Goedkoop teksten laten schrijven


Ben je een eigen website begonnen en ben je erachter gekomen dat er zonder content geen bezoekers naar je website komen? Dan is de kans groot dat je nu op zoek bent naar iemand die teksten voor je wil schrijven. Daarbij mag het natuurlijk niet te veel kosten en ben je op zoek naar een manier om goedkoop je teksten te laten schrijven.

In dit blogbericht vertel ik je meer over wat de voor- en nadelen zijn van goedkope teksten laten schrijven en waarom het lang niet altijd een goed idee is om voor de goedkoopste oplossing te gaan. Lees daarom zeker verder.

Goedkope teksten laten schrijven?

Toen ik voor het eerst mijn website begon, deed ik alles zelf. Elke tekst op mijn website werd geschreven door mij en ik dacht nooit na over het laten schrijven van teksten. Maar hoe langer ik bezig was met het schrijven over hetzelfde onderwerp, hoe minder zin ik kreeg om steeds weer te schrijven.

Krijg Meer Bezoekers, Kliks & Commissies

Kan jouw website wel wat meer bezoekers, Kliks en commissies gebruiken? Laat ons helpen, door teksten te schrijven voor jouw website

Meer informatie

Daarom ben ik op zoek gegaan naar iemand die de teksten voor mij kon schrijven. Uiteraard was ook mijn eerste gedachte; het moet allemaal zo goedkoop mogelijk, want ik wil niet te veel investeren in mijn website. Stel je voor dat het niet gaat werken.

Al snel kwam ik bij op een website terecht waar meerdere tekstschrijvers zich aanboden om teksten te schrijven (Fiverr.com). Omdat ik niet veel geld wilde besteden keek ik bij het zoeken naar een tekstschrijver alleen maar naar de prijs.

Al snel kwam ik bij een tekstschrijver uit die mijn teksten wel voor 10 euro per 1000 woorden wilde schrijven. Ik was natuurlijk direct verkocht.

Affiliate marketing zonder KVKIn eerste instantie zagen de teksten er naar mijn weten wel goed uit (echt veel verstand had ik er destijds nog niet van). Maar na een tijdje begon me op te vallen dat de tekstschrijver de teksten wel heel erg snel klaar had en viel het me op dat er heel veel zinnen hetzelfde waren als op andere websites.

Ik kwam erachter dat mijn tekstschrijver content kopieerde van andere websites en het vervolgens aan mij wilde verkopen.

Ik vertel je dit verhaal omdat dit mij daadwerkelijk is overkomen toen ik mijn eerste affiliate website maakte. Gelukkig ben ik er vrij snel achter gekomen, maar ik wil je behoeden om dezelfde fout te maken.

Wat is een goede prijs voor een tekstschrijver?

Omdat ik verschillende websites op mijn naam heb en daarvoor natuurlijk behoorlijk wat content nodig heb, is mijn zoektocht naar een goede tekstschrijver doorgegaan. Bij het zoeken naar de tweede tekstschrijver wist ik nu dat ik niet alleen naar de prijs moest kijken, maar ook naar de kwaliteit.

Omdat ik zelf een budget had, heb ik gezocht naar een tekstschrijver waarvan de prijs ergens tussen de 1,5 cent per woord en 3 eurocent per woord lag. Op het internet las ik namelijk dat ook andere website eigenaren ongeveer ergens tussen deze bedragen Thuis geld verdienenbetalen.

Als je ergens tussen de 1,5 eurocent en 3,5 eurocent betaalt, zit je in de meeste gevallen wel goed.

Als snel kwam er een nieuwe tekstschrijver op het oog die zijn diensten aanbood voor 4 eurocent per woord. Ondanks dat dat boven mijn budget lag, heb ik er toch voor gekozen het eens te proberen. Met de goedkoopste tekstschrijver had ik al slechte ervaringen gehad, dus nu kon het alleen maar goed gaan.

Na het ontvangen van de tekst heb ik de tekst grondig nagekeken en kwam ik erachter dat deze tekst wel uniek geschreven was. Ondanks dat de tekst er redelijk goed uitzag, was ik niet tevreden met de werkwijze van de tekstschrijver.

Het duurde namelijk 2 hele dagen voordat ik een antwoord kreeg op mijn mails. Daarom ben ik doorgegaan met mijn zoektocht naar de perfecte tekstschrijver voor mijn site.

Recensies lezen

Omdat ik nu wist dat duurdere tekstschrijver in ieder geval uniek schrijven, heb ik besloten om er tussenin te gaan zitten. Ik ging op zoek naar een tekstschrijver die voor ongeveer 2,5 eurocent per woord schreef.

Alleen deze keer nam ik de recensies van de tekstschrijver mee in mijn besluit. Al snel kwam ik weer een andere tekstschrijver tegen die zijn diensten aanbood voor 2 eurocent per woord. Ook was ik na het lezen van de reviews behoorlijk enthousiast.

Vlotte en kwalitatieve tekstschrijver

5,0 rating
maart 25, 2020

Mike levert uitstekend werk en staat open voor feedback. Na meerdere tekstschrijvers geprobeerd te hebben, steekt hij er met kop en schouders bovenuit. Ik hoop dat toekomstige teksten van dezelfde (hoge) kwaliteit blijven!

Dennis

Spoedklus teksten schrijven

5,0 rating
maart 9, 2020

Na eerdere tekstschrijvers die helaas hun afspraken niet nakwamen, bood Mike zijn diensten aan voor een spoedopdracht. Die volbracht hij bijzonder goed, dag en nacht is eraan gewerkt maar de teksten kwamen én op tijd binnen maar – belangrijker nog – de kwaliteit was ook nog eens uitmuntend. Eindelijk iemand die wel van zijn woord is en teksten op niveau schrijft. Hier gaan we mee verder, de volgende opdracht komt eraan. Nogmaals hartelijk voor je geweldige service Mike!

Frank Smeulders

Uitmuntende communicatie en zeer tevreden over de kwaliteit

5,0 rating
januari 30, 2020

Ik ben een aantal samenwerkingen aangegaan met verschillende tekstschrijvers, maar elke keer was dat een drama. Afspraken niet nakomen of je hoort er nooit meer wat van. Het was dan ook een verademing Mike (online) tegen te komen! Vooraf een zeer leuk gesprek wat mij direct een goed gevoel gaf en ik al mijn opdrachten bij hem heb weggelegd. Mike levert elke week strak op tijd, boven verwachting. Daarnaast kan je hem altijd bereiken wanneer dat nodig is. Hij denkt ook met me mee over mijn doelstellingen en ik denk dat ik ook eens aan hem ga vragen of hij mee wilt kijken naar mijn site. De kennis is dus ruimschoots aanwezig. Het werkt erg ontspannen dat alles elke week netjes op tijd wordt aangeleverd en de kwaliteit is daarnaast ook nog erg goed. Ik ben zeer tevreden over Mike en zijn team!

Manon van der Heiden

Communicatie is nog nooit zo goed geweest met een copywriter.

5,0 rating
januari 23, 2020

Heb al diverse copywriters ingehuurd en mike is by far de beste op communicatie gebied. Vaak ook heel snel en daarbij ook nog hele goede SEO teksten.
Heel blij met z’n services.

Robert

Mike is een betrouwbare, pro-actieve SEO tekstschrijver!

5,0 rating
januari 16, 2020

Mike schrijft nu zo’n 2,5 jaar mijn SEO teksten en ben erg tevreden over hem. Zijn teksten voor mijn websites ranken goed in Google en buiten dat is hij ook pro-actief en denkt hij goed met je mee over de inhoud van de content. Mike z’n werkzaamheden besparen mij enorm veel kostbare tijd!

Jerik

Echter kreeg ik bij het aanvragen van de tekst te horen, dat het onderwerp hem niet lag en dat hij geen opdrachten van mij aan kon nemen in verband met drukte.

Jammer, want ik had behoorlijk wat teksten die ik had willen laten schrijven. Zo zie je maar dat er eigenlijk best veel komt kijken bij het kiezen van een goede tekst schrijver.

Voor mijzelf begonnen

Aangezien ik zo veel moeite had met het vinden van een schrijver die voldeed aan mijn verwachtingen, heb ik besloten om zelf een content bedrijf te beginnen. Het doel ervan was om alle dingen die ik graag zag in een tekstschrijver zelf te doen voor andere mensen. Zo is Writgo.nl geboren.

Inmiddels schrijven we teksten voor meer dan 50 affiliates. Daarnaast schrijven we ook teksten voor bol.com verkopers en webshop eigenaren.

Alle dingen die ik miste aan een tekstschrijver werden dus door meer mensen gemist. Dat is waar writgo onderscheid maakt in vergelijking tot de rest.

Het moraal van het verhaal

Bij het zoek naar een tekstschrijver is de prijs wel het minste waar je naar zou moeten kijken. Er zijn zo veel dingen die mis kunnen gaan in het proces dat het vaak de moeite waard is om verder te kijken dan de prijs.

Wat bijvoorbeeld een veel beter idee is, is om het gewoon eens te proberen. Selecteer een aantal tekstschrijvers voor jezelf en probeer het eens uit. De kans is groot dat je na het testen van meerdere tekstschrijvers wel een idee hebt van wat nou een goede affiliate marketing via boltekstschrijver is en wat niet.

Uiteindelijk is speelt ook je gevoel een grote rol in het kiezen van je tekstschrijver. Heb jij er een goed gevoel bij? Dan is het natuurlijk een goed idee om erbij te blijven. Heb je er totaal geen gevoel bij? Dan is het een goed idee om nog even verder te zoeken.

Er zijn in Nederland gigantisch veel tekstschrijvers met allemaal een andere mate van kwaliteit en service. Dat geeft je genoeg ruimte om een geschikte tekstschrijver te vinden.

Vond je dit verhaal interessant en ben je op zoek naar een tekstschrijver? Dan helpen wij je graag met het schrijven van teksten. Uiteraard met de service en kwaliteit die ik helaas niet heb kunnen vinden in een tekstschrijver destijds.

Meer weten over onze content diensten? Bekijk dan onze commerciële content pagina of neem direct contact met ons op. 

De beste teksten op jouw website?

Laat ons helpen jouw website naar het volgende niveau brengen. Bestel direct een tekst!

Direct Bestellen

Recent Content