Geld verdienen naast je bijbaan? Betrouwbare manieren


Je hebt een bijbaan, maar misschien kun je wel wat extra geld gebruiken. Dan kun je natuurlijk een andere bijbaan zoeken. Maar misschien ben jij wel in de wieg gelegd om online je geld verdienen, bijvoorbeeld met affiliate marketing, bloggen of vloggen.  

Er zijn op internet verschillende mogelijkheden waarmee je geld kunt verdienen. Waarbij ik mij in veel opzichten vooral verdiep in affiliate marketing. Het is een methode die je kunt toepassen op veel verschillende manieren. Van je eigen affiliate marketing websiteaffiliate marketing shop of zelfs op social media of youtube. Dat zorgt voor ontzettend veel groeipotentie. Waarbij het focus niet ligt op snel geld verdienen, maar meer op duurzaam geld verdienen. Wat affiliate marketing voor jou kan doen vertel ik je in dit artikel, waarna jij zorgeloos kunt starten.  

Het is niet vanzelfsprekend dat je met affiliate marketing geld kunt verdienen. Je moet er echt voor aan de slag, tenminste als je er echt serieus mee aan de slag wil. De artikelen die je moet schrijven of de vlogs die je moet maken komen elke keer opnieuw terug, zonder dat je hiervoor verdiensten hebt. Want de verdiensten komen vaak later pas. 

De tijd die het duurt voordat je verdiensten hebt is voor veel beginnende affiliates de mokerslag. Zij hebben zich vooral gefocust op de verdiensten maar minder op het werk.  

Cursus verdienen met video

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen, als jij geen doorzetter bent, niet serieus aan de slag wilt met affiliate marketing of denkt dat het allemaal vanzelf komt, lees dan niet verder. Maar ben je wel de doorzetter die er alles aan wil doen, dan is deze informatie iets voor jou! 

Welke mogelijkheden zijn er binnen affiliate marketing? 

Als je kiest voor affiliate marketing kun je hier op verschillende manieren mee aan de slag. Van je eigen website, een internet winkel, op social media of zelfs op youtube. Dat is een van de voordelen die je met affiliate marketing hebt. 

Maar lang niet elke toepassing past bij je, zo ben ik geen vlogger. Maar het schrijven van nieuwe artikelen is voor mij geen enkel probleem. Dus pas ik het toe binnen mijn eigen website of op een affiliate marketing winkel. Waar ik inmiddels een relatief goed inkomen mee heb verkregen. 

Starten met Affiliate Marketing?

Toen ik begon met Affiliate Marketing had ik geen idee wat ik moest doen. Totdat ik begon met de Affiliate Marketing Revolutie. Nu kan ik leven van mijn online inkomsten.

Meer informatie over de cursus

Wanneer je pas begint met affiliate marketing kun je het beste kiezen voor een website, waarop je met grote regelmaat interessante blog artikelen plaatst.  

Je hebt hiermee doorgaans het meest grote bereik tot je doelgroep. Waarbij je met social media of youtube niet verzekerd bent van bezoekers, volgers of kijkers. 

Iedereen is doorgaans op zoek naar informatie. Door veel goede kwaliteitscontent te plaatsen komt een bezoeker die naar specifieke informatie zoekt dus eerder op jouw website. Vanwaar je ze kunt doorverwijzen naar de affiliate marketing adverteerder. Koopt de bezoeker via jouw unieke link, dan heb je jouw eerste verdiensten te pakken. 

 • Je kunt het toepassen op een eigen (blog) website 
 • Je kunt een affiliate marketing shop opstarten 
 • Je kunt affiliate marketing toepassen op social media 
 • Je kunt affiliate marketing toepassen op youtube 

Zolang jij met bezoekers te maken hebt, kun jij verdienen aan affiliate marketing.  Als het goed weet op te pakken, bouw je aan een passief inkomen, soms tot vele duizenden euro’s per maand! 

Op welke manier verdien je geld met affiliate marketing op een website? 

Met een KvK kun jij succesvol verkopen bij bol.com

De meest bekende manier om geld te verdienen aan de hand van affiliate marketing is op een eigen website. Je kunt hierop artikelen plaatsen, bijvoorbeeld blogs om klanten over een artikel te vertellen.  

In het artikel plaats je ter promotie verschillende affiliate marketing links, dit zijn unieke links die je hebt gekregen van het affiliate marketing netwerk om geld te verdienen, maar ook om je verdiensten bij te houden. 

Hierover heb je misschien al gelezen, anders kun je op de pagina starten met affiliate marketing alles vinden wat je nodig hebt voor een succesvolle start. Van het registreren van een domeinnaam tot het aanmaken van een account bij het affiliate marketing netwerk naar keuze.  

Hoe verdien je met een eigen affiliate marketing webwinkel? 

Een andere mogelijkheid die zeer effectief is wanneer je het goed aanpakt is het starten van een affiliate marketing webwinkel. Met een content management systeem als wordpress, samen met de nodige plugins is dit redelijk eenvoudig te realiseren. 

Als je kiest voor een affiliate marketing webwinkel is het wel belangrijk dat je ook met regelmaat blog artikelen gaat plaatsen. Dit is nodig om de vindbaarheid van de webshop te verbeteren. Je kunt je voorstellen dat de artikelen alleen vaak niet voldoende zijn. 

Wanneer je kiest voor wordpress als content management systeem heb je veel vrijheid. Hoe je aan de slag kunt met wordpress, samen met de nodige plugins kun je op mijn website lezen. 

Het is belangrijk te weten dat niet elk affiliate marketing netwerk product feeds ondersteunt. Deze zijn wel noodzakelijk voor het starten van een online winkel. Wanneer je kiest voor daisycon maar ook bol.com ben je hiervan wel verzekerd. 

Hoe begin je met geld verdienen door affiliate marketing op social media? 

Als je heel actief bent op social media, hier graag mee aan de slag wil of het je leuk lijkt is dit een goede optie om te verdienen. Je hebt met social media het voordeel dat je een zeer groot bereik hebt. Dat maakt het makkelijker om de juiste mensen te bereiken. 

Maar net als bij een website of webwinkel heb je wel te maken met aanlooptijd. Je hebt het niet in een dag geregeld. Ook met social media is het dus niet een manier om snel geld te verdienen. Maar zoals bij elke vorm binnen affiliate marketing een passief inkomen. 

Wanneer je niet direct weet hoe je moet beginnen met social media is hulp handig. Op mijn website biedt ik veel informatie aan over starten met social media. Zodat jij snel aan de slag kunt om aan de affiliate marketing campagne te starten. 

Over het algemeen raadt ik mijn klanten altijd aan om te beginnen met facebook. De reden hiervoor is dat je op deze plek gemakkelijk een groter bereik hebt. Maar natuurlijk kun je ook aan de slag met bijvoorbeeld twitter of instagram. Dit zijn beide ook goede opties. 

Wat heb je nodig om geld te verdienen door affiliate marketing op youtube? 

Bij affiliate marketing op kanalen als youtube is het belangrijk te realiseren dat een groot bereik op dit kanaal krijgen best lastig kan zijn. Hoewel hiervoor veel mogelijkheden zijn, is het belangrijk dat je deze ook op de juiste manier gaat gebruiken.  

Wanneer je begint als vlogger moet je echt wel aanleg hebben om goede video’s te kunnen maken voor je kanaal. Dit lukt lang niet iedereen. Maar ook zonder vloggen kun je met youtube wel geld verdienen aan affiliate marketing. Bijvoorbeeld wanneer je op andere manieren goed bent met het maken van video. 

Het is altijd belangrijk om voorbeelden te hebben. Goede voorbeelden kunnen je behoorlijk goede inspiratie geven. Dat heb je zeker nodig. 

Zorg er bij affiliate marketing op het youtube kanaal altijd voor dat de vermeldingen van links niet voorbij gaat aan de reden waarom je een video online zet. Het kan behoorlijk in de weg staan als je nog niet veel abonnees hebt op je kanaal. 

Waarom zou ik met affiliate marketing mijn geld willen verdienen? 

Online geld verdienen naast je baan

Ik heb voor mij persoonlijk voldoende redenen om aan de slag te gaan met affiliate marketing. Het heeft mij door de jaren heen ook veel gebracht. Je kunt hierbij denken aan kennis over marketing op het internet. Maar ook het geld dat ik nu elke maand opnieuw op mijn rekening ontvang. 

Wanneer je mij vraagt om je te overtuigen vertel ik je graag over de leuke kanten van het vak. Want een vak is het! Je kunt bijvoorbeeld geld verdienen aan je hobby. Of je nu helemaal weg bent van in mijn geval elektronica of fotografie. Of je graag verteld over cosmetica. Met affiliate marketing kun je een stukje interesse maar ook hobby kwijt in een methode die je geld zal opleveren. 

Je kunt bijvoorbeeld schrijven over een onderwerp die je interesseert, vloggen over producten die je helemaal geweldig vind of de interactie opzoeken met klanten op social media. Wat kun je niet. 

Als je ervoor kiest om aan de slag te gaan met affiliate marketing help ik je graag op weg. Ik kan je goed helpen bij het opzetten van een affiliate marketing kanaal (website, webshop, social media of youtube kanaal). Maar kan je ook helpen aan doeltreffende content. Waardoor je goed gevonden kan worden bijvoorbeeld.  

Je hoeft het dus niet alleen te doen!  

Zijn er nog andere manieren om online geld te verdienen naast je baan? 

Er zijn tal van mogelijkheden om online je geld te verdienen. Als je alleen al kijkt naar het verkopen van producten via marktplaats of facebook verkoophoeken ben je er al mee bezig. Sommige mensen maken hier daadwerkelijk hun dagelijkse werk van. 

Daarnaast kun je, wanneer je al een website hebt misschien ook aan de slag met google adsense of tegen betaling blog plaatsingen aanbieden.  

Of je geld kunt verdienen op internet is vaak afhankelijk van je eigen creativiteit. Maar zeker ook de waarde van de plek die je op het net wilt aanbieden. Zo is een persoonlijke homepagina veel minder waard dan een grote forum website. 

Net als elke vorm van geld verdienen, moet je de mogelijkheden leren. Dat is waar ik mij als expert van affiliate marketing voor inzet. Om iedereen die naar goede informatie op zoek is deze te bieden. Enerzijds door het schrijven, anderzijds door het aanbieden van trainingen. 

 • Je kunt spullen verkopen op het internet 
 • Je kunt advertenties plaatsen via google adsense 
 • Je kunt blog plekken van je website verkopen 
 • Je kunt je diensten aanbieden aan anderen 

Er zijn dus tal van mogelijkheden waardoor jij online je geld kunt verdienen. Je kunt over veel van deze mogelijkheden lezen op mijn website of in het blog.  

Wat kost het om online geld te verdienen, omdat je er zoveel voor nodig hebt? 

Social media marketing

Ik vertel je misschien heel veel over online geld verdienen naast je bijbaan. Je denkt hierdoor vast en zeker dat het geld kost om geld te kunnen verdienen. Maar dat is echt onzin. De enige investering die je te wachten staat is investeren in een domeinnaam, hosting of een van de gerenommeerde video trainingen.  

Je kunt dus tegen minimale kosten (op social media of youtube zelfs gratis) starten met verdienen op het internet.  

Wel raad ik mijn bezoekers en klanten altijd een online training aan. Dat doe ik niet voor niets. Een aantal jaar geleden stond ik net als jij nu staat voor de keuze. Er kwam werkelijk zoveel op mij af dat ik niet meer goed wist wat mij succes zou opleveren. Ik besloot mij op goed geluk aan te melden voor een cursus die ik eerder voorbij had zien komen. 

Van de investering in de cursus heb ik nooit spijt gehad. Het heeft mij heel veel succes gebracht. Dat wil ik mijn klanten ook kunnen bieden! 

Naast het investeren in webhosting met domeinnaam, heb je dus geen verdere kosten waaraan je vast zit. De kosten zijn dus relatief laag in vergelijking met andere verdienmodellen waarover ik je eerder heb verteld.  

Hoe ziet de start van affiliate marketing er precies uit. 

Je hebt nu gelezen over de mogelijkheden om geld te verdienen naast je bijbaan. Maar hoe ziet het beginnen met affiliate marketing eruit. Wat zeker een goede vraag is wanneer je erover nadenkt om te beginnen. 

Als je pas begint met affiliate marketing moet je van alles regelen. De webhosting, het domeinnaam, het affiliate marketing netwerk waar je adverteerders kunt vinden maar ook content om op je site te plaatsen. Het is goed om alles even op rij te hebben.  

Om verwarring te voorkomen maak ik sinds kort gebruik van stappenplannen op mijn website. Dit is de manier om vooral voor beginnende affiliates het overzicht te bewaren. Maar gevorderde kunnen op deze manier direct naar de juiste informatie klikken. Ontzettend handig. 

Het stappenplan dat je op mijn website kunt vinden helpt mijn klanten enorm. En elke keer opnieuw plaats ik meest recente informatie in het stappenplan. Je hebt dus altijd actuele informatie.  

Welke stappen kun je in het stappenplan van writgo vinden? 

Je kunt eigenlijk alles terugvinden in de stappenplannen die ik op mijn website aan bezoekers en mijn klanten aanbeveel. Waar je moet zijn, wat je moet regelen, waarom je de stap moet nemen tot wat je kunt verwachten als je de stappen neemt. 

Daarnaast kan ik helpen je positie te versterken, bijvoorbeeld in zoekresultaten. Ik begrijp als geen ander dat goede informatie schrijven soms lastig kan zijn. 

Ik kan je helpen met veel verschillende diensten, welke ik ondergebracht heb in: 

 • Content marketing voor je website  
 • Opzetten van een affiliate marketing website 
 • De juiste cursus vinden om beter te worden 
 • Maatwerk, als jij behoefte hebt aan ervaring 

Kortom, grote kans dat je kiest voor writgo omdat jij echt op zoek bent naar een sterke basis waar je verder mee kunt bouwen.  

Meer over online geld verdienen leren?

Dit artikel wil ik natuurlijk afsluiten met een e-book die je echt verder zal helpen. Uiteraard heb ik dit e-book zelf ook gelezen en ben ik er ook zeer over te spreken. Alles is direct duidelijk waardoor je er eenvoudig mee aan de slag kan. In dit e-book leer je op welke manieren je geld kunt verdienen op het internet. .  

Met de online geld verdienen startersgids kom je echt verder als je geld wilt verdienen op het internet, een kans die je zeker niet moet laten liggen als je het aan mij vraagt. 

Starten met Affiliate Marketing?

Maak kennis met Affiliate Marketing in mijn Gratis E-book! Zelf ben ik al een tijd bezig met Affiliate Marketing en leef ik inmiddels van mijn online inkomen. Ik help je graag de eerste stappen te zetten met affiliate marketing. Download daarom mijn e-book helemaal gratis.

Gratis Downloaden

Recent Content