Geld verdienen met instagram


Wie is er niet bekend met instagram? Een platform waar elke dag miljoenen mensen foto’s of reacties plaatsen. Jij misschien ook wel. Maar weet je ook dat je met instagram geld kunt verdienen? Hoog tijd dat je kennismaakt met de mogelijkheden. Zodat jij met instagram ook je eerste euro’s verdiend.

Wanneer je jouw familiekiekjes met voornamelijk familie deelt ga je geen geld verdienen. Maar als jij je account openstelt voor de wereld, kun je binnen no time een flinke horde aan volgers op je instagram hebben. Die heb je uiteindelijk nodig om geld te verdienen. Het is dus hoog tijd om je instagram gedrag drastisch om te buigen tot een krachtig marketingmiddel. Daar ga ik je met dit artikel bij helpen. Maar voor het zover is wil ik je natuurlijk meer vertellen. Zodat jij echt goed voorbereid aan de slag kan! Je zult erachter komen dat je met instagram een aardig wat geld kunt verdienen, bewaar jouw familiekiekjes dus maar voor je privé instagram account!

Een echt geheim is het niet, dat je met veel volgers moet hebben om te kunnen verdienen. Maar dan heb ik het natuurlijk wel over echte volgers. Er zijn namelijk behoorlijk wat bedrijven actief die kunnen zorgen voor zogenaamde volgers. Maar realiseer je wel, echte volgers zijn niet te koop. Ga dus niet aan de haal met dit soort bedrijven. Die je uiteindelijk maar weinig zullen opleveren.

Als jij echte volgers op je instagram account wil krijgen moet je dus posten. Het liefst met regelmaat waarbij je over de tags goed nagedacht hebt. Hoe je dit moet aanpakken vertel ik je in dit artikel. Je zal direct merken dat je sneller gevonden zal worden.

Hoe ga je meer instagram volgers op je instagram krijgen?

Je bent niet de enige die meer volgers wil om geld te kunnen verdienen. Maar hoe krijg je de volgers op je instagram? Als je mij dit enkele maanden geleden had gevraagd, had ik je het antwoord echt schuldig moeten blijven. Ik ben namelijk helemaal niet druk met instagram. 

Tot ik erachter kwam dat er vraag naar was. Een werkwijze die ik eigenlijk al enkele jaren bij klanten van mijn huidige diensten toepas. Dat is namelijk het verzorgen van krachtige content. Dat heb je dus ook op social media nodig. Iets dat je niet zomaar even schrijft. 

Geld verdienen met instagram

Nu hoor ik je misschien denken. Hij kent instagram toch wel, dat draait voornamelijk om foto’s. Ja, ik ken instagram als geen ander. Maar jij dacht toch niet dat die leuke foto voor volgers zorgt. Want daar zijn toch echt goede teksten voor nodig. Precies waar ik je bij kan helpen. 

SMMB Masterclass Training

Wil jij Geld verdienen met Social Media? Dan is je eigen Social Media Marketing Bureau Starten een goede idee. Lees meer over de SMMB MAsterclass op de onderstaande pagina.

Ga DIRECT Naar De GEHEIME Kortingspagina

Je moet om echte volgers te mogen verwelkomen dus goede content plaatsen. Wat je nodig hebt is afhankelijk van wat je klanten wilt bieden op het account. 

Hoe moet je jouw instagram account inrichten?

De reden dat ik voorafgaand aan dit hoofdstuk over content begon is niet voor niets. Het sluit namelijk volledig aan op hoe jij je account moet inrichten maar ook beheren. Dat is namelijk met goede content die aansluit bij behoeften van je volgers. 

Bij het inrichten van je account is het naast goede content ook belangrijk dat je weet waarvoor je het account gaat gebruiken. Zowel de foto als de informatie moet kloppen. Het moet direct duidelijk zijn wat jij klanten met je account duidelijk wil maken. Dus geen verkoopteksten op deze plek. Daarmee zou je het overgrote deel van potentiële volgers afschrikken.

Wat ik zelf leuk vind aan instagram zijn de mogelijkheden. Ondanks dat ze relatief beperkt lijken is er toch best wel wat mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld werken met de tags. Dit kan dus ook in je account. Om door de hele wereld gevonden te worden.

Verder zijn de filters die je voor afbeeldingen kunt gebruiken ook een leuke toevoeging. Zo maak je een geheel eigen stijl van je instagram. Waardoor je direct erkent zal worden, tenminste als je elke keer opnieuw dezelfde stijl gebruikt.

Als laatste de naam van je account. Ik zie het nog vaak gebeuren dat er tekens worden gebruikt. Of onmogelijk veel streepjes. Niet doen. Hou het lekker pakkend, over wat jij de wereld wil inslingeren.

Hoe lang duurt het voor ik meer volgers krijg?

Winstgevend worden met affiliate marketing

In dit opzicht heeft geld verdienen met instagram veel gelijkenissen met affiliate marketing. Je moet het echt de tijd geven om te kunnen groeien. Waarbij vooral doorgaan met posten, optimaliseren of volgen van je plan belangrijk is om succesvol te worden. 

Soms kan het wel maanden tot een jaar duren voor je echt succesvol bent. Maar dan heb je wel de echte volgers waar menig ander mens jaloers op is. 

Het voordeel ten opzichte van andere social media is dat je een mobiel altijd bij je hebt. Je kunt dus op elk moment foto’s plaatsen, volgers informatie geven over wat je opvalt of de wereld iets leuks vertellen met foto’s. Maar besteed zoals ik je al eerder heb aangegeven ook voldoende tijd aan het schrijven van pakkende social media teksten. Afgestemd op je doelgroep. 

Als je niet de goede teksten bij een foto zet. Geen gebruik maakt van goede tags of actief zorgt voor de beste foto content heeft elke post weinig waarde. Ik kan dat niet vaak genoeg herhalen. Wat vaak komt omdat er best veel werk in het posten zit, wat je naarmate je nog niets hebt verdiend tegen kan staan.

Houd ook rekening met je doelgroep. Dan bedoel ik met name de leeftijdsgrens. Je kunt een deze om het jezelf makkelijker te maken ook in groepen verdelen. Dat gaat je echt helpen, bijvoorbeeld:

 • 12 – 16 jaar, vooral actief tussen 17 uur – 21 uur
 • 17 – 28 jaar, vooral actief tussen 07 uur – 09 uur 
 • 29 – 50 jaar, vooral actief tussen 16 uur – 19 uur
 • Overige doelgroep, gedurende de dag, noch minder actief.

Wat je hierboven aan informatie krijgt is zeer waardevol. Je kunt bij een vaste doelgroep dus een enkel bericht posten. Maar bij een gevarieerde doelgroep heb je dus echt meerdere post op gezette tijden nodig. Je kunt je doelgroep nauwlettend verdelen, waarbij je berichten ook kunt inplannen. 

Het kan dus lang duren voor je volgers hebt, maar met de juiste informatie, content als insteek heb je op termijn een doeltreffende aanpak die je aan veel volgers kan helpen.

Op welke 3 manieren kun je verdienen op instagram?

Je kunt bij verdiensten met instagram denken aan drie soorten verdiensten. Je kunt producten via affiliate marketing verkopen aan volgers. Je kunt producten verkopen (merchandise). Maar je kunt ook bedrijven laten betalen voor het plaatsen van een foto. 

Wanneer je kiest voor affiliate marketing is het belangrijk realistisch te blijven. Je hebt echt wel veel volgers nodig om uiteindelijk te verdienen aan het plaatsen van affiliate marketing links. Toch bouw je ondanks je misschien nog weinig verdiend wel aan een passief inkomen. Je berichten, maar dus ook de unieke codes blijven op je profiel staan. 

Eveneens geldt het aantal volgers wanneer je door merchandise wilt verkopen. De kans is groot dat je onder de 10000 volgers weinig resultaat hebt. Het nadeel van verkopen via instagram is echter wel dat je niet bouwt aan een passief inkomen doordat bestaande links etc blijven bestaan. In dit opzicht heeft affiliate marketing een groter voordeel.

Laten zien dat je ergens bent. Daarvoor moet je heel bekend zijn. Je redt dit zeker niet met enkele duizenden of tienduizenden bezoekers. Ook is het afhankelijk of je als persoon gebonden bent aan het instagram account of juist niet. Als dat niet zo is, is dat voor een bedrijf minder interessant.

Hoe bouw je een band op met instagram volgers?

Affiliate marketing voor beginners

Om steeds meer volgers te krijgen is een goede band belangrijk. Maar zo eenvoudig is het niet om een goede band op te bouwen met volgers. Je kunt moeilijk contact hebben met duizenden volgers die je vragen willen stellen. 

Daarom kun je op een creatieve manier gebruik maken van de mogelijkheden. Vragen om reacties op een bericht. Je ziet ze vast wel eens voorbij komen als je op instagram zit. Hoe meer reacties er op je berichten zijn, hoe meer interactie er is. Alleen zorg je dat volgers met elkaar interactie hebben.

Je bent natuurlijk de beheerder. Dat jij moet toezien op de pagina en deze moet beheren is natuurlijk vanzelfsprekend. Je kunt daarom woorden of tags die niet mogen in een zogenaamde lijst plaatsen. 

Andere mogelijkheden zijn andere accounts volgen, met regelmaat reageren. Je kunt bijvoorbeeld elke dag een account volgen, een reactie geven. Door dat te doen vergroot je de kans dat anderen die actief zijn op instagram de moeite nemen om jou ook te volgen. Voorkom irritatie door slechts een maal per dag deze activiteit te doen. Hoe verleidelijk het ook is om dit gedurende de dag voort te zetten. 

Je voorkomt door doseren dat je geweigerd wordt op pagina’s of volgers je juist ontvolgen.

Je bent door een bedrijf op instagram benaderd?

Hoe meer volgers je hebt, hoe groter de kans dat je op instagram benaderd zal worden door een of meerdere bedrijven. Vaak doen deze bedrijven een voorstel. Maar soms willen ze ook sponsor van je pagina worden. Het ligt er maar net aan welk belang ze hebben bij het sponsoren van een pagina.

Maar je kunt zelf ook bedrijven benaderen voor sponsoring. Ook hiervoor geldt dat je moet doseren bij het contact. Weet wat je wilt vertellen over je pagina. Hoe gek ook, bedrijven interesseert niet hoeveel volgers je hebt maar des te meer wie de doelgroep is. Of hoeveel interactie je met volgers hebt.

Je moet natuurlijk wel kunnen voldoen aan verwachtingen of afspraken. Wees daarom eerlijk over wat je te bieden hebt. 

Social media marketing

Als je aan het groeien bent krijg je vaak voorstellen als een euro per aanmelding of klik. Jij bent vast ook niet van gisteren. Laat deze bedrijven en hun loze belofte aan je voorbij gaan. Er is geen enkel bedrijf dat je deze bedragen zal betalen. Eerder zullen ze een bedrag geven per doelstelling. Als je bijvoorbeeld meerdere berichten met een tag hebt geplaatst. 

Voorkom ook dat je zelf dit soort voorstellen doet. Ze zijn onrealistisch, niet professioneel maar ook niet te controleren. 

De beste affiliate marketing netwerken voor op instagram? 

Wanneer je wilt beginnen met affiliate marketing op social media als instagram wil je natuurlijk weten waar je terecht kunt. Zo vergroot je de kans dat je geld zal verdienen. Er zijn verschillende affiliate marketing netwerken beschikbaar.

Om goede aansluiting te vinden het onderwerp van je instagram account moet je weten wat deze netwerken je te bieden hebben. Dat kun je onderzoeken door je aan te melden. Maar ik kan je hier ook mee helpen. Ik zorg dat je het juiste affiliate marketing netwerk zal vinden om je verdiensten te optimaliseren.

Samen met jou kijk ik naar de beste verdiensten, mijn eigen ervaringen maar ook de materialen die beschikbaar zijn. 

Daarnaast kan ik je helpen bij het maken van een plan van aanpak. Zodat je precies weet wanneer je wat moet doen. Dat kan je helpen meer succes te hebben met je instagram account. Waar je zeker op termijn verder mee komt.  

Wat bepaald de advertentie waarde van mijn instagram?

Zoals ik je eerder al heb aangegeven kijken bedrijven niet naar het aantal volgers. Als je wilt heb je binnen enkele weken al enkele duizenden tot tienduizenden likes op je account. Daar ligt niet direct de waarde, laat staan de advertentiewaarde.

De werkelijke waarde van je account heeft alles te maken met betrokken volgers. Hoe vaak deze volgers op je berichten klikken, delen of liken. 

Zo kan een account met enkele duizenden volgers meer marktwaarde vertegenwoordigen dan een account met misschien wel honderdduizenden volgers. Wanneer er vrijwel geen activiteiten door al deze volgers plaatsvinden.

Het is echter te lastig om waarde aan een bepaald account toe te kennen. Niet elk bedrijf heeft een zelfde belang bij adverteren op een specifiek account. 

Een instagram strategie die echt werkt?

Je hebt nu veel informatie gekregen over instagram, de verdiensten, belangrijke zaken waar je op kunt letten of wat je juist niet moet doen. Dan is het nu tijd om een goede strategische aanpak te gaan toepassen.

Geld verdienen naast je studie

De top 7 stappen die elke keer opnieuw terugkomen:

 1. Bepaal de doelgroep van je instagram account, maak een zo’n uitgebreidt overzicht van specifieke zaken als leeftijd, geslacht, voorkeuren of kennis.
 2. Plaats minstens twee nieuwe berichten per dag op je instagram account. Houd hierbij ook rekening met de tijden dat je doelgroep het meest actief is op instagram.
 3. Zorg dat je de juiste tags gebruikt in de berichten die je plaatst. Let er op dat deze passen bij de foto, zodat alles in een gelijke lijn ligt.
 4. Kies elke dag maximaal een nieuwe pagina die je gaat volgen, waarbij je na het volgen op een geplaatst bericht gaat reageren. 
 5. Plaats op een van de eerder gevolgde website een nieuwe reactie per dag. Maak ook een goed overzicht van pagina’s waarop je al eerder een reactie hebt achtergelaten.
 6. Blijf actief betrokken bij je doelgroep. Reageer elke dag op een post van gisteren. Zo blijft deze langer meelopen op je instagram account.
 7. Blijf elke dag de groei van je pagina meten. Heb je nieuwe volgers, hoeveel nieuwe volgers heb je, wat is er gebeurd dat je nieuwe volgers hebt. Waarom zijn er ineens iets minder volgers dan gisteren. Je krijgt hierdoor een goed overzicht van mogelijkheden.

Deze strategie blijf je de komende maanden volgen. Ik weet uit ervaring dat dit in het begin vooral zal voelen als een verplichting. Maar naargelang je hierin je ritme hebt gevonden hoef je er niet meer bij na te denken. 

Als je deze strategie langer blijft volhouden merk je direct verschil in de groei die je doormaakt. Waar je op termijn specifieke advertenties door bijvoorbeeld affiliate marketing aan kan toevoegen.

Is social media marketing de moeite waard?

Wanneer je de informatie uit dit artikel volgt zul je merken dat het je veel zal opleveren. Misschien heb je op de website al kennis gemaakt met de SMMB masterclass. Een methode waarbij je vanuit een basis gaat verder bouwen aan je succes op social media.

Ik heb deze techniek zelf al eerder toegepast op social media activiteiten. Wie mij een beetje kent weet dat ik uitsluitend afgaat op bevindingen uit de praktijk. Waarbij deze zich meer dan bewezen heeft. 

Als jij serieus aan de slag wilt gaan met instagram om geld te verdienen, moet je zeker lezen over de SMMB Masterclass!

SMMB Masterclass Training

Wil jij Geld verdienen met Social Media? Dan is je eigen Social Media Marketing Bureau Starten een goede idee. Lees meer over de SMMB MAsterclass op de onderstaande pagina.

Ga DIRECT Naar De GEHEIME Kortingspagina

Recent Content