Hoe begin je met bloggen naast je fulltime baan? + tips!


Hoe begin je met bloggen naast je fulltime baan? Je werkt in voor een werkgever, maar je hebt gelezen dat er behoorlijk wat geld te verdienen valt met een blog of website. Daardoor ben je enthousiast geworden en vraag je je af hoe je dat kunt doen naast je baan.

Het ultieme doel is om je baan te vervangen voor een carrière als online ondernemer met je eigen blog, zodat je een vrij leven kunt leiden en zelf kunt bepalen waar je werkt, wanneer je werkt en hoe veel je werkt. In dit blogbericht ga ik je vertellen hoe je een eigen blog kunt beginnen terwijl je nog aan het werk bent voor een werkgever.

Waarom een blog?

Met een blog kun je eigenlijk overal over schrijven wat je maar wilt. Als jij veel interesse hebt in voetbal, zou je daarover je blog kunnen maken. Er zijn namelijk genoeg producten die je zou kunnen verkopen of promoten en zo je geld verdienen met bloggen.

Daarnaast geeft bloggen je veel vrijheid en hoef je er helemaal niet uren per dag mee bezig te zijn. Door één uur per dag te besteden aan je blog, kom je op lange termijn al een heel eind en is de kans groot dat je blog je hoofdinkomen zal worden.

Daarnaast ben je wanneer je start met een blog direct je eigen baas. Jij bepaald wat er op je website geplaatst wordt, hoe vaak er iets geplaatst wordt en welke producten je wilt verkopen of promoten.

Daarnaast is bloggen een zeer creatief proces waarvan je heel veel kunt leren. Niet alleen wordt je een betere schrijver, maar het is ook goed voor je creativiteit en ontwikkeling.

Nergens heb ik zo veel geleerd als vanaf het moment dat ik ben begonnen met bloggen. Inmiddels run ik mijn eigen online business en heb ik dat vanaf nul opgebouwd.

Starten met Affiliate Marketing?

Toen ik begon met Affiliate Marketing had ik geen idee wat ik moest doen. Totdat ik begon met de Affiliate Marketing Revolutie. Nu kan ik leven van mijn online inkomsten.

Meer informatie over de cursus

Op deze manier kun jij ook starten met bloggen en gewoon zien hoe het loopt. Zolang je niet begint gebeurd er niets dus beginnen is de eerste stap.

Hoe kun je beginnen naast je baan?

Een veel gestelde vraag voor beginnende bloggers of mensen die erover nadenken om een blog te starten is, hoe kan ik beginnen naast mijn baan? Zelf ben ik ook begonnen naast mijn baan en heb ik er nog steeds een part time baan naast.

Als je naast je baan wilt beginnen moet je daarvoor tijd opofferen. Vraag jezelf eens af wat jij allemaal doet na je werk en wat je eventueel zou kunnen vervangen voor een uurtje werken aan je blog.

Meestal gebeurt er na het werk niet veel meer behalve avondeten, tv kijken en naar bed. Als jij alleen al 1 uur per dag tv kijken zou inruilen voor een uurtje werken aan je online business, is de kans groot dat jij over een paar jaar een mooi inkomen verdient met affiliate marketing.

Ondanks dat je met een eigen website of blog veel geld kunt verdienen, is het niet vanzelfsprekend dat dat ook gebeurd. Als het al gebeurd, is het ook nog maar de vraag hoe lang het duurt voordat jij geld gaat verdienen. Dat is namelijk helemaal afhankelijk van welk onderwerp je hebt gekozen en hoe veel tijd jij bereid bent om vrij te maken voor je business.

De meeste beginners stoppen na enkele weken omdat ze verwachten dat ze na een maand al een fulltime inkomen verdienen. Als je echt serieus bent over het starten van een blog of website, is het ook belangrijk dat je je realiseert dat succes niet zomaar komt aanwaaien. Daarvoor moet je vooral in het begin diep voor door het stof gaan.

Maar als jij dat aankunt en de beginfase kunt overwinnen, komt een fulltime inkomen sneller dan je denkt.

Wat moet je doen om succesvol te worden?

Om succesvol te worden met een blog of website zijn er een aantal belangrijke dingen die je moet doen en weten. Vooral als je het naast je werk gaat doen, heb je over het algemeen minder tijd om aan je business te werken.

Je moet het dan namelijk in de late uurtjes na je werk doen en dat is niet iets wat iedereen kan. Vooral als je een fysiek zwaar beroep hebt kan het lastig zijn om na je werk nog achter je laptop te gaan zitten. Daarom is het goed om te weten dat het de moeite zeker waard is en dat je harde werk op ten duur wordt beloond. Als je niet opgeeft.

De beste manier om succesvol te worden met affiliate marketing en een website is met een cursus.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

1. Je tijd goed indelen

Een van de belangrijkste dingen die je moet doen als je wilt beginnen met een blog of website naast je baan is je tijd goed indelen.

Nadat je hebt gewerkt, helemaal als je fulltime werkt, heb je niet heel veel tijd meer over. Het is dan een goed idee om met je thuisfront af te spreken dat je iedere dag 1 uur besteed aan je online business.

Kies voor jezelf uit wat daarvoor het beste uur is. Als het echt niet lukt om na je werk nog aan de slag te gaan, kun je er altijd nog voor kiezen om een uur eerder op te staan om zo aan de slag te gaan voor je werk.

Hoe zwaar dit ook allemaal klinkt, als je eenmaal een routine hebt gevonden, wordt het een gewoonte en krijg je er steeds minder moeite mee om aan de slag te gaan.

Helemaal zodra je resultaten gaat zien, wordt het steeds leuker om aan de slag te gaan, omdat je droom dan steeds dichterbij komt.

2. Maak een plan

Naast het indelen van je tijd is het ook belangrijk dat je weet waar je naartoe wilt. Bedenk voor jezelf wat jij dit jaar wilt bereiken en bedenk voor jezelf wat jij kunt doen om dat te behalen.

Als je bijvoorbeeld 1000 bezoekers per maand naar je website of blog wilt krijgen, weet je dat je daarvoor kunt bloggen, je blogs promoten en eventueel adverteren. Daarvoor heb je natuurlijk wel een budget nodig.

Online geld verdienen met een website

Zodra je weet waar je naartoe wilt kun je veel gerichter aan het werk en raak je ook niet snel in de verleiding om allerlei andere dingen erbij te gaan doen.

Sommige online marketeers vertellen je dat je op alle social media platformen aanwezig moet zijn als je succesvol wilt worden. Toch kan ik je uit ervaring aanraden dat het beter is om je eerst te focussen op één platform (in dit geval je blog).

Als je eerst zorgt dat je je blog goed voor elkaar hebt en daar een routine in hebt gevonden, pas dan is het tijd om een tweede platform in te schakelen. Zo behoudt je overzicht voor jezelf en ben je niet veel tijd kwijt aan allerlei neventaken.

3. Werk minimaal één uur per dag aan je blog

Zoals al eerder vermeldt is het krijgen van een routine super belangrijk. Helemaal als je een fulltime baan hebt, geef je jezelf makkelijk een dagje vrij. Ikzelf weet daar alles van. Pas toen ik voor mijzelf een routine heb gecureerd en wist wat ik elke dag van mezelf moest doen, werd het makkelijker om te verschijnen en elke dag minimaal een uur aan mijn website te werken.

Inmiddels werk ik dagelijks 3 uur aan mijn website en vind ik het soms dan jammer dat de 3 uur al weer voorbij zijn. Toch is het ook belangrijk om voor jezelf grenzen aan te geven zodat je naast het werken aan je online bedrijf ook nog tijd vrij maakt voor je vrienden en familie.

Als je al 40 uur per week werkt en daar ook nog eens 7 uur per week aan toevoegt door een blog te starten wordt je tijd ineens minimaal. Toch is het belangrijk om te leren een goede balans te vinden tussen werken en vrije tijd.

Zelf probeer ik de tijden van mijn eigen business af te stemmen op de werktijden van mijn vriendin. Als zij vrij is probeer ik ook mijn tijd vrij te houden zodat we ook nog vrije tijd hebben samen.

4. Kijk niet te veel naar de statistieken

Vooral in het begin kun je snel verslaafd raken aan het kijken naar de statistieken. Toen ik net begon met mijn website, keek ik dagelijks minimaal 10x naar mijn Google analytics gegevens waar ik kon zien hoe veel bezoekers er per dag naar mijn website kwamen.

Vervolgens sloot ik analytics af en ging ik vervolgens door naar Google Search Console waar ik de prestaties van mijn website in de zoekmachines kon bekijken.

Direct daarna ging ik naar de websites van de verschillende affiliate netwerken waar ik me had aangemeld om te kijken hoe veel mensen er al op mijn links hadden geklikt.

Dit kost natuurlijk heel veel tijd en die tijd kun je vooral in het begin veel beter besteden aan het opbouwen van je website of blog.

Nu kijk ik hooguit nog één keer per maand naar mijn statistieken en merk ik dat sinds ik niet meer zo vaak kijk het altijd een positieve verrassing is wat de resultaten per maand zijn.

Daarnaast heb ik sinds ik niet meer zo veel naar de statistieken kijk veel meer rust bij het bouwen van mijn online bedrijf, omdat ik meer gefocust ben op het creeren van content dan op het volgen van sales en bezoekers aantallen.

5. Leer, leer en leer nog meer

Zodra je start met een website of blog, begin je aan een gigantische ervaring waar je meer leert dan je ooit hebt geleerd op school of in je leven. Er zijn zo veel dingen die je moet weten en waar je op moet letten.

Ook leer je met het starten van een blog een hele goede levensles. Dat is namelijk dat als je geduld hebt en veel discipline er heel veel mooie dingen kunnen gebeuren.

De meeste beginners willen zo snel mogelijk succes en zijn alleen maar gefocust op zo snel mogelijk een fulltime inkomen of zo snel mogelijk miljonair worden.

Zodra je de hele drang voor verkopen naast je neer legt en echt gaat voor een mooie website bouwen  waar mensen iets aan hebben, zal je merken dat dat veel meer bijdraagt aan je succes.

Alles aan het starten van een blog of website draait 100% om het geven van waarde. Hoe meer waarde jij geeft aan je bezoekers, hoe meer ze je daarvoor waarderen en hoe eerder die bezoekers iets van je zullen kopen.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

6. Volg een cursus

Als je nog nooit eerder een blog of website hebt gemaakt, kan het behoorlijk lastig zijn om te beginnen. De beste manier om een blog te starten is door gebruik te maken van WordPress. WordPress is een content management systeem (CMS) zoals dat heet en geeft je de mogelijkheid om je website precies zo te maken als dat je zelf wilt.

Om een goede website neer te zetten moet je wel het een en ander weten van Webdesign, SEO (zoekmachine optimalisatie) en WordPress zelf.

Vooral als je als doel hebt om geld te verdienen met je website of blog is het een goed idee om een cursus te volgen die daarop gefocust is.

Zelf heb ik gekozen om de affiliate marketing revolutie te volgen, omdat je daar leert hoe je met een website of blog geld kunt verdienen door het promoten van andermans producten.

Dit sprak mij wel aan omdat je daardoor geen eigen voorraad hoeft te hebben en niet te maken krijgt met zaken zoals klantenservice, retouren en klachten.. Dit wordt namelijk allemaal afgehandeld door de verkoper van het product.

Zodra jij een bezoeker hebt doorgestuurd naar de pagina van het product en hij besluit het product te kopen ontvang jij daarvoor een commissie.

7. Geef niet op

Om succesvol te worden met je eigen website of blog is het vooral belangrijk dat je niet opgeeft. In sommige gevallen kan het wel twee jaar duren voordat je meer dan 250 euro per maand verdient.

Het is daarbij belangrijk dat het starten van een blog een soort van sneeuwbal effect is. Elke blog die je nu maakt, zal in de toekomst bijdragen aan jouw inkomsten. Zelfs de eerste blogs die je geschreven hebt.

Hoe meer goede blogs je toe voegt, hoe groter die sneeuwbal wordt en hoe meer geld je uiteindelijk kunt verdienen.

Passief inkomen betekenis

Daarvoor moet je wel eerst in het begin door de zure appel heen bijten en door blijven gaan zelfs als je geen enkel resultaat ziet.

Alleen de mensen die door zijn gegaan, zijn nu succesvol. Daarom is dat precies de strategie die jij ook moet volgen. Een lange termijn strategie.

8. Denk lange termijn

Vooral omdat het in het begin niets oplevert, geven veel beginners op. Daarom is het een goed idee om te denken in jaren. Bedenk voor jezelf waar jij over 5 jaar wil staan en  wat je wilt bereiken met je blog of website.

Bekijk vervolgens per jaar hoe jij dichter bij dat doel bent gekomen. Als je een langer termijn strategie toe past is de kans groot dat je ieder jaar dichter bij je doelen komt. De lange termijn wint namelijk altijd van de korte termijn.

9. Stel extreem hoge doelen

Vooral omdat je aan de slag gaat met een lange termijn strategie, is het belangrijk dat je daarbij ook hoge doelen stelt. Veel beginners dromen ervan om 2000 euro per maand te verdienen wat natuurlijk mooi is.

Maar er zijn veel succesvolle affiliates die minimaal 20.000 euro per maand verdienen of zelfs een miljoen per jaar.

Aangezien het dus mogelijk is om gigantisch veel geld te verdienen met een eigen website of blog, is het geen goed idee om kleine doelen te stellen.

Daarentegen kun je wel kleine doelen (subdoelen) stellen die ervoor zorgen dat je dichter bij je grote doel komt.

10. Pas affiliate marketing toe

Een van de makkelijkste verdienmodellen die je kunt toevoegen aan je website of blog is affiliate marketing. Zoals al eerder uitgelegd hoef je hiermee alleen maar producten van andere mensen te promoten in ruil voor een commissie.

Steeds als jij een bezoeker via jou speciale affiliate link doorstuurt naar de aanbieder van een product ontvang jij een commissie. Dit kan soms wel tot 50% van het aankoopbedrag zijn.

Daarnaast is je werk klaar zodra jij de bezoeker hebt doorgestuurd en wordt de rest afgehandeld door de verkoper.

Dat maakt affiliate marketing een van de makkelijkste en meest schaalbare manieren van online geld verdienen. Hoe meer bezoekers er naar je website komen, hoe meer mensen er op je links klikken en hoe meer je uiteindelijk zal verkopen.

Jouw taak in dit proces is om telkens weer goede waardevolle content te publiceren die je bezoekers helpt, dan komen de verkopen vanzelf.

11. Advertenties op je blog

Naast affiliate marketing om geld te verdienen met je blog, kun je ook geld verdienen met advertenties op je blog. Hierbij kun je gebruik maken van Google Adsense Advertenties, maar er zijn ook netwerken die graag op je website willen adverteren. Dit zijn custom advertenties.

Het voordeel van custom advertenties tegenover Google Adsense advertenties is dat je in de meeste gevallen meer geld krijgt voor Custom advertenties dan wanneer je alleen maar met Google Adsense aan de slag zou gaan.

12. Wachten met geld verdienen

Het klinkt waarschijnlijk een beetje raar, maar het is een goed idee om niet direct je hele website te voorzien van mogelijkheden om verkopen te realiseren. De beste manier om snel bezoekers naar je website te krijgen is door eerst te werken aan goede content. Hierdoor krijg je snel meer bezoekers naar je website en kun je beginnen met affiliate links en advertenties plaatsen als er al veel bezoekers naar je website komen.

Hoe kun je beginnen met bloggen naast je fulltime baan?

Om je direct op weg te helpen geef ik je graag meer informatie over de stappen die gezet moeten worden om te beginnen met bloggen.

Natuurlijk heb je om te beginnen met bloggen een website nodig. De beste manier om dat te doen is met WordPress. Veel beginners willen graag een gratis website maken, toch wil ik je graag laten weten dat het altijd een beter idee is om een 2,50 per maand te investeren in een betaalde website met een eigen domeinnaam. Dat is een stuk professioneler en is ook klaar voor de toekomst als je succesvol wordt met je blog.

De stappen die je moet zetten om te beginnen met je website lees je hieronder stap voor stap:

 1. Een onderwerp zoeken om over te schrijven zoeken
 2. Domeinnaam en webhosting aanschaffen
 3. WordPress installeren op je website
 4. Je WordPress thema installeren
 5. Google analytics installeren
 6. Je website toevoegen aan Google Search Console
 7. Zoeken naar producten om te schrijven
 8. Elke dag 1 blogbericht schrijven (voor zover dat lukt)
 9. Starten met e-mail marketing
 10. E-book schrijven
 11. e-mail adressen verzamelen
 12. Autoresponder maken
 13. Affiliate links toevoegen aan je website
 14. Advertenties plaatsen op je website
 15. Je website promoten op zoekmachine gestructureerde social media
 16. Geld verdienen met bloggen
 17. Opschalen naar meer content
 18. Eventueel je content uitbesteden

Dit is eigenlijk het complete proces voor het beginnen met een blog naast je fulltime inkomen. In mijn complete stappenplan voor affiliate marketing lees je in details hoe je start met je eigen website.

Een andere mogelijkheid om snel te leren hoe je begint met bloggen naast je fulltime baan is door het volgen van een affiliate marketing cursus. Zelf heb ik de affiliate marketing revolutie gevolgd en heb ik hierdoor mijn eerste commissie verdiend. Inmiddels verdien ik maandelijks geld met mijn website en kan ik nu parttime werken voor een werkgever, waardoor ik meer tijd heb voor mijn website om ervoor te zorgen dat het sneller groeit.

Het mooie aan de affiliate marketing revolutie is dat je stap voor stap leert hoe je een website installeert en zorgt dat je er geld mee gaat verdienen. Het kan een behoorlijke tijd duren voordat je geld verdient met je website.

Maar als je door blijft gaan en iedere dag een uurtje aan je website werkt, kunnen er hele mooie dingen gebeuren.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Starten met Affiliate Marketing?

Maak kennis met Affiliate Marketing in mijn Gratis E-book! Zelf ben ik al een tijd bezig met Affiliate Marketing en leef ik inmiddels van mijn online inkomen. Ik help je graag de eerste stappen te zetten met affiliate marketing. Download daarom mijn e-book helemaal gratis.

Gratis Downloaden

Recent Content