Kun je echt geld verdienen met affiliate marketing?


Kun je nou echt geld verdienen met affiliate marketing? Of is het een scam. Als je mijn website al een tijdje volgt weet je natuurlijk al dat er met affiliate marketing veel geld te verdienen valt. Toch komt het geld bij affiliate marketing niet vanzelf en moet je er wel echt voor aan het werk.

Maar als je een lange tijd doorgaat met affiliate marketing en je skills blijft verbeteren is het zeker mogelijk om veel geld te verdienen met affiliate marketing. In dit blogbericht lees je er meer over.

Wat is affiliate marketing precies?

Affiliate marketing is een methode van marketing waarbij je producten promoot van iemand anders. Telkens als iemand via jouw speciale affiliate link een product aanschaft ontvang jij een commissie.

Om succesvol te worden met affiliate marketing moet je ervoor zorgen dat er zo veel mogelijk mensen op je affiliate links klikken om ervoor te zorgen dat je commissies kunt verdienen.

Er zijn heel veel verschillende manieren om kliks te krijgen op je affiliate links. Hoe je dit doet komen we later nog op terug.

Passief inkomen verdienen met affiliate marketing

Een veel gebruikt woord bij affiliate marketing is passief inkomen. In feite betekent passief inkomen dat je geld verdient zonder daar iets voor te hoeven doen. Het is wel zo dat passief inkomen nooit helemaal passief is en dat er altijd wel wat werk te doen is om je passieve inkomen te onderhouden.

Met affiliate marketing kun je een passief inkomen opbouwen. Dat betekent dat je ook geld kunt verdienen als je niet bezig bent met je websites. Dat komt vooral omdat een website 24 uur per dag en 7 dagen in de week online is.

Starten met Affiliate Marketing?

Toen ik begon met Affiliate Marketing had ik geen idee wat ik moest doen. Totdat ik begon met de Affiliate Marketing Revolutie. Nu kan ik leven van mijn online inkomsten.

Meer informatie over de cursus

Affiliate marketeer

Daardoor kan het maar zo zijn dat als jij geslapen hebt, je de volgende ochtend wakker wordt met geld in je affiliate account. In dat geval heeft iemand toen jij lag te slapen jouw website bezocht en via jouw link vervolgens een product aangeschaft.

Het is wel belangrijk om te weten dat passief inkomen niet betekent dat je helemaal niets hoeft te doen en dat het geld zo maar komt aanwaaien. Om succesvol te worden met affiliate marketing moet je wel degelijk werken.

Wat is de beste manier?

De beste manier om aan de slag te gaan met affiliate marketing is door het maken van een eigen website. Hiermee kies je dan een product of meerdere producten dat je wilt promoten en maak je vervolgens een website dat goed aansluit bij de doelgroep van dat product.

Het kan zijn dat jij bijvoorbeeld een hondencursus wilt verkopen. Dan maak je een website over alles wat te maken heeft met het opvoeden van je hond.

Op deze manier trek je met de teksten die je schrijft, bezoekers naar je website die geïnteresseerd zijn in het opvoeden van honden en wellicht ook interesse hebben in de cursus die jij aanbiedt op je website.

Een eigen website is de beste manier omdat je bij een eigen website 100% de controle hebt over welke content je publiceert en wat er allemaal op je website komt te staan.

Als je bijvoorbeeld affiliate marketing via Facebook zou doen, bestaat de kans dat Facebook zegt dat jij geen producten meer mag promoten en is alle werk dat je in het verleden hebt gedaan voor niets geweest.

Hoe veel geld kun je verdienen met affiliate marketing?

Je kunt met affiliate marketing ontzettend veel geld verdienen. Sommige affiliates verdienen een paar honderd euro in de maand, maar er zijn ook affiliates die ruim een ton (100.000 euro) verdienen met hun website per maand.

Uiteindelijk ligt het er maar net aan hoe lang jij al bezig bent met affiliate marketing en hoe serieus je het neemt.

Als je heel veel aan je website werkt, is de kans groot dat je snel meer geld gaat verdienen. Als je niet zo veel doet, gaat het in de meeste gevallen een stuk langzamer.

Daarnaast is het ook nog mogelijk om meerdere websites te starten. Dan kun je met 10 websites al snel 2000 euro per maand verdienen. Toch is het voor iedere beginner aan te raden om met één website te beginnen en daarmee door te gaan totdat je al wat geld verdient.

Bij welk affiliate netwerk kun je het meeste geld verdienen?

Er zijn heel veel verschillende affiliate netwerken. Toch is er één affiliate netwerk waar jij als beginner het beste mee kunt beginnen. Het affiliate netwerk Paypro betaalt over het algemeen de hoogste commissie percentage.

Het grote voordeel van een hoog commissie percentage is dat je minder commissies hoeft te scoren om veel geld te verdienen.

Daarnaast kun je je natuurlijk ook aanmelden bij andere affiliate netwerken zoals die van bol.com, Coolblue of Tradetracker. Wel is het dan belangrijk dat je een product kiest dat een wat hogere prijs heeft.

Als je dan een commissie vergoeding van 10% krijgt, verdien je met een product van 500 euro natuurlijk veel meer dan wanneer je een boek promoot van 20 euro.

Tips om veel geld te verdienen met affiliate marketing

Als je aan de slag gaat met affiliate marketing zijn eigenlijk maar een paar dingen echt van belang. Daarom geven we je een aantal tips die vooral voor een beginner van belang zijn.

1. Het design van je website is niet zo belangrijk

Heel veel beginners besteden veel tijd aan het design van hun website. Het is logisch dat je graag een mooie website wilt maken, maar in de praktijk bereik je er vrij weinig mee.

Een simpele website met een simpel standaard thema doet het vaak nog beter dan een geavanceerde website met allerlei toeters en bellen.

Daarom is het vooral als beginner belangrijk om een simpel thema te kiezen en direct aan de slag te gaan met de dingen die er echt toe doen bij affiliate marketing.

2. Schrijf content met regelmaat

Als je aan de slag gaat met affiliate marketing is er niets eigenlijk belangrijker dan het schrijven van goede content. Hoe meer goede content je schrijft hoe meer bezoekers er naar je website komen en hoe meer geld je uiteindelijk gaat verdienen.

Zodra je een simpel thema hebt gekozen voor je website is het belangrijk dat je hier direct mee begint. Hoewel er in de affiliate marketing revolutie wordt gezegd dat je minimaal één tekst per week moet schrijven van minimaal 1000 woorden, is het toch een beter idee om vaker in de week nieuwe content toe te voegen.

Ook mogen deze teksten best 2000 woorden zijn. Op deze manier kun je zo veel mogelijk waarde geven aan je bezoekers en dat is precies wat Google graag van je wil zien om je goede posities in de zoekmachines te geven.

3. Kijk niet naar je Google Analytics

Toen ik net begon met affiliate marketing keek ik bijna elke dag naar mijn Google analytics. Helaas zag ik weinig goeds en kwamen er in het begin vrijwel geen bezoekers naar mijn website.

Dat werkte voor mij heel demotiverend en daarom raad ik het voor iedere beginner af.

Verschil SEO SEA

Als je al een tijdje bezig bent met affiliate marketing en er komen al redelijk wat bezoekers naar je website, dan is het wel een goed idee om te leren hoe Google analytics werkt.

Hieruit kun je namelijk veel waardevolle informatie halen zoals waar je bezoekers allemaal op klikken bij je website of waar ze je website verlaten.

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?

Een van de grootste voordelen van affiliate marketing is dat je overal ter wereld kunt werken zolang je maar een laptop hebt met internet. Daarnaast kun je met affiliate marketing oneindig veel geld verdienen en is er geen plafond.

Hoe meer jij doet voor je affiliate marketing business hoe meer geld je uiteindelijk zal verdienen.

Wel is het een nadeel dat je met affiliate marketing niet direct geld verdient en dat het een hele tijd kan duren voordat jij je eerste commissie binnen hebt. Toch is affiliate marketing een hele mooie manier van geld verdienen die ik echt iedereen zou willen aanraden.

Hoe begin je met affiliate marketing?

Om met affiliate marketing te beginnen heb je een website nodig. Via NEOSTRADA kun je goedkoop en snel een domeinnaam en webhosting aanschaffen. Vervolgens ga je naar Cpanel om je website met WordPress te installeren.

Daarna hoef je in principe alleen nog maar een thema te kiezen als je dat al niet gedaan hebt bij de installatie en je bent klaar om content te schrijven.

Welke website content voor affiliate marketing

Natuurlijk gaat daar nog wel een proces aan vooraf om te onderzoeken welk product je het beste kunt promoten en welke onderwerpen je over gaat schrijven op je website.

Als je dit op een goede manier wilt leren raad ik je aan eens naar de affiliate marketing revolutie te kijken. Hier leer je stap voor stap hoe je kunt beginnen met affiliate marketing.

Affiliate marketing cursus

In de affiliate marketing revolutie cursus leer je stap voor stap hoe je al absolute beginner start met affiliate marketing. Zelfs als je nog nooit een website hebt gemaakt, of iets met online marketing hebt gedaan, geeft deze cursus je alles wat je nodig hebt om succesvol te worden met affiliate marketing.

Na het volgen van de cursus heb jij je eerste website online, heb je al wat teksten geschreven om bezoekers te trekken en weet je precies waarover je moet schrijven als je aan de slag gaat.

Voor mij was de affiliate marketing revolutie een echte Eye-opener en ben ik blij dat ik de cursus heb gevolgd. Daarom raad ik je aan ook de cursus te volgen.

Klik hier om naar de kortingspagina van de cursus te gaan >>

Starten met Affiliate Marketing?

Maak kennis met Affiliate Marketing in mijn Gratis E-book! Zelf ben ik al een tijd bezig met Affiliate Marketing en leef ik inmiddels van mijn online inkomen. Ik help je graag de eerste stappen te zetten met affiliate marketing. Download daarom mijn e-book helemaal gratis.

Gratis Downloaden

Recent Content