Geld verdienen met instagram; Zo pak je dat aan!

Geld verdienen met instagram

Wil jij geld verdienen met instagram? Er zijn meerdere manieren om daarmee geld te verdienen. In dit bericht vertellen we je hoe geld verdienen met instagram, werkt en welke mogelijkheden het beste zijn voor jou. Lees verder.

Hoe kun je geld verdienen met instagram?

Het social media platform instagram, wordt steeds populairder. Ook zien steeds meer kansen om geld te verdienen aan social media platformen zoals Instagram. Om geld te verdienen via instagram, heb je vooral veel volgers nodig.

Er zijn een heleboel strategieën om meer volgers te krijgen, maar ze werken in de praktijk niet allemaal even goed. Een strategie die ik vaak ben tegengekomen werkt wel heel goed en wordt ook gebruikt door grote namen zoals Selena Gomez, Kim Kardashian en Kylie Jenner.

Deze grote mensen verdienen echt superveel per instagram post die ze posten.

Selena Gomez: 480,000 euro per post
Kim Kardashian: 440,000 euro per post
Kylie Jenner: 350,000 euro per post. 

Natuurlijk hebben deze bedragen heel veel te maken met het aantal volgers dat ze hebben. Daarnaast zijn ze natuurlijk beroemd wat ook meehelpt aan het verdienen van geld op instagram.

Maar met dezelfde strategie kun jij ook geld verdienen. Hieronder leg ik je dat verder uit.

De kansen die je hebt om geld te verdienen met Instagram

Er zijn meerdere manieren om een mooi inkomen te genereren met instagram. Een van de meest gebruikte manieren is natuurlijk affiliate marketing en productpromotie.

Ook zijn er Instagrammers met veel volgers die betaald krijgen om een bepaald merk te noemen. Hier gaan we het vooral hebben over affiliate marketing en productpromotie.

De eerste stap naar geld verdienen op instagram, is het krijgen van volgers

Om meer volgers te krijgen op instagram, is het vooral belangrijk dat je kiest voor een doelgroep die je gaat aanspreken. Het lijkt aantrekkelijk om de hele wereld aan te spreken, maar het is heel belangrijk dat je voor een bepaalde doelgroep gaat.

Hierdoor trek je precies de mensen aan die jij wilt aantrekken, maar ook die mogelijk geïnteresseerd zijn in wat jij aan te bieden hebt.

Het gaat niet van de ene op de andere dag dat je veel volgers krijgt op instagram. Dat is iets waaraan je moet bouwen. Je begint bij 0 en het kan wel maanden duren voordat je ook maar 100 of 200 volgers hebt.

Om een beetje geld te kunnen verdienen heb je minimaal 10.000 volgers nodig. Dan wordt je namelijk voor bepaalde bedrijven interessant en bestaat de kans dat ze jou benaderen om een productpromotie te doen.

Tips om sneller meer volgers te krijgen: 

  • Gebruik Hashtags op basis van categorieën
  • Plaats Hashtags in jezelf comments
  • Reageer ook op andere instagram profielen (interactie)
  • Vraag andere Instagrammers om jouw content te delen
  • Speel in op trends.

Je hebt 10.000 volgers en nu?

Als je 10.000 volgers hebt of meer is het tijd om te beginnen met geld verdienen. Een van de meest voorkomende manieren om geld te verdienen bij grote Instagrammers is dat ze eigen producten maken om aan te bieden aan fans. Hierbij gaat het vaak om merchandising maar ook e-books en cursussen.

Maar ook als je nog geen eigen product hebt, kun je je 10.000 volgers inzetten om geld te verdienen met affiliate marketing.

Je kunt namelijk producten zoeken die goed passen bij je doelgroep waarvan je weet dat het je volgers zou helpen als ze die producten zouden kopen. Door affiliate marketing toe te passen heb je nog niet direct een eigen product nodig en krijg je een commissie als iemand het product via jou koopt.

Als je 10.000 volgers hebt op instagram, is het best mogelijk om gemiddeld 75 euro per post te verdienen met affiliate marketing. Hoe meer volgers je uiteindelijk hebt, hoe groter de kans is dat je geld gaat verdienen.

Instagram strategie in het kort

Als je geld wilt verdienen met Instagram is dit de strategie die je moet volgen:

  • Kies een zo specifiek mogelijke doelgroep
  • Post regelmatig (liefst 2 a 3 keer per dag) een nieuwe update
  • Maak gebruik van relevante hashtags in de comments
  • Reageer ook op andere Instagrammers in je niche
  • Blijf actief bezig en volg de laatste trends op instagram

Het belangrijkste is dat je zo lang mogelijk  doorgaat met het volgen van deze strategie. Het kan namelijk een behoorlijke tijd duren voordat je veel volgers hebt op instagram.

Maar als je het lang genoeg volhoudt, ga je vanzelf geld verdienen met je berichten (als je hiervoor de mogelijkheid creëert).

Ben jij benieuwd hoe affiliate marketing werkt? Lees dan mijn affiliate marketing revolutie

Vergelijkbare berichten