Hoe kun je geld verdienen met Google Adsense op je website?


Heb je een website en ben je op zoek naar een manier om geld te verdienen met je website? Dan is het een goed idee om eens te kijken naar Google Adsense. Met het advertentie netwerk van Google is het mogelijk om geld te verdienen.

Je kunt geld verdienen met Google Adsense door advertenties van Google op je website te tonen. Je krijgt dan een bepaald bedrag betaald voor het aantal vertoningen van de advertenties op je website, maar je krijgt ook een extra vergoeding als bezoekers op jouw website daadwerkelijk op de Google Advertenties klikken. De vergoedingen van Google Adsense zijn overigens niet zo hoog. Maar als je veel bezoekers naar je website krijgt, kan het zorgen voor een mooi extra inkomen.

Het hebben van een eigen website brengt natuurlijk een hoop voordelen met zich mee. Een van die manieren is dat je er geld aan kunt verdienen. Wel moet je dan natuurlijk zorgen dat er veel bezoekers naar je website komen om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk mensen de advertenties van Google te zien krijgen.

In dit blogbericht vertel ik je hoe je het beste aan de slag kunt gaan met Google Adsense Advertenties op je website en wat je er van kunt verwachten en wat niet.

Wat is Google Adsense?

Google Adsense is eigenlijk een advertentie weergave systeem dat onderdeel is van Google adwords. Bij Google Adwords kunnen adverteerders tegen elkaar bieden voor de beste positie waar advertenties worden weergegeven. Daarnaast is het ook mogelijk om als adverteerder Advertenties te laten zien op blogs en websites. Google zorgt er dan automatisch voor dat Google Advertenties bij de juiste doelgroep terecht komen.

Dit doen ze met behulp van hun algoritme. Als je gebruik gaat maken van Google Adsense geef je Google dus eigenlijk toestemming om Advertenties van adverteerders in Google Adwords op jouw website te laten adverteren. Je kunt er dan voor kiezen om de advertenties te laten aansluiten bij jouw website, maar je kunt de advertenties ook laten optimaliseren voor het zoekgedrag van je bezoeker.

Als je het laat optimaliseren voor het zoekgedrag van je bezoeker, krijg je bezoeker alleen maar advertenties te zien over dingen waarin hij in geïnteresseerd is of waar hij recent naar heeft gezocht op het internet.

Starten met Affiliate Marketing?

Toen ik begon met Affiliate Marketing had ik geen idee wat ik moest doen. Totdat ik begon met de Affiliate Marketing Revolutie. Nu kan ik leven van mijn online inkomsten.

Meer informatie over de cursus

Wat zijn de voordelen van Google Advertenties op je website?

Een van de grootste voordelen van Google Adsense op je website is dat het een super simpele manier is om wat extra inkomen te genereren met je website. Het enige dat je hoeft te doen is Google Adsense op je website te installeren en de rest doet Google voor je. Hoe je Google Adsense op je website installeert komen we later in dit blogbericht nog op terug.

Daarnaast is het ook een groot voordeel dat je met Google Adsense je content kan aanvullen.

Wat is een affiliate commissie

Zo kun je een advertentie weergeven in je sidebar of in je content. Hierdoor ziet je content er rijker uit. Het is daarbij wel belangrijk om niet te veel advertenties te plaatsen omdat het dan al snel rommelig wordt.

Daarnaast is het een voordeel dat je met Google Adsense alleen al best wat geld kunt verdienen. Als je veel bezoekers hebt kan het zelfs een fulltime inkomen opleveren. Je moet dan wel al snel meer dan 50.000 bezoekers per maand hebben.

Wat zijn de Nadelen van Google Adsense?

Een van de grootste nadelen van Google Adsense is dat je niet zelf in de hand hebt welke advertenties er getoond worden op je website. Als je je zou aanmelden voor een ander Advertentie netwerk bestaat de kans dat je wel zelf kan bepalen welke advertenties je wel en niet op je site wilt.

Daarnaast vinden veel mensen de Advertenties op een website irritant en kan dat een reden zijn voor de bezoeker om niet meer terug te gaan naar je website. Als je toch van plan bent om Google Advertenties te gebruiken is het een goed idee om niet je hele website ermee vol te zetten.

Met 1 of 2 advertenties per pagina heb je al meer dan genoeg mogelijkheden om eraan te verdienen.

Hoe veel geld kun je verdienen met Google Adsense?

Hoe veel geld je verdient met Google Adsense ligt helemaal aan het aantal bezoekers dat er per maand naar je website komen. Ook speelt de plek waar jij Advertenties gaat plaatsen een grote rol in hoe veel geld je ermee kunt verdienen. Er zijn cursussen waarmee je kunt leren hoe je het beste je Google Advertenties kunt plaatsen, maar er is ook genoeg te vinden op het internet.

Sterker nog er zijn hele strategieën voor het gebruiken van Google Adsense advertenties.

Bekijk hier een bekende Google Adsense strategie die je zou kunnen toepassen:

Er is in ieder geval 1 ding wat je nooit moet doen als je aan de slag gaat met Google Advertenties. Dat is op je eigen advertenties klikken. Als je dat namelijk doet, is de kans heel groot dat je account geblokkeerd wordt en dat je niet snel meer een nieuw Adsense account krijgt.

Als je 100.000 bezoekers per maand op je blog of website hebt is het mogelijk om een bedrag boven de 100 euro te verdienen. Nogmaals ligt het er helemaal aan waar je de advertenties plaatst, maar ook in welke niche de advertenties zich bevinden.

Sommige advertenties leveren namelijk veel meer geld op dan andere advertenties omdat adverteerders in bepaalde niches zoals verzekeringen en leningen gigantisch veel geld tegen elkaar opbieden. Hierdoor gaan ook jouw inkomsten omhoog.

Hoe krijg je Google Advertenties op je website?

Google Adsense op je website plaatsen is niet moeilijk. Eigenlijk ligt het een beetje aan je thema of je als beginner beter een plugin kunt gebruiken of niet. Er zijn namelijk plugins waarmee jij je Google Adsense code kunt installeren. Met mijn thema Acabado heb ik een speciaal vak waarin ik de Google Adsense code kan plaatsen. Ik heb dus geen plugin nodig om het te installeren.

Als je een beginner bent en nog niet zo veel met de code van je website hebt gedaan, is het geen goed idee om de Adsense code te plaken in je editor. Hierdoor kun je je Thema kapot maken als je de code op de verkeerde plaats van je thema plaatst. In dat geval kun je beter een plugin gebruiken om je Google Adsense te installeren.

Een goede plugin om te gebruiken is Ads inserter. Deze plugin is gratis te downloaden vanaf je WordPress Dashboard (er vanuit gaande dat je WordPress gebruikt voor je website).

Adsense account aanvragen

Voordat je Google Adsense kunt gaan gebruiken moet je natuurlijk eerst een Google Adsense account aanvragen.

Dit doe je gemakkelijk via Adsense.Google.com. Bij de aanmelding vul je simpelweg het aanmeld formulier in.

Na je aanmelding kun je direct inloggen bij Google Adsense en kun je meestal al snel inloggen en de stappen voor het aanmelden van je website voltooien.

Website toevoegen aan Google Adsense

Als je bent ingelogd bij Google Adsense moet je eerst je website toevoegen aan Google Adsense. dit doe je bij sites. Maar bij je eerste aanmelding wordt je geholpen met het doorlopen van de belangrijke stappen.

Om je website toe te voegen moet je een Google Adsense code in het <head>  gedeelte van je website plaatsen.

Als je niet weet hoe je dit met code moet doen kun je het beste gebruik maken van de Ads Inserter plugin.

Hiermee ga je dan naar het instellingen knopje en klik je onderaan op Header.

Hier kun je vervolgens je Adsense code plaatsen om je website bij Google Adsense te verifiëren.

Adsense verificatie code op je website plaatsen

Om je website toe te voegen moet je een Google Adsense code in het <head>  gedeelte van je website plaatsen.

Als je niet weet hoe je dit met code moet doen kun je het beste gebruik maken van de Ads Inserter plugin.

Hiermee ga je dan naar het instellingen knopje en klik je onderaan op Header.

Hier kun je vervolgens je Adsense code plaatsen om je website bij Google Adsense te verifiëren.

Sommige thema’s hebben ook de mogelijkheid om je google Adsense code direct via het thema in te vullen.

Je kunt daarvoor even kijken bij Thema opties of de optie Adsense erbij staat.

Mocht het je niet lukken dan kun je de onderstaande tutorial bekijken over hoe je Google Adsense installeert op je website.

Wachten op goedkeuring

Na het installeren en verifiëren van je website zit er niets anders op dan wachten tot je account is goedgekeurd.

Zodra je account is goed gekeurd krijg je automatisch een berichtje dat je advertenties kunt instellen op je website.

Je kunt er dan voor kiezen om geautomatiseerde advertenties op je website te plaatsen, of te kiezen voor het maken van eigen advertentie blokken.

Ads.txt op je website plaatsen

Wat wel belangrijk is om te installeren voordat je aan de slag gaat met advertenties is en Ads.txt bestand.

Met de Ads inserter kun je de Ads.txt kopiëren van je Google Adsense account en deze plaatsen in het vakje Ads.txt.

Dit heb je nodig om advertenties te kunnen weergeven op je website. In het begin hoeft het nog niet direct.

Maar er komt een moment waarop Google je erop zal attenderen.

Automatische advertenties

Als je eenmaal geaccepteerd bent voor het programma van Google Adsense kun je beginnen met het instellen van advertenties op je website.

Je kunt er dan voor kiezen om automatische advertenties in te stellen.

Op deze manier hoef je alleen maar via de website van Google Adsense aan te geven wat voor een advertenties je wil weergeven en Google doet de rest.

Ook kun je bepaalde pagina’s uitsluiten of bepaalde advertentie plekken vrij laten.

Als je Google alles laat regelen komt je website helemaal vol te staan met advertenties.

Als je naar het tabblad advertenties gaat en vervolgens naar automatische advertenties kun je aan de linkerkant bij de voorbeeld pagina aangeven welke advertenties je niet wilt tonen op je website.

Het gaat er dan om welke plekken je wel en niet een advertentie wilt plaatsen.

Wil je op een bepaalde plek van je website geen advertentie?

Dan kun je deze simpelweg verwijderen door rechts bovenaan op het kruisje van de advertentie te klikken.

Dit wordt nadat je de instellingen hebt opgeslagen automatisch aangepast op je site.

Zelf advertenties toevoegen aan je site

Naast automatische advertenties kun je er ook voor kiezen om zelf advertentieblokken te maken.

Voor eigen advertentieblokken krijg je dan een speciale advertentie code die je op de plek kunt plaatsen waar jij een advertentie wilt plaatsen.

Bij advertentie blokken kun je ook zelf de lengte en breedte van de advertenties kiezen.

Hoe werkt de uitbetaling?

Als je eenmaal advertenties op je website hebt weergegeven, bestaat de kans dat jij geld gaat verdienen met je website.

Je kunt de verdiensten van je website bijhouden in het dashboard van je Google Adsense account.

Ook kun je de gratis app downloaden die zowel geschikt is voor Android als Iphone.

Als je inkomsten hebt verdiend wil je natuurlijk zo snel mogelijk een uitbetaling doen.

Maar voordat dat zo ver is moet je eerst de betalingsdrempel over.

De eerste betalingsdrempel van Google Adsense is € 10 euro.

Als je de 10 euro aan inkomsten hebt bereikt stuurt Google een code naar je adres toe via post.

Dit doen ze om je adres te bevestigen. Pas als jij je adres gegevens geverifieerd hebt kom je in aanmerking om een uitbetaling te doen.

wat verdien je met affiliate marketing

Ook na het verifiëren van je adres gegevens kun je nog geen uitbetaling doen.

De volgende drempel voordat je kunt uitbetalen is namelijk €  75,-.

Als je eenmaal dit bedrag hebt bereikt kun je Google verzoeken je Adsense inkomsten uit te betalen.

Als je nog geen grote website hebt en nog niet zo veel bezoekers naar je website krijgt, kan het dus even duren voordat er genoeg inkomsten via Adsense binnenkomen voordat je kunt uitbetalen.

Het is dan slechts een kwestie van zorgen voor meer bezoekers om je Adsense inkomsten te verhogen.

Adsense in combinatie met affiliate marketing

Hoewel je best wat geld kunt verdienen met Google Adsense nemen de meeste website eigenaren niet genoeg met alleen advertentie inkomsten.

Daarom kun je het beste je Adsense inkomsten combineren met Affiliate marketing inkomsten.

Met affiliate marketing promoot je producten van andere mensen en krijg je een commissie als jij zorgt voor de verkoop op de website van de aanbieder.

Met Affiliate marketing verdien je over het algemeen sneller geld dan met Google Adsense.

Ook is het een stuk makkelijker om veel geld te verdienen met affiliate marketing dan met Google Adsense.

De beste methode is om beide manieren van geld te verdienen met elkaar combineren.

Weet je nog niet precies wat affiliate marketing is? Lees dan mijn blog over wat affiliate marketing precies is. 

Starten met Affiliate Marketing?

Maak kennis met Affiliate Marketing in mijn Gratis E-book! Zelf ben ik al een tijd bezig met Affiliate Marketing en leef ik inmiddels van mijn online inkomen. Ik help je graag de eerste stappen te zetten met affiliate marketing. Download daarom mijn e-book helemaal gratis.

Gratis Downloaden

Recent Content