Geld verdienen met YouTube Verschillende manieren

Geld verdienen met YouTube? Verschillende manieren

Hoe verdien je geld met YouTube? Dat is een van de vragen die ik mezelf vaak heb gesteld. Als ik naar mezelf kijk merk ik dat ik vaak naar YouTube ga om nieuwe dingen te leren en vind ik op YouTube steeds meer mogelijkheden om snel tot de juiste informatie te komen.

Dat is natuurlijk ook niet gek. YouTube is tenslotte de op een na grootste zoekmachine van de wereld. Hoewel YouTube het nog niet kan winnen van Google, wordt er ook bij YouTube onwijs veel gezocht. Dat is ook een reden waarom we bij Writgo.nl een YouTube kanaal zijn begonnen.

Als je tegenwoordig al business niet aanwezig bent op YouTube mis je ontzettend veel potentieel. Reden genoeg dus om ook eens te kijken naar de mogelijkheden om te starten met YouTube.

Zodat je ook YouTube aan je passieve inkomstenstromen kunt toevoegen. Want hoe meer inkomstenstromen je weet te creëren, hoe minder afhankelijk je bent van, maar 1 manier van geld verdienen. In dit blogbericht ga ik dieper in op hoe je geld verdient met YouTube en wat je het beste kunt doen. 

   

Hoe verdien je geld met YouTube?

Om, maar direct met de deur in huis te vallen. Als je net een YouTube kanaal begint, is de kans klein dat je direct geld gaat verdienen met je YouTube kanaal.

Net als met vrijwel alle andere businessmodellen, is er geen shortcut naar succes. Om succesvol te worden met YouTube zul je eerst moeten zorgen dat je een interessant YouTube kanaal start.

Het gaat er dan vooral om dat je waardevolle informatie geeft aan die je volgers/abonnees. Als je namelijk geen waarde levert, zullen mensen je niet gaan volgen op je YouTube kanaal en gaat het je niet lukken om geld te verdienen.

Als je eenmaal een goed YouTube kanaal hebt opgebouwd, is het tijd om verdienmodellen toe te voegen aan je website. Er zijn verschillende manieren om toe te passen als jij geld wilt verdienen met YouTube. Hieronder lees je er meer over.

Geld verdienen met YouTube Advertenties

Een van de meest voorkomende manieren waarmee Youtubers geld verdienen is met het tonen van advertenties voor, tijdens en na hun YouTubevideo’s. De kans is groot dat jij tijdens het kijken van een YouTube video wel meerdere advertenties bent tegengekomen.

Dit is dus een van de verdienmodellen waarmee jij als Youtuber geld kan verdienen. Om deze manier van geld verdienen toe te passen op je YouTube kanaal, moet je YouTube kanaal wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Zo moet je tenminste 1000 abonnees hebben en moeten mensen je Video’s in totaal minimaal 4000 uur gekeken hebben. De advertenties die worden weergegeven bij je video’s zijn onderdeel van Google AdSense. Een advertentie netwerk dat ook nog vaak wordt weergegeven op blogs.

Voordat je dus advertenties kunt tonen op je YouTube kanaal ben je echt wel even bezig. Om het benodigde aantal abonnees te behalen en de kijkcijfers te verhogen, doe je er goed aan om met regelmaat een nieuwe YouTube video te uploaden.

Eigen producten verkopen

Een andere manier om geld te verdienen met je YouTube kanaal is door je eigen producten en diensten te verkopen via YouTube. Je kunt dan video’s maken waarin je bijvoorbeeld je producten of diensten laat zien of beschrijft. In de video doe je dan een kleine promotie waarin je vertelt dat je de kijker van je video graag wilt helpen door jouw diensten of producten aan te bieden.

In de beschrijving van de video kun je dan een link plaatsen naar de plek waar zij contact met je kunnen opnemen of waar zij jouw producten kunnen kopen.

Op deze manier, krijg je via YouTube een heel nieuw publiek dat mogelijk geïnteresseerd is in wat jij te bieden hebt. Ook bij deze manier van geld verdienen met YouTube is het belangrijk om te weten dat het niet zomaar komt aanwaaien.

Ook hier moet je ervan uit gaan dat je eerst volgers voor je YouTube kanaal moet opbouwen, voordat het balletje echt begint te rollen.

Affiliate Marketing

De manier van Online geld verdienen waar ikzelf echt gek op ben is affiliate marketing. Met affiliate marketing promoot je producten van iemand anders en krijg je voor het aanbrengen van een nieuwe klant een commissie.

Dit kun je met een YouTube kanaal natuurlijk op verschillende manieren doen. Je zou bijvoorbeeld een YouTube kanaal kunnen beginnen waar je bijvoorbeeld reviews maakt over producten die te koop zijn bij Bol.com. In de video, laat je dan het product zien en vertel je wat er allemaal goed is en slecht is aan het product.

In de video geeft je dan de kijker van je video de mogelijkheid om het product aan te schaffen bij de aanbieder waar jij affiliate voor bent (Bijvoorbeeld: Bol.com, Coolblue.nl of Media Markt).

Als iemand dan via jouw video op je affiliate link klikt en doorgaat naar de pagina van het product en het vervolgens koopt, ontvang jij daarvoor een commissie.

Affiliate Marketing is in mijn ogen een van de beste manieren om online geld te verdienen omdat je naast het doorverwijzen van mensen naar de producten, verder niets meer hoeft te doen.

De gehele afhandeling van het kopen van het product, evenals de klachten en klantservice, wordt gedaan door de aanbieder van het product.

Starten met YouTube

Je weet nu dat er verschillende manieren zijn om geld te verdienen met YouTube. Ook weet je dat het geld niet zomaar komt aanwaaien als jij een YouTube kanaal gaat maken.

Een van de belangrijkste dingen om te doen, is dat je met regelmaat aan de slag gaat om nieuwe content te maken. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Met vrijwel alle manieren is het mogelijk om geld te verdienen met YouTube.

Hieronder lees je een aantal manieren om aan de slag te gaan met YouTube.  Als je gaat beginnen met YouTube is het allereerst goed om eens rond te kijken naar wat voor een soort video’s er allemaal worden gemaakt. Je kunt als je gaat beginnen met YouTube namelijk verschillende soorten video’s maken.

Bedrijfsvideo’s

Ben je een echt bedrijf en gebeuren er veel dingen achter de schermen? Dan kan het natuurlijk leuk zijn om je klanten met regelmaat mee te nemen met wat er achter de schermen gebeurd.

Je kunt bijvoorbeeld een dag van een bepaalde afdeling filmen of een mooie video in elkaar zetten, waarin je laat zien hoe een bepaald product dat je maakt tot stand komt.

Op deze manier komen klanten dichter bij te staan en krijgen klanten/mogelijke klanten meer een idee van je expertise. Je laat namelijk precies zien hoe jullie bepaalde dingen doen.

Howto video’s

Een andere manier om een succesvol YouTube kanaal te beginnen is door howto video’s te maken. Bij How to-video’s kun je in je video’s uitleggen hoe allerlei dingen binnen jouw niche werken.

How To Video’s doen het over het algemeen erg goed op Youtube. Wel moet je natuurlijk goed weten waar je het over hebt als je aan de slag gaat met How To Video’s.

List Video’s

De kans is groot dat jij dit soort video’s wel eens bent tegen gekomen. Een lijst met de meeste …. of een top 10 beste… Ook dit soort video’s doen het ontzettend goed op YouTube en zijn met wat research relatief makkelijk te maken. Wel is het goed om te weten dat er bij dit soort video’s steeds meer concurrentie bijkomt in Nederland.

Heb je nou geen zin om te lezen? Luister dan naar dit bericht, of bekijk de YouTube video! 

Waarom geld verdienen met YouTube?

Er zijn zoveel manieren om geld te verdienen, dus waarom zou je nu precies YouTube gebruiken? Het antwoord op die vraag is simpel: je hebt met YouTube een arsenaal aan mogelijkheden. Wat deze mogelijkheden allemaal precies zijn, zal ik je later nog wat uitgebreider vertellen.

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om enorm veel mensen te bereiken op het platform. Het is over het algemeen een stuk makkelijker om mensen te bereiken dan door middel van een website.

Dat je veel mensen kan bereiken wordt bevestigd door de cijfers. Wereldwijd heeft het platform namelijk meer dan 2 miljard gebruikers. Ook wordt in Nederland iedere maand bijna driekwart van alle Nederlanders bereikt.

Ook kan je met YouTube creatief zijn. Je hoeft je niet compleet te richten op één manier van inkomen. Je kan bijvoorbeeld video’s maken die gericht zijn op affiliate marketing, inzetten op reclame-inkomsten of gewoon zoveel mogelijk mensen aanspreken en inzetten op weergaven.

Hoeveel geld verdienen met YouTube?

Dit is een vrij lastige vraag om te beantwoorden. Dit omdat het per persoon heel erg kan verschillen hoeveel ze met YouTube verdienen. De één weet bijvoorbeeld makkelijker publiek te trekken, waardoor ze automatisch ook meer inkomsten verkrijgen.

Er zijn verschillende manieren waarop je inkomsten kan verkrijgen met YouTube. De eerste manier is vanzelfsprekend: het aantal weergaven. Hoe meer weergaven, hoe meer je wordt beloond. Daarom is het ook zo belangrijk dat je een zo groot mogelijk publiek trekt.

Echter is het vaak zo dat het aantal weergaven niet de grootste bron van inkomsten is voor grote YouTube kanalen. Dat zijn namelijk de inkomsten van reclames en sponsoren. Heb jij een YouTube kanaal opgebouwd met een redelijk aantal kijkers? Dan kan ook jij erover nadenken om te gaan werken met sponsoren en advertentie inkomsten.

Over het algemeen moet je rekenen op zo’n 2 tot 10 euro per 1000 weergaven.

Het is in ieder geval geen geheim dat er veel geld te verdienen valt met YouTube. Neem bijvoorbeeld Nederlandse YouTube ster Enzo Knol als voorbeeld. Hoewel de exacte getallen niet op straat liggen, is het wel duidelijk dat hij enorm verdient aan YouTube en daardoor in staat is om royaal te leven.

Zelf in beeld of niet?

Een andere vraag die vaak voorbij komt als ik het heb over beginnen met YouTube is de vraag of je zelf in beeld moet of niet. Hoewel het wel helpt voor het vertrouwen om ook zelf in beeld te verschijnen, is dat tegenwoordig helemaal niet meer noodzakelijk.

Er zijn namelijk ontzettend veel YouTube Kanalen waarbij helemaal niemand in beeld verschijnt, maar die het wel heel erg goed doen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de zogeheten Cash Cow Channels.

Dit is een goed voorbeeld van een Cash Cow Channel Video;)

Een YouTube Cash Cow Channel is eigenlijk niets anders dan een YouTube kanaal dat is ontworpen om er zo veel mogelijk geld mee te verdienen.

In Amerika was deze manier van het maken van een YouTube kanaal al heel populair, maar ook in Nederland en België, wordt deze manier steeds populairder.

Er is tegenwoordig zelfs een cursus beschikbaar waarmee jij kunt leren om je eigen Cash Cow YouTube kanaal te maken. En het goede nieuws is dat je niet zelf in beeld hoeft met dit soort YouTube kanalen.

YouTube Cash Cow Channel Maken

Je weet nu wat voor een soort video’s je allemaal kunt maken en of het belangrijk is om zelf in beeld te gaan of niet. Ook weet je precies hoe je geld kunt verdienen met een YouTube kanaal en wat er voor nodig is om er ook echt geld mee te kunnen verdienen.

Als je zelf niet graag in beeld wilt, maar wel mooie YouTubevideo’s wilt gaan maken, raad ik je aan om eens te kijken naar hoe het maken van een YouTube Cash Cow Kanaal werkt.

Er is namelijk een hele toffe cursus te volgen, waarin je stap voor stap leert hoe jij je eigen YouTube Cash Cow channel begint. Hiervoor hoef je nog geen ervaring te hebben met YouTube en werkelijk iedereen kan dit.

Wel is het nog steeds belangrijk om te onthouden dat je ook als je de cursus gaat volgen, niet direct geld gaat verdienen met YouTube. Je moet namelijk eerst je Kanaal opbouwen en voldoen aan het minimum aantal views en abonnees.

Toch is het een ontzettend goed idee om een YouTube Cash Cow channel te beginnen, omdat je hier een echte passieve inkomstenbron mee kunt opbouwen.

Zelf heb ik ervoor gekozen om een ander soort YouTube kanaal te starten, waarbij ik je leer over Online Geld verdienen, dit doe ik dan natuurlijk in combinatie met deze blogs.

Maar als je echt nog maar net gaat beginnen, is een Cash Cow Channel een absolute aanrader.

Wat is een YouTube Cash Cow Channel?

Op het internet zijn veel platformen te vinden die erg populair zijn. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de sociale media, zoals Facebook, Instagram en Twitter.

Deze platformen hebben miljoenen gebruikers. Een ander zeer populair platform is YouTube. Je hebt de website vast wel eens gebruikt. Er zijn eindeloos veel filmpjes op te vinden. De filmpjes zijn zeer uiteenlopend wat betreft de onderwerpen.

Zo vind je er filmpjes van mensen die opnemen hoe ze aan het gamen zijn, maar ook mensen die hun dagelijkse leven laten zien in een zogeheten vlog. Van dat laatstgenoemde is in Nederland bijvoorbeeld Enzo Knol een erg goed voorbeeld.

De content die je plaatst op YouTube kan je zelf bepalen. In dit artikel zal een speciaal soort YouTube kanaal behandeld worden.

De kans is aanwezig dat je al eens zo’n account bent tegengekomen en er meerdere filmpjes van hebt gekeken, zonder dat je doorhad dat het om een dergelijk account ging. Het gaat dan om een YouTube Cash Cow Channel. In dit artikel zul je meer lezen over dit soort YouTube kanalen en lees je over een handige cursus, namelijk die van de Cash Cow Academy.

Alles over YouTube Cash Cow Channels

YouTube wordt veel gebruikt en je hebt er zelf waarschijnlijk ook al vele uren doorgebracht met het kijken van leuke filmpjes.

Je denkt dan vast alles al te weten over YouTube, maar de term Cash Cow Channel komt je waarschijnlijk niet erg bekend voor. Veel mensen zijn ook nog niet bekend met deze term, maar toch zijn ze al wel eens in aanraking gekomen met dit soort kanalen op YouTube. YouTube Cash Cow Channels komen namelijk vaker voor dan je zult denken.

Een YouTube Cash Cow Channel is een kanaal waarop video’s geplaatst worden uit een bepaalde niche. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan sport of aan business.

De video’s die op dit soort kanalen geplaatst worden zijn erg uiteenlopend. Er zitten een aantal voordelen verbonden aan het hebben van een YouTube Cash Cow Channel. Hieronder staan een aantal van die voordelen voor je op een rijtje.

Niet zichtbaar in beeld

Dit allereerste voordeel is misschien tegelijkertijd meteen het grootste voordeel aan het hebben van een YouTube Cash Cow Channel. Bij een dergelijk kanaal is het namelijk niet noodzakelijk om zichtbaar te zijn in de video.

Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een voice-over te gebruiken of überhaupt niet te spreken in de video. Als je een goedlopend kanaal hebt op YouTube heb je dus ook veel fans.

Deze fans zullen je op straat herkennen, als je zichtbaar in beeld bent, en dan met je op de foto willen of iets dergelijks. Doordat je bij een YouTube Cash Cow Channel niet in beeld hoeft te zijn heb je daar geen last van.

Je kan een groot kanaal worden en toch in de anonimiteit blijven leven, omdat niemand weet dat jij het gezicht achter het kanaal bent. Ideaal toch?

Je creativiteit de vrije loop laten

Er zit geen vast format verbonden aan de video’s die je op een YouTube Cash Cow Channel moet plaatsen. Je kan voor zeer veel verschillende onderwerpen kiezen.

Denk bijvoorbeeld aan het maken van een leuke top 10 video of gewoon een zeer informatieve video over een onderwerp waar je veel van weet. Het is allemaal mogelijk met een YouTube Cash Cow Channel. Naast die hiervoor genoemde voorbeelden van video’s die je kunt maken, zijn er nog veel meer soorten video’s die je maken kunt. Er zijn dus mogelijkheden genoeg en je kan je creativiteit gewoon de vrije loop laten bij het maken van de video’s voor je kanaal.

Zelf je werktijden en werkplek kiezen

Bij de meeste banen heb je vaste werktijden waarop je op je werk moet verschijnen. Dit werk vindt dan vaak ook plaats vanaf één werkplek.

Als je ervoor kiest om een YouTube Cash Cow Channel te beginnen zul je daar geen last meer van hebben. Er zijn geen verplichte werktijden en geen verplichte werkplekken meer. Je kan er zelf voor kiezen waar en wanneer je bezig wilt gaan met het werken aan je kanaal.

Het maken van YouTube video’s zit namelijk niet per se verbonden aan een bepaalde plaats of een bepaalde tijd. Als het tijdens de zomer mooi weer is kan je rustig vanuit de tuin, in de zon en met een biertje in je hand je video maken. Er is niemand die je dat kan verbieden of die je in de weg zal staan en zeggen dat het anders moet.

Passief inkomen verdienen

Tot slot is het mogelijk om passief je inkomen te verdienen. Bij passief inkomen hoef je niet continu inspanning te leveren om aan je inkomen te komen. Je kiest een moment uit waarop je aan de slag wilt gaan, maakt de video, plaatst deze op je kanaal en vervolgens is het wachten.

Met YouTube kan je geld verdienen en dat is dus bij een YouTube Cash Cow Channel net zo. Na het plaatsen van de video is het simpelweg afwachten.

Natuurlijk is het wel zo dat hoe meer mensen er op je kanaal geabonneerd zijn en hoe meer mensen naar je video’s kijken, hoe meer je zult verdienen met je video’s.

Gelukkig hoef je niet veel inspanning te leveren, maar bijvoorbeeld slechts twee keer in de week door twee keer in de week een video te plaatsen op je kanaal.

YouTube Cash Cow Academy

Eerder in dit artikel heb je al het een en ander kunnen lezen over wat een YouTube Cash Cow Channel is. Er is nog veel meer wat je te weten kunt komen over dit soort YouTube kanalen dan wat er in dit artikel is besproken.

Om meer te weten te komen hierover kan je terecht bij de YouTube Cash Cow Academy. Dit is een online cursus die zowel in Nederland als België beschikbaar is. De online cursus bestaat uit meer dan 80 video’s.

Tijdens deze cursus zit je ingedeeld met mensen die op hetzelfde niveau zitten als jij. Je hebt voor de rest van je leven toegang tot de video’s van de YouTube Cash Cow Academy.

Hierdoor kan je rustig aan doen en op je eigen tempo door de cursus heen werken. Naast de 80 beschikbare video’s kom je ook terecht in de YouTube Premium community en zijn er wekelijke sessies waarin je nog meer kennis op kunt doen over het hoe en wat van een YouTube Cash Cow Channel.

Bonussen

Er zijn ook nog enkele bonussen waartoe je toegang krijgt bij de YouTube Cash Cow Academy. Het gaat om de volgende bonussen: – Case studie van €0 naar €10.000 – Cash Cow Academy voor gevorderden – YouTube kanaal promoten en laten groeien – Content maken voor gevorderden – De sleutel tot succes – Module Financiën

Jelline Brands

De YouTube Cash Cow Academy is in handen van de nog zeer jonge Jelline Brands. Zij heeft het weten te presteren om online haar inkomen te kunnen verdienen met haar eigen Cash Cow Channel. Om ervoor te zorgen dat ze het maximale uit haar kanaal kon halen heeft ze zelfs besloten om te stoppen met haar studie, zodat ze zich volledig kon richten op het maken van video’s voor op haar kanaal.   Inmiddels is ze er erg succesvol mee geworden en wil ze door middel van de Cash Cow Academy andere mensen helpen om ook succesvol te worden met het maken van YouTube video’s voor op hun YouTube Cash Cow Channel.

Kosten

Het volgen van de cursus bij de Cash Cow Academy is niet gratis. Het bedrag zul je echter snel vergeten als je erg succesvol bent met je kanaal. Momenteel zul je voor het volgen van de cursus een bedrag van 997 euro neer moeten leggen.

Review

Als je nieuwsgierig bent geworden naar de Cash Cow Academy dan heb ik goed nieuws voor je. We hebben namelijk ook een zeer uitgebreide review geschreven over deze cursus.

Hierin zul je nog veel meer informatie vinden over de Cash Cow Academy dan in dit artikel. Als je geïnteresseerd bent in het volgen van de cursus dan valt het zeer zeker aan te raden om de review door te lezen, zodat je nog beter op de hoogte bent van wat je van de cursus kunt verwachten.

Cash Cow Academy

Op de pagina van de Cash Cow Academy lees je precies hoe het maken van een Cash Cow Kanaal in zijn werk gaat en krijg je de mogelijkheid om je direct aan te melden voor de cursus.

Hoewel er een prijskaartje hangt aan de Cash Cow Academy, is het absoluut de moeite waard en moet je het vooral zien als een investering.

Met de kennis die je op doet in de cursus ga je hoe dan ook je inleg weer terug verdienen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een ander soort YouTube kanaal te beginnen, waarbij je bijvoorbeeld de Howto video’s gaat maken, of producten gaat reviewen.

Daar ben je natuurlijk vrij in ;). Bekijk hier de pagina van de Cash Cow Academy  en start je eigen YouTube Cash Cow Kanaal.

Vergelijkbare berichten