Hoe maak ik mijn website bekend?

Hoe maak ik mijn website bekend?

Zodra jouw website online staat ben je natuurlijk enorm trots. Echter kan er ook een keerzijde aan zitten. Wanneer jouw website niet bekend is, gaat deze ook niet bezocht worden. Hoe maak ik mijn website bekend?

Het belangrijkste is om creatief te zijn en het woord naar buiten te brengen hoe je maar kunt. Met een beetje moeite zou jij in staat moeten zijn om verkeer en belangstelling voor jouw eigen site te genereren.

In dit artikel geven we je een aantal effectieve tips die daarbij helpen!

Waarom heb ik een website nodig?

Een website is een geweldige manier om jouw bedrijf, product of dienst te promoten. Het geeft je een platform om te laten zien wat je te bieden hebt en het helpt potentiële klanten meer te weten te komen over wat je zoal doet.

Bovendien kan een website jou helpen om jouw geloofwaardigheid op te bouwen en jezelf te profileren als een expert op jouw vakgebied.

Je ziet het al, een eigen website is onmisbaar. De volgende stap is om deze bekendheid te geven. Daar gaan we je meer over vertellen. Lees hieronder verder!

Hoe maak ik mijn website bekend?

Ervan uitgaande dat je al een geweldige website hebt gebouwd, is de volgende stap om te beginnen met het promoten ervan. Hier zijn wat ideeën om te beginnen:

 • Gebruik social media platforms zoals Twitter, Facebook en LinkedIn om jouw website te delen met jouw eigen connecties. Zorg ervoor dat je een link naar jouw website opneemt in jouw geplaatste berichten.
 • Zoek contact met bloggers en andere beïnvloeders in jouw branche en kijk of zij geïnteresseerd zijn in het schrijven van een recensie of in het vermelden van jouw website op hun blog of social media kanalen.
 • Neem deel aan online forums met betrekking tot jouw eigen bedrijf of branche en vermeld een link naar jouw website in jouw handtekening. 
 • Investeer in online reclame zoals Google AdWords of banneradvertenties op populaire websites met betrekking tot jouw bedrijf.
 • Leg jouw website voor aan online gidsen en Gouden Gids-websites. 
 • Zorg ervoor dat jouw website geoptimaliseerd is voor zoekmachines (SEO), zodat mensen die zoeken op Google direct terecht komen op jouw pagina.

Is SEO op dit moment nog een groot raadsel voor jou? Dat is niet erg. In dit gratis SEO E-book wordt alles van A tot Z uitgelegd. Download het E-book van IMU hier!

Waarom is mijn website onvindbaar in Google?

Als je je website hebt gepromoot, maar deze nog steeds niet wordt weergegeven in Google-zoekopdrachten, zijn er een paar mogelijke verklaringen hiervoor: 

 • Nieuw: Jouw website is gloednieuw en heeft nog geen tijd gehad om te indexeren. Het kan enkele weken duren voordat zoekmachines een nieuwe website crawlen en indexeren. 
 • Geen SEO: Je hebt je website nog niet geoptimaliseerd voor SEO. Om jouw website als een top resultaat te laten verschijnen, moet het goed geoptimaliseerd zijn voor de zoekmachine algoritmen. Dit omvat het gebruik van relevante zoekwoorden, het hebben van kwaliteit inhoud, en een actieve blog. 
 • Over optimalisatie: Je gebruikt te veel trefwoorden (keyword stuffing). Als je de inhoud vult met te veel trefwoorden, zal het onnatuurlijk en spammy overkomen op Google, wat zal resulteren in een lagere positie.

Kun je wat hulp gebruiken bij SEO teksten schrijven? Wij kunnen je daarbij helpen! Bekijk hier onze diensten.

Wat moet er op een website staan?

Nu je weet hoe belangrijk het is om een website te hebben, en hoe je deze bekend kunt maken, is het tijd om na te denken over de inhoud van jouw website. Hier zijn enkele dingen om te overwegen:

 • Een duidelijke beschrijving van wat je doet of aanbiedt
 • Eenvoudige navigatie zodat bezoekers kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn
 • Inhoud van hoge kwaliteit, rijk aan sleutelwoorden
 • Relevante afbeeldingen
 • Contactinformatie inclusief e-mail, telefoonnummer en social media links 
 • Een opt-in formulier om leads vast te leggen

Een website moet worden ontworpen met de gebruiker in gedachten. Dat betekent dat het voor hen gemakkelijk moet zijn om te vinden wat ze nodig hebben en dat ze waardevolle inhoud moeten krijgen, zodat ze terug blijven komen voor meer. Als je dat kunt, dan ben je al een heel eind!

Hoe duur is een website?

De kosten van een website hangen af van verschillende factoren, zoals het type website dat je wilt, de functies die je wilt opnemen, en of je van plan bent om een professional in te huren om het voor je te bouwen of niet.

Een eenvoudige website kan al vanaf € 50 kosten als je hem zelf bouwt, terwijl een meer complexe website met geavanceerde functies meer dan € 10.000 kan kosten als je een professional inhuurt. 

Is een website maken moeilijk?

Dat hangt af van jouw  niveau van technische expertise. Als je bekend bent met code en webdesign, dan kun je zelf een website maken met een platform als WordPress.

Als je echter niet over deze vaardigheden beschikt, kun je het beste iemand inhuren om de site voor jou te bouwen.

Kan je een website gratis maken?

Er zijn een aantal website bouwers waarmee je gratis een website kunt maken, zoals Wix en Weebly. Houd er echter rekening mee dat deze websites advertenties en branding van de website bouwer zullen bevatten, wat betekent dat jouw site niet volledig uniek zal zijn. 

Bovendien, als je geavanceerde functies wilt toevoegen of je eigen domeinnaam wilt aansluiten, zul je moeten upgraden naar een betaald plan. Dus hoewel je technisch gezien gratis een website kunt maken, zal deze niet helemaal van jou zijn. 

Conclusie

Als je je website wilt promoten en het verkeer wilt verhogen, zijn er een aantal dingen die je kunt doen, zoals contact opnemen met bloggers en andere beïnvloeders, deelnemen aan online forums, investeren in online reclame, en door deze te delen in geschreven berichten op social media.

Zorg er bovendien voor dat jouw site goed is geoptimaliseerd voor zoekmachines, zodat mensen hem gemakkelijk kunnen vinden als ze online zoeken. 

Als je hulp nodig hebt met SEO zijn wij er om jou te helpen! Bezoek onze website voor meer informatie over onze diensten.

Vergelijkbare berichten