Hoe kun je je online bedrijf verzekeren tegen wanbetalers?


Hoe kun je je online bedrijf verzekeren tegen wanbetalers? Vrijwel ieder bedrijf krijgt te maken met wanbetalers of laatbetalers. Voor jou als ondernemer is dat heel vervelend en de kans is groot dat je niet weet hoe je dat het beste kunt oplossen.

In een online bedrijf werkt het verzekeren tegen wanbetalers hetzelfde als bij een fysiek bedrijf. In dit blogbericht lees je wat jij kunt doen om wanbetalers te voorkomen en het probleem op te lossen.

Hoe kun je je online bedrijf verzekeren tegen wanbetalers?

Wanbetalers komen vrijwel in elke soort onderneming voor. De kans is groot dat als jij een eigen bedrijf hebt, je dit zeker ook al eens hebt meegemaakt. Je blijft maar wachten op de betaling van de factuur, maar deze blijft uit. Ook heb je al meerdere keren gesommeerd het bedrag te betalen, maar er komt geen reactie.

Kun je nu fluiten naar je geld? Of is er een mogelijkheid. Om je geld toch te krijgen zijn er meerdere dingen die je kunt doen. Welke mogelijkheden dat zijn lees je verder in het blog bericht.

Incassodekking meeverzekeren

Als je een rechtsbijstandsverzekering hebt afgesloten voor je bedrijf, heb je daarbij ook de mogelijkheid om er een incasso dekking bij mee te verzekeren. Hierbij krijg je financiële dekking als je incasso kosten maakt met betrekking tot het betalen van je factuur.

Ook doet de verzekeraar er alles aan om het factuur bedrag betaald te krijgen. Toch is gebleken dat dat vaak niet lukt, waardoor er extra incasso kosten ontstaan door bijvoorbeeld een rechtszaak.

Wat kun je zelf doen?

Naast alle procedures die je kunt starten zoals een incasso traject zijn er ook een aantal dingen die je zelf kunt doen. Zo kun je ervoor kiezen om een gedeelte van de factuur vooraf te laten betalen, zodat je zeker weet dat de klant in staat is om te betalen.

Daarnaast kun je er ook voor zorgen dat je klant eerst moet betalen, voordat hij toegang heeft tot de producten of diensten (in het kader van online diensten en producten).

Ook kun je ervoor kiezen om de klant het gehele factuur bedrag te betalen voordat je aan de slag gaat. Zo weet je zeker dat je je factuur betaald krijgt en hoef je er na de tijd niet op te wachten.

Gebruik maken van een Factoring service

Een andere mogelijkheid om er zeker van te zijn dat jij je factuur betaald krijgt is factoring. Hiermee kun je facturen inleveren bij een factoring maatschappij en zullen zij tot 90% van de factuur binnen 24 uur aan je uitbetalen.

Starten met Affiliate Marketing?

Toen ik begon met Affiliate Marketing had ik geen idee wat ik moest doen. Totdat ik begon met de Affiliate Marketing Revolutie. Nu kan ik leven van mijn online inkomsten.

Meer informatie over de cursus

Daarna zorgen zij er zelf voor dat het gehele bedrag van de factuur op hun rekening wordt bijgeschreven, en betalen ze daarna de laatste 10% uit.

Om gebruik te maken van factoring moet je er wel rekening mee houden dat er een commissie gevraagd wordt. Bij sommige factoring bedrijven is dat 3% en bij andere factoring bedrijven tot wel 10%.

Het is daarom een beter idee om eerst zelf maatregelen te nemen voordat je in zee gaat met een factoring bedrijf.

Vaak vinden klanten het geen probleem om vooraf al een gedeelte van de factuur te betalen of het hele bedrag. In dat geval ben je een stuk goedkoper uit dan wanneer je gebruik maakt van factoring.

Sommige factoring bedrijven betalen je op basis van je factuur en andere factoring bedrijven zoals Invoice finance geven je beschikking over een maandelijks krediet zodat jij als ondernemer je niet zonder geld komt te zitten.

Creditscore van je klanten checken

Ook is het mogelijk om te kijken of je klant als wanbetaler geregistreerd staat. Hiervoor kun je contact opnemen met het BKR.

Als de klant een slechte notering heeft, kan het in sommige gevallen raadzaam zijn om eerst meer informatie te vragen aan de klant, voordat je diensten of producten aan hem levert.

Niet altijd is een negatieve BKR een teken dat de klant niet te vertrouwen is, maar het kan wel een indicatie geven van de kredietwaardigheid van de klant.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je de klant een kans geeft om zichzelf te bewijzen als hij een negatieve kredietwaardigheid heeft. Het is dan een goed idee om te werken kleine bedragen.

Ook is het dan een goed idee om niet te gaan voor een maandelijkse facturatie, maar eerder per week of per twee weken.

Zo laat je de kosten niet te hoog oplopen en is de kans groter dat jij je facturen betaald krijgt.

Heb jij zelf ook al eens te maken gehad met een wanbetaler? Hoe heb je dat aangepakt? Laat het weten in de reacties.

Starten met Affiliate Marketing?

Maak kennis met Affiliate Marketing in mijn Gratis E-book! Zelf ben ik al een tijd bezig met Affiliate Marketing en leef ik inmiddels van mijn online inkomen. Ik help je graag de eerste stappen te zetten met affiliate marketing. Download daarom mijn e-book helemaal gratis.

Gratis Downloaden

Recent Content