arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoe kun je je online bedrijf uitbreiden?
28 juni 2019 

Hoe kun je je online bedrijf uitbreiden?

Hoe kun je je online bedrijf uitbreiden? Vaak zie je dat beginnende ondernemers die een online bedrijf beginnen in het begin alles alleen doen. Er komt dan meestal een punt waarop het werk dat ze doen te veel wordt en vragen zich dan af hoe ze hun online bedrijf nog kunnen uitbreiden.

Als je op deze pagina bent gekomen is de kans groot dat jij ook tegen dat punt aanloopt. Je hebt een lange tijd alles in je online business alleen gedaan en je vraagt je nu af wat je moet doen om verder op te schalen. In dit blogbericht vertel ik je hoe je dat het beste kunt aanpakken. Lees verder.

Hoe kun je je online bedrijf uitbreiden?

Als je al een tijd met je online bedrijf bezig bent en de zaken gaan goed, dan komt er een punt dat je wilt uitbreiden.

Alle werk dat moet gebeuren wordt je langzaam te veel en je zoekt naar een manier om dat probleem op te lossen. Een van de makkelijkste manieren om direct te kunnen opschalen is door een team om je heen te verzamelen.

Toen ik voor voor het eerst begon met een eigen online business wilde ik alles alleen doen. Zo kon ik mooi alle inkomsten voor mezelf houden. Hierdoor werkte ik soms wel 13 uur per dag om alle werkzaamheden af te ronden die ik nog moest doen.

Op een dag trok ik het niet meer en vroeg ik me ook af wat ik kon doen, zodat ik kon blijven opschalen zonder dat ik daarvan zelf de dupe werd.

Het antwoord daarop vond ik op YouTube. Hier leerde ik dat het een goed idee is om de juiste mensen om je heen te verzamelen die je kunnen helpen met de groei van het bedrijf.

Sindsdien werk ik samen met collega’s die veel van mijn werkzaamheden over kunnen nemen. Hierdoor heb ik zelf meer tijd voor andere dingen. Ik kan nu bezig met de dingen die het bedrijf naar het volgende niveau brengen in plaats van elke dag bezig zijn met de duizend taken die je moet doen in een business.

De juiste mensen zoeken

Als je je bedrijf wilt opschalen is het een goed idee om de juiste mensen om je heen te verzamelen. Je kunt er dan voor kiezen om mensen aan te nemen en te trainen. Ook kun je ervoor kiezen om samen te werken met andere freelancers.

Zelf heb ik ervoor gekozen om er een combinatie van te maken. Ik werk zowel met personeel als met Freelancers. Sinds ik daarmee ben begonnen ben ik veel minder tijd kwijt aan de dagelijkse taken en heb ik nu tijd om na te denken over waar het bedrijf naar toe zou moeten.

Het is heel leuk om veel geld te verdienen en alles voor jezelf te houden. Toch komt er uiteindelijk een punt waarop je niet verder kunt groeien als je alles alleen blijft doen. Een dag heeft maar 24 uur, waarvan je ook een gedeelte moet slapen.

Daarnaast wil je natuurlijk ook nog wat tijd voor jezelf hebben en voor de leuke dingen in het leven. Als je alles alleen blijft doen komt er een punt waarop je geen tijd meer hebt voor familie en vrienden en zal je merken dat je relatie met de mensen om je heen minder wordt.

Daarom is het belangrijk om na te denken over hoe jouw business kan blijven draaien als jij er niet bent.

De eerste samenwerking

Als je dan mensen hebt gevonden die je kunnen helpen in je online bedrijf, is het een goed idee om eerst een proefmaand te starten. Zo kun je kijken hoe je hulp presteert en of deze persoon bij je past.

Als dan blijkt dat jullie een goede match zijn kun je taken van je bedrijf delegeren. Hierdoor krijg jij tijd vrij in je bedrijf die je weer kunt gebruiken om nieuwe dingen te leren of te werken aan de volgende stap in je business.

In het begin is het altijd lastig om taken uit te besteden, omdat je denkt dat je het allemaal veel beter alleen kunt. Toch blijkt dan vaak dat de persoon die met je mee werkt, keihard zijn best doet en het werk minstens zo goed kan als jijzelf.

Probeer het daarom gewoon een tijdje uit en als het dan niet bevalt kun je het altijd nog zelf doen.

Content uitbesteden

Al je een online business hebt, weet je ook dat content super belangrijk is. Als je een website hebt is het belangrijk dat daar regelmatig nieuwe teksten op gepubliceerd worden. Je kunt er dan voor kiezen om dat allemaal zelf te doen en je verdiende geld voor jezelf te houden, maar je kunt er ook voor kiezen om deze taak uit te besteden aan een tekstschrijver.

Het schrijven van teksten kost over het algemeen veel tijd en dit kun je makkelijk uitbesteden aan een freelance tekstschrijver of een medewerker.

Als jij nu telkens zelf je teksten aan het schrijven bent en je hebt daar vaak geen zin in, heeft het helemaal geen zin om dat zelf te doen. Je bent jezelf dan als ware aan het straffen.

Wij helpen je graag met het schrijven van je website content. We hebben in anderhalf jaar een heel mooi team samengesteld die veel aandacht besteed aan je teksten.

Hierdoor krijg jij meer tijd vrij voor andere belangrijke zaken in je business. Begin met het uitbesteden van één taak en bouw na mate je er meer comfortabel mee bent uit. Er zal dan een punt komen waarbij het bedrijf helemaal draait zonder jouw aanwezigheid. Pas dan kun je maximaal opschalen. Succes. 

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Zelf verdien ik een groot deel van mijn inkomsten via affiliate Marketing en werken we met ons team Keihard om ook andere affiliates en website-eigenaren te helpen met het behalen van meer online resultaat.
Als je net begint met affiliate marketing kan alle informatie nog behoorlijk lastig zijn te implementeren. Hier helpen we je dan ook graag bij. Dit doen we door handige tips en informatie te delen over alles wat te maken heeft met geld verdienen op het internet.
De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om de 5K Affiliate Marketing Blauwdruk GRATIS te downloaden.
Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing.
Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen