Geld verdienen zonder geld met affiliate marketing


Geld verdienen zonder geld affiliate marketing
is affiliate marketing als particulier een goed idee

Een veelgehoorde uitspraak is: met geld kan je geld maken. In onze ogen is het óók mogelijk om zonder geld veel geld te gaan maken. Ja, in onze ogen kan dat met behulp van affiliate marketing.

In dit artikel vertellen we jou graag meer over wat affiliate marketing is en hoe je met affiliate marketing kunt starten. Om dit artikel waardig af te sluiten, hebben we ook nog een handige tip voor je.

Een handige tip waarmee je jouw carrière als affiliate een kickstart kunt geven. Ben je benieuwd geworden? Lees dan zeker even door!

In de afgelopen periode hebben wij steeds meer vragen omtrent affiliate marketing binnen gekregen. Dit is voor ons een duidelijk teken dat deze vorm van marketing steeds meer in de maatschappij geïntegreerd wordt.

Wil je zelf ook graag met affiliate marketing aan de slag gaan? Dan is het onwijs belangrijk om op de hoogte te zijn van wat affiliate marketing nou echt is.

Pas als je deze vorm van marketing écht begrijpt, kan je een behoorlijke som geld gaan verdienen.

Graag geven we jou alvast alle benodigde informatie om op de juiste manier met affiliate marketing aan de slag te kunnen gaan.

Wat is affiliate marketing?

Zoals gezegd; affiliate marketing is een relatief nieuwe vorm van marketing. Deze vorm van marketing heeft zijn bestaan volledig aan het internet te danken. In een niet-digitale maatschappij zou affiliate marketing simpelweg niet (kunnen) bestaan.

Bij deze vorm van marketing is namelijk een bepaalde digitale connectie nodig. Een connectie tussen een affiliate netwerk, een adverteerder, een affiliate en een bezoeker.

Affiliate marketing starten

Bij affiliate marketing draait het erom dat je producten/diensten van de adverteerders gaat promoten. Dit doe je op jouw eigen website(s), waarbij je uiteraard zoveel mogelijk bezoekers naar jouw website wenst te trekken.

Deze bezoekers kan je – bijvoorbeeld door blogs of reviews – warm maken voor de aanschaf van bepaalde producten/diensten. Deze producten/diensten verkoop je niet zelf. Nee, dat laat je aan de verkopende partij over. Het enige wat jij doet, is de bezoeker door verwijzen naar de website van de verkopende partij.

Wellicht kunnen we dit het beste duidelijk maken aan de hand van een voorbeeld.

Stel nou; Pietje is op zoek naar nieuwe Nike schoenen. Hij zoekt via Google naar Nike schoenen die in de aanbieding zijn en komt daarbij uit op jouw affiliate website.

Pietje kijkt op jouw website rond, leest het één en het ander en komt uiteindelijk zijn gewenste schoenen tegen in een review op jouw website. In deze review heb jij de schoenen volledig besproken en alle voordelen van de schoenen benoemd.

Deze voordelen hebben Pietje uiteindelijk over de streep getrokken om de schoenen te gaan kopen. Pietje klikt vervolgens op de button die jij op de desbetreffende pagina geplaatst hebt. Met deze button stuur je Pietje door naar de website van de verkopende partij. Pietje kan op die website de schoenen bestellen en thuis laten bezorgen.

Wat jij met jouw affiliate website hebt gedaan, is Pietje warm gemaakt voor de aankoop van de schoenen. De schoenen zijn uiteindelijk op de website van de verkopende partij aangeschaft.

Uiteindelijk hebben twee partijen hier profijt van: jij en de verkopende partij. Jij krijgt namelijk een commissie van de verkopende partij, terwijl de verkopende partij weer een order gescoord heeft.

Jij krijgt deze commissie doordat er gebruik gemaakt wordt van zogeheten tracking software. Je hebt hierboven gelezen dat Pietje op een bepaalde button klikte en zodoende doorgestuurd werd naar de website van de verkopende partij.

De verkopende partij heeft een uniek kenmerk aan deze link meegegeven. Aan de hand van dit unieke kenmerk kan de verkopende partij inzien op welke manier de bezoeker op hun webshop terecht gekomen is.

Dat was via jouw website en daar moet je beloond voor worden. Dat gebeurt in de vorm van een commissie; dit is meestal een bepaald percentage van de orderwaarde.

De voordelen van affiliate marketing

Je hebt hierboven in het kort kunnen lezen hoe affiliate marketing precies werkt. Klinkt tamelijk interessant, niet waar?

Als je bovenstaand verhaal goed doorgelezen hebt, ben je al direct achter de belangrijkste voordelen van affiliate marketing gekomen. In onderstaand stukje hebben wij de belangrijkste voordelen in het kort toegelicht.

Eén van de belangrijkste voordelen is dat je zonder startkapitaal aan de slag kunt gaan. Het enige waar je geld aan moet besteden, is aan de domeinnaam en de hosting. Voorderest kan je alles zelf.

Met behulp van WordPress kan je makkelijk een eigen website maken. Vervolgens kan je zelf jouw website optimaliseren, zodat deze beter in Google gaat scoren. Dit alles is kosteloos; het enige wat je moet investeren is een behoorlijke hoeveelheid tijd.

Maar, zoals we in de inleiding van dit artikel al zeiden: het is dus mogelijk om geld te verdienen zonder geld. Bij affiliate marketing heb je simpelweg geen startkapitaal nodig.

Dat heeft ook te maken met het feit dat je zelf geen voorraad hoeft te houden. Nee, als affiliate website ben je in feite alleen maar een doorgeefluik van bezoekers richting de verkopende partij.

Je bent dus zelf niet verantwoordelijk voor het afhandelen van de bestellingen. Dit betekent dat je ook geen voorraad hoeft te houden. Dit brengt enkele voordelen met zich mee: je loopt geen risico, je hoeft niet te investeren in een voorraad en je hoeft geen magazijn te huren.

Een ander voordeel is dat je alle vrijheid hebt als je bezig bent met affiliate marketing. Je bepaalt namelijk zelf welke producten je gaat promoten. Je bepaalt zelf wanneer en hoe je aan het werk gaat.

Wil je een keer een ochtend heerlijk uitslapen? Geen probleem; je hebt de rest van de dag nog om jouw affiliate websites te optimaliseren. Je hoeft simpelweg geen verantwoording af te leggen aan een baas. Je werkt voor jezelf en bent daardoor ongetwijfeld onwijs gemotiveerd.

Als laatste voordeel willen we nog benoemen dat je écht veel geld kunt verdienen. Als je enkele goedlopende affiliate websites hebt, stroomt het geld in feite binnen.

Je creëert met deze websites een hoop orders, waardoor je op de nodige commissie kunt rekenen. Onder aan de streep kan dit maandelijks oplopen tot een behoorlijk bedrag.

Hoe kan je beginnen met affiliate marketing?

Klinken bovenstaande voordelen bij jou als muziek in de oren? Wij kunnen je van harte aanraden om direct aan de slag te gaan met affiliate marketing. Het eerste wat je moet doen, is nadenken over de producten die je wilt gaan promoten.

Ons advies hierbij is om voor producten te gaan waarbij je weinig concurrentie hebt én waar je veel passie voor hebt. Je bent immers veel gemotiveerder voor producten waar jezelf ook interesse in hebt.

Dat heeft uiteindelijk ook invloed op de bezoekers van jouw affiliate website.

Heb je een uniek onderwerp gevonden waar je zelf ook veel passie voor hebt? Dan kan je een goede naam voor jouw affiliate website gaan verzinnen. Vervolgens is het zaak om de volgende dingen te regelen:

  • Domeinnaam en Webhosting registeren
  • Hosting regelen
  • WordPress installeren
  • Een WordPress thema downloaden en installeren
  • Je website opmaken en vullen met waardevolle content
  • Jezelf aanmelden bij een affiliate netwerk
  • Jezelf aanmelden voor een campagne bij het affiliate netwerk
  • De producten van de affiliate campagne inladen in jouw website
  • Je website continue optimaliseren op het gebied van SEO
  • Orders scoren en commissie vangen

Klik hier voor meer informatie over de stappen

Het mag duidelijk zijn: het beginnen met affiliate marketing is niet al te lastig. Het belangrijkste voordeel hierbij is dus dat je géén startkapitaal nodig hebt.

Nee, het gezegde ‘met geld kan je nóg meer geld maken’ gaat bij affiliate marketing niet altijd op. Bij affiliate marketing kan je namelijk ook geld maken zonder dat je geld hebt.

Dat is één van de vele redenen waarom relatief veel digitale ondernemers momenteel met affiliate marketing aan de slag zijn gegaan.

Affiliate Marketing Revolutie

Heb jij enig idee hoe alle digitale ondernemers aan hun kennis omtrent affiliate marketing zijn gekomen? Wij durven te stellen dat de Affiliate Marketing Revolutie hier een belangrijke bijdrage aan geleverd heeft.

De Affiliate Marketing Revolutie is een uitgebreide cursus waarin je alles omtrent affiliate marketing uitgelegd krijgt. Je vijzelt jouw kennis niveau hiermee op en kunt zodoende direct van start gaan met affiliate marketing.

Mogen wij je een vrijblijvend advies geven? Meld je direct aan voor de Affiliate Marketing Revolutie en laat je verrassen.

AMR 2019 transparant

In deze cursus komt namelijk perfect naar voren wat je zoal kunt bereiken met affiliate marketing. Met de kennis die je dankzij deze cursus op doet, kan je bovendien direct zelf van start gaan.

Onthoud daarbij altijd: je hebt geen startkapitaal nodig voor affiliate marketing. Doordat je weinig tot geen risico’s loopt, is het aan een ieder aan te raden om de stap naar affiliate marketing te zetten.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Recente berichten