arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoe maak je een affiliate marketing blog?
21 december 2019 

Hoe maak je een affiliate marketing blog?

Steeds meer online marketeers zien de voordelen van affiliate marketing in. Die stelling durven wij aan te gaan op basis van de hoeveelheid affiliate websites die we tegenwoordig tegenkomen.

Dit is in onze ogen absoluut een goed teken. Met affiliate marketing is het tenslotte mogelijk om (veel) geld te verdienen. Dat kan echter pas als je alle zaakjes prima op orde hebt.

Daarbij speelt onder andere de technische eigenschappen van de website een rol, maar ook absoluut de content.

Wij zijn zelfs van mening dat content het allerbelangrijkste is voor een affiliate website. De content moet de aandacht van bezoekers trekken en de content moet goed beoordeeld worden door Google.

Kortom: een affiliate marketing blog is absoluut van meerwaarde. Als content schrijver voor affiliate marketing blogs willen wij je daar graag iets meer over vertellen. Ben je benieuwd geworden? Lees dan zeker even door!

Hoe kan je een affiliate marketing blog maken?

Je kunt zelf behoorlijk makkelijk een affiliate marketing blog maken. Je hebt daar een WordPress/Builderall website voor nodig, een leuk onderwerp en vervolgens veel hoogwaardige content.

Uiteraard klinkt het hierboven een stuk makkelijker dan dat het in werkelijkheid is. Ja, het kost namelijk veel tijd en energie om een affiliate marketing blog te maken.

Je moet veel tijd investeren in het ontwikkelen en optimaliseren van de blog. Ook moet je ontzettend veel tijd investeren in het schrijven van content. Maar, je kunt er ook voor kiezen om de content te laten schrijven.

Dat kan je bijvoorbeeld door ons doen. Writgo is gespecialiseerd in het schrijven van content voor affiliate marketing websites/blogs. Dankzij onze waardevolle content scoor je meer affiliate commissies.

Puur doordat wij op een attractieve, enthousiaste en overtuigende manier content schrijven.

Het mag duidelijk zijn dat je aan meerdere zaken moet denken bij het maken van een affiliate marketing blog. In dit artikel vertellen wij je graag iets meer over dit onderwerp.

Na het lezen van dit onderwerp heb je ongetwijfeld voldoende inspiratie om zelf ook succesvol te worden met affiliate marketing.

Wat is affiliate marketing?

Wellicht is het eerst verstandig om even naar affiliate marketing te kijken. Want; wat is affiliate marketing nou exact?

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij je producten/diensten van de adverteerder gaat promoten. Het doel is om een bezoeker op jouw website een product/of dienst van de adverteerder af te laten nemen.

Hoe leer je verkopen via bol

Je moet dus op jouw affiliate website de bezoeker zien te overtuigen. Vervolgens laat je de bezoeker op een link klikken, waarna de bezoeker doorgeleid wordt naar de website van de adverteerder.

Als de bezoeker dáár een online aankoop doet, verkrijg je daar als affiliate een bepaalde commissie voor. Dat is in de basis dan ook het verdienmodel bij affiliate marketing.

Wat is een blog?

Heb je enig idee wat een blog is? Daar bestaat namelijk nog wel eens misverstand over.

Althans; dat komen wij regelmatig in onze bedrijfsvoering tegen. Als we naar de definitie kijken, zien we het volgende naar voren komen:

Een weblog of blog is een persoonlijk dagboek op een website dat regelmatig, soms meermalen per dag, wordt bijgehouden.

Deze definitie klopt absoluut, maar bij een affiliate marketing blog zit het net iets anders.

Wat is een affiliate marketing blog?

Zo, het is nu tijd om de twee hierboven genoemde begrippen met elkaar te verbinden. Wat is nou precies een affiliate marketing blog?

Dat is in feite een website waarop je blogberichten plaatst. In die blogberichten promoot je bepaalde producten of bespreek je een bepaald onderwerp.

Ergens in het artikel verwerk je een link naar een adverteerder. Ook kan je aan het einde van het artikel een call to action plaatsen met daarin een link naar de adverteerder.

Het is uiteindelijk het doel om jouw bezoeker te overtuigen om op de link te laten klikken. Als dat gebeurt, heeft je content weten te overtuigen.

Waar voldoet een goed affiliate marketing blog aan?

Het mag duidelijk zijn dat je op het internet met behoorlijk veel concurrentie te maken hebt. je bent absoluut niet de enige die op een online manier geld wilt verdienen.

Nee, je moet de concurrentie aangaan met meerdere (affiliate) partijen.

Mede daarom is het ontzettend belangrijk om een goed affiliate marketing blog te hebben. Graag geven we jou daar enkele handige tips voor!

Tip 1: kies een passend onderwerp

Ben je helemaal gek van een bepaalde sport? Dan is het voor de hand liggend om over die sport een website te starten.

Ben je géén liefhebber van bijvoorbeeld basketbal? Dan is het absoluut af te raden om over die sport een website te starten.

Het is namelijk continue bewezen dat je het beste presteert als iets je interesse heeft.

Als je volledig gek van een bepaalde sport bent, weet je daar ook alle ins en outs van.

Die kennis helpt je om de blogs aantrekkelijk en waardevol te maken.

Je moet simpelweg een onderwerp kiezen waar je een passie voor hebt. Een behoorlijke passie welteverstaan.

Tip 2: Zorg voor goede content

Content is king. Die uitspraak wordt vaker door ons gedaan, maar wij staan daar dan ook volledig achter.

In onze ogen is content ontzettend belangrijk voor een ieder. Met de juiste content weet je bezoekers te trekken, weet je Google blij te maken en weet je bezoekers te overtuigen.

Deze drie aspecten zijn stuk voor stuk ontzettend belangrijk. Je kunt dit dus voor elkaar krijgen door voor goede content te zorgen. Maar, hoe zorg je daar voor?

Je kunt allereerst zelf aan de slag gaan. Dit betekent dat je zelf de teksten gaat schrijven en online gaat zetten. Hierbij is het aan te raden om altijd de SEO-regels in de gaten te houden.

Hoe schrijf je website teksten

Dit zijn min of meer regels die voor de beste zoekmachine optimalisatie zorgen. Zo is het van belang om ook synoniemen van het keyword te gebruiken en vooral het keyword niet al te veel te gebruiken.

Als je dat wel doet, is er sprake van keyword stuffing. Dat wordt behoorlijk zwaar afgestraft door Google.

Als je zelf content gaat schrijven, is het dus ook handig als je een bepaalde passie voor het onderwerp hebt.

Daarmee gaat het schrijven je makkelijker af en weet je de teksten ook een stuk aantrekkelijker te maken.

Een andere keus is om een gespecialiseerde content schrijver in te huren, zoals Writgo.

Wij hebben ontzettend veel ervaring met het schrijven van affiliate marketing blogs.

Hierdoor weten wij exact waar de blog aan moet voldoen, aan welke regels we ons moeten houden én hoe we de tekst zo aantrekkelijk mogelijk kunnen schrijven.

Wil je graag jouw content uitbesteden? We komen graag met jou in contact.

Tip 3: Optimaliseer je website

Als je een eigen website hebt, is het van belang dat je deze continue blijft verbeteren. De digitale wereld staat namelijk nooit stil.

Als jij met je website wel stil blijft staan, leidt dat automatisch tot achteruitgang. Mede hierom kunnen we je aanraden om je website te blijven optimaliseren.

Dat heeft bijvoorbeeld betrekking op de content, maar ook zeker op de techniek van de website.

Maak je gebruik van WordPress? Zorg er dan voor dat alle plugins altijd geüpdate zijn en dat de website hierdoor volledig veilig is.

Hoe beter je website in elkaar zit en hoe beter de content is die je publiceert, hoe meer resultaat je daaruit zal behalen.

Dat is zeker het geval als je website technisch perfect is én ook waardevolle en unieke content bevat.

Ook kan je met email marketing aan de slag. Alles moet in het teken staan om je naamsbekendheid te vergroten.

Tip 4: Volg de Affiliate marketing revolutie cursus

Tot slot hebben we nog één allesomvattende tip voor je: ga de Affiliate marketing revolutie cursus volgen.

In deze online cursus krijg je werkelijk waar alles aangeleerd voor het opzetten/verbeteren/optimaliseren van een affiliate marketing website/blog.

Je kunt dankzij deze cursus nog meer geld gaat verdienen en derhalve nog succesvoller zijn.

Een mooi kenmerk aan deze cursus is dat de informatie ontzettend uitgebreid is.

Je krijgt alle facetten van affiliate marketing perfect toegelicht. Bovendien betreft het een online cursus, waardoor je zelf kunt bepalen waar/wanneer je de lessen gaat volgen.

Het enige wat je nodig hebt, is een goede internet verbinding.

Wil je ook graag een affiliate marketing blog gaan maken? Of heb je al een affiliate marketing blog en wil je deze flink gaan verbeteren?

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen