arrow_drop_up arrow_drop_down
Geld verdienen met affiliate marketing?
15 september 2019 

Geld verdienen met affiliate marketing?

Heb je gehoord dat je geld kunt verdienen met affiliate marketing? Dat is absoluut waar. Met affiliate marketing is het zeker mogelijk om veel geld te verdienen. Wel is het belangrijk om te weten dat je dit geld niet zomaar krijgt.

Om succesvol te worden met affiliate marketing, moet je namelijk wel het nodige werk verrichten.

In dit blogbericht gaan we dieper in op geld verdienen met affiliate marketing. Ik geef je de belangrijkste informatie zodat je weet waar je aan toe bent als je begint met affiliate marketing.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij je producten kunt promoten van anderen. In ruil voor het promoten van de producten krijg je een commissie als je dat succesvol doet.

Dit doe je met behulp van een speciale affiliate link die je krijgt van de aanbieder of van een affiliate netwerk. Hoe meer mensen op jouw speciale affiliate link klikken hoe meer je zal verkopen.

Van alle mensen die op jouw links klikken is er namelijk een percentage die het product dat je promoot zal kopen. Jouw doel als affiliate is dus om zo veel mogelijk mensen te bereiken en te laten klikken op je links.

Hoe werkt geld verdienen met affiliate marketing?

Als je aan de slag gaat met affiliate marketing zijn er behoorlijk wat dingen die je moet weten om het tot een succes te maken. Er zijn namelijk verschillende manieren om affiliate marketing toe te passen.

In dit blogbericht richten we ons vooral op het maken van een eigen website om affiliate marketing toe te passen. Een eigen website is namelijk een van de meest betrouwbare manieren om met affiliate marketing aan de slag te gaan.

Om geld te verdienen met affiliate marketing, maak je een website die gericht is op een bepaald onderwerp dat past bij de producten die je promoot.

Als jij er bijvoorbeeld voor kiest om een piano cursus te gaan promoten, dan is het een goed idee om een website te maken waar je je bezoekers informatie geeft over het leren spelen van piano.

De teksten die je schrijft voor je website, worden na het publiceren automatisch zichtbaar in Google. Door steeds meer van die teksten te schrijven, komen er uiteindelijk steeds meer bezoekers naar je website die ook geïnteresseerd zijn in de producten die je promoot.

Affiliate website maken

Zoals eerder aangegeven is het om succesvol te worden met affiliate marketing belangrijk om een eigen website te maken. Je website kun je op verschillende manieren doen. Een veel gebruikt systeem is WordPress. Met WordPress kun je namelijk met een paar drukken op de knop je eigen website installeren.

Met behulp van verschillende WordPress thema's kun je je website dan een unieke uitstraling geven. Om met WordPress te werken is het wel belangrijk om te leren hoe het systeem werkt. WordPress heeft namelijk ontzettend veel functies.

Er zijn op het internet veel gratis cursussen te vinden om een WordPress website te installeren, maar ook in de affiliate marketing cursus waar we straks op terug komen leer je stap voor stap hoe jij je eerste website kunt maken.

Aanmelden bij een affiliate netwerk

Om producten te kunnen promoten maak je gebruik van een affiliate netwerk. Dit is een platform waar aanbieders van de producten zich kunnen aanmelden om producten te laten promoten door affiliates.

Jij als affiliate kan je ook aanmelden voor dat netwerk en zo kiezen uit een hele reeks producten om te promoten. Zelf maak ik gebruik van 3 netwerken. Welke dat zijn lees je hier.

In de meeste gevallen gaat het promoten van producten altijd via een affiliate netwerk. In sommige gevallen hebben aanbieders van producten een eigen affiliate netwerk, zoals bijvoorbeeld Bol.com.

Voordat jij je kunt aanmelden bij een affiliate netwerk is het in sommige gevallen noodzakelijk om een eigen website te hebben.

Daarom is het raadzaam om eerst aan de slag te gaan met het maken van je eigen website, voordat je aan de slag gaat met het kiezen van producten.

Onderwerpen zoeken om over te schrijven

Om teksten te kunnen schrijven voor je website, is het belangrijk dat je op zoek gaat naar onderwerpen om over te schrijven. Het is daarbij een goed idee om na te denken over wat je ideale bezoekers zou zoeken binnen het onderwerp dat je hebt gekozen.

Als we het voorbeeld van piano leren spelen weer gebruiken zou een zoekterm kunnen zijn: Hoe leer je snel piano spelen. Hier zou je dan een tekst over kunnen schrijven.

De makkelijkste manier om onderwerpen te zoeken om over te schrijven is via de Google Autosuggest van Google.

Je gaat dan naar Google.nl en typt in de zoekbalk het onderwerp van je website in. Je krijgt dan direct al automatisch ingevulde suggesties van Google.

Daarna kun je zelfs nog een stapje verder gaan door een letter van het alfabet erachter te zetten. Je krijgt dan direct weer nieuwe suggesties van Google.

Op die manier kun je oneindig veel onderwerpen vinden om over te schrijven. Daarnaast is het ook goed om te weten dat de suggesties die Google je laat zien, over het algemeen populaire zoektermen zijn en daarom vaak gezocht worden.

Content = King

Als je succesvol wilt worden met je eigen affiliate marketing website, is het heel belangrijk om te weten dat content ontzettend belangrijk is. Content vormt de basis van je succes. Hoe meer goede content er op je website staat, hoe meer bezoekers er daarmee naar je website komen.

Dat zorgt er automatisch ook voor dat er steeds meer mensen je links zien. Hierdoor zullen ook automatisch meer mensen op je links klikken.

Bij het schrijven van teksten is het belangrijk dat je echt je best doet om veel waarde te geven. Als je namelijk nutteloze teksten schrijft, om maar gevonden te worden in Google, heb je het mis.

Slechte teksten worden namelijk niet beloond door Google waardoor maar weinig mensen je teksten in Google te zien krijgen. Hoe beter jij je best doet voor het schrijven van teksten, hoe hoger je teksten in Google komen te staan.

Natuurlijk is het doel van het schrijven van je teksten om een nummer 1 positie te krijgen in Google. Daarnaast natuurlijk ook om je bezoekers te helpen met het oplossen van Google.

Lange termijn visie

Als je gaat beginnen met affiliate marketing, moet je er niet op rekenen dat je direct geld zal verdienen. Het kan een behoorlijke tijd duren voordat je de eerste commissie verdient.

Dat komt vooral omdat je eerst je website moet opbouwen met goede teksten. Daarnaast duurt het ook nog een tijdje voordat jouw teksten een goede positie in Google kunnen krijgen. Soms tot wel 8 maanden na het publiceren.

Het is daarom belangrijk om vooral door te gaan met het publiceren van nieuwe content. Hoe meer nieuwe content je toevoegt hoe beter dat is voor je website.

Probeer minimaal 1 keer per week een nieuw blogbericht te schrijven, maar als het je makkelijk af gaat is meer altijd beter .

Waarom 80% niet succesvol wordt met affiliate marketing

Van alle mensen die begint met affiliate marketing is er maar een klein percentage die het daadwerkelijk voor elkaar krijgt om geld te verdienen met affiliate marketing. Dat komt niet per sé omdat affiliate marketing zo moeilijk is, maar vooral omdat veel beginners het opgeven als ze niet snel genoeg geld verdienen.

Als jij geld wil verdienen met affiliate marketing, is het vooral belangrijk om door te blijven gaan. Je weet nu al dat het een behoorlijke tijd kan duren voordat je geld gaat verdienen, dat is nou eenmaal de prijs die je moet betalen om succesvol te worden.

Als jij door blijft gaan en niet opgeeft als je na een paar maand nog geen geld verdient, is de kans groot dat jij wel succesvol wordt op het internet.

Zelf heb ik er ruim 4 maanden op moeten wachten voordat ik een beetje geld begon te verdienen met affiliate marketing.

Maar doordat ik ben doorgegaan met affiliate marketing, ondanks dat het niet veel opleverde, verdien ik nu een fulltime inkomen op het internet.

Hoeveel geld kun je verdienen met affiliate marketing?

Met affiliate marketing kun je ontzettend veel geld verdienen. Hoe langer je met affiliate marketing bezig bent, hoe meer geld je zal gaan verdienen. Dat komt vooral omdat je in de loop van tijd een steeds grotere website krijgt.

Daarnaast wordt je met de tijd natuurlijk ook steeds beter in affiliate marketing, waardoor je ook daardoor steeds slimmer wordt.

Er is geen plafond voor hoeveel geld je kunt verdienen met affiliate marketing. Er zijn affiliates die 500 euro per maand verdienen, maar er zijn ook affiliates die ruim 3000 euro per dag verdienen.

screenshot van de inkomsten van Jacko Meijaard op 1 dag

Jacko Meijaard van de Affiliate Marketing Revolutie is daar een voorbeeld van. Hij verdient ruim 3000 euro per dag.

Hoe lang duurt het voordat je geld gaat verdienen?

Hoe snel je geld gaat verdienen met affiliate marketing ligt helemaal aan jezelf. Als jij veel aan je website gaat werken om de website snel te laten groeien, is het heel goed mogelijk dat je binnen enkele maanden al geld verdient.

Aan de andere kant als je steeds overslaat om even een blogbericht te plaatsen op je website kan het ook zomaar jaren duren voordat je geld gaat verdienen, of dat je zelfs helemaal niets gaat verdienen.

Het is daarom belangrijk om elke dag met je website aan de slag te gaan als jij echt succesvol wilt worden met affiliate marketing.

Wat is de beste Methode om toe te passen?

Als je aan de slag wilt gaan met affiliate marketing is het belangrijk om daarvoor een goede methode te leren.

De methode die ik zelf heb geleerd is die van de affiliate marketing revolutie. Dit is de cursus die Jacko Meijaard heeft gemaakt. Hij verdient veel geld met affiliate marketing en daarom is het voor jou een goed idee om zijn methode toe te passen.

Als je namelijk precies doet wat hij ook doet, is de kans groot dat jij in de toekomst ook van die gigantische bedragen zal verdienen.

Affiliate Marketing Revolutie

De affiliate marketing revolutie is een video training waarin je stap- voor stap leert hoe je een eigen affiliate website maakt en hoe je daar daadwerkelijk succesvol mee wordt.

In de affiliate marketing revolutie volg je exact de stappen die Jacko Meijaard ook heeft gevolgd om 3000 euro per dag te kunnen verdienen. Daarom is het zeker voor jou ook een goed idee om die stappen te volgen.

Over de heb ik een uitgebreide review geschreven. Klik hieronder om de review te lezen voor meer informatie.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen