Waar kun je goedkoop Bitcoins kopen?

Waar kun je goedkoop Bitcoins kopen?

Bitcoins zijn een populaire manier van investeren geworden om geld bij te kunnen verdienen. Maar waar kun je zo goedkoop mogelijk Bitcoins kopen?

Op handelsplatformen kun je Bitcoins kopen voor de laagste prijs. Dit is namelijk de waarde van de Bitcoin, zonder dat er geld bovenop wordt gedaan voor voor het platform om winst te verdienen.

De enige kosten die hierbij verschijnen zijn de transactiekosten. 

Hoe duur is Bitcoin?

Bitcoin heeft op het moment van schrijven een waarde van meer dan 40.000 dollar. Eén Bitcoin kost dus veel geld, en zo’n bedrag heb je misschien niet direct klaarliggen. Geen paniek, want het is mogelijk om een deel van een Bitcoin te kopen. Zo kun je ervoor kiezen om 50 of 100 euro te investeren in Bitcoin, en kun je daar nog steeds winst op maken. 

Dit geldt ook voor de meeste andere grote cryptocurrencies, zoals Ethereum, dat op het moment meer dan 3.000 dollar waard is, of BNB, met een waarde van rond de 40 dollar per stuk. 

Let wel op, want de waarde van je crypto kan enorm schommelen. Van de één op de andere dag kan je enorm veel winst hebben gemaakt, of een groot deel van je investering kan simpelweg verdwenen zijn. Het is dus belangrijk om de waarde van je Bitcoin of andere crypto altijd goed in de gaten te houden.

Bitcoin is een goede cryptocurrency om te kopen als beginner. Deze is namelijk redelijk stabiel, waardoor je een minder groot risico loopt om je geld kwijt te raken. Ook Ethereum en Binance schommelen minder dan de kleinere cryptocurrencies.

Wil je precies weten wat de beste aankoop voor jou is? Leer dan meer over beleggen. Drs. Harm van Wijk is een expert op het gebied van Commerciele Economie en biedt een gratis training aan voor mensen die geinteresseerd zijn in geld verdienen met investeringen. Je kunt ook gebruikmaken van zijn gratis e-book ‘7 Geheimen van Succesvol Beleggen’.

Crypto Handelsplatform

Crypto handelsplatformen zijn een populaire manier voor geïnteresseerden om Bitcoin te kopen, omdat ze enkele grote voordelen hebben. De beste handelsplatformen bieden namelijk een zo laag mogelijke prijs aan voor je cryptocurrency, inclusief de transactiekosten. Daarnaast bieden ze een betrouwbare manier aan om in Bitcoin te beleggen.

Vergeleken met andere plekken waar je bitcoins kunt kopen, zijn handelsplatformen zo voordelig omdat ze gebruikmaken van de daadwerkelijke waarde van je crypto op de tijd van aankoop. Er wordt dus niet meer gevraagd dan de actuele prijs, en de winst wordt enkel uit de transactiekosten gehaald. Je betaalt dus pas deze kosten als je iets koopt of verkoopt.

De andere opties zijn vaak duurder, omdat er extra diensten geleverd worden in de vorm van advisering. Zo kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om gebruik te maken van een professionele belegger, die je adviseert bij je aankopen. Als je op hun platform vervolgens Bitcoins koopt, zul je extra kosten betalen. 

Een voorbeeld van een handelsplatform is Bitvavo. Bitvavo is een van de grootste handelsplatformen van Europa, en geeft je een overzicht van de huidige waarden van cryptocurrencies. Zo kun je dus op elk moment controleren voor hoeveel geld je Bitcoin kunt kopen. 

Een ander populair handelsplatform is Binance. Binance heeft meer dan 600 cryptocurrencies, en is makkelijk te gebruiken voor beginners. Zowel Binance en Bitvavo maken ook een wallet voor je aan, waarin je een overzicht hebt van de crypto die je hebt gekocht. 

Hoe koop je Bitcoins?

Als je gebruikmaakt van een handelsplatform is het vrij makkelijk om Bitcoins te kopen. Eerst zul je een account moeten aanmaken. Bij Bitvavo of Binance zullen ze om je legitimatie vragen, omdat ze willen verzekeren dat je account beveiligd is. Met deze informatie zullen ze er vervolgens voor zorgen dat niemand behalve jijzelf bij je gegevens kan komen. 

Als je een account hebt, kun je geld opwaarderen om Bitcoins mee te kopen. Dit kun je doen door middel van iDeal, SEPA, of PayPal. 

Let wel op als je onder de 18 bent. Hoewel cryptocurrency in principe geen leeftijdsgrens heeft, hebben de handelsplatformen dat wel. Je moet dus boven de 18 jaar oud zijn om Bitcoins te kunnen kopen, of onder toezicht staan van een volwassene. 

Hoe verkoop ik Bitcoins?

Als je enorm veel winst hebt gemaakt, wil je dat natuurlijk wel kunnen gebruiken. Het moment dat de waarde van Bitcoin een piek maakt, en als je denkt dat vervolgens weer gaat zakken, is de juiste tijd om je Bitcoins te verkopen. Vervolgens kun je, als je wilt, opnieuw Bitcoin kopen voor een lagere prijs. 

Via het handelsplatform kun je je Bitcoins verkopen voor bijvoorbeeld euro’s. Deze euro’s kun je vervolgens overmaken naar je bankrekening. Ook hier betaal je transactiekosten voor. 

Je moet dus altijd goed in de gaten houden wanneer het beste moment is om Bitcoins te kopen en te verkopen. Geen tijd om de hele dag naar je scherm te kijken? Dan kun je gebruikmaken van Crypto Signals. Dit is een dienst die je precies laat weten wanneer je moet kopen, en wanneer het beter is om te verkopen. Zo kun je er op vertrouwen dat je nooit een gouden kans misloopt.

Een andere mogelijkheid die je hebt, is om gebruik te maken van Cryptohopper. Dit is een geautomatiseerd programma dat constant voor je in de weer is om te kopen en te verkopen. Hier hoef je dus zelf niets te doen.

Conclusie

Handelsplatformen zoals Bitvavo en Binance zijn de goedkoopste manier om Bitcoins te kopen. Hier betaal je de waarde van de Bitcoin, plus de transactiekosten.

Je kunt zelf bepalen hoeveel geld je wilt investeren in Bitcoins, dus cryptocurrency hoeft niet duur te zijn. Zelfs met een klein bedrag kun je beginnen met geld verdienen.

Wil je meer leren over cryptocurrency? De gratis Crypto Masterclass van AllesOverCrypto.nl vertelt je alles dat je moet weten, en hoe je voor € 1 al kunt beginnen met geld te verdienen.

Over de Auteur

Wij zijn Writgo.nl! Een gepassioneerd schrijversteam dat dagelijks voor je klaar staat om al je content te schrijven. Naast het schrijven van content voor onze klanten delen we ook op deze website met regelmaat interessante dingen die gaan over het online ondernemerschap en online geld verdienen. Hiermee hopen we ook mensen die nog niet begonnen zijn, warm te krijgen voor het starten van een eigen business.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]