Geld verdienen met affiliate marketing

Geld verdienen met affiliate marketing? Zo werkt dat!

Kun je nou echt geld verdienen met affiliate marketing? Of is het een scam. Als je mijn website al een tijdje volgt weet je natuurlijk al dat er met affiliate marketing veel geld te verdienen valt. Toch komt het geld bij affiliate marketing niet vanzelf en moet je er wel echt voor aan het werk.

Maar als je een lange tijd doorgaat met affiliate marketing en je skills blijft verbeteren is het zeker mogelijk om veel geld te verdienen met affiliate marketing. In dit blogbericht lees je er meer over.

Wat is affiliate marketing precies?

Affiliate marketing is een methode van marketing waarbij je producten promoot van iemand anders. Telkens als iemand via jouw speciale affiliate link een product aanschaft ontvang jij een commissie.

Om succesvol te worden met affiliate marketing moet je ervoor zorgen dat er zo veel mogelijk mensen op je affiliate links klikken om ervoor te zorgen dat je commissies kunt verdienen.

Er zijn heel veel verschillende manieren om kliks te krijgen op je affiliate links. Hoe je dit doet komen we later nog op terug.

Passief inkomen verdienen met affiliate marketing

Een veel gebruikt woord bij affiliate marketing is passief inkomen. In feite betekent passief inkomen dat je geld verdient zonder daar iets voor te hoeven doen. Het is wel zo dat passief inkomen nooit helemaal passief is en dat er altijd wel wat werk te doen is om je passieve inkomen te onderhouden.

Met affiliate marketing kun je een passief inkomen opbouwen. Dat betekent dat je ook geld kunt verdienen als je niet bezig bent met je websites. Dat komt vooral omdat een website 24 uur per dag en 7 dagen in de week online is.

Daardoor kan het maar zo zijn dat als jij geslapen hebt, je de volgende ochtend wakker wordt met geld in je affiliate account. In dat geval heeft iemand toen jij lag te slapen jouw website bezocht en via jouw link vervolgens een product aangeschaft.

Het is wel belangrijk om te weten dat passief inkomen niet betekent dat je helemaal niets hoeft te doen en dat het geld zo maar komt aanwaaien. Om succesvol te worden met affiliate marketing moet je wel degelijk werken.

Hoeveel geld kun je verdienen met affiliate marketing?

Tienduizenden euro’s per maand verdienen. In een mooie villa wonen. En in hele mooie auto’s rondrijden. Van relatief veel mensen is dit een ware droom

Met name veel jongeren hebben de droom om in de toekomst in financiële vrijheid te kunnen leven. Deel jij deze droom? Wil jij ook graag veel geld gaan verdienen? Zorg er dan voor dat je over voldoende inzet en doorzettingsvermogen beschikt.

Niemand is namelijk in staat om slapend rijk te worden. Alleen als je in een gouden wieg geboren bent, hoef je eigenlijk niet te werken.

In dat geval teer je namelijk op de ongekende hoeveelheid geld van jouw ouders. Feit is dat dergelijke gouden wiegjes heel zelden voorkomen. Als je echt rijk wilt worden, zou je dus hard moeten gaan werken. En op een slimme manier.

Wil je ondertussen ook nog op een leuke manier jouw geld verdienen? Dan kom je eigenlijk al snel op een online verdienmodel uit.

Of beter gezegd: op affiliate marketing uit. In de afgelopen jaren is dit online verdienmodel ongekend populair geworden. En nee, dat is absoluut niet zonder reden. Dit verdienmodel brengt gewoonweg veel voordelen met zich mee.

Eén van de voordelen is dat je met affiliate marketing veel geld kunt verdienen. Om hoeveel geld het hierbij gaat? Op die vraag geven wij je graag een antwoord in dit artikel.

Wij beantwoorden overigens niet alleen deze vraag, maar voorzien je ook nog van veel handige tips. Aan de hand van deze tips kun je uiteindelijk (veel) geld met affiliate marketing verdienen. Dat is alles wat je wilt, niet waar?

Geen zin om te lezen? Bekijk dan de video: 

Vond je deze video leuk? Abonneer dan op ons YouTube kanaal!

Duizenden euro’s per maand

Wil jij graag veel geld verdienen? Dan is het interessant om voor het online verdienmodel ‘affiliate marketing’ te kiezen. Met dit online verdienmodel kun je namelijk echt veel geld verdienen.

Aan welk bedrag je per maand kunt denken? Nou, je kunt oprecht aan een bedrag van duizenden euro’s per maand denken. Dit is echter wel makkelijker gezegd dan gedaan, waarover je in dit artikel ook alles kunt lezen.

Verdienen veel mensen duizenden euro’s per maand?

Onderzoek heeft uitgewezen dat iets meer dan 1% van de Nederlandse bevolking meer dan 100.000 euro op jaarbasis verdiend. Let wel op: het gaat hierbij om een brutobedrag.

Als we van dit bedrag van 100.000 euro per jaar uitgaan, komt dit uit op een bedrag van 8333 euro bruto per maand.

Is het mogelijk om een dergelijk bedrag met affiliate marketing te verdienen? Ja, dit is absoluut mogelijk. Als je een beetje op het internet gaat zoeken, kom je al snel zat meerdere mensen tegen die een dergelijk bedrag verdienen.

Dit zijn echter alleen de mensen die hier open over zijn. Er zijn ook veel affiliate marketeers die hun inkomsten liever niet delen. Als dit echt grote partijen zijn, kun je uitgaan van een flink inkomen per maand.

Veel geld met affiliate marketing verdienen

Het mag duidelijk zijn: je kunt echt veel geld met affiliate marketing verdienen. Wel is het goed om rekening met het volgende te houden: dit is niet voor iedereen weggelegd. Waarom niet? Nou, dit vergelijken wij graag met de jeugdopleiding van een professionele voetbalclub.

Als je naar de spelers in een jeugdopleiding kijkt, is het de hoop dat deze spelers doorgroeien tot een eerste-elftalspeler. In de praktijk blijkt echter dat dit voor heel weinig spelers weggelegd is.

Waarom? Omdat spelers in zo’n situatie van heel veel factoren afhankelijk zijn. Dát is ook het geval als je met affiliate marketing aan de slag gaat. Veel mensen houden zich hiermee bezig, maar lang niet iedereen gaat duizenden euro’s per maand verdienen.

Als je met affiliate marketing aan de slag gaat, moet je aan enkele ‘eisen’ voldoen. Alleen als je aan deze eisen voldoet, kun je eigenlijk veel geld verdienen. Wat deze eisen zijn? We bespreken ze hieronder graag voor je.

Je moet een goed idee hebben

Wil je jouw carrière als affiliate marketeer aftrappen? Dan is het zaak om met een écht goed idee op de proppen te komen. Als je dit idee niet hebt, sluit je eigenlijk in de lange rij van affiliate marketeers aan?

Heb je wel een goed idee? Dan dring je eigenlijk vooraan in de rij in; op die manier neem je eigenlijk al een voorsprong op veel van jouw concurrenten.

Hoe kom je nou aan een goed idee? Dat doe je eigenlijk door veel inspiratie op te doen. Bovendien is het advies om goed naar jouw eigen passies te kijken.

Heb je bijvoorbeeld een passie voor watersporten? Dan kun je kijken of je voor die watersporten geschikte producten bij bijvoorbeeld Bol.com kunt vinden. Is dat het geval?

Hoe vet zou het dan zijn als je die producten via jouw eigen website gaat promoten? Als je op die website bezoekers krijgt, merken die direct dat je een passie voor de betreffende producten hebt.

Dat breng je als het ware over op jouw bezoekers. De kans op succes is daardoor een stuk groter!

Met andere woorden: het is zaak om een interessante niche te vinden. Een interessante niche waarin je veel producten kunt vinden, waar relatief veel zoekvolume naar is én waar je met niet al te veel concurrentie te maken hebt. Als je zo’n niche weet te vinden, ben je eigenlijk spekkoper.

Je moet over veel doorzettingsvermogen beschikken

Wil jij graag de eerste maand in jouw carrière als affiliate marketeer 2.000 euro verdienen? Dan kun je beter 2.000 euro op zwart bij het roulette inzetten. De kans dat je met roulette 2.000 gaat verdienen, is groter dan bij jouw eerste maand met affiliate marketing.

Hoe dit komt? Dit komt puur doordat elke affiliate website een flinke aanloopperiode kent. Je moet namelijk eerst veel content op de website plaatsen, terwijl jouw website ook eerst nog door Google in de zoekresultaten opgenomen moet worden. Vervolgens duurt het enkele maanden om hoge rankings binnen Google te verkrijgen.

De kans dat je hierdoor in de eerste maanden (veel) geld gaat verdienen, is echt klein. Je doet vast wel eens een order, maar het is niet op het gewenste niveau. Nee, om op het gewenste niveau uit te komen, is het vooral zaak dat je over het nodige doorzettingsvermogen beschikt.

Als je echt veel geld met affiliate marketing wilt verdienen, komt geduld om de hoek kijken. Je moet geduldig zijn, je moet veel doorzettingsvermogen tonen en je moet blijven gaan. Je moet jouw websites blijven optimaliseren en jouw pijlen echt op de lange termijn richten. Uiteindelijk kun je op die manier op de langere termijn een flink passief inkomen opbouwen!

Je moet jouw business opschalen

Heb je na enkele maanden een goedlopende affiliate website weten te creëren? Geweldig bezig! Je verdient daar mogelijk al een paar honderd euro per maand mee. Of verdien jij al direct duizenden euro’s per maand met slechts één website? De ervaring leert dat weinig affiliate websites echt duizenden euro’s per maand draaien.

Wat nou als je vijf websites hebt die stuk voor stuk 500 euro per maand draaien? Dan verdien je op deze manier dus al 2500 euro per maand. Maar, wat nou als je dit aantal naar de 10 op weet te schroeven? Dan kom je al uit op 5000 euro aan verdiensten.

Met andere woorden: het advies is om jouw business op te schalen. Hoe meer succesvolle affiliate websites je op weet te zetten, des te meer geld je gaat verdienen.

Het mooie hierbij is dat niet alle ideeën van je even goed uit gaan pakken. Waarom wij dit mooi vinden? Omdat je op die manier continu uitgedaagd wordt om met goede ideeën op de markt te komen. Het geld ligt in ieder geval voor het oprapen, maar je moet wel bereid zijn om écht hard te werken.

Je moet durven te investeren

Denk je dat je in jouw eentje duizenden euro’s per maand kan verdienen? In principe zou het mogelijk zijn, maar het is wel behoorlijk zeldzaam te noemen. De ervaring leert namelijk dat succesvolle affiliate marketeers ervoor kiezen om taken uit te besteden. Welke taken je zoal uit kunt besteden? Nou, onder meer de volgende taken:

  • Content plaatsen: Je kunt ervoor kiezen om een content manager in te schakelen. Een content manager is in staat om de content perfect op jouw websites te plaatsen, waardoor je hier zelf geen omkijken meer naar hebt. Dit kost uiteraard wel iets, maar het bespaart je wel onwaarschijnlijk veel tijd.
  • Content schrijven: schrijf je op dit moment nog jouw eigen content? Dan is het verstandig om dit uit te besteden aan een professional, zoals Writgo. Bij ons ben je aan het juiste adres voor perfecte affiliate content. Content die aan de ene kant informeert, maar aan de andere kant ook overtuigt. Met dank aan onze content gaat jouw conversiepercentage ongetwijfeld omhoog!
  • Nieuwe onderwerpen verzinnen: voor een goedlopende affiliate website is het wenselijk dat er continu nieuwe content geplaatst wordt. Je kunt een content specialist inhuren die voor jou de onderwerpen gaat bedenken. Inclusief het opzoeken van de zoekwoorden en het instrueren van jouw schrijver bijvoorbeeld.

Het is dus mogelijk om echt de nodige taken uit te besteden. Het klopt dat jouw kosten hierdoor omhoog gaan, maar jouw inkomsten gaan ook omhoog. Dat is althans het geval als je de juiste professionals in weet te schakelen.

Wil jij duizenden euro’s per maand met affiliate marketing verdienen?

Spreekt het online verdienmodel affiliate marketing jou aan? Vind je het bijvoorbeeld ideaal dat je bijna geen risico loopt? En vind je het ook superleuk om op deze manier met jouw favoriete onderwerpen en producten aan de slag te gaan? Dat kunnen wij ons goed voorstellen.

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is het echter niet supermakkelijk. Je moet met veel factoren rekening houden, terwijl je ook nog jouw concurrenten moet verslaan. Voor het verslaan van jouw concurrenten hebben we nog twee goede tips voor je:

  • Analyseer de websites van jouw concurrenten. Ben je op dit moment aan het strijden met bijvoorbeeld 2 concurrenten? Ga dan uitgebreid hun websites analyseren. Op welke manier promoten zij de producten? Hoe ziet hun content eruit? Welke backlinks hebben zij? Wat doen ze op dit moment mogelijk aan betaalde advertenties? En wat zijn de zwakke plekken van hun website? Door op deze manier jouw concurrenten te analyseren, kun je hen relatief makkelijk verslaan. Overigens is de kans groot dat zij ook jouw website gaan analyseren. Daar hoef je echter niet bang voor te zijn, zolang je maar voor een perfecte affiliate website zorgt!
  • Schakel Writgo in voor jouw content. We willen je ook graag adviseren om gebruik van onze diensten te maken. Waarom? Omdat wij echt overtuigd zijn van de meerwaarde die wij te bieden hebben. Op dit moment helpen wij namelijk al veel affiliate marketeers aan de perfecte content. Dat is content waarmee de websites hoger scoren in Google én waarmee meer commissies verkregen kunnen worden. Spreekt jou dit aan? Neem gerust contact met ons op voor het bespreken van alle mogelijkheden.

Denk aan de belastingdienst

Zo, je weet nu precies hoeveel geld je met affiliate marketing kunt verdienen. Tevens weet je dat het niet makkelijk is om echt duizenden euro’s per maand te verdienen. Nee, je moet daarvoor echt veel arbeid leveren, geduld bewaren én met goede ideeën op de proppen komen.

Loopt jouw affiliate business eenmaal lekker? Dan beleef je hier ongetwijfeld veel plezier aan. Je verdient immers goed, terwijl je ook nog eens van vrijheid weet te genieten. Dat is immers één van de belangrijkste voordelen van affiliate marketing.

Onthoud echter dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is. Nee, je moet er ook goed rekening mee houden dat je belasting moet betalen. Verdiep je goed in de manier van belasting betalen en zorg ervoor dat je altijd tijdig jouw BTW-aangifte doet. Ook dit is overigens iets wat je uit kunt besteden, bijvoorbeeld aan een goede accountant!

De perfecte affiliate content laten schrijven

Het belang van content mag bij affiliate marketing niet onderschat worden. Wil je hier graag meer over weten? Neem contact met ons op; wij vertellen je graag meer over de meerwaarde die wij weten te leveren. Wil je graag direct gebruik van onze uitmuntende diensten maken? Neem contact met ons op en wacht onze offerte op maat op.

Je betaalt bij ons geen bodemtarieven, maar je kunt wel van een perfecte prijs-kwaliteitverhouding uitgaan. Bovendien moet je voor kwaliteit nu eenmaal betalen. Ook dit is weer een investering waar je op termijn alleen maar de vruchten van gaat plukken. We hopen snel van je te horen! Weet je nu nog niet precies hoe Affiliate Marketing werkt? Check dan deze link of de link in de YouTube beschrijving om Stap voor stap te leren hoe jij succesvol wordt met affiliate marketing!

Vond je deze informatie interessant? Like dan ook even de video en abonneer je op ons YouTube kanaal. Hier plaatsen we met regelmaat nieuwe video’s.

Wat is de beste manier?

De beste manier om aan de slag te gaan met affiliate marketing is door het maken van een eigen website. Hiermee kies je dan een product of meerdere producten dat je wilt promoten en maak je vervolgens een website dat goed aansluit bij de doelgroep van dat product.

Het kan zijn dat jij bijvoorbeeld een hondencursus wilt verkopen. Dan maak je een website over alles wat te maken heeft met het opvoeden van je hond.

Op deze manier trek je met de teksten die je schrijft, bezoekers naar je website die geïnteresseerd zijn in het opvoeden van honden en wellicht ook interesse hebben in de cursus die jij aanbiedt op je website.

Een eigen website is de beste manier omdat je bij een eigen website 100% de controle hebt over welke content je publiceert en wat er allemaal op je website komt te staan.

Als je bijvoorbeeld affiliate marketing via Facebook zou doen, bestaat de kans dat Facebook zegt dat jij geen producten meer mag promoten en is alle werk dat je in het verleden hebt gedaan voor niets geweest.

Hoe veel geld kun je verdienen met affiliate marketing?

Je kunt met affiliate marketing ontzettend veel geld verdienen. Sommige affiliates verdienen een paar honderd euro in de maand, maar er zijn ook affiliates die ruim een ton (100.000 euro) verdienen met hun website per maand.

Uiteindelijk ligt het er maar net aan hoe lang jij al bezig bent met affiliate marketing en hoe serieus je het neemt.

Als je heel veel aan je website werkt, is de kans groot dat je snel meer geld gaat verdienen. Als je niet zo veel doet, gaat het in de meeste gevallen een stuk langzamer.

Daarnaast is het ook nog mogelijk om meerdere websites te starten. Dan kun je met 10 websites al snel 2000 euro per maand verdienen. Toch is het voor iedere beginner aan te raden om met één website te beginnen en daarmee door te gaan totdat je al wat geld verdient.

Bij welk affiliate netwerk kun je het meeste geld verdienen?

Er zijn heel veel verschillende affiliate netwerken. Toch is er één affiliate netwerk waar jij als beginner het beste mee kunt beginnen. Het affiliate netwerk Paypro betaalt over het algemeen de hoogste commissie percentage.

Het grote voordeel van een hoog commissie percentage is dat je minder commissies hoeft te scoren om veel geld te verdienen.

Daarnaast kun je je natuurlijk ook aanmelden bij andere affiliate netwerken zoals die van bol.com, Coolblue of Tradetracker. Wel is het dan belangrijk dat je een product kiest dat een wat hogere prijs heeft.

Als je dan een commissie vergoeding van 10% krijgt, verdien je met een product van 500 euro natuurlijk veel meer dan wanneer je een boek promoot van 20 euro.

Tips om veel geld te verdienen met affiliate marketing

Als je aan de slag gaat met affiliate marketing zijn eigenlijk maar een paar dingen echt van belang. Daarom geven we je een aantal tips die vooral voor een beginner van belang zijn. Lees ook onze affiliate marketing tips pagina.

1. Het ontwerp van je website is niet zo belangrijk

Heel veel beginners besteden veel tijd aan het design van hun website. Het is logisch dat je graag een mooie website wilt maken, maar in de praktijk bereik je er vrij weinig mee.

Een simpele website met een simpel standaard thema doet het vaak nog beter dan een geavanceerde website met allerlei toeters en bellen.

Daarom is het vooral als beginner belangrijk om een simpel thema te kiezen en direct aan de slag te gaan met de dingen die er echt toe doen bij affiliate marketing.

2. Schrijf content met regelmaat

Als je aan de slag gaat met affiliate marketing is er niets eigenlijk belangrijker dan het schrijven van goede content. Hoe meer goede content je schrijft hoe meer bezoekers er naar je website komen en hoe meer geld je uiteindelijk gaat verdienen.

Zodra je een simpel thema hebt gekozen voor je website is het belangrijk dat je hier direct mee begint. Hoewel er in de affiliate marketing revolutie wordt gezegd dat je minimaal één tekst per week moet schrijven van minimaal 1000 woorden, is het toch een beter idee om vaker in de week nieuwe content toe te voegen.

Ook mogen deze teksten best 2000 woorden zijn. Op deze manier kun je zo veel mogelijk waarde geven aan je bezoekers en dat is precies wat Google graag van je wil zien om je goede posities in de zoekmachines te geven.

3. Kijk niet naar je Google Analytics

Toen ik net begon met affiliate marketing keek ik bijna elke dag naar mijn Google Analytics. Helaas zag ik weinig goeds en kwamen er in het begin vrijwel geen bezoekers naar mijn website.

Dat werkte voor mij heel demotiverend en daarom raad ik het voor iedere beginner af.

Als je al een tijdje bezig bent met affiliate marketing en er komen al redelijk wat bezoekers naar je website, dan is het wel een goed idee om te leren hoe Google analytics werkt.

Hieruit kun je namelijk veel waardevolle informatie halen zoals waar je bezoekers allemaal op klikken bij je website of waar ze je website verlaten.

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?

Een van de grootste voordelen van affiliate marketing is dat je overal ter wereld kunt werken zolang je maar een laptop hebt met internet. Daarnaast kun je met affiliate marketing oneindig veel geld verdienen en is er geen plafond.

Hoe meer jij doet voor je affiliate marketing business hoe meer geld je uiteindelijk zal verdienen.

Wel is het een nadeel dat je met affiliate marketing niet direct geld verdient en dat het een hele tijd kan duren voordat jij je eerste commissie binnen hebt. Toch is affiliate marketing een hele mooie manier van geld verdienen die ik echt iedereen zou willen aanraden.

Hoe begin je met affiliate marketing?

Om met affiliate marketing te beginnen heb je een website nodig. Via NEOSTRADA kun je goedkoop en snel een domeinnaam en webhosting aanschaffen. Vervolgens ga je naar Cpanel om je website met WordPress te installeren.

Daarna hoef je in principe alleen nog maar een thema te kiezen als je dat al niet gedaan hebt bij de installatie en je bent klaar om content te schrijven.

Natuurlijk gaat daar nog wel een proces aan vooraf om te onderzoeken welk product je het beste kunt promoten en welke onderwerpen je over gaat schrijven op je website.

Als je dit op een goede manier wilt leren raad ik je aan eens naar de affiliate marketing revolutie te kijken. Hier leer je stap voor stap hoe je kunt beginnen met affiliate marketing.

Affiliate marketing cursus

In de affiliate marketing revolutie cursus (link naar mijn review) leer je stap voor stap hoe je al absolute beginner start met affiliate marketing. Zelfs als je nog nooit een website hebt gemaakt, of iets met online marketing hebt gedaan, geeft deze cursus je alles wat je nodig hebt om succesvol te worden met affiliate marketing.

Na het volgen van de cursus heb jij je eerste website online, heb je al wat teksten geschreven om bezoekers te trekken en weet je precies waarover je moet schrijven als je aan de slag gaat.

Voor mij was de affiliate marketing revolutie een echte Eyeopener en ben ik blij dat ik de cursus heb gevolgd. Daarom raad ik je aan ook de cursus te volgen. Lees hier mijn review over de affiliate marketing revolutie

Vergelijkbare berichten