Google Mijn Bedrijf; de belangrijkste informatie op een rijtje

Google Mijn Bedrijf; de belangrijkste informatie op een rijtje

Heb je voor de gein wel eens je eigen bedrijfsnaam in Google opgezocht? Als het goed is, komt je website helemaal bovenaan te staan. Dat is althans hetgeen je wilt. Verder blijven de zoekresultaten waarschijnlijk enigszins ‘leeg’.

Wil je dit veranderen? Dat is mogelijk door een Google Mijn Bedrijf zoekresultaat te creëren. Hoe je dit kunt creëren? Wat dit precies is? En wat het belang hier precies van is? De antwoorden op al deze vragen zetten we in dít artikel voor je op een rijtje.

Wat is Google Mijn Bedrijf precies?

Om Google Mijn Bedrijf uit te kunnen leggen, verwijzen wij je graag naar onderstaande schermafbeelding. Deze afbeelding is een screenshot van de zoekmachine van Google, waarbij wij op onze bedrijfsnaam gezocht hebben:

Google mijn bedrijf

Waar het in dit geval om gaat, is het vlak aan de rechterzijde. In dit vlak zie je onze bedrijfsnaam staan, onze adresgegevens, onze contactgegevens en onze website.

Komt dit automatisch bij elke bedrijfsnaam in Google naar voren? Nee, zeker niet. Als jij je eigen bedrijfsnaam in Google intypt, is de kans groot dat je géén ‘Google Mijn Bedrijf’ naar voren ziet komen. Dit is iets wat je namelijk echt zelf in moet stellen en moet creëren.

Google Mijn Bedrijf in het dagelijkse leven

Ben je bijvoorbeeld als schilder actief en kom je bij toeval een potentiële klant tegen? Dan heb je drie mogelijkheden:

  • Je geeft je visitekaartje aan de potentiële klant. Op dit visitekaartje staat de naam van je bedrijf, de contactgegevens en je website.
  • Je verwijst je potentiële klant naar Google. Je kunt er ook voor kiezen om de potentiële klant direct naar Google door te verwijzen. Zeg tegen je klant dat hij/zij het beste even je bedrijfsnaam in Google in kan typen. Mocht je Google Mijn Bedrijf gecreëerd hebben, dan ziet je potentiële klant in één oogopslag alle relevante gegevens van je bedrijf. Je kunt Google Mijn Bedrijf dan ook zien als een modern alternatief op een visitekaartje.
  • Je wisselt nummers uit. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om nummers uit te wisselen, maar dit is nogal oppervlakkig. Mocht juist op die avond je telefoon kapot gaan, dan heb je niks meer aan de uitgewisselde nummers.

Google Mijn Bedrijf is al met al een digitale variant van een visitekaartje. Zoals je hieronder gaat lezen, is Google Mijn Bedrijf echter méér dan alleen een visitekaartje. Het kan namelijk als compleet online uithangbord van je onderneming fungeren.

Wat is het voordeel van Google Mijn Bedrijf?

Is het aan te raden om met Google Mijn Bedrijf aan de slag te gaan? Ja, zonder enige twijfel. Als je op dit moment nog géén eigen bedrijfspagina op Google hebt, zou je deze zo snel mogelijk moeten creëren. Dat heeft puur met onderstaande voordelen te maken.

Je straalt veel betrouwbaarheid uit

Heeft iemand toevallig van je bedrijf gehoord? Als die persoon je bedrijfsnaam in Google intypt, komt je Google Mijn Bedrijf pagina direct naar voren. Hiermee straal je veel betrouwbaarheid uit:

  • De potentiële klant ziet direct al je gegevens naar voren komen
  • Voor een potentiële klant is dit een duidelijk teken dat je serieus met je onderneming bezig bent

Potentiële klanten zien direct waar je gevestigd bent

Veel klanten laten hun keuze voor een bepaald bedrijf van meerdere facetten afhangen. Iets waar veel mensen naar kijken, is naar je gehele bedrijf. Wat we hiermee bedoelen? Nou, sommige klanten willen graag weten waar en hoe je gevestigd bent. Mocht een klant dit willen weten, dan wordt dit met Google Mijn Bedrijf direct duidelijk.

Zodra een potentiële klant je bedrijfsnaam in de zoekmachine intypt, komt de Google Mijn Bedrijf pagina direct naar voren – zowel de locatie waar je gevestigd bent, als een foto van je bedrijfspand. Ook dit geeft direct veel duidelijkheid aan de potentiële klanten.

Gratis reclame

Als je de hoogste rankings binnen Google wilt verkrijgen, moet je hier veel aan uitgeven. Je moet serieus met SEO aan de slag gaan, je moet daar tijd in investeren en je moet daar geld aan uitgeven.

Wist je dat Google Mijn Bedrijf echter volledig gratis is? Je geniet van een gratis zichtbaarheid op de eerste pagina van Google. Normaal gesproken is die plek ‘onbetaalbaar’, maar dankzij Google Mijn Bedrijf kan je gratis van deze plek genieten.

Extra inzicht in data

Nadat je een Google Mijn Bedrijf pagina aangemaakt hebt, krijg je exacte inzicht in data. Zo krijg je onder meer duidelijkheid over de zoekvoorkeuren van je klanten. Weet je wat hier het voordeel van is? Dat je direct de SEO hier op aan kunt passen. Dankzij Google Mijn Bedrijf kan je je website alleen maar beter maken.

Makkelijk in te stellen

Wij zijn ook van mening dat je een Google Mijn Bedrijf pagina relatief makkelijk kunt creëren. Hoe anders is dit bij een regulier visitekaartje? Heel anders. Zo’n visitekaartje moet je laten ontwerpen, moet je bestellen en moet je af laten drukken. Al met al valt bij een Google Mijn Bedrijf pagina het gemak in positieve zin héél erg op.

Inclusief reviews

Weet je wat ook super is bij Google Mijn Bedrijf? Dat een potentiële klant direct de reviews over je bedrijf kan bekijken. Hoe dit zit? Nou, dit laten wij je graag zien met onderstaande schermafbeelding:

Google mijn bedrijf

Dit is de Google Mijn Bedrijf pagina van een banketbakkerij uit Groningen. Deze banketbakkerij is perfect met Google Mijn Bedrijf aan de slag gegaan. Alle gegevens zijn namelijk te zien, er zijn duidelijke foto’s toegevoegd, het bedrijf is zichtbaar op Google Maps én je kunt direct de 156 Google reviews bekijken.

Hoe deze reviews hier komen? Dit krijg je voor elkaar door Google Mijn Bedrijf op de juiste manier in te stellen. Vervolgens hoef je er alleen nog maar voor te zorgen dat klanten een review over je bedrijf achterlaten via Google.

Hoe zet ik mijn bedrijf op Google?

Klinken al deze voordelen bij jou als muziek in de oren? En wil je daarom graag met Google Mijn Bedrijf aan de slag gaan? Verstandig! Zo’n digitaal visitekaartje is ideaal, terwijl je hiervoor ook niet al te veel hoeft te doen.

Hoe je je bedrijf op Google krijgt? Dat doe je door onderstaand stappenplan goed op te volgen.

Stap 1: ga naar deze pagina

Het eerste wat je moet doen, is naar deze pagina toe te gaan. Dit is dé pagina waarmee je je bedrijf aan Google toe kunt gaan voegen.

Stap 2: vul al je gegevens in

Het is nu zaak om al je bedrijfsgegevens in te vullen. Je kunt hierbij denken aan de naam van je bedrijf, aan de contactgegevens van je bedrijf, aan de adresgegevens van je bedrijf en de website van je bedrijf.

Stap 3: verifieer je aanmelding

Het is nu zaak dat je je aanmelding gaat verifiëren. Hoe je dit precies moet doen, is afhankelijk van de laatste updates van Google. Wij adviseren je daarom om de instructies op de pagina goed door te nemen.

Google kiest in ieder geval voor een verificatie via de post of sms.

Stap 4: heb heel even geduld

Het is nu zaak om heel even geduld te hebben. Google moet namelijk enige tijd hebben om de wijzigingen door te voeren. Na enkele dagen kan je eens je bedrijfsnaam in Google intypen, waarna je als het goed is je Google Mijn Bedrijf pagina naar voren moet komen.

Veranderingen aan je Google Mijn Bedrijf pagina doorvoeren

Is het mogelijk om veranderingen aan je Google Mijn Bedrijf pagina door te voeren? Ja, zeker. Nadat je ingelogd bent met je Google account, kan je via je pc alle wenselijke wijzigingen doorvoeren.

Mocht je dit liever via je smartphone doen, dan kan je dit het beste via de Google Mijn Bedrijf app doen. Deze app is beschikbaar voor zowel Apple als voor Android en biedt veel gemak!

Waarom is mijn bedrijf niet zichtbaar op Google Maps?

Heb je je bedrijfsadres in Google Maps ingevuld? En komt bij Google Maps niet te staan dat jouw bedrijf dáár gevestigd is? Dan is de aanmelding van je Google Mijn Bedrijf pagina nog niet gedaan óf niet goed gelukt.

Mocht dit het geval zijn, dan zou je bovenstaand stappenplan moeten doorlopen. Nadat je je Google Mijn Bedrijf pagina toegevoegd hebt, verwerkt Google dit automatisch in Google Maps.

Blijft je bedrijf niet zichtbaar op Google Maps? Dan gaat er elders iets mis. In dat geval doe je er verstandig aan om contact met Google op te nemen. Je kunt er echter ook voor kiezen om je Google Mijn Bedrijf pagina even helemaal opnieuw aan te melden. Grote kans dat je bedrijf dáárna wel zichtbaar wordt op Google Maps.

Google Mijn Bedrijf: een belangrijk onderdeel van SEO

Wil je graag met je website scoren? Dan moet je je pijlen op zoekmachineoptimalisatie richten. Dit is een breed begrip waarin ontelbaar veel facetten en aandachtspunten naar voren komen. Dat geldt ook voor Google Mijn Bedrijf: wat ons betreft is dit een belangrijk onderdeel van SEO.

Wil je graag meer over SEO weten? Of wil je graag meer over Google Mijn Bedrijf weten? In beide gevallen kunnen wij je het gratis SEO boek van de Internet Marketing Unie aanraden. In dit boek vind je veel handvatten en praktische tips om gericht met SEO aan de slag te gaan.

Over de Auteur

Wij zijn Writgo.nl! Een gepassioneerd schrijversteam dat dagelijks voor je klaar staat om al je content te schrijven. Naast het schrijven van content voor onze klanten delen we ook op deze website met regelmaat interessante dingen die gaan over het online ondernemerschap en online geld verdienen. Hiermee hopen we ook mensen die nog niet begonnen zijn, warm te krijgen voor het starten van een eigen business.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]