Goede producten om te promoten als affiliate Ontdek ze hier!

Goede producten om te promoten als affiliate – Ontdek ze hier!

Ben jij op zoek naar goede affiliate producten om te promoten? Iedereen wil geld verdienen. Het liefst doe je dat natuurlijk op een manier zoals je dat zelf graag wil. Vaak wil men zo makkelijk mogelijk geld verdienen.

Gelukkig zijn er enorm veel manieren waarop je een geldstroom kunt verkrijgen. Het afgelopen decennia zijn we steeds meer digitaal gaan doen en dan is het dus ook geen verrassing dat online business echt booming is.

Een variant van online business is affiliate marketing, en daar draait het in dit artikel om. Het is namelijk een steeds populair wordende manier voor passief geld verdienen.  

Ben jij ook op zoek naar een manier om makkelijk geld te verdienen? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel ga ik je namelijk laten kennismaken met goede producten om te promoten als affiliate!

Het komt namelijk veel voor dat affiliates verkeerde keuzes maken en daarom niet het maximale eruit halen. Dat wil ik verhelpen door je kennis te laten maken met goede affiliate producten.

  • Kies tussen high ticket en low ticket affiliate marketing, of een mix
  • Promoot liever geen fysieke producten
  • Promoot high ticket cursussen voor hoge commissies

De mogelijkheden van affiliate marketing zijn enorm. Je hebt geheel zelf de vrije keuze als het gaat om wat je promoot. Niet zo gek dus dat steeds meer mensen affiliate worden. Wil jij ook graag het maximale halen als affiliate, lees dan vooral verder in dit artikel!

Heb je nou geen zin om te lezen? Luister dan naar dit bericht, of bekijk de YouTube video! 

Wat is affiliate marketing?

Mocht het zo zijn dat jij nog niet helemaal op de hoogte bent van wat affiliate marketing nu precies is, is het handig om dit nog even in het kort uit te leggen.

Affiliate marketing kan ingewikkeld klinken, maar dat is het helemaal niet. Eigenlijk is het niets meer dan het promoten van de producten van een andere partij.

Als affiliate krijg je de beschikking over unieke linkjes. Als jij mensen via jouw linkjes bij het desbetreffende product krijgt en/of ze gaan over tot aankoop, ontvang je hierover een commissie. Dat kan op termijn een leuke, grotendeels passieve, geldstroom opleveren.

Wat zijn goede producten om te promoten als affiliate?

Het antwoord op deze vraag is ook een beetje afhankelijk van jouw situatie. Heb je al een platform opgebouwd, of moet je hier nog mee beginnen?

Het is als je affiliate wil worden namelijk belangrijk dat je van tevoren een plan voor ogen hebt. Denk dan bijvoorbeeld aan de invalshoek, zodat je jouw platform zo kunt bouwen, dat het daarop aansluit.

Heb je een platform, dan moet je natuurlijk nog goede affiliate producten vinden. Het liefst verkoop je zoveel mogelijk en ontvang je ook een zo hoog mogelijke commissie. Helaas is dat lastig te realiseren. Daarom moet je een middenweg vinden. Later in het artikel zal ik verder ingaan op hoe jij goede affiliate producten kan vinden om te promoten.

High ticket affiliate marketing VS low ticket affiliate marketing

Binnen de affiliate marketing heb je een splitsing. Aan de ene kant heb je high ticket affiliate marketing en aan de andere kant heb je low ticket affiliate marketing. In het komende stukje ga ik uitleggen wat de verschillen zijn en welke optie je het beste kunt kiezen.

High ticket affiliate marketing

Wanneer je gebruikmaakt van high ticket affiliate marketing, wil dat zeggen dat je producten promoot uit een hoge prijscategorie. Je zult ongetwijfeld begrijpen dat het niet eenvoudig is om veel daarvan te verkopen. Dit komt omdat mensen niet zomaar veel geld uit willen geven en eerst goed onderzoek willen doen.

Dat wil zeggen dat jij zoveel mogelijk betrouwbare en nuttige informatie moet geven over het product. Op die manier win je vertrouwen en vergroot je de kans dat mensen via jou het product aan gaan schaffen. Promoot je high ticket producten, is het belangrijk dat jouw website of platform er professioneel uitziet.

Het voordeel van high ticket affiliate marketing is dat je hoge commissies kunt ontvangen als je succesvol een product hebt gepromoot. Je hoeft dus niet veel te verkopen om een leuk bedrag te verdienen.

Daarentegen kan het erg lastig zijn om een duur product te verkopen. Je zult automatisch niet heel veel verkopen, en je moet ook veel moeite doen om het product succesvol te promoten.

Low ticket affiliate marketing

Dan hebben we ook nog low ticket affiliate marketing. Dit is het promoten van wat goedkoper geprijsde producten.

Het voordeel hiervan is dat het makkelijker is om producten succesvol te promoten. Mensen zullen sneller overgaan tot aankoop als het product betaalbaar is voor iedereen. Je zult meer commissies ontvangen.

Aan de andere kant is het nadeel dat je veel moet kunnen verkopen om een leuk bedrag aan commissies te verdienen.

Kies voor een mix

Natuurlijk is de keuze geheel aan jou als het gaat om welke affiliate producten je wilt promoten. Je kan ervoor kiezen om enkel high ticket producten te verkopen om zo hoge bedragen aan commissie te ontvangen. Let er dan wel op dat het aanbod van dit soort producten minder is en dat het lastiger is om te verkopen.

Kies je voor low ticket affiliate marketing kan dat natuurlijk ook. Dan heb je meer keuze qua producten en zal je waarschijnlijk ook meer succesvol promoten.

Je ziet dus dat zowel high ticket als low ticket affiliate marketing voor- en nadelen hebben. Je hoeft niet per se voor één van deze twee opties te kiezen. Je kan er ook voor kiezen om een mix te gebruiken. Dit is misschien wel de beste optie. De ene keer promoot je een high ticket product, de andere keer een low ticket. Zo kan je gebruikmaken van alle voordelen.   

Welke affiliate producten kiezen?

Het kiezen van een affiliate product is niet makkelijk, simpelweg omdat er zoveel keuze is. Welke producten zijn dan het beste om te kiezen en waar haal je het meeste uit?

Wil je het maximale eruit halen, is het belangrijk dat jij je kunt onderscheiden. Dat betekent dat je iets aan moet bieden wat niet al heel veel aan wordt geboden.

Het promoten van fysieke producten is daarom wat minder effectief. Dit omdat er ook veel winkels zullen zijn die dit product op voorraad hebben. Bol.com is een populaire affiliate partner en je kan heir veel commissies uit halen, maar het zijn wel meestal fysieke producten.

Het is daarom vaak effectief om niet-fysieke producten te promoten. Wat moet je daar onder verstaan? Je kan dan denken aan online cursussen en trainingen die mensen aan kunnen schaffen.

De prijs van een cursus ligt vaak hoog, waardoor je automatisch ook een hoog bedrag aan commissies zult ontvangen. Daarnaast is een dergelijk product ook vrij uniek. Er bestaat minder concurrentie.

Natuurlijk kan je ook fysieke producten verkopen. Wil je daarbij het onderste uit de kan halen? Zoek dan naar een niche markt. Dat kan even lastig zijn, maar hier kan je wel het meeste succes mee behalen.

Affiliate marketing tips

Om je zo goed mogelijk op weg te helpen wil ik je nog wat tips meegeven.

Geduld
Wanneer je als affiliate aan de slag gaat, is het goed mogelijk dat je niet direct succesvol bent. Velen zullen daardoor minder gemotiveerd raken. Niet doen! Doorzettingsvermogen en geduld zijn essentieel bij affiliate marketing. Ga door met het optimaliseren van je platform en je zult zien dat naarmate het aantal bezoekers toeneemt, ook je commissies toe zullen nemen.  

Zorg voor vertrouwen
Ook dit is enorm belangrijk om met affiliate marketing succesvol te kunnen zijn. Je moet ervoor zorgen dat de bezoeker je kan vertrouwen. Geef daarom informatie die ook klopt. Je mag best een beetje overdrijven om het product dat je promoot in een goed daglicht te zetten, maar overdrijf niet al te veel. Een persoonlijk tintje werkt ook altijd goed om vertrouwen op te wekken.

Regelmatige content
Om als platform relevant te kunnen blijven, is het van belang dat je up-to-date blijft. Zorg ervoor dat je regelmatig komt met nieuwe content. Zo blijft het voor bezoekers ook interessant om terug te keren naar je website. Ook is het belangrijk dat je zorgt voor variatie. Een heel eentonig platform blijft natuurlijk niet interessant.

Affiliate marketing leren

Affiliate marketing is niet zomaar onder de knie te krijgen. Om zo succesvol mogelijk te worden, is het aan te raden om eerst te investeren in kennis. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de affiliate marketing revolutie. Lees hier mijn affiliate marketing revolutie review.

Conclusie

Inmiddels heb je alweer het einde bereikt van dit artikel. We hebben gekeken naar goede affiliate marketing producten om te promoten en hoe jij het maximale eruit kunt halen met affiliate marketing. Wederom hoop ik dat dit artikel jou heeft kunnen helpen en ik hoop je weer terug te zien bij een volgend blog!

Vergelijkbare berichten