arrow_drop_up arrow_drop_down
19 oktober 2019 

Heb je een KvK nodig voor affiliate marketing?

Ga jij beginnen met affiliate marketing? Inschrijven bij de Kamer van Koophandel is hiervoor niet direct een verplichting. Een inschrijving kan je wel de motivatie geven om er echt voor te gaan. En gaan de zaken goed? Dan heeft inschrijven financiële voordelen. Maar tot een omzet van 20.000 euro val je vanaf 2020 onder de nieuwe Kleine Ondernemers Regeling (KOR), waardoor je tot deze omzet vrijgesteld bent van btw.

Na het inschrijven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel ben je ondernemer. Je hobby waarmee je tot voor kort een leuke bijverdienste had is vanaf dit moment je werk. 

Ik vertel je in dit artikel over inschrijven bij de Kamer van Koophandel als affiliate.

Wat is affiliate marketing precies?

Affiliate marketing is een succesvolle marketingmethode voor webwinkels om meer te verkopen. Dit doen ze door het aanbieden van advertentie- en promotiemateriaal, die je als affiliate op je website of blog plaatst. Stuur je een potentiële klant door naar de webshop en vind er een verkoop plaats. Dan ontvang je als affiliate commissie. Deze commissie kan een percentage van de verkoopprijs of vaste vergoeding zijn. 

Het voordeel voor webwinkels is dat er uitsluitend betaald hoeft te worden als er verkoop heeft plaatsgevonden. De webwinkel betaald dus uitsluitend voor geleverde resultaten. En natuurlijk heeft het voor affiliates ook een groot voordeel. Want hoe meer resultaat je met affiliate marketing hebt, hoe meer je als affiliate zal verdienen. 

Bij affiliate marketing kun je denken aan bezoekers en klanten doorsturen naar de affiliate adverteerder met actuele advertentie- reclame banners, tekstadvertenties en productfeeds of video’s. Elk soort affiliate marketing materiaal kun je eenvoudig op je website implanteren, zonder specifieke kennis van programmeertalen als HTML en PHP.

Hoe lang duurt het voordat je geld verdient?

Natuurlijk wil je gelijk je eerste commissie binnenhalen. Maar over het algemeen heeft dat echt wel wat tijd en aandacht nodig. De meeste beginnende affiliates verdienen hun eerste commissie al binnen vijf maanden. Maar in sommige gevallen kan dit ook veel langer duren. Het resultaat dat je hebt is deels afhankelijk van je inzet, de tijd die je investeert en op welke manier je dit doet.

Het geduld en doorzettingsvermogen van beginnende affiliates zal dus echt wel op de proef worden gesteld. De reden dat veel affiliates opgeven, nog voor ze de eerste commissie hebben verdiend. Zonde, vaak vanwege de potentie die een affiliate website heeft en de kansen die een affiliate laat liggen.

Je als beginnend affiliate inschrijven bij de Kamer van Koophandel kan je daarom het beste uitstellen tot je eerste verdiensten hebben plaatsgevonden. En tot je zeker weet dat je met affiliate marketing door wil groeien, ook wanneer dit langer de tijd nodig heeft.

Er zijn natuurlijk ook echte succesverhalen binnen affiliate marketing. Want wanneer een affiliate website eenmaal draait kun je zomaar goud in handen hebben. En bouw je door slechts enkele uren per dag te investeren een passief inkomen op.

Wanneer schrijf je je in bij de Kamer van Koophandel?

Gaan de zaken goed? Dan schrijf jij je natuurlijk in bij de Kamer van Koophandel. Waarna je als ondernemer de belasting over je verdiensten kan aangeven en afdragen. Zo kun je verder doorgroeien en profiteren van financiële voordelen. Maar als beginnend affiliate zal het waarschijnlijk nog even duren voor het zover is. Tot die tijd kan inschrijven best nog even worden uitgesteld.

Wil je ondanks de lage commissie toch inschrijven? Om je te motiveren serieus aan de slag te gaan. Natuurlijk kan dat, maak gebruik van de Kleineondernemersregeling (afgekort KOR), de btw hoef je dan tot een omzet van 20.000 euro niet af te dragen. Maar mag je ook niet in rekening brengen. 

Maar eigenlijk kun als beginnend affiliate in de eerste periode prima zonder inschrijving. Je kan de eventuele verdiensten bij je jaarlijkse belastingaangifte invullen bij inkomsten overige of uit werk. Op deze manier voldoe je bij minimale inkomsten aan je belastingplicht.

Zelf heb ik er wel gekozen voor een inschrijving in de handelsregister van de Kamer van Koophandel. Deze keuze heb ik gemaakt op basis van mijn bedrijvigheid als freelance tekstschrijver voor bedrijven. 

Het inschrijven in het handelsregister is ook een persoonlijke keuze.  Je bepaald uiteindelijk zelf hoe hoog je de lat wil leggen. Ben je er zeker van dat affiliate marketing helemaal bij je past of kijk je het liever een tijdje aan. 

Hoeveel belasting moet je betalen als affiliate marketeer?

Ga je geld verdienen als affiliate? Dan betaal je over je verdiensten belasting. Je krijgt in eerste instantie te maken met inkomstenbelasting. Dit is belasting over het geld dat je met affiliate marketing hebt verdient.  Om inkomstenbelasting te betalen hoef je niet ingeschreven staan in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel. Je kan de verdiensten direct doorgeven bij je jaarlijkse belastingaangifte in April.

Wat kost affiliate marketing

Wanneer je onder de 20.000 euro omzet blijft is de hoogte van de inkomstenbelasting 36,65 procent van de verdiensten. Heb je de keuze gemaakt je als ondernemer in te schrijven. Dan hoef je met de Kleine ondernemersregeling (KOR) geen btw administratie bij de houden. Kom je boven de omzetgrens van 20.000 euro uit, dan kom je in een andere belastingcategorie. 

Bij een omzet van 20.000 euro per jaar of hoger is inschrijven bij de Kamer van Koophandel verstandig. Als ondernemer kun je  profiteren van verschillende belastingvoordelen.

Over belastingverplichtingen als ondernemer

Vanaf een omzet boven de 20.000 euro per jaar ben je btw plichtig. Dit betekend dat je als affiliate 21% btw zal moeten afdragen. Vanaf dit moment moet je dus ook 21% btw in rekening brengen bij klanten en de administratie bijhouden.   

Naast de belasting toegevoegde waarde draag je ook inkomstenbelasting af. Deze belasting is vanaf 2020 opgebouwd uit een tweetal belastingschijven. Zo betaal je tot een omzet van 68.507 euro een percentage van 37,35%. Daarna volgt de tweede belastingschijf van 49.50% over de omzet boven de eerste schaal en 68.507 euro per jaar. 

Per 2020 is de derde belastingschijf komen te vervallen.  

Kun je ook starten zonder KvK inschrijving?

Iedereen kan beginnen als affiliate zonder inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Zowel voor de belastingdienst als voor affiliate marketing programma’s is aanmelden geen vereisten om te mogen verkopen. 

Ik adviseer je dan ook om gewoon aan de slag te gaan met affiliate marketing. Hoewel je de eerste periode waarschijnlijk geen opbrengsten hebt kun je wel ervaring en kennis opdoen. Heb je wel direct succes met de verkopen als beginnend affiliate? Dan kun je altijd kiezen om alsnog in te schrijven. Bij de Kamer van koophandel kun je ook voor informatie of advies terecht. 

De voordelen van de rechtsvorm eenmanszaak.

Elke ondernemer kan profiteren van verschillende fiscale voordelen. Zo kun je investeringen aftrekken waardoor je minder belasting hoeft te betalen. Bestaat er de zelfstandigen- en startersaftrek. Een voordeel dat ondernemerschap aantrekkelijk maakt door vrijstellingen. Daarnaast bestaat er de MKB winstvrijstelling. Met deze vrijstelling verlaag je de winst uit je onderneming waardoor je minder belasting hoeft te betalen.

De voordelen voor ondernemers in een oogopslag

  • Zelfstandigen aftrek
  • Startersaftrek
  • MKB winstvrijstelling
  • Aftrekbare zakelijke kosten.

Bekijk op de website van ikgastarten van de Kamer van Koophandel waar je precies allemaal recht op hebt.

Starten met affiliate marketing

Met- of zonder inschrijving bij de Kamer van Koophandel, jij gaat starten met affiliate marketing. Een goede keuze waarbij jij je over belastingen geen zorgen hoeft te maken, want dankzij de Kleineondernemersregeling (KOR) ben je tot een omzet van 20.000 euro vrijgesteld van btw. Je moet verdiensten wel aangeven voor inkomstenbelasting.

Om te starten met affiliate marketing kun je het beste beginnen met een eigen website of blog. Door de vele mogelijkheden is de kans op succes met een eigen website aanzienlijk groter. De tijd die je investeert in je website zal zich na verloop van tijd terugverdienen en kan je uiteindelijk veel geld opleveren. 

Heb je geen idee hoe je het moet aanpakken, waar je moet beginnen of wat er allemaal mogelijk is? Ik vertel je over de weg die ik heb afgelegd. Waarbij ik eerst begonnen ben met de affiliate marketing revolutie. Aan de hand van praktische video’s over effectieve methodes leer je de basis van affiliate marketing kennen en succes te hebben. En de informatie kun je eenvoudig stap voor stap doorlopen. 

https://www.youtube.com/watch?v=_xmasKyK8iw

Meer informatie over deze cursus >>

Daarna heb ik de cursus van Income Schoolproject 24 gevolgd, omdat je hier dieper ingaat op het schrijven van content en het toepassen van email marketing.

https://www.youtube.com/watch?v=gdmirTxKTi4

Meer informatie over Project24

Deze twee cursussen zijn voor mij tot aan de dag van vandaag van zeer grote meerwaarde. Ze hebben mij de inzichten gegeven waar ik nu de vruchten van pluk. Hierdoor verdien ik nu geld op het internet en weet ik precies wat ik moet doen om mijn inkomsten te laten groeien.

 

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen