arrow_drop_up arrow_drop_down
14 november 2018 

Geld verdienen met Facebook

Geld verdienen met Facebook? Als je op deze pagina terecht bent gekomen heb je ergens gehoord of gelezen dat er geld te verdienen valt met Facebook. Ja, je kunt geld verdienen met Facebook en ik vertel je hier hoe je dat doet.

Geld verdienen met Facebook

Facebook is een van de populairste social media platformen die er op dit moment is. Facebook heeft heel veel gebruikers en daar kun jij gebruik van maken. Als je geld wil gaan verdienen met Facebook heb je een verdienmodel nodig.

De beste manier om geld te verdienen met Facebook is om gebruik te maken van affiliate marketing. Met affiliate marketing promoot je producten die van een ander zijn. In ruil voor het promoten krijg je dan een commissie als het product via jouw speciale link wordt verkocht.

Wat je dan moet doen als je via Facebook wil gaan promoten is simpelweg mooie unieke tekstjes publiceren die te maken hebben met het product. Daaronder zet je vervolgens jouw unieke link (affiliate link), en zo kan de eigenaar van het product zien dat de bezoeker via jou naar de website is gekomen.

Hoewel het relatief simpel is om via Facebook je affiliate links te promoten, is het niet de beste manier. Je kunt namelijk veel beter een product uit kiezen om te promoten en daar vervolgens een website omheen bouwen.

Dan bouw je aan iets wat van jezelf is, en heb je niet de kans dat het verloren gaat als bijvoorbeeld Facebook er mee ophoudt.

affiliate marketing tips 2019

Een affiliate website opzetten

Een affiliate website opzetten is zo gedaan. Het enige wat je nodig hebt is een hosting en een domeinnaam. De hosting kun je zien als het stukje land waar jij je huis (website) gaat bouwen. Het domein is dan het adres van je huis. Hier kunnen eventuele bezoekers jou vinden als de website online staat.

Bezoekers komen niet vanzelf naar je website. Hiervoor moet je waardevolle informatie gaan geven dat te maken heeft met het product dat jij gaat promoten.

Hoe meer van deze waardevolle informatie je geeft, hoe meer kans je hebt dat er bezoekers naar je website komen.

Om ervoor te zorgen dat de juiste bezoekers naar je website komen doe je dan zoekwoord onderzoek. Hiermee zoek je zoektermen waarop mensen zoeken dat te maken heeft met jouw product.

Vervolgens schrijf je voor al deze termen dan een tekst van minimaal 1000 woorden en plaats je onderaan het bericht een link naar het product dat je promoot.

affiliate marketing voor dummies

Gegarandeerd geld verdienen met affiliate marketing

Als jij serieus bent en het maar lang genoeg vol te houden om wekelijks minimaal een tekst te plaatsen op je website, met onderaan de pagina een knop naar het product, ga je op de lange termijn gegarandeerd geld verdienen. Natuurlijk moet je wel leren hoe het allemaal werkt. Zodat je het direct goed doet.

Veel beginners denken dat ze het allemaal wel snappen, beginnen dan met het publiceren van blogberichten en stoppen na 3 weken al omdat ze geen verkopen zien.

Als je wil gaan beginnen met affiliate marketing is het belangrijk dat je met een lange termijnspel aan de slag gaat. Het is niet zo dat je direct geld gaat verdienen met affiliate marketing. Maar voor alle werk die je nu doet ga je keihard beloont worden als jij langer dan een jaar doorgaat met elke week consistent een blog plaatsen.

Ook kun je dit doen om geld te verdienen met Facebook. Je kunt heel makkelijk de blogs die je hebt geschreven voor je website delen op Facebook. Zo krijg je nog meer bereik, en heb je de kans dat er zelfs mensen van Facebook jouw website gaan bezoeken.

Hoe meer bezoekers jij hebt, hoe groter de kans is dat je wat gaat verkopen.

affiliate marketing zonder opstartkosten

Affiliate marketing is simpel

Het is heel makkelijk als je eindelijk snapt wat de bedoeling is. Veel beginners maken het zichzelf zo moeilijk. Ze maken de website zo mooi mogelijk en alles moet perfect zijn voordat ze gaan beginnen met teksten schrijven.

Toch is teksten schrijven vooral in het begin het enige wat telt. Je moet elke tekst die je schrijft voor je website zien als een nieuwe open deur naar je website. Het is dan slechts een kwestie van tijd voordat bezoekers die weten te vinden. Deze bezoekers heb jij zorgvuldig geselecteerd door teksten te schrijven die te maken hebben met het product dat jij promoot. De kans dat deze bezoekers dus geïnteresseerd zijn in het product is heel groot.

Ga dus gewoon door met teksten schrijven voor je website, ook als je al een paar commissies gehad hebt. Hoe meer je dit doet hoe meer je uiteindelijk zal gaan verkopen.

affiliate marketing voor dummies

Hoe lang duurt het voor je gaat verkopen?

Deze vraag wordt vooral veel gesteld door beginners. De kans is groot dat je de eerste 3 maand of zelfs een jaar helemaal niets gaat verkopen. Maar als het eenmaal begint te lopen kan het heel hard gaan. Het is ook niet de vraag of je wat gaat verkopen, maar slechts wanneer. Dat ligt natuurlijk helemaal aan jou. Je kan netjes 1 keer per week een blog schrijven en verder niet, of je schrijft 2 a 3 blogs per week. Hoe harder jij werkt, hoe meer je uiteindelijk beloond gaat worden.

wat is een affiliate website

Makkelijk starten met affiliate marketing?

Als je snel van start wil gaan met affiliate marketing kun je het beste beginnen met de affiliate marketing revolutie. Toen ik begon met affiliate marketing heb ik alles in mijn eentje uitgezocht, en moet ik eerlijk zeggen dat het allemaal heel erg moeizaam ging. Tot ik terecht kwam bij de affiliate marketing revolutie. Dit is een online videocursus in het Nederlands, waar je als beginnen vanaf het begin tot aan je eerste succesvolle website wordt begeleidt. Deze cursus zit zo goed in elkaar dat je eigenlijk alleen maar elke stap hoeft na te doen met je eigen gekozen product.

Je hebt dan een complete website gebouwd, en hoeft je alleen nog maar te focussen op het schrijven van relevante teksten die bij het product passen dat jij hebt gekozen. Dan is het slechts een kwestie van tijd voordat jij geld gaat verdienen met affiliate marketing.

Het is simpel. Als je maar doorgaat en niet opgeeft voordat je je eerste commissie hebt verdiend. Daarna wil je niet meer stoppen. Geld verdienen met Facebook is leuk.. Maar met een website nog veel leuker.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen