie wordt precies uitgelegd hoe je dat moet doen.

Bij het kiezen van een domeinnaam is het een goed idee om een naam te bedenken dat past bij het onderwerp. Zo kunnen mensen aan je URL al aflezen waar je website over gaat.

Zo kun je aan mijn domeinnaam: Affiliatemarketingstartgids.nl al zien dat het over affiliate marketing gaat en voor beginners is die ermee willen starten.

WordPress installeren

Nadat je een Domeinnaam en webhosting hebt geregeld, is het tijd om WordPress te installeren. Dat klinkt waarschijnlijk heel technisch maar in werkelijkheid is het slechts een druk op de knop en staat je website binnen enkele minuten live.

Thema installeren (website vormgeven)

Na het installeren van WordPress ben je aangekomen bij het leuke werk van het maken van een website, namelijk de vormgeving van je website.

Vroeger moest je een website vormgeven met HTML en CSS, maar tegenwoordig is alles visueel en kun je met behulp van drag en drop je website in elkaar zetten.

Om je website een nieuwe look te geven kun je thema’s installeren. Een thema verandert direct het hele uiterlijk van je website.

In WordPress zelf alleen kun je al kiezen uit duizenden gratis thema’s. Sommige van deze thema’s zijn goed en anderen wat minder goed.

Zelf heb ik ervoor gekozen om een premium thema te kopen. Deze thema’s zijn met veel zorg gebouwd en bieden je veel meer mogelijkheden dan gratis thema’s.

Daarnaast bieden veel premium thema’s je de mogelijkheid om een demo site te installeren.

Deze websites lay- outs zijn helemaal klaar voor gebruik en hoef je dan alleen nog maar aan te passen naar je wens.

Dat scheelt je veel tijd en moeite. Ben jij benieuwd naar premium thema’s? Kijk dan eens bij Themeforest >>

Belangrijke plugins installeren

Nadat je je website hebt vormgegeven en een passend hebt gemaakt aan je onderwerp is het tijd om een aantal plugins te installeren. Om ervoor te zorgen dat jij je pagina’s en blogberichten makkelijk kunt optimaliseren is het een goed idee om de Yoast SEO plugin te installeren.

Hiermee krijg je inzichten en tips in wat je nog kunt verbeteren aan je teksten. Het is wel belangrijk om te weten dat je de bolletjes van Yoast SEO niet allemaal groen hoeft te hebben. Het is slechts een richtlijn.

Zoekwoord onderzoek

Om uit te zoeken waar de mensen naar zoeken met betrekking tot het onderwerp dat je hebt gekozen, doe je zoekwoord onderzoek.

Met zoekwoord onderzoek zoek je naar termen die vaak gezocht worden waarover jij een tekst Hiervoor kun je een aantal verschillende tools gebruiken zoals:

 • Google Keyword Planner (gratis)
 • Keywordtool.IO (gratis)
 • Semrush (betaald)

Het verschil tussen gratis en betaalde zoekwoordtools is vooral dat je bij een betaalde tool veel meer mogelijkheden en informatie krijgt. In het begin is het prima om met een gratis tool te beginnen, maar als je direct een grote voorsprong wilt behalen is het zeker een aanrader om de betaalde tool eens te proberen. Je kunt Semrush 7 dagen gratis proberen >>

Bij het kiezen van zoekwoorden is het vooral in het begin belangrijk dat je gaat voor het laaghangende fruit. Deze website is bijvoorbeeld gefocust op de zoekterm affiliate marketing. Dit is een term die gigantisch competitief is en hier ga je als beginner natuurlijk nooit op scoren.

Daarom is het een goed idee om je eerst te richten op longtail seo. Hiermee ga je voor langere zoektermen zoals:

Deze langere termen hebben veel minder competitie en daardoor heb je direct meer kans om betere posities te krijgen in Google.

Content schrijven (teksten)

Als je eenmaal zoekwoorden hebt gevonden om over te schrijven is het tijd om te beginnen met schrijven.

Zorg ervoor dat iedere tekst die je schrijft zo waardevol mogelijk is en zorg dat je minimaal 1000 woorden per tekst schrijft.

Ondanks dat er in de affiliate marketing revolutie verteld wordt dat je 1 keer per week een tekst moet schrijven, raad ik je aan dat 3 keer per week te doen minimaal. Hierdoor zie je sneller resultaat van je werk.

Verdien model toepassen

Onderaan iedere tekst die je schrijft maak je dan een call to action button met een link naar het product dat je promoot. Daarnaast is het ook mogelijk om affiliate links te verwerken in je tekst. Als de bezoeker dan via deze link naar de aanbieder van het product gaat en het product via jou koopt, ontvang jij een commissie.

Je weet nu hoe jij je eerste affiliate website maakt. Toch wordt het maken van een affiliate website nog makkelijker als het je wordt voorgedaan. Met de affiliate marketing revolutie hoef je alleen maar te kijken wat er gedaan wordt en het vervolgens na te doen.

Na het volgen van de affiliate marketing revolutie heb je een goed opgebouwde website staan en maak je al kans op een commissie. Daarna is het vooral belangrijk om door te gaan met content schrijven.

Hoe meer bezoekers er naar je website komen, hoe meer mensen er op je links klikken en hoe meer je uiteindelijk zal verkopen.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen