arrow_drop_up arrow_drop_down
Goedkoop teksten laten schrijven; welke mogelijkheden heb je?
3 december 2020 

Goedkoop teksten laten schrijven; welke mogelijkheden heb je?

Lijkt het jou geweldig om met bijvoorbeeld affiliate marketing aan de slag te gaan? Als je een dergelijke droom hebt, is het allereerst zaak om je kennisniveau op een bepaald peil te krijgen. Als je eenmaal de juiste kennis hebt, is het zaak om simpelweg aan de slag te gaan. Zodra je met bijvoorbeeld een eigen website of webshop aan de slag gaat, is het van cruciaal om jouw pijlen op content te richten.

Tegenwoordig speelt content namelijk een cruciale rol. Zonder content kun je simpelweg niet scoren met jouw website. Bestaat er een goede website zonder content? Nee, dat is tegenwoordig gewoon echt niet meer mogelijk. Voor zowel het algoritme van Google als voor jouw bezoekers is het wenselijk dat je de beste teksten op jouw website moet gaan plaatsen.

Deze teksten moeten waardevol zijn, moeten uniek zijn en moeten aansluiten op de behoeften van de bezoekers. Feit is echter dat het niet makkelijk is om dergelijke teksten te schrijven. Eén van de mogelijkheden die je hebt, is om een tekstschrijver in te huren. In dat geval moet je al snel rekening met forse investeringen gaan houden; dat is uiteraard niet voor iedereen weggelegd.

In dit artikel wil ik je daarom graag vertellen hoe je goedkoop teksten kunt laten schrijven. Ik bespreek graag welke mogelijkheden je hiervoor hebt, waar je rekening mee moet houden én ook hoe je zelf teksten kunt gaan schrijven. Als je passie voor een bepaald onderwerp hebt, is het namelijk niet super lastig om zelf in de pen te kruipen. Kortom; neem dit artikel op je gemakje door en achterhaal direct hoe je goedkoop teksten kunt laten schrijven.

Is goedkoop duurkoop?

Je hebt ongetwijfeld wel eens van het gezegde ‘goedkoop is duurkoop' gehoord. Met dit gezegde wordt bedoeld dat je beter iets meer geld kunt investeren, waardoor je bijvoorbeeld van een langere levensduur kunt genieten. Op den duur ben je daardoor alsnog goedkoper uit in plaats van dat je continu de allergoedkoopste producten aan zou schaffen.

Gaat dit gezegde ook op in de wereld van teksten laten schrijven? Ja, eigenlijk wel. Je kunt bijvoorbeeld een tekstschrijver vinden voor een tarief van 0,7 cent per woord, maar je kunt daarbij niet uitgaan van de gewenste kwaliteit. Nee, voor een dergelijk ‘hongerloontje' is simpelweg geen enkel persoon in staat om kwaliteit te leveren.

Vulpen, Tekst, Schrijven, White, Voorjaar, Lichtgewicht

Het advies is daarom om juist te kijken naar tekstschrijvers met een iets hoger tarief. Hoe dat precies zit? Dat bespreek ik graag in het restant van dit artikel. Ik wil je in ieder geval nu alvast één ding meegeven: als je voor een tekstschrijver met een tarief van 0,7 cent per woord kiest, gaat het gezegde ‘goedkoop is duurkoop' absoluut op. Voor een dergelijk tarief kun je simpelweg niet de gewenste kwaliteit verwachten!

De juiste tekstschrijver vinden

Als je via Google op zoek naar een tekstschrijver gaat, kom je vrij veel tekstschrijvers tegen. Meer en meer copywriters zijn zich gaan specialiseren in het schrijven van webteksten, waardoor je als opdrachtgever meer dan voldoende te kiezen hebt.

Bij het kiezen van een goede tekstschrijver is het vooral belangrijk dat de jij en de schrijver goed op één lijn liggen. Als je namelijk niet fijn kunt samen werken met een tekstschrijver, zal het proces niet soepel verlopen. Daarnaast is het ook belangrijk om goed te kijken naar de kwaliteit van de teksten die geschreven worden. Dit kun je doen door een losse tekstbestelling te doen bij de tekstschrijver.

Aan de hand van die eerste tekst, kun je meestal al zien of de tekstschrijver aansluit bij jouw wensen en kun je daarna besluiten of je verder wilt gaan met deze tekstschrijver. Er zijn zoals gezegd veel tekstschrijvers om uit te kiezen. Toch is de keuze in het kiezen van een tekstschrijver vaak heel persoonlijk en werk je met de ene tekstschrijver met meer plezier dan met de andere tekstschrijver. De goede samenwerking is in mijn ogen het meest belangrijk.

Daarnaast kun je natuurlijk ook nog kijken naar de verschillende prijzen die tekstschrijvers hanteren. In mijn ogen zegt de prijs lang niet altijd iets over de kwaliteit van de tekstschrijver. Sommige tekstschrijvers vragen namelijk de hoofdprijs, terwijl de kwaliteit dan ver te zoeken is. Het is dus echt belangrijk om een potentiéle tekstschrijver uit te proberen en zo te bepalen of het bij je past.

 

Kijk naar het prijskaartje én naar de kwaliteit

Behalve het prijskaartje speelt ook de kwaliteit een cruciale rol. Des te beter de teksten zijn, des te beter de teksten door Google gewaardeerd worden. Aangezien dat de grote wens is, is het zaak om louter de beste teksten op jouw website te gaan plaatsen.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, bestaan er grote verschillen tussen de tekstschrijvers. Die verschillen zijn dan ook terug te zien in de verschillen van de kwaliteit van de teksten.

Toch merk ik vaak wel dat iets duurdere tekstschrijvers vaak betere prestaties leveren. Daarom licht ik het graag toe in het onderstaande voorbeeld:

Voorbeeld 1:

Je hebt via Google een tekstschrijver gevonden die een woordtarief van 0,7 cent hanteert. Dat leek je op het eerste oog ideaal, waardoor je de schrijver direct 10.000 woorden hebt laten schrijven. Voor die 10.000 woorden heb je een bedrag van 70 moeten betalen.

Al snel kom je erachter dat de teksten dramatisch zijn. Je besluit dan ook om de teksten zo snel mogelijk aan te laten passen. Dat laat je doen door een tekstschrijver die een woordtarief van 2,0 cent hanteert. Voor deze 10.000 woorden betaal je bij deze schrijver een totaalbedrag van 200.

In totaal heb je dus 270 euro aan de teksten uitgegeven. Van dit bedrag heb je eigenlijk 70 euro in het putje gespoeld.

Voorbeeld 2:

Je hebt via Google een tekstschrijver gevonden die een woordtarief van 2,2 cent hanteert. Dit bedrag is niet super laag te noemen, maar het is zeker ook niet het hoogste tarief. De beoordelingen die je over deze schrijver kunt vinden, zijn echter super positief. Je besluit dan ook om een opdracht van 10.000 woorden aan deze schrijver te geven; dit kost je in totaal 220 euro.

De tekstschrijver doet goed onderzoek, schrijft geweldige teksten en levert de teksten binnen de gestelde deadline af. Je plaatst de teksten op jouw website en je merkt in de maanden daarop dat de teksten direct hun meerwaarde bewezen hebben.

In eerste instantie heb je dus gekozen voor een duurdere tekstschrijver, waar je op de lange termijn de vruchten gaat plukken. Bovendien heb je in verhouding tot voorbeeld 1 ook nog 50 euro weten te besparen!

Het is absoluut interessant om voor een iets duurdere tekstschrijver te kiezen. Zoals bovenstaande voorbeelden duidelijk laten zien, kan juist die keuze op de lange termijn de meest voordelige keuze zijn. Focus je daarom niet alleen op de prijs en op de kwaliteit, maar ook zeker op de lange termijn.

Hoe vind je (goedkope) tekstschrijvers?

Lijkt het jou wel iets om jouw teksten door een tekstschrijver te laten schrijven? Dan heb je verschillende mogelijkheden om de gewenste tekstschrijver te vinden:

  • Je kunt in jouw netwerk rondvraag doen; mogelijk is in jouw netwerk iemand actief als professioneel tekstschrijver.
  • Je kunt via Google op zoek gaan naar een tekstschrijver; via Google kun je onwijs veel tekstschrijvers vinden.
  • Je kunt een aanvraag doen op bijvoorbeeld Sitedeals; ook op Sitedeals zijn vrij veel tekstschrijvers actief (in allerlei prijsklassen).

welke belasting met affiliate marketing

Via deze mogelijkheden moet je absoluut in staat zijn om de juiste tekstschrijver te vinden. Let daarbij dus goed op de lange termijn én ga ook op jouw gevoel af. Heb jij direct een goed gevoel bij een bepaalde tekstschrijver? Dan is dat in 99% van de gevallen een bepaald teken. Een teken dat jullie mogelijk een succesvolle en duurzame samenwerking op kunnen gaan bouwen!

Teksten laten schrijven door Writgo

Tot slot wil ik je nog wijzen op de laatste én beste mogelijkheid: jouw teksten laten schrijven door Writgo. Vanuit Writgo worden – door een team van meerdere schrijvers – dagelijks vele teksten geschreven.

Het draait bij Writgo echter niet om de kwantiteit, maar puur om de kwaliteit. Als je een opdracht bij Writgo plaatst, kun je uitgaan van de volgende voordelen:

  • Je betaalt een marktconforme prijs voor de teksten
  • De teksten zijn van een hoog niveau
  • Teksten worden altijd binnen de gestelde deadline geleverd
  • De teksten worden SEO geoptimaliseerd; koppen e.d. worden allemaal door ons toegevoegd

Heb je interesse in de diensten van Writgo? Neem vrijblijvend contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken!

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen