Filler content; wat is het en hoe voorkom je het?

Filler content; wat is het en hoe voorkom je het?

Filler content is alles wat geen waarde toevoegt aan een website of artikel. Het kan van alles zijn, van duplicate content tot onnodige afbeeldingen of video’s. Hoewel het misschien niet zo belangrijk lijkt, kan filler content de SEO en de reputatie van een website schaden.

Om filler content te vermijden, moet je ervoor zorgen dat al je tekst waardevol en relevant is voor je publiek. Zorg ervoor dat je alleen afbeeldingen en video’s opneemt als deze echt nodig zijn, en probeer de totale lengte van je artikel zo accuraat mogelijk te houden. Filler content kan schadelijk zijn voor het succes van je website, dus zorg ervoor om het te vermijden. In dit artikel lees je meer over Filler content.

Wat is filler content?

Zoals in de introductie al verteld, is Filler content alles wat geen waarde toevoegt aan een website of artikel.

Het kan van alles zijn, van dubbele inhoud tot onnodige afbeeldingen of video’s. Hoewel het misschien niet zo belangrijk lijkt, kan filler content de SEO en de reputatie van een website schaden.

Dubbele inhoud is vooral problematisch, omdat het ertoe kan leiden dat Google een website bestraft voor spammen.

Dit kan leiden tot een afname van het webverkeer en een lagere omzet. Bovendien geeft vulmateriaal websites een onprofessionele en onbetrouwbare indruk.

Potentiële klanten zullen minder snel geneigd zijn zaken te doen met een bedrijf als de website vol staat met irrelevante informatie.

Waarom is filler content slecht voor een website?

Vulmateriaal is slecht voor een website omdat het verwarrend kan zijn voor lezers en ook kan afleiden.

Bovendien kan filler content een website er onprofessioneel en rommelig uit laten zien.

Als je op zoek bent om de kwaliteit van je website te verbeteren, dan moet je het gebruik van filler content vermijden.

Concentreer je in plaats daarvan op het leveren van kwalitatieve inhoud die je lezers zal boeien en informeren.

Hoe kan ik filler content op mijn eigen website vermijden?

Er zijn een paar eenvoudige dingen die je kunt doen om filler content op je website te voorkomen.

Ten eerste, zorg ervoor dat al je inhoud waardevol en interessant is voor je publiek.

Ten tweede, wees beknopt en houd je zinnen kort en to the point.

Ten derde, gebruik afbeeldingen en video’s om je tekst op te breken en visueel interessanter te maken (alleen als het past bij de tekst).

En ten vierde, zorg ervoor dat je website goed georganiseerd is en gemakkelijk te navigeren.

Wat zijn enkele veel voorkomende vormen van filler content?

Een veel voorkomende vorm van filler content is overmatige herhaling. Dit kan inhouden dat dezelfde informatie meerdere malen wordt herhaald, of dat soortgelijke woorden of zinnen steeds opnieuw worden gebruikt.

Een andere veel voorkomende vorm van filler content is extraneous detail. Dit houdt in dat onnodige informatie wordt gegeven die niets toevoegt aan het artikel of de discussie.

Ten slotte zijn vage beweringen een andere veel voorkomende vorm van opvul content.

Dit kunnen zinnen zijn als “ik denk”, “volgens mij”, of “sommige mensen zeggen” Dit soort uitspraken geeft geen concrete informatie en kan vaak overgeslagen worden zonder dat het invloed heeft op het algemene begrip van het artikel.

Door dit soort opvullingen te vermijden, kun je je tekst duidelijk en beknopt houden.

Hoe kan ik zien of mijn website te veel filler content heeft?

Er zijn een paar manieren om te zien of je website te veel vulmateriaal bevat. Eén manier is te kijken naar het aantal woorden. Als je websiteteksten aanzienlijk langer is dan die van je concurrenten, kan dat komen doordat je meer vulmateriaal hebt.

Een andere manier om dit te zien is door te kijken naar de hoeveelheid tekst op je pagina’s in vergelijking met andere teksten.

Daarnaast is het goed om te onthouden dat website teksten in deze dagen al snel meer dan 1000 woorden bevatten.

Probeer daarom wel echt te kijken hoeveel woorden je nodig hebt om een goede tekst te schrijven. Bij onze klanten zien we vaak teksten tussen de 1000 en 2000 woorden geschreven.

Wat moet ik doen als ik merk dat mijn website te veel filler content heeft?

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om dit probleem op te lossen:

  1. Verwijder overbodige tekst van je pagina’s.
  2. Herschrijf teksten die veel “opvul content” hebben, zodat deze beknopter en informatiever is.
  3. Gebruik afbeeldingen en video’s om je tekst op te breken en visueel interessanter te maken.
  4. Zorg ervoor dat je inhoud belangrijk is voor je doelpubliek.
  5. Gebruik trefwoorden en andere SEO-technieken om je positie in de zoekresultaten te verbeteren.

Teksten laten schrijven of herschrijven, is een goede methode om van je opvul content af te komen. De teksten die we schrijven zijn zo veel mogelijk on point. Ook kunnen we oude teksten herschrijven om ze te verbeteren. Neem daarvoor contact met ons op.

Conclusie

Filler content kan nadelig zijn voor de kwaliteit van je website. Door onnodige tekst te vermijden en je te richten op het leveren van kwaliteitsinhoud, kunt je de algehele ervaring voor je lezers verbeteren.

Er zijn een paar eenvoudige dingen die je kunt doen om opvul content op je website te vermijden, zoals beknopt zijn, afbeeldingen en video’s gebruiken en ervoor zorgen dat je website goed georganiseerd is. Ook is het belangrijk dat je website gemakkelijk te navigeren is.

Filler content neemt vaak de vorm aan van buitensporige herhalingen, overbodige details of vage beweringen. Als je merkt dat je website te veel opvul content heeft, zijn er een paar dingen die je kunt doen om het probleem op te lossen.

Het verwijderen van overbodige tekst, het herschrijven van tekst zodat deze beknopter en informatiever is, en het door een professional laten schrijven of herschrijven van je content zijn allemaal goede methodes om zich te ontdoen van filler content. Wil je je teksten laten schrijven of herschrijven? Neem dan contact met ons op.

Over de Auteur

Wij zijn Writgo.nl! Een gepassioneerd schrijversteam dat dagelijks voor je klaar staat om al je content te schrijven. Naast het schrijven van content voor onze klanten delen we ook op deze website met regelmaat interessante dingen die gaan over het online ondernemerschap en online geld verdienen. Hiermee hopen we ook mensen die nog niet begonnen zijn, warm te krijgen voor het starten van een eigen business.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]