arrow_drop_up arrow_drop_down
Heb je een KvK Nodig om te verkopen via Bol.com?

Heb je een KvK Nodig om te verkopen via Bol.com?

Ga je binnenkort jouw producten verkopen via bol.com? Dan heb je daarvoor wel een inschrijving bij de Kamer van Koophandel nodig. Omdat jij van plan bent goederen te leveren, vergoeding zal vragen maar ook winst wil maken.

Natuurlijk is jezelf inschrijven als ondernemer een grote stap. Maar jezelf inschrijven heeft ook veel voordelen. Die bespreken wij later in dit artikel. Het is misschien wel belangrijker om echt te weten of ondernemen wat voor je is. Wat je te wachten staat, wanneer je start met een eigen onderneming. 

Wanneer je kiest om jezelf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel komt er veel op je af. Je hebt ineens een bedrijf, je mag jezelf ondernemer noemen maar hebt ook verplichtingen. Je moet verkoop bijhouden, belasting betalen maar ook je administratie op orde brengen.

Maar geen nood! Ik ga je helpen succesvol te verkopen bij bol.com, zorg jij voor de inschrijving bij de Kamer van koophandel? Dan kunnen wij snel aan de slag!

Waarom zou je willen verkopen bij bol.com?

Je kunt met bol.com direct honderden klanten bereiken. Daardoor vergroot je de kans om producten te verkopen. Het kan dus van grote waarde zijn om te kiezen voor verkoop binnen dit platform, waar je jouw succes ook aanzienlijk mee kunt vergroot. Wist je trouwens dat er meer dan een miljoen klanten per dag de webwinkelgigant bezoeken!

Daarnaast is verkopen via dit netwerk ook eenvoudig. Het platform is al volledig ingericht om al de producten die je hebt aan de man te brengen. Of je nu wel of geen webwinkel hebt. Jij kunt gebruik maken van de bol.com marktplaats.

Je geniet dus veel voordelen, waardoor ook jij wil verkopen via de webwinkelgigant bol.com.

Jij hebt misschien geen inzicht in het klantenbestand van bol.com. Een nadeel, maar druk maken over dit nadeel hoef jij je zeker niet. Je hebt voldoende mogelijkheden om optimaal in te spelen op klanten die bol.com trekt. Bijvoorbeeld door het aanbieden van unieke product informatie, waarbij je benoemt wat klanten in eerdere recensies van producten hebben doorgegeven.

Met goede informatie kun je dus direct inspelen op nieuwe klanten. Bovendien heb je zelf geen echte webwinkel nodig. Je kunt direct vanuit het bol.com platform verkopen.

Wat levert verkopen via bol.com mij allemaal op?

Het eerste wat direct opvalt is de te behalen omzet, van klanten die je normaal niet kunt bereiken. Zo maakt de webwinkel het gemakkelijker om tussen de honderdduizenden producten op te vallen. Er is dus altijd wel een geïnteresseerde klant te vinden, dat kan je veel omzet opleveren.

Winstgevend worden met affiliate marketing

Anders dan de omzet kun je ook denken aan naamsbekendheid. De naam van je winkel wordt onder de titel verkoper geplaatst. Grote kans dus dat je website ook vaker bezocht zal worden. Wat je ook extra omzet kan opleveren.

Daarnaast zijn beoordelingen op artikelen ook van groot belang. Je krijgt informatie die je misschien niet had gekregen op je eigen webwinkel. Zo kunnen bezoekers je waardevolle beoordelingen opleveren. Bijvoorbeeld over de verzendwijze, het product zelf, levertijd maar ook andere zaken die je kunt gebruiken.

Een ander voordeel is dat je via bol.com als partner vrijwel elk artikel kan verkopen. Zeker gezien de hoeveelheid categorieën waarover je kunt lezen is er ook ruimte voor jouw producten.

Waarom moet ik dan toch een KvK inschrijving hebben?

Als je in Nederland bedrijfsmatig producten wilt verkopen moet je ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Alleen met een inschrijving als bedrijf kun je Belasting Toegevoegde Waarde op de producten die je verkoopt berekenen. Waarna jij deze later aan de belastingdienst moet betalen.

Verder heb je als bedrijf met verschillende andere verantwoordelijkheden te maken. Zo moet je er als bedrijf voor kunnen zorgen dat klanten garantie hebben op een aankoop. Maar ook bedenktermijn op goederen kunnen geven, wat je alleen kunt als je een bedrijf bent.

Als je wilt verkopen via bol.com ben je hoogstwaarschijnlijk al een bedrijf. Je doet het vaak niet vanuit een hobby of bijverdiensten. Inschrijven is daarom vaak niet nodig. Maar mocht je wel pas begonnen zijn, inschrijven voor verkoop bij bol.com is wel verplicht.

Het is ook logisch dat je ingeschreven moet zijn. Ook het platform wil weten waarmee er zaken wordt gedaan. Anders zou iedereen zich kunnen aanmelden.

Wil jij je niet inschrijven als onderneming? Ook dat kan, echter kun je dan uitsluitend via marktplaats of andere veiling websites verkopen. Bij bol.com zal je worden uitgesloten.

Wat komt er bij kijken als ik mij wil inschrijven bij de KvK?

Snel online geld verdienen

Je inschrijven als bedrijf is heel erg simpel. Je kunt direct online je gegevens doorgeven, hiervoor heb je wel DigiD nodig. Na het doorgeven van de gegevens maak je een afspraak. Bij de afspraak maak je de inschrijving definitief.

Er zal tijdens de afspraak een kopie worden gemaakt van je identiteitsbewijs, alle gegevens zullen ter controle worden doorgenomen. Verder krijg je nadere informatie waarop je moet letten.

Het inschrijven op zich is dus snel geregeld. Zo zorgt de Kamer van Koophandel ervoor dat je van de belastingdienst de nodige belastingnummers ontvangt. Waarmee je officiëel belasting kunt berekenen als betalen.

Wanneer de inschrijving is geregeld moet je nadenken over andere praktische zaken. Een zakelijke rekening bijvoorbeeld, waarvoor jij je wilt verzekeren of hoe je de boekhouding gaat doen. Zomaar wat zaken die belangrijk zijn voor een vliegende succesvolle start.

Heb je de praktische zaken en formaliteiten geregeld? Dan kan het ondernemer avontuur echt gaan beginnen. Waarbij je een officieel verkoop account bij bol.com kunt aanvragen.

Houd er wel rekening mee dat bol.com je ten alle tijden kunt weigeren op verschillende gronden, het is goed als je hiervan voorafgaand op de hoogte bent. Hoewel dit zeer zelden voorkomt.

Wat kost inschrijven bij de Kamer van Koophandel?

Aan de inschrijving bij de Kamer van Koophandel zijn wel kosten verbonden. De kosten bedragen een eenmalige bijdrage van 50 euro inschrijfkosten. Wil je een uittreksel van je inschrijving, dan kun je die aanvragen via de website, hiervoor worden ook kosten in rekening gebracht, die je op de website kunt lezen.

Je kunt een uittreksel aanvragen via de website van de Kamer van Koophandel. Je hebt hiervoor een DigiD nodig. Let er wel op dat hieraan dus kosten verbonden zijn. Deze kun je direct online betalen.

Wanneer je al een inschrijving hebt, je wijzigingen wilt doorgeven, zijn hieraan geen extra kosten bij de Kamer van Koophandel verbonden. Je kunt je wijzigingen altijd direct doorgeven. Bijvoorbeeld als je een andere bedrijfsnaam wilt registreren onder je kvk. Wat als reden kan hebben dat het andere activiteiten betreft dan je al deed (bijvoorbeeld goederen verkopen).

Wanneer krijg ik mijn btw nummer van de belastingdienst?

Het aanvragen van een belastingnummer voor de btw als een omzetbelastingnummer hoef je niet zelf te doen. Dit regelt de Kamer van Koophandel direct na je inschrijving.

Je ontvangt deze van de belastingdienst, per post. Dit duurt vaak slechts een tot enkele weken. Bij het schrijven van een factuur behoort het btw nummer vermeld te staan. Hierdoor kan gecontroleerd worden of je aan verplichtingen voldaan hebt.

De omzetbelastingnummer die je ontvangt is nodig om aangifte te kunnen doen. Deze blijft dus voor jezelf, komt niet op een factuur of website.

Als bedrijf moet je elk kwartaal aangifte doen. Bij veel boekhoudprogramma's kun je direct vanuit de applicatie doorsturen wat je omzet, berekende btw of inkopen zijn, dat neemt je veel werk uit handen.

Succesvol verkopen op het bol.com platform?

Je bent nu vast en zeker toe aan succesvol verkopen. Laat ik je daarover meer vertellen. Want wat je volgende stap is, wanneer je alle benodigde gegevens hebt, is je aanmelden bij het bol.com platform.

Wanneer je op de aanmeld pagina terecht komt zie je direct de voordelen. Het eerste maar ook meest belangrijke voordeel is het gigantische bereik van ruim 10 miljoen klanten in Nederland en België. Je hebt dus een behoorlijke afzetmarkt om aan te verkopen.

In tegenstelling tot zelf een webwinkel starten betaal je geen opstartkosten. Dit terwijl je wel een extra winkel geniet.

De volgende voordelen hebben voornamelijk te maken met de betaling. Je betaald uitsluitend voor de artikelen die je daadwerkelijk verkocht hebt. De betrouwbaarheid van het platform. Dat er voor vragen online specialisten klaar zitten om je te helpen. Maar ook het gebruik van kennisdeling.

Je krijgt vanuit het bol.com platform dus veel mogelijkheden om je succes te vergroten. Ik raad je dan ook aan om deze volop te benutten. Stel je vragen aan experts, laat de winkel voor je werken maar besteedt ook voldoende tijd aan het maken van de online bol.com winkelruimte die je krijgt.

Jouw bedrijf in drie stappen aanmelden bij bol.com?

Je kunt je bedrijf razendsnel aanmelden als verkooppartner bij bol.com. Na het aanmaken van een account ontvang je binnen enkele dagen een brief met activatiecode. Als je deze code gebruikt staat je persoonlijke bol.com webwinkel klaar voor gebruik. Je kunt vanaf dat moment producten aan je webwinkel gaan toevoegen.

Op de verkoop pagina van bol.com lees je hierover uitgebreide informatie. Maar er is een ding die zeker opvalt. Dat aanmelden snel is gedaan. Eigenlijk niets nieuws als je al ervaring hebt met de webwinkelgigant bol.com, waarbij alles relatief snel verloopt.

Over de werkwijze bij bol.com, om bijvoorbeeld je webwinkel te vullen met producten die je aan wil bieden kun je gebruikmaken van de whitepaper. Je leert zo op een stap-voor-stap wijze optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden die er zijn.

Bij het platform bol.com hebben ze kwaliteit en service hoog in het vaandel staan. Het is daarom goed dat je de voorwaarden goed weet. Door een hoge kwaliteit komen klanten immers sneller kopen bij het platform. Dat is zowel belangrijk voor bol.com, andere partners als je eigen stukje bol.com. Zorg er daarom voor dat je goed weet wat je doet.

De beste manier om te verkopen bij het bol.com platform?

Je kunt de beste verkoop realiseren door goede informatie aan klanten te bieden. Je doet dit door het volledig maken van product omschrijvingen. Je producten voorzien van product specificaties. Maar ook belangrijk is wellicht een handleiding. Of wanneer het een boek betreft, het aanbieden van een goed inkijk exemplaar.

Hoe jouw stukje webwinkel bij bol.com is dus afhankelijk van de informatie die je geeft. Hoe beter je de informatie plaatst, hoer eerder klanten een product van je zullen kopen.

Ik weet uit ervaring dat kwaliteit boven kwantiteit gaat. Daarom moet je bij bol volledig inzetten op het behalen van zeer goede kwaliteit. Daar profiteer je van, doordat je als aanbieder steeds betere reviews of beoordelingen zal krijgen.

Wat je kunt doen om verwachtingen te overtreffen, optimaal te profiteren van verkoop. Maar ook heel belangrijk het behalen van winst is de beste service. Bij service kun je denken aan het aanbieden van snelle levering, periode van garantie of extra accessoires. Daarmee kun je onder de klanten die elke dag het netwerk bezoeken behoorlijk scoren.

De inzet die je op het platform toont bepaald in hoge mate jouw succes. Zou jij een fiets kopen als er alleen herenfiets in de omschrijving staat. Nee, dat denk ik ook niet. Maar als alle kwaliteiten van de fiets benoemd worden, de maten te lezen zijn als te vinden is hoe lang je garantie krijgt misschien wel.

Daarom hecht de internetwinkel gigant hoge waarde aan goede volledigheid van elk product dat te koop wordt aangeboden op de website. Logisch, daarin kan bol.com zich volledig onderscheiden.

Wat kun je doen tegen slechte beoordelingen van klanten?

Je krijgt er ongetwijfeld mee te maken, klanten die niet tevreden zijn. Of erger dan dat, klanten die je onterecht een slechte beoordeling geven. Dat is minder erg wanneer je al een tijdje actief bent met het verkopen bij bol.com. Maar wanneer je pas begonnen bent kan het een behoorlijke impact hebben.

Aan slechte beoordelingen kun je weinig veranderen. Deze klanten kun je contacteren, oplossingen aan gaan bieden of loze beloften doen. Maar beter kun jij je volledig richten op de klanten die wel heel tevreden zijn, best lastig!

Hoe gek het ook klinkt, slechte beoordelingen maken je sterker. Je weet bij een volgend product wat de klant verwacht. Dat kun je dus ten dele meenemen in je productomschrijvingen.

Toch kom je nu op een volgend punt. Hoe meer producten je gaat aanbieden, hoe minder erg dat een slechte beoordeling daadwerkelijk is. Je hebt tenminste nog vele andere producten die het goed doen.

Hoeveel producten moet ik toevoegen aan bol.com?

Als een bezoeker van bol.com je webshop profiel bezoekt, opmerkt dat je slechts een enkel product verkoopt, is de kans groot dat je de klant verliest aan je concullega. Dat maakt je aanbod vergroten op het platform belangrijk. Maar dan moet je uiteraard wel wat te bieden hebben.

Er zijn genoeg voorbeelden te vinden. Je kunt bijvoorbeeld eens een kijkje nemen binnen de categorie telefoonhoesjes. Hierin heeft bol.com veel diversiteit in aanbieders. Dat terwijl ze vrijwel allemaal dezelfde producten aanbieden.

Voorafgaand aan je aanmelding is het dus goed dat jij je hierop vast gaat voorbereiden. Daarmee voorkom je achteraf teleurstellingen.

Op het moment dat je begint al meerdere producten aanbieden is dus zeker een aanrader. Je bent op die manier minder afhankelijk van een enkel product dat misschien ook nog eens een slechte beoordeling heeft van klanten.

Kun je daadwerkelijk verdienen met verkopen bij bol.com

Na al deze informatie vraag jij je misschien af of je daadwerkelijk kunt verdienen via het platform van internetwinkel gigant bol.com. Ja, jij kan hier daadwerkelijk veel geld door verdienen. Maar zoals je hebt gelezen moet je er wel wat voor doen.

Ga jij er tegenaan? Dan ga je dus veel omzet tegemoet. En daarin ben je zeker niet beperkt. Via het bol.com platform kun je een volledige webwinkel omzet draaien. Dus de mogelijkheden zijn er zeker groot genoeg om een glimlach op je gezicht te krijgen.

Natuurlijk moet ook bol.com uiteindelijk geld verdienen. Logisch, zij helpen je vooruit. Dat is het enige dat je verder nog moet weten.

Lijkt het je wat, verkopen via het platform bol.com? Dan moet jij je zeker aanmelden! Je kunt daar de omzet vinden die je eerder niet bereiken kon.

Ben jij op zoek naar nog meer praktische informatie? Dan is de bol.com masterclass zeker iets voor jou. Met deze masterclass krijg je informatie om je verdiensten met bol.com naar een hoger niveau te tillen. Een investering in tijd dus die je veel zal opleveren.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen