arrow_drop_up arrow_drop_down
Geld verdienen met je blog?
12 februari 2019 

Geld verdienen met je blog?

Als je een leuk manier zoekt om geld te verdienen, raad ik je aan om eens te kijken naar geld verdienen met een blog. Als je een beetje kunt schrijven of het bereid bent te leren, kun je met bloggen een mooi extra bedrag in de maand verdienen. Hier lees je er meer over

Wat is bloggen?

Als je gaat beginnen met bloggen is het natuurlijk wel handig om te weten wat bloggen is. Bloggen is een vorm van publiceren op het internet dat vaak samen gaat met een eigen website. Als je een eigen website hebt, kun je teksten schrijven in de vorm van een web log (blog). Die je vervolgens tentoonstelt aan bezoekers van je website.

Bezoekers kunnen dan door een soort van nieuwsoverzicht al je geschreven blogs lezen. Ook kunnen ze eventueel reageren of je berichten delen op social media.

Waarom zou je bloggen?

Bloggen is een creatieve manier om je eigen verhalen met de wereld te delen. Het maakt in principe niet uit over welk onderwerp je gaat bloggen. Over bijna elk onderwerp dat jij je kunt bedenken is wel een blog te vinden. Ook komen er tegenwoordig steeds meer vloggers bij. Hierbij neem je video’s op in plaats van dat je teksten schrijft.

Het lezen van blogs is nog steeds razend populair. Ook worden er nog altijd miljoenen zoekopdrachten gedaan met Google. Hier komt ook nog steeds veel tekst voor in de zoekresultaten.

Bloggen kan je daarnaast ook veel geld opleveren. Er zijn bloggers die rijk zijn geworden van het delen van verhalen over een bepaald onderwerp. Daar vertel ik later meer over.

Hoe kun je beginnen met bloggen?

Als je wilt beginnen met bloggen raad ik je aan dat via WordPress te doen. WordPress is een website platform waar je best makkelijk een eigen website kunt maken. Het is in het begin wel een beetje lastig om een goede website neer te zetten omdat je geen idee hebt waar je moet beginnen en WordPress zelf best veel mogelijkheden heeft.

Je kunt makkelijk leren hoe WordPress werkt en hoe je er geld mee verdient met de affiliate marketing revolutie.  Hierin wordt je stap voor stap uitgelegd hoe je je eerste website online krijgt.

Een website beginnen is niet moeilijk maar de meeste mensen blijven haken op het bezoekers krijgen vanuit de zoekmachines. Een website maken is vaak de makkelijkste stap. Maar om mensen naar je website te krijgen is voor veel beginners lastig.

Om ervoor te zorgen dat er bezoekers naar je website komen moet je leren over SEO (Zoekmachine optimalisatie). Je moet namelijk leren hoe je je website en teksten zo inricht, dat ze goed gevonden kunnen worden in de zoekmachines. Ook dat leer je in de affiliate marketing revolutie. 

Vervolgens is het vooral belangrijk dat je zo veel mogelijk nieuwe teksten gaat publiceren. Minimaal 1 per week is een mooi uitgangspunt, maar als je sneller meer bezoekers wilt hebben raad ik je aan minimaal 3 keer per week een nieuw blogbericht te plaatsen.

Hoe veel geld kun je verdienen met je blog?

Als je een succesvolle blog weet op te zetten kun je daar heel veel geld mee verdienen. Er zijn namelijk maar weinig grote blogs die geen inkomsten genereren met de website. Sommige blogs verdienen tussen de 400 en 1000 euro per maand, terwijl andere gigantische blogs inkomens verdienen van meer dan 100.000 euro per maand.

Natuurlijk ligt het er maar net aan hoe veel je gaat verdienen met hoe je het aanpakt en hoe veel tijd je erin steekt. Als je heel vaak aan je blog gaat werken en ervoor zorgt dat je miljoenen bezoekers per maand naar je website krijgt, is de kans groot dat jij meer dan 10.000 euro per maand kunt verdienen.

Ook heb je dan zo veel publiciteit dat je veel verschillende manieren kunt toepassen om geld te verdienen.

Hoe lang duurt het voordat je geld gaat verdienen?

Als je gaat beginnen met bloggen moet de focus altijd liggen op nieuwe content toevoegen. Veel beginnende bloggers denken alleen maar aan geld verdienen waardoor ze geen oog hebben voor het bloggen.

Alleen met bloggen krijg je meer bezoekers naar je website en dat is juist waar je hele blog om draait. Zonder bezoekers schrijf je alleen maar blogs voor jezelf en heeft het niet eens zin om aan geld verdienen te denken.

Om geld te verdienen met je blog heb je redelijk wat bezoekers nodig. Daarnaast moet je ook relevante waarde bieden. Je bezoekers moeten namelijk echt geholpen worden met de teksten die je schrijft.

Als je bezoekers namelijk niet vinden wat ze zoeken gaan ze snel weer bij je website weg en gaan ze op zoek naar een andere website die wel het juiste antwoord geeft op de vraag.

Voor sommige websites duurt het jaren voordat ze geld beginnen te verdienen, terwijl het voor andere blogs al binnen enkele maanden het geval is. Het ligt er ook maar net aan hoe veel je aan je blog doet en hoe vaak je een nieuwe blogpost plaatst. Zoals ik eerder ook al zei, hoe meer je doet aan je blog hoe meer bezoekers je naar je blog krijgt. Dit resulteert vaak ook in meer verkopen.

Affiliate marketing en Google Adsense toepassen op je blog

Als je eenmaal bezoekers naar je website hebt en je bent al een tijd aan het bloggen, dan wil je natuurlijk graag geld verdienen met je blog. Voor mij zijn er twee belangrijke manieren die ik toe pas om geld te verdienen en kun je met deze twee methodes eigenlijk oneindig geld verdienen.

Het ligt er vooral aan hoe veel bezoekers er naar je blog komen en hoe je ze helpt op je website.

De eerste manier is het toepassen van affiliate marketing. Hiermee promoot je producten van andere mensen en krijg je telkens een commissie als een bezoeker vanaf jou website een aankoop doet van het product dat je promoot.

De Tweede manier is Google Adsense, waarmee je advertenties van Google op je website plaatst. Hiermee verdien je meestal een stuk minder dan met affiliate marketing. Maar als je veel bezoekers naar je website krijgt, is het goed mogelijk om alleen met Google Ads al een fulltime inkomen te verdienen.

Voor mij werkt de combinatie van de twee het beste. Zo verdien ik op twee manieren inkomsten met mijn blog.

Wil je meer weten over affiliate marketing? Neem dan eens een kijkje op de pagina van de affiliate marketing revolutie. Hier leer je hoe je geld kunt verdienen met je blog en hoe je 250 euro per dag of meer kunt verdienen.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen