Geld verdienen met TikTok Bewezen methode!

Tiktok als methode om geld te verdienen; geldmachine of niet?

Geld verdienen met Tiktok? De opkomst van het internet heeft onze gehele maatschappij compleet veranderd. Moet je maar eens nagaan hoe jonge kinderen vroeger contact met elkaar hielden?

Zij belden echt aan, spraken alvast op school af om die middag te gaan spelen of de ouders belden via de vaste telefoonlijn naar elkaar toe. Hoe anders is dat nu?

Via Instagram en Facebook kan je de gehele dag door bijhouden wat je vrienden zoal aan het doen. Instagram en Facebook zijn twee social media kanalen die al geruime tijd populair zijn.

Sinds enige tijd kunnen we daar een relatief nieuw social media kanaal aan toevoegen: TikTok.

Voor onwijs veel jongeren, maar ook volwassenen, biedt TikTok het gewenste vermaak. Je kunt namelijk zelf grappige (muziek)filmpjes opnemen en plaatsen, maar je kunt ook de filmpjes van al je vrienden bekijken.

Uiteindelijk is het een battle om te kijken wie de leukste filmpjes kan gaan maken. Door de jaren heen is TikTok steeds populairder geworden.

Dat geldt niet alleen voor in Nederland, maar ook in andere landen. Van origine is het overigens een Chinees bedrijf; TikTok is onderdeel van ByteDance.

Het bedrijf ByteDance startte in 2016 met de app Douyin. Deze app werd alleen in China gelanceerd en had in dat land binnen 1 jaar al 100 miljoen gebruikers.

De eigenaren besloten daarom om de app wereldwijd uit te rollen onder de naam TikTok. Dat is uiteindelijk een prima zet gebleven. Veel jongeren en volwassenen weten zich op een perfecte manier met TikTok te vermaken.

Het blijft echter niet alleen bij het maken van plezier. Nee, het is ook mogelijk om geld te verdienen met TikTok. Dat klinkt letterlijk en figuurlijk als muziek in de oren, niet waar?

In dit artikel vind je alle informatie over het verdienen van geld met TikTok. Je leest hoe dit exact werkt, hoeveel geld je kunt verdienen, welke mogelijkheden je zoal hebt. Ook vertel ik je of dit aan te raden is.

Weegt de tijd die je hieraan moet besteden op tegen de opbrengsten? Ook dat is een vraag waar je in dit artikel een duidelijk en uitgebreid antwoord op gaat vinden.

Hoe werkt TikTok precies?

Met deze app is het mogelijk om korte video’s te maken en deze door te sturen naar vrienden. Je opent de app, je maakt een filmpje en plaatst deze vervolgens op je profiel.

Het filmen is niet alleen leuk, maar ook de nabewerking van de filmpjes. Met behulp van allerlei filters en technieken kan je namelijk de filmpjes een compleet andere uitstraling mee geven.

Bij TikTok draait het met name om filmpjes waarin je aan het dansen bent, aan het zingen bent of aan het playbacken bent. Onder aan de streep is het een feit dat alle filmpjes op TikTok een humoristische toon hebben.

Het is voor een jongen bijvoorbeeld onwijs grappig om als Britney Spears een liedje te zingen, terwijl een meisje een passage uit een stoere mannenfilm na kan doen. Met TikTok kan je in feite alle kanten op, waardoor een ieder zijn creatieve geest aan kan gaan spreken.

Door de jaren heen is de app lichtelijk veranderd. Eerst lag de focus volledig op zing/dans/playback gerelateerde filmpjes, maar er worden steeds meer andere grappige filmpjes op het netwerk geplaatst.

Uiteindelijk is het de wens van alle gebruikers dat hun filmpjes veel bekeken worden en op veel positieve reacties kunnen rekenen. In sommige gevallen gaan de video’s van TikTok zelf viral. In dat geval heb je mogelijk miljoenen kijkers op jouw filmpje. Dat biedt mogelijkheden om geld te verdienen, niet waar?

Is het mogelijk om geld te verdienen met TikTok?

Ja, het is absoluut mogelijk om geld te verdienen met TikTok. Wat dat betreft lijkt het social media netwerk enigszins op bijvoorbeeld Facebook en Instagram. De zogeheten influencers verdienen immers via Instagram een vermogen door bijvoorbeeld een product van een adverteerder aan te prijzen. Is dat ook mogelijk via TikTok? Nou, de manier om geld te verdienen via TikTok ligt net iets anders. Hoe het exact zit, lees je verderop in dit artikel.

Is het makkelijk om geld te verdienen met TikTok? Nee, dat is zeker niet makkelijk. Je moet niet de illusie hebben dat je op een passieve manier onwijs veel geld via TikTok kunt gaan verdienen.

Als je dit echt heel graag wilt, is het een kwestie van onwijs hard werken, creatief zijn, nóg harder werken en nog creatiever zijn.

Je moet continue grappig zijn, nieuwe filmpjes uploaden en er elke dag serieus veel tijd aan besteden. Alleen op die manier is het mogelijk om interessant te worden voor bedrijven en om geld via TikTok te gaan verdienen.

Feit is dat er meerdere mogelijkheden zijn om geld te verdienen via TikTok. Hoe dit exact zit, lees je in het restant van het artikel.

Je kunt hieronder namelijk enkele manieren vinden waarmee het mogelijk is om geld te verdienen. Onthoud daarbij wel dat het geen gemakkelijke opgave is. Je hebt namelijk ook nog met een flinke concurrentie te maken.

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat er in Nederland al meer dan 1.000.000 gebruikers van TikTok zijn. Deze gebruikers bevinden zich met name in de leeftijdsgroep 6 tot en met 18 jaar.

Hoe verdien je geld met tiktok?

Doordat er zoveel gebruikers zijn, wordt het steeds lastiger om op te vallen binnen de grote meute. Om geld via dit social media netwerk te kunnen verdienen, móet je echter wel opvallen. Het is dus een grote uitdaging geworden om je te onderscheiden van de overige gebruikers van TikTok.

Hoe je je kunt onderscheiden? Dat heb je reeds hierboven kunnen lezen: superhard werken, creatief zijn, nog harder werken en nog creatiever zijn.

Alleen de combinatie van hard werken & creativiteit kan ervoor zorgen dat jij geld gaat verdienen via TikTok. Daarbij is het dus wel goed om te beseffen dat je met de nodige concurrentie te maken hebt.

Verwacht daarom niet dat je direct binnen één week al geld kunt gaan verdienen.

Nee, het is alleen mogelijk om op lange termijn geld te gaan verdienen. Daarbij is het ook aan te raden om gebruik te maken van andere socialmediakanalen.

Enfin, je leest hieronder welke mogelijkheden je hebt om geld te gaan verdienen met TikTok.

Bouw een brand op

De kans is groot dat je wel eens van Enzo Knol gehoord hebt. Heeft hij echt zo’n bijzonder leven? Nee. Hoe is hij dan zo populair geworden?

Door op een onwijs slimme manier aan zijn brand te gaan werken. Door dagelijks een filmpje op YouTube te plaatsen, kon hij een grote fanbase aan trekken. Deze fan base heeft hij niet in één jaar verkregen, maar in enkele jaren.

Dag in en dag uit heeft Enzo Knol aan zijn eigen brand gewerkt om geld te kunnen verdienen. Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat hij bijzonder interessant werd voor bedrijven. Hij had namelijk miljoen abonnees op YouTube, waardoor hij een groot publiek aan kon spreken.

Juist dat is iets waar (grote) bedrijven naar op zoek zijn. Door de jaren heen heeft hij daarnaast ook andere dingen verzonnen om zijn brand verder uit te breiden.

Zo is hij met eigen merchandise op de markt gekomen, heeft hij samenwerkingen met bedrijven op weten te starten en heeft hij ook zijn broertje en moeder mee laten profiteren.

Al met al heeft Enzo Knol het onwijs slim aangepakt. Iets wat jij ook kunt gaan doen met behulp van TikTok. Het is via TikTok namelijk ook mogelijk om een brand op te gaan bouwen. Kies allereerst voor een unieke naam.

Mensen moet je aan deze naam kunnen herkennen en de naam moet makkelijk te onthouden zijn. Vervolgens is het zaak om dagelijks veel leuke TikTok filmpjes te uploaden.

Je moet op zien te vallen en dat kan je doen door je zowel op kwantiteit als op kwaliteit te richten. Wat daar precies mee bedoel, wordt?

Nou, aan de ene kant moeten al je filmpjes van een hoge kwaliteit zijn. De filmpjes moeten grappig zijn, de filmpjes moeten een mooie nabewerking hebben en de filmpjes kunnen ook nog een achterliggende boodschap hebben.

Dat is met name het geval als je op een creatieve manier met de actualiteit om kunt gaan.

Aan de andere kant is het zaak om zoveel mogelijk TikTok filmpjes te uploaden. Hoe meer filmpjes je plaatst, des te groter de kans dat je filmpjes goed opgepakt wordt.

Mogelijk kan je op die manier al viral gaan of kan je veel volgers op je TikTok kanaal krijgen. Daarbij is het dus wel noodzakelijk dat alle filmpjes van een hoge kwaliteit zijn.

Ga niet filmpjes posten omdat je in dit artikel hebt gelezen dat je veel filmpjes moet posten. Nee, laat je creatieve geest zien en maak aan de hand daarvan onwijs veel leuke & hoogwaardige filmpjes.

Daarnaast moet je dus ook na gaan denken over andere mogelijkheden om je brand op te bouwen. Dat lukt echter alleen als je een flinke naamsbekendheid opgebouwd hebt.

In de eerste periode moet de focus dus volledig op de naamsbekendheid komen te liggen. Des te meer reden om voor een unieke & makkelijk te onthouden gebruikersnaam te gaan.

Samenwerkingen met bedrijven opzetten

Heb je meer dan 10.000 gebruikers die dagelijks naar jouw filmpjes kijken? Ontvang je van hen veel positieve reacties? Dan ben je mogelijk al interessant  voor bedrijven om mee samen te gaan werken.

Het bedrijf stelt daarbij uiteraard wel enkele vereiste. Je moet een bepaald aantal volgers hebben, je moet grappige filmpjes uploaden en je moet een flinke interactie hebben onder je filmpjes.

Aan die interactie kan je zelf ook een handje helpen.

Dit doe je door zelf ook op filmpjes van andere te reageren en om zo opnieuw aan je naamsbekendheid te werken.

Dat zorgt er uiteindelijk voor dat óók andere gebruikers op jouw filmpjes gaan reageren. Daarmee ben je weer interessanter voor bedrijven, aangezien bedrijven veel waarde hechten aan likes, volgers en interactie.

Voordat je de samenwerkingen op kunt gaan zetten, moet je dus over de nodige volgers beschikken. Hoe je deze volgers kunt behalen, heb je al hierboven kunnen lezen.

Verder moet je nog aan enkele zaken gaan denken. Zo is het absoluut niet verstandig om dubieuze filmpjes te uploaden.

Denk hierbij aan filmpjes met een racistische, pesterige of discriminerende ondertoon. Je moet de filmpjes plaatsen omdat ze grappig zijn en niet omdat je andere mensen belachelijk wilt maken.

Daar houden je volgers niet van, maar daar houden bedrijven ook absoluut niet van. Hou je dus op de vlakte, laat je creatieve geest zijn werk doen en zorg continue voor grappig filmpjes.

Samenwerkingen verkrijgen

Hoe kan je nou samenwerkingen met bedrijven verkrijgen? Je kunt daarvoor zelf bedrijven gaan benaderen of je kunt wachten totdat bedrijven jou gaan benaderen.

Voor de samenwerking moet je wel enkele belangrijke vragen aan jezelf stellen. Past de samenwerking bij jouw brand? Heeft jouw doelgroep iets aan deze samenwerking? En wat gaat de samenwerking voor jou opleveren?

Professionele hulp inschakelen

Mocht je echt grote samenwerkingen aangaan, is het aan te raden om professionele hulp in te schakelen. De managers van influencers hebben vele ervaring met dergelijke samenwerkingen en willen jou ongetwijfeld ook helpen.

Daarbij moet je uiteraard wel uitgaan van een bepaalde commissie die je aan jouw manager moet gaan betalen. Als je echt succesvol met TikTok bent, kunnen jouw verdiensten echter hoog oplopen.

Je kunt daardoor moeiteloos een bepaald bedrag daarvan investeren in een goede manager.

Maak gebruik van andere social media kanalen

Als je echt succesvol met TikTok wilt zijn, is het aan te raden om ook van de andere social media kanalen gebruik te maken. Via bijvoorbeeld Facebook en Instagram kan je perfect jouw eigen TikTok kanaal gaan promoten.

Je kunt jouw TikTok filmpjes op deze social media kanalen zetten en je kunt zo aan de naamsbekendheid van je TikTok kanaal gaan werken. Maar, er is nog een interessant gegeven.

Stel nou dat je meer dan 10.000 TikTok volgers hebt en 10.000 volgers op Instagram. Dan heb je dus in principe een doelgroep van 20.000 mensen die je kunt bereiken.

Daarmee ben je nóg interessanter geworden voor bedrijven om mee samen te gaan werken. Je bundelt in feite de krachten, waardoor je een nog grotere naamsbekendheid op weet te bouwen.

Het is hierbij wel van belang om juiste keuzes te maken. Voor welke social media kanalen ga je kiezen? En komt de doelgroep daarvan overeen met de doelgroep van jouw TikTok kanaal?

Eigenlijk moeten al jouw social media kanalen op één lijn zitten, waardoor je echt aan jouw brand kunt gaan werken.

Ben je populair op zowel TikTok als op Facebook/Instagram? Dan is het mogelijk tijd om verder aan je brand te gaan bouwen.

Start bijvoorbeeld een eigen kledinglijn, maak cursussen om andere mensen te helpen met TikTok of verzin iets anders creatiefs. Door de digitale wereld heb je eigenlijk niet meer met beperkingen te maken.

Je kunt doen wat je wilt en je kunt zo hard groeien als je zelf, maar wilt. Zolang je maar superhard blijft werken en creatief blijft.

Op die manier is het absoluut mogelijk om geld te gaan verdienen met TikTok en eventueel ook met andere social media kanalen.

Geld verdienen met Tiktok dankzij Affiliate marketing

Tot slot is het ook nog mogelijk om met affiliate marketing aan de slag te gaan. Bij affiliate marketing promoot je eigenlijk producten van andere partijen

. Het doel is om bezoekers via jouw TikTok kanaal door te leiden naar de website van de verkopende partij. Als de bezoeker op die website over gaat tot een aankoop, krijg jij daar een bepaalde commissie voor.

Als je veel volgers via TikTok hebt, kan je dus een leuk zakcentje met affiliate marketing aan verdienen. Ook heb je daar geen eigen producten voor nodig. Het enige dat je hoeft te doen is een affiliate link naar specifieke producten te plaatsen.

Ook hierbij geldt dat je onwijs creatief moet zijn. Je bent namelijk absoluut niet de enige die met affiliate marketing aan de slag is.

Veel digitale ondernemers houden zich met affiliate marketing bezig en concurreren dus eigenlijk met elkaar. Jij concurreert niet alleen met die affiliate marketeers, maar ook met andere gebruikers van TikTok.

Je hebt dus eigenlijk met een dubbele concurrentie te maken en moet dus onwijs hard werken. Alleen door hard te werken en creatief te zijn, kan je met affiliate marketing en TikTok een leuk zakcentje gaan verdienen.

Affiliate Marketing Cursus volgen? Lees mijn Affiliate Marketing Revolutie Cursus Review

Conclusie; Geld verdienen met TikTok is zeker mogelijk!

Het mag duidelijk zijn; het verdienen van geld via TikTok is zeker mogelijk. Tegelijkertijd is het ook duidelijk dat dit niet al te makkelijk is.

Je moet rekening houden met een flinke concurrentie en je moet elke dag superhard werken. Daarnaast moet je ook nog eens hoge kwaliteit leveren.

Elke dag supergrappig zijn is niet voor iedereen weggelegd. Heb jij dat talent wel? Dan heb je mogelijk een streepje voor op jouw concurrenten.

Al met al is het advies om altijd de stap te wagen. Vind je TikTok leuk en wil je hier geld mee verdienen? Geef het dan een kans. Haal het beste in jezelf naar boven, stel een duidelijk plan voor je op en ga aan de slag met het uitbreiden van jouw TikTok kanaal.

Vervolgens kan je met één van bovenstaande mogelijkheden geld gaan verdienen via TikTok. Alvast heel veel plezier & succes gewenst tijdens dit leuke avontuur!

Vergelijkbare berichten