arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoe kom je hoger in Google?
15 februari 2019 

Hoe kom je hoger in Google?

Een van de grootste problemen bij beginnende affiliate marketeers is dat ze geen idee hebben hoe ze hoger in Google komen. Als je gaat beginnen met affiliate marketing wil je natuurlijk graag zo snel mogelijk meer bezoekers naar je website. De grote vraag is dan hoe kom je hoger in Google? Dat lees je in dit blogbericht.

Hoe kom je hoger in Google?

Er zijn heel veel verschillende manieren om hoger in Google te komen. Maar hoe kun je nou het beste beginnen. Een van de beste manieren om gratis hoger in Google te komen is door regelmatig nieuwe content toe te voegen aan je website.

Om ervoor te zorgen dat je content goed scoort in de zoekmachines ben je afhankelijk van meer dan 200 SEO (search engine optimization) ranking factoren die meespelen. Zo tellen dingen als website snelheid, optimaliseren van tekst met zoekwoorden voor een groot deel mee. Ook social proof wordt steeds belangrijker.

Maar je kunt natuurlijk nooit direct goed scoren op alle ranking factoren die Google heeft ingesteld.

Ook is het helemaal niet belangrijk dat je aan alle factoren voldoet. Het belangrijkste om hoger in Google te komen is door elke dag een beetje te bouwen aan je website.

Adverteren in Google niet nodig

Vaak lees je dat als je vanaf het begin al direct veel bezoekers naar je website wil, het een goed idee is om te gaan adverteren. Naast dat adverteren veel geld kost en vaak niet de resultaten levert die je graag zou willen, krijg je ook alleen maar meer bezoekers zolang je betaalt. Daarom is het beter om je te focussen op het produceren van waardevolle content en zo je website op lange termijn te laten groeien.

Ja, adverteren kan je snel meer bezoekers opleveren. Maar de kans is groot dat deze bezoekers niet de actie gaan ondernemen die jij graag wilt waardoor deze manier van traffic naar je website krijgen je alleen maar geld gaat kosten.

Content strategie

Als je snel meer gratis bezoekers naar je website wilt krijgen en hoger in Google wilt komen is het belangrijk dat je werkt met een SEO strategie. Dat is een strategie die ervoor zorgt dat je zo snel mogelijk meer bezoekers naar je website krijgt zonder daarvoor te betalen.

Laag hangend fruit eerst dan pas verder

Wat veel beginnende affiliate marketeers fout doen is direct focussen op zoektermen die heel veel concurrentie hebben en heel veel zoekresultaten.

Als je een nieuwe website begint gaat het heel lang duren om op termen zoals affiliate marketing te ranken.

Als je snel resultaat wilt moet je je dus eerst focussen op het laag hangende fruit. Dat betekent dat je eerst op zoek moet gaan naar zoekwoorden die niet veel zoekresultaten hebben en niet veel concurrentie hebben.

De meeste beginnende affiliates maken gebruik van gratis zoekwoord tools zoals de Google Keyword planner. Dat is natuurlijk prima, maar als je het echt goed wilt aanpakken raad ik je aan een betaalde tool te gebruiken. Hiermee kun je namelijk je zoekwoorden selecteren op moeilijkheidsgraad van de zoekwoorden, het aantal zoekvolume en kun je ervoor kiezen om alleen lange zoektermen te zoeken (longtail SEO).

Het gebruik van Longtail zoekwoorden stelt je in staat om al veel sneller gevonden te worden op bepaalde termen. Dat komt omdat veel minder mensen deze zoektermen gebruiken om op gevonden te worden en de concurrentie daardoor een stuk lager is.

Long tail zoekwoorden werkt dat?

Toen ik net begon met affiliate marketing deed ik precies hetzelfde. Ik ging gewoon aan de slag met schrijven en pakte direct elk zoekwoord dat ik kon vinden. Er kwamen voor maanden lang geen bezoekers naar mijn website en ik begon zelfs te denken dat Affiliate marketing een scam was.

Totdat ik las over hoe langere termen ervoor zorgen dat je veel makkelijker gevonden wordt in de zoekmachines en dat je daarmee sneller resultaat behaald.

Ook las ik dat je veel beter gebruik kunt maken van een betaalde zoektermen tool omdat je daarmee veel meer mogelijkheden hebt.

Zo ben ik gekomen bij Ahrefs.com en heb ik nu een serieuze content strategie. Ik focus me in het begin op termen met een keyword difficulty van 0, en zorg altijd dat de zoekwoorden die ik selecteer minimaal 50 zoekopdrachten per maand hebben. Een andere tool waar ik ook heel erg te spreken over ben is Semrush. Hiermee kun je vrijwel het zelfde als bij Ahrefs. Klik hier om Semrush 7 dagen gratis te proberen. 

De termen die ik dan meestal gebruik hebben altijd 3 of meer woorden in een zoekterm. Sinds ik deze techniek toe pas zijn mijn bezoekersaantallen fors gestegen. Van 10 bezoekers in de maand met een nieuwe website naar 600 bezoekers in de volgende maand.

Het is vooral belangrijk dat je als beginner werkt met een strategie als deze. Het heeft namelijk weinig zin om direct voor zoekwoorden als afvallen, affiliate marketing of auto kopen te willen ranken. Dan gaat het heel lang duren voordat je website een beetje gevonden wordt.

Meer doen dan je concurrent

Als kleine toevoegen op mijn content strategie heb ik ervoor gekozen om niet te gaan voor het minimum. Veel van mijn concurrenten bij verschillende affiliate marketing projecten publiceren maximaal 2-3 keer per week. Omdat ik sneller wil groeien dan mijn concurrenten kies ik ervoor om minimaal één keer per dag te publiceren.

Ook dit heeft bijgedragen aan de groei die ik hierboven genoemd heb. Als je dus snel resultaat wilt zal je er ook meer voor moeten doen. Het belangrijkste is dat je langere zoektermen gaat gebruiken en vanaf daar gaat opbouwen naar moeilijkere zoektermen. Een goede strategie is om eerst alle lange termen te gebruiken op je website en pas als je geen inspiratie meer hebt minder lange zoektermen gaat inzetten.

De basis van affiliate marketing leren

Als je succesvol wilt worden met affiliate marketing is het vooral belangrijk dat je eerst de basis leert. Je moet ervoor zorgen dat je weet hoe je een goede website maakt en wat belangrijk is om veel te kunnen verkopen met affiliate marketing. Om dat zo snel mogelijk te leren raad ik iedere beginner aan om te beginnen met de affiliate marketing revolutie. Deze affiliate marketing cursus heeft mij direct vooruit geholpen en heeft me geholpen te komen waar ik nu ben. Klik hier om meer te lezen over de affiliate marketing revolutie

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Zelf verdien ik een groot deel van mijn inkomsten via affiliate Marketing en werken we met ons team Keihard om ook andere affiliates en website-eigenaren te helpen met het behalen van meer online resultaat.
Als je net begint met affiliate marketing kan alle informatie nog behoorlijk lastig zijn te implementeren. Hier helpen we je dan ook graag bij. Dit doen we door handige tips en informatie te delen over alles wat te maken heeft met geld verdienen op het internet.
De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om de 5K Affiliate Marketing Blauwdruk GRATIS te downloaden.
Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing.
Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen