arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoe leer je zakelijk verkopen bij Bol.com?Zo wordt jij een top verkoper!
2 december 2019 

Hoe leer je zakelijk verkopen bij Bol.com?Zo wordt jij een top verkoper!

Er zijn heel veel verschillende manieren om geld te verdienen op het internet. Zelf heb ik altijd al het idee gehad dat ik geld wilde verdienen op een andere manier dan werken voor een werkgever van 9 tot 5. Zelf denk ik dat het ook wel met de tijd waarin we leven te maken hebben en dat steeds meer mensen nieuwe manieren van geld verdienen op het internet ontdekken.

Vroeger was het internet er nog niet en was het een stuk moeilijker om je eigen bedrijf te beginnen. Maar met de komst van het internet hoeft het niet meer zo moeilijk te zijn. Een van de manieren om geld te verdienen via het internet is via Bol.com. Een van de grootste online webwinkels van Nederland.

In dit blogbericht vertel ik je hoe je voor jezelf kunt beginnen als zakelijk verkoper bij Bol.com.

Wat is zakelijk verkopen bij Bol.com?

Als zakelijk verkoper koop je goedkope producten in en verkoop je ze door via Bol.com. Sommige zakelijke verkopers kopen hun producten in Europa of Amerika in, maar er zijn ook heel veel zakelijke verkopers die hun producten uit China halen.

We kennen allemaal Aliexpress wel. Voor de zakelijke verkopers is er Alibaba. Het bedrijf achter Aliexpress. Via Alibaba kun je goedkoop producten inkopen.

Om zakelijk te kunnen verkopen moet je een zakelijk verkopers account hebben bij Bol.com. Hiervoor kun je je gratis aanmelden.

Nadat je bent aangemeld moeten je producten geaccepteerd worden voordat je ze mag verkopen.

In sommige gevallen gaat dat heel snel, maar het kan ook heel lang duren. Als het heel lang duurt voordat je kunt beginnen met verkopen, kun je daarvoor contact opnemen met Bol.com. Zij zullen je dan verder helpen om je zo snel mogelijk klaar te maken voor de verkoop.

Waar moet je op letten als je gaat verkopen bij Bol.com?

Als je gaat handelen in bekende merken, heb je in de meeste gevallen geen problemen om de producten aan te bieden bij Bol.com. Vrijwel alle producten die al aangeboden worden op Bol.com kun je makkelijk aanbieden.

Ook kun je in veel gevallen dezelfde producten aanbieden als andere verkopers als zij niet de rechten hebben voor dat product.

Veel verkopers maken namelijk gebruik van een white label. Met een white label wordt een product geproduceerd door een fabriek, maar wordt er jouw logo of merknaam opgezet. Dat betekent jij als enige dat product mag verkopen omdat andere mensen ook hun merk op hetzelfde product kunnen laten zetten.

Wel wordt het natuurlijk een probleem als een andere verkoper jouw producten verkoopt met jouw logo erop. In de volgende gevallen is er sprake op breuk van jouw merk:

  • Als iemand een product verkoopt met jouw naam erop
  • Als iemand een design dat jij hebt gemaakt verkoopt
  • Als iemand jouw naam in zijn verkoop teksten gebruikt
  • Als iemand dezelfde naam voor vergelijkbare producten gebruikt.

Hoewel dit wettelijk gezien niet mag, is het wel lastig om hiervoor een rechtszaak aan te vragen. De E-commerce is sterk in opkomst en maakt een grote stijging door. Daarom is het heel moeilijk om telkens als iemand een van de bovenstaande breuken pleegt, daarvoor een rechtszaak te starten.

Wat kost verkopen via Bol.com?

Afhankelijk van hoeveel producten je verkoopt betaal je een bepaald percentage aan kosten. Zolang je geen verkopen realiseert hoef je ook geen kosten te betalen. Ook heeft iedere categorie van Bol.com een ander percentage aan kosten.

 

Zoals je ziet verschillen de prijzen behoorlijk. Dit heet ook wel de bemiddelingsbijdrage van bol.com. Alle informatie over de bemiddelingsbijdrage en dit tabel kun je hier vinden.

Hoe word je succesvol als verkoper via Bol.com?

Om succesvol te worden zijn er een aantal belangrijke dingen die je moet weten. Wat veel mensen je niet vertellen is dat je zelfs in de beginfase van je bol.com website, je hard moet werken. Er zijn veel dingen die je moet regelen en niets komt zomaar aanwaaien.

De juiste verkoopprijs

Daarnaast moet je voor jezelf goed uitrekenen wat de totale kosten worden om een product in te kopen en met winst te verkopen. Veel beginnende verkopers op bol.com kiezen een te lage prijs voor hun producten waardoor ze heel weinig of zelfs helemaal geen winst maken op de producten.

Aan de omzet te zien denken ze dat veel geld verdienen, maar zodra daar de kosten van af moeten, komen ze in de problemen. Daarom is het een goed idee om dingen zoals de bemiddelingsbijdrage van bol.com bij de kosten mee te rekenen in je verkoopprijs.

Goede prestatiescore

Een van de belangrijkste elementen van een succesvolle bol.com business is je prestatiescore. Hoe beter je producten het doen op Bol.com hoe beter ook de posities van je producten in de webshop worden. Hoe meer producten er bovenaan staan in de categorieën hoe meer geld je kunt verdienen.

Geef veel informatie over je producten

Tegenwoordig willen consumenten precies weten wat ze kopen en willen ze voordat ze het product kopen zo veel mogelijk informatie. Geef daarom zoveel mogelijk goede informatie over het product zodat de klant precies weet wat hij koopt. Dit voorkomt dat hij eerst honderden reviews gaat lezen.

Maak daarbij ook gebruik van mooie foto’s van het product en eventueel video’s. Hoe meer visueel je beschrijvingen zijn, hoe beter de klant weet wat hij koopt.

Heb je geen idee hoe je goede productbeschrijvingen moet schrijven? Dan helpen we je daar graag bij. Klik hier om contact met ons op te nemen >>

Verzamel positieve reviews

Als jouw product op bol.com veel positieve reviews krijgt, maakt dat het voor een klant makkelijker om je product te kopen. Als er al zo veel mensen tevreden zijn over het product, is de kans groot dat hij ook tevreden zal zijn.

Hoe veel je verkoopt, is ook voor een deel afhankelijk van wat andere mensen over je producten zeggen. Dit heet social proof.

Beheer je voorraad goed

Een van de meeste problemen die een beginnend zakelijk verkoper heeft is het beheren van de voorraad. Als je namelijk vaak niet genoeg voorraad hebt, is dat nadelig voor je prestaties. Ook kan het gebeuren dat je hierdoor klachten ontvangt, of de producten die besteld worden niet kunt leveren.

Daarom is het beheren van je voorraad heel belangrijk. Zorg ervoor dat je goed leert inschatten hoeveel verkopen je gaat realiseren en speel hier je voorraad op in.

Hoe leer je zakelijk verkopen met Bol.com?

Een van de beste manieren om alle kneepjes van het vak te leren is door er een cursus voor te volgen. Een succesvolle bol.com verkoper Jia Ruan, verdient miljoenen via bol.com en heeft een eigen cursus ontworpen. In de cursus leer je precies wat hij doet om succesvol te zijn met bol.com.

Van alle mensen die de cursus hebben gevolgd, verdient meer dan 80% nu geld via bol.com. Dat komt omdat Jia precies weet waar hij over praat. Wil je kennis maken met Jia Ruan en zijn cursus? Dan raad ik je aan om je vandaag nog aan te melden voor zijn gratis training.

 

Hier wordt de methode die hij hanteert al in grote lijnen uitgelegd. Mocht je dan geïnteresseerd zijn om alles van hem te leren, krijg je aan het einde van de gratis training de mogelijkheid om je aan te melden voor de volledige cursus.

Toch leer je in de gratis training al heel veel over verkopen via Bol.com. Of je nu van plan bent om een daadwerkelijk een cursus te volgen of niet, de gratis training is een absolute aanrader.

Klik hier om je aan te melden voor de gratis training >> 

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Zelf verdien ik een groot deel van mijn inkomsten via affiliate Marketing en werken we met ons team Keihard om ook andere affiliates en website-eigenaren te helpen met het behalen van meer online resultaat.
Als je net begint met affiliate marketing kan alle informatie nog behoorlijk lastig zijn te implementeren. Hier helpen we je dan ook graag bij. Dit doen we door handige tips en informatie te delen over alles wat te maken heeft met geld verdienen op het internet.
De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om de 5K Affiliate Marketing Blauwdruk GRATIS te downloaden.
Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing.
Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen