arrow_drop_up arrow_drop_down
Geld verdienen met een blog starten? Het kan!
8 januari 2019 

Geld verdienen met een blog starten? Het kan!

Kun jij een aardig woordje schrijven? Wil je geld verdienen met bloggen? Dan moet jij weten dat het echt mogelijk is. Geld verdienen met bloggen kan op verschillende manieren. Wat de beste manier is, die keuze is aan jou. In dit artikel vertel ik je er meer over. Maar voor je geld zal verdienen met een blog is weten waaraan een goede blog voldoen natuurlijk ook belangrijk. Laten wij het daar eerst eens over hebben.

Er zijn verschillende manieren om een blog te starten. Mijn voorkeur gaat uit naar een wordpress website. Dat is niet voor niets. Je kuWat is personal brandingnt met wordpress als content management systeem de komende jaren vooruit. Het systeem is eenvoudig, veelzijdig maar vooral geschikt voor bloggen. Dat is wat voor een beginnend als ervaren blogger belangrijk is. Dat je kunt doen wat nodig is om van jouw blog een succes te maken. Met wordpress zal dat ook zeker lukken. Je hebt de keuze uit duizenden gratis te gebruiken ontwerpen. Kun je de functionaliteit bijna oneindig uitbreiden met handige plugins. Maar hebt ook een gebruiksvriendelijk systeem in handen om alle pagina's of berichten te beheren. 

Over het starten van een wordpress affiliate website heb ik al eerder geschreven. Een interessant artikel om te lezen. Bovendien werkt het opzetten van een wordpress blog niet anders dan het opzetten van een affiliate website. Behalve dat je er voornamelijk blog berichten op zal plaatsen.

Een goede basis om een blog te starten

Een goede basis is voor elke website belangrijk. Ik schrijf uit ervaring. Er is niets vervelender dan bezoekers die na enkele seconden weer weg zijn. Dat kun je dan ook voorkomen door bezoekers goede content te bieden. Een mooie indeling van de website. Maar ook gerichte informatie over het onderwerp van het blog. Blijf bij het schrijven altijd bij het onderwerp. Gaat je blog over schoenen, schrijf dan vooral over schoenen. Beperk jezelf hiertoe. Hoe verleidelijk een blog over jassen of de mooiste broeken voor wat afwisseling ook mag zijn. 

Kies ook altijd een onderwerp dat bij je past. Weet je veel over digitale camera's, computers of de nieuwste smartphones. Dan is daarover schrijven ook makkelijker dan andere onderwerpen. Het onderwerp kiezen waarover je alles weet, enthousiast van kan worden is dus echt belangrijk voor je succes. Maar ook om het schrijven van blogs vol te kunnen houden.

Kies voor een vliegende start met je blog

Een goed blog waarmee je op termijn geld kunt verdienen voldoet aan een aantal voorwaarden. Zo is het onderwerp duidelijk. Kun je er informatieve artikelen op vinden. Voelt de bezoeker zich begrepen door de schrijver. Wat eigenlijk niets anders is dan bezoekers elke keer opnieuw weten te boeien of verrassen met de onderwerpen waarover je schrijft. Je hebt misschien zelf ook wel een blog dat je erg graag bezoekt. Gebruik het als inspiratie, bijvoorbeeld het blogartikel dat je nu aan het lezen bent. 

Maar schrijven van blog artikelen die alle verwachtingen overtreffen is niet voldoende. Je hebt ook te maken met zoekmachine optimalisatie. Je hebt uiteindelijk het doel zoveel mogelijk geïnteresseerde bezoekers je blog te laten lezen. Binnen wordpress kun je hiervoor verschillende plugins te gebruiken. De meest gebruiksvriendelijke is yoast. 

In de regel geldt dat hoe meer informatieve blogs je schrijft, hoe meer bezoekers je zal ontvangen. Wat je uiteindelijk veel geld kan opleveren. 

Op welke manieren je met bloggen geld kan verdienen.

Op vrijwel elk blog kom je advertentie banners of links tegen. Deze komen veelal via het google adsense netwerk. Maar wil je bouwen aan een passief inkomen? Dan bieden affiliate netwerken je veel meer perspectief voor de langetermijn. In dit artikel lees je  wat een affiliate netwerk is? Op veel affiliate netwerken kun je aan je blog gerelateerde affiliate links vinden. Dat is handig om een aantal verschillende redenen. Een geintereseerde bezoeker van je blog zal namelijk ook sneller interesse hebben in de verwijzing naar een artikel of webwinkel. Koopt een bezoeker bij de webshop waar je naartoe linkt? Dan ontvang je over het aankoopbedrag van de klant een commissie. Die per webwinkel verschillend kan zijn. Van een vast bedrag per gerealiseerde verkoop, percentage van het aankoopbedrag of betaling per klik. Geheel afhankelijk van welk affiliate netwerk je voorkeur hebt.

Je kunt natuurlijk ook zelf je eigen advertentieruimte verkopen op je blog. Van banner advertenties tot de plaatsing van betaalde blog artikelen. Heb je een goedlopend blog? Dan bieden deze verkopen je veel mogelijkheden. 

Hoeveel geld kun je daadwerkelijk verdienen met bloggen?

Je bent pas begonnen met een eigen blog. Je kunt je voorstellen dat je niet meteen veel geld zal gaan verdienen. Zeker wanneer je kiest voor affiliate marketing kunnen hier een aantal maanden van actief bloggen aan vooraf gaan. Waarna je vaak pas een eerste verdiensten hebt. Maar wanneer je blog loopt, je er hard voor werkt maar ook voldoende tijd in blijft investeren kunnen verdiensten enorm oplopen.

Jouw verdiensten beginnen met actief blijven bloggen waarbij je niets zal verdienen. Het met goede regelmaat interessante artikelen plaatsen. Ook wanneer je nog maar weinig bezoekers hebt. Je hebt voor een goed blog dus heel veel doorzettingsvermogen nodig. 

Ook ik ben begonnen met slechts enkele bezoekers, waarbij ik ontzettend veel tijd geïnvesteerd heb zonder enige verdiensten. Ik heb zelfs overwogen te stoppen. Gelukkig heb ik dat niet gedaan. Ik ben er nog harder voor gaan werken. Wat mij brengt waar ik nu sta. Nu help ik anderen met alle mogelijke middelen die ik heb. 

Een antwoord op hoeveel jij met bloggen kan verdienen is er niet. Er zijn voorbeelden van honderden euro's per maand, maar ook een veelvoud hiervan. Verdienen met bloggen is tijd investeren, blijven vernieuwen maar ook opschalen wanneer de mogelijkheid er is. Dit kun je bijvoorbeeld doen door meer te schrijven, je website vergroten of wat je tot het succes heeft gebracht herhalen. Wil je het geheim weten? Dat zit in het volhouden.

Wat kost het starten van een eigen blog

Je kunt je misschien voorstellen dat je voor een website hosting nodig hebt. Je het domeinnaam dat je voor ogen hebt wil registreren. Dat zijn eigenlijk de eigenlijke kosten die je hebt. Deze kosten zullen elke maand opnieuw terugkomen. Bij een beginnend wordpress blog volstaat goedkope hosting. Ben je aanzienlijk aan het groeien in omvang of mogelijkheden die je met een website biedt? Dan is het verstandig te kiezen voor hosting met meer capaciteit, die geschikt is voor een website van enige omvang. 

Compleet affiliate marketing stappenplanOm te groeien kun je er altijd voor kiezen te investeren in verschillende tools. Bijvoorbeeld het kopen van plaatsingen op startpagina's. Het aankopen van cursussen of informatie die je verder zal brengen. Zo zijn er veel mogelijkheden. Ook moet je er rekening mee houden dat sommige affiliate netwerken een vergoeding vragen om gebruik te maken van de dienstverlening. Een voorbeeld hiervan is paypro. Deze kosten komen ook maandelijks terug.

De kosten die je maakt om een wordpress blog te beginnen lopen dus aanzienlijk uit elkaar. Dit is geheel afhankelijk van de wensen die je hebt. Of misschien wel de eisen die je aan hosting of een website stelt. 

Meer bezoekers, meer klanten

Je hebt bezoekers nodig om uiteindelijk geld te kunnen verdienen met je blog. Die bezoekers komen niet zomaar uit het niets naar je website. Je moet er dus echt wat voor doen. Je kunt bijvoorbeeld zorg dragen voor een interessant content. Want goede content zorgt ook dat zoekmachines je beter kunnen vinden. Daarnaast is goede zoekmachine optimalisatie een belangrijk onderdeel om steeds meer bezoekers op je website te krijgen. Er zijn verschillende SEO tools beschikbaar om je te helpen met zoekmachine optimalisatie. De meest bekende is yoast waarmee je onpage kunt optimaliseren. 

Willen bezoekers na vele inspanningen echt niet komen? Een eerder artikel schreef ik over bezoekers op je website krijgen. Maar blijf vooral interessant content schrijven.  Zo kun je blijven publiceren op je website.

Hoe meer bezoekers je op je website ontvangt, hoe meer geld je kunt verdienen. Stel dat je elke dag een 500 bezoekers hebt. Waarvan een procent doorklikt op affiliate advertenties en koopt. Dan heb je elke dag dus vijf verkopen. Zonder dat jij hier verder ook maar iets voor hoeft te doen. Want dat heb je al gedaan.

De affiliate marketing revolutie helpt je geld verdienen.

Je wilt geld verdienen met bloggen. Dan is affiliate marketing een uitstekende oplossing. Wil je er alles over weten? Meer verdienen door methodes te leren? Sta je open voor een praktische cursus. Dan is de affiliate marketing revolutie iets voor jou. Met de affiliate marketing revolutie leer je aan de hand van praktische video's alles over affiliate marketing. Wat je leert kun je vrijwel direct toepassen op het blog dat je aan het starten bent.

  • Je leert over affiliate marketing aan de hand van praktische video's.
  • De methodes kun je direct toepassen op het blog dat je bijhoud.
  • Je dagelijkse verdiensten kunnen eindeloos oplopen, sky is the limit.
  • Maak jezelf onafhankelijk van werk, door intensief te bloggen.

Maar er zijn veel meer voordelen, voorbeelden van succes maar ook kansen die je met goede affiliate marketing krijgt. Laat jij die voorbij gaan terwijl je al zo goed op weg bent? Ga voor de marketing cursus, kies voor financiële vrijheid.

[maxbutton id=”5″ ]

 

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen