Hoe beleggen in cryptomunten?

Cryptomunten worden steeds belangrijker in ons leven. De verwachting is dat deze trend zich nog wel even doorzet. Dat heeft automatisch stijgende cryptokoersen tot gevolg. Niet zo gek dus, dat steeds meer mensen ook gaan investeren in cryptomunten, in de hoop een graantje mee te pikken. Velen denken echter dat beleggen in cryptomunten heel ingewikkeld is. Dat is niet het geval en daarom gaan we het in dit artikel hebben over de vraag: hoe beleggen in cryptomunten?

Beleggen in cryptomunten is erg eenvoudig. Je maakt een account bij een exchange als Bitvavo. Daar kan je geld storten en een cryptomunt uit het aanbod kopen. Vervolgens wacht je tot de koers een punt heeft bereikt waarop jij tevreden bent met de behaalde winst. Om succesvoller te beleggen kan je ervoor kiezen om van tevoren te leren over de materie.

Hoe moet je investeren in crypto?

Al het begin is lastig, en dat geldt ook zeker voor investeren in cryptomunten. Velen denken er wel over na om hiermee te beginnen, maar denken dat het te ingewikkeld is. Gelukkig is het makkelijker dan dat je denkt! Hieronder lees je een eenvoudig stappenplan en dan zie je dat je binnen slechts enkele stappen al cryptomunten hebt gekocht.

  • Maak een account bijeen exchange als Bitvavo. Daar vul je jouw gegevens in en verifieer je jouw account middels een paar stappen.
  • Na de verificatie kan je geld gaan storten. Dit kan op meerdere manieren en bij Bitvavo ook met iDEAL.
  • Heb je geld gestort, dan navigeer je naar het aanbod en kies je een cryptomunt om in te investeren.
  • Selecteer de gekozen cryptomunt en bedenk de hoeveelheid die je aan wilt schaffen. Vervolgens kan je de transactie afronden.
  • Je hebt nu cryptomunten in je bezit. Deze komen automatisch terecht in je Bitvavo wallet. Je hoeft nu niets meer te doen, behalve in de gaten houden wat de koers doet. Dan kun je op een gunstig moment de gekochte cryptomunten weer verkopen.

Hoe verdiep je je in crypto?

Dit is een goede en eveneens zeer belangrijke vraag. Beleggen brengt namelijk altijd risico’s met zich mee. Om dit risico zo goed mogelijk te beperken, is het altijd verstandig om je even te verdiepen in de materie. Zo wordt het minder speculeren met jouw geld en kan je gerichter investeringen gaan doen. Hieronder maak je kennis met enkele dingen die je kan doen om je te verdiepen in crypto.

  • Als jij je nog afvraagt hoe je kan beleggen in cryptomunten, is het verstandig om eerst te leren over beleggen zelf.
  • Verder kan je bij het beleggen gebruikmaken van crypto signals. Je ontvangt dan signalen over de koers, zodat je zelf niet al te veel onderzoek hoeft te doen.
  • Je kunt natuurlijk ook de blogs op deze website over crypto en beleggen blijven lezen 😉.

Is het te laat om Bitcoins te kopen?

Dit is een vraag die vaak voorbijkomt. Mensen willen wel investeren in crypto, mede door alle succesverhalen, maar denken dat ze nu te laat zijn om goed te kunnen profiteren. Begrijpelijk, maar niets is echter minder waar! Zeker ook in het geval van Bitcoin ben je niet te laat.

Waarom? Dat is heel simpel. Bitcoin bestaat al sinds 2009. Sindsdien is de cryptomunt natuurlijk enorm gegroeid in waarde, maar het einde is nog niet in zicht. Sinds de introductie van de cryptomunt, is er namelijk een belangrijke trend te zien. Steeds wanneer de munt in een flinke dip heeft gezeten, wordt later weer een volgend hoogtepunt bereikt. Het lijkt erop dat dit zich nog wel even door kan zetten en de maximale potentie nog niet is bereikt. In principe geldt: buy the dip. Dat wil zeggen: zit de koers van Bitcoin in een dipje, dan is het tijd om te investeren!

Conclusie

Je hebt alweer het einde bereikt van dit artikel. We hebben hierin gekeken naar de vraag hoe je kunt beleggen in cryptomunten. Als het goed is heb jij nu een duidelijk antwoord op de vraag. Ook weet je een aantal manieren waarop jij je verder kunt verdiepen in crypto. Hopelijk is het artikel nuttig geweest en heb je gevonden waar jij naar op zoek was!

Vergelijkbare berichten