arrow_drop_up arrow_drop_down
Extra inkomen verdienen met affiliate marketing?
23 september 2019 

Extra inkomen verdienen met affiliate marketing?

Extra inkomen verdienen met affiliate marketing? Ben je op zoek naar een manier om een extra inkomen te verdienen? Dan is het zeker de moeite waard om eens naar affiliate marketing te kijken. Met affiliate marketing promoot je producten van andere mensen in ruil voor een commissie.

Maar hoe pak je dat dan precies aan? In dit blogbericht vertel ik je hoe je een extra inkomen kunt verdienen vanuit huis.

Wat is affiliate marketing?

Als affiliate promoot je producten van andere mensen. Dit gebeurt meestal via een website, maar kan ook via social media of email marketing. Het doel is om zo veel mogelijk mensen naar het kanaal te krijgen dat jij gebruikt en ervoor te zorgen dat mensen op je speciale affiliate link klikken en het product aanschaffen.

makkelijk geld verdienen

Telkens als iemand via jouw website naar de website van de aanbieder gaat en vervolgens het product koopt, ontvang jij een commissie.

In feite wordt je dus een online verkoper voor producten voor iemand anders. Het grote voordeel: Je bent je eigen baas.

Passief inkomen creëren met affiliate marketing

Met affiliate marketing heb je de mogelijkheid om een passief inkomen te creëren. Dat wil zeggen dat je ook betaald kunt krijgen als je op dat moment niet aan het werk bent. Dat komt vooral omdat je website 24 uur per dag en 7 dagen per week online is.

Ook als jij ligt te slapen bestaat er de kans dat er mensen naar je website komen en vervolgens via jouw website de producten aanschaffen die je promoot.

Hoe meer mensen jij naar je website weet te krijgen, hoe meer geld je gaat verdienen met affiliate marketing.

wat verdien je met affiliate marketing

Wel is het belangrijk om te weten dat je met affiliate marketing niet direct een passief inkomen kunt verdienen.

Als je net begint met affiliate marketing zullen er nog niet direct veel bezoekers naar je website komen en zal je dus ook nog niets of weinig verdienen.

Het gaat er dan vooral om dat jij aan de slag gaat om je bezoekersaantallen te vergroten. Hoe beter jij daarvoor je best doet hoe sneller je je eerste commissie verdient.

Extra inkomen verdienen met affiliate marketing

Om geld te verdienen met affiliate marketing ben je continu bezig met het verbeteren van je website. Je vraagt je vast af hoe je dat moet doen als je nog nooit een website gemaakt hebt.

Affiliate marketing is niet moeilijk als je eenmaal door hebt hoe de strategie werkt. De strategie kun je eenvoudig leren met een online videocursus.

Om veel geld te verdienen met affiliate marketing kun je in feite twee dingen doen. De eerste mogelijkheid is dat je aan de slag gaat met één project en er voor zorgt dat hier gigantisch veel bezoekers naartoe komen.

Hoe meer bezoekers er naar je website komen, hoe meer mensen op je affiliate links zullen klikken en hoe meer geld je zal verdienen.

De tweede manier is om meerdere projecten te starten. Als je met één website bijvoorbeeld 500 euro per maand verdient, kun je met 10 websites ook 5000 euro per maand verdienen.

Wel is het belangrijk om te weten dat je in het begin het beste de focus kunt leggen op 1 website. Zo maak je niet dezelfde beginners fouten op alle websites die je in het begin start.

Daarnaast heeft één website ook de potentie om veel meer geld te verdienen dan slechts 500 euro.

Hoe veel verdien je met affiliate marketing?

Voordat je besluit om aan de slag te gaan met affiliate marketing, wil je natuurlijk graag weten wat je kunt verdienen.

Hoe veel je verdient met affiliate marketing is voor iedereen anders. Het ligt er vooral aan hoe lang je al bezig bent en hoe veel tijd je investeert in je projecten. Sommige affiliates zijn tevreden met 2000 euro in de maand, terwijl andere affiliates ruim een ton (100.000 euro) per maand verdienen.

Een voorbeeld van iemand die 100.000 euro in een maand heeft verdiend met affiliate marketing is Jacko Meijaard. Hij is ook de eigenaar van de affiliate marketing cursus waar we later nog op terug komen.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Het is natuurlijk wel zo eerlijk om erbij te vermelden dat Jacko Meijaard al ruim 10 jaar bezig is met affiliate marketing. Het kan dus een behoorlijke tijd duren voordat jij 100.000 euro verdient.

Wel is het een stuk makkelijk om binnen enkele jaren een fulltime inkomen te verdienen. In het begin zal je nog niet zo veel geld verdienen, maar na verloop van tijd zal je steeds meer mailtjes ontvangen dat je een commissie hebt verdiend.

Hoe meer je doet voor je website, hoe meer je daar op lange termijn voor zal worden beloond. Het is vooral belangrijk om altijd door te blijven zetten en door te blijven gaan met nieuwe content te plaatsen.

Hoe werkt affiliate marketing?

Als aan de slag wilt gaan met affiliate marketing is de beste methode daarvoor om een eigen website te maken. Tegenwoordig is het helemaal niet meer zo moeilijk om een website te maken. Ook laat Jacko je precies zien hoe dat moet in zijn cursus. Hieronder lees je de belangrijkste stappen die je moet zetten om aan de slag te gaan met affiliate marketing.

Onderwerp kiezen + Product

Voordat je aan de slag gaat met het maken van je website, is het een goed idee om voor jezelf eerst te bepalen waar jouw website over moet gaan. Dit noemen we bij affiliate marketing een niche.

Het is belangrijk om een specifiek onderwerp te kiezen, omdat je daardoor makkelijker goed in Google scoort.

Als je een website maakt over van alles en nog wat, heeft Google geen idee waar je website nou eigenlijk over gaat en is het veel moeilijker om met je teksten op de eerste pagina van Google te komen.

Om een onderwerp te vinden is het vooral een goed idee om te bedenken waar jij interesse in hebt, waar jij al wat vanaf weet en wat je daarover kunt vertellen.

Je moet namelijk in de komende jaren veel kunnen schrijven over het onderwerp. Als je eenmaal een onderwerp hebt gevonden waarvan je denkt dat je er wel veel over kunt vertellen, is het belangrijk om te bekijken of er ook producten zijn die je daarvoor kunt promoten.

Hiervoor kun je je aanmelden bij een zogeheten affiliate netwerk. Bij een affiliate netwerk zijn mensen en bedrijven aangesloten die graag willen dat jij hun producten promoot. In ruil voor je promotie ontvang je dan een commissie als jij zorgt voor nieuwe klanten.

Een website maken

Als het eenmaal duidelijk is wat het onderwerp van je website moet worden en welke producten je wilt gaan promoten is het tijd om aan de slag te gaan met het maken van je website.

Een website maken is niet helemaal gratis omdat je moet betalen voor de webhosting en domeinnaam. Gelukkig is een website helemaal niet duur en is het voor de meeste mensen goed betaalbaar.

hoe word je affiliate partner van bol.com

Bij Neostrada kun je voor 2,50 euro per maand al beginnen met je eerste website. Lees meer over Domeinnaam & Webhosting

Als je eenmaal je domeinnaam en webhosting hebt aangeschaft, kun je via neostrada met één druk op de knop een WordPress website installeren.

Daarna is het slechts nog aan jou om een mooi simpel thema te installeren en de juiste SEO instellingen toe te passen. 

Aanmelden voor een affiliate netwerk

Als je website eenmaal klaar is voor gebruik, is er voor bezoekers natuurlijk nog niet veel te zien en te ontdekken. Om een extra inkomen te verdienen met affiliate marketing moet je natuurlijk wel een product hebben om te promoten. Hiervoor kun je je aanmelden bij een affiliate netwerk.

Een affiliate netwerk is een platform waar mensen zich aan kunnen melden om producten van andere mensen te promoten of te laten promoten.

De beste affiliate marketingnetwerken van Nederland zijn:

Daarnaast kun je je ook nog aanmelden voor het affiliate netwerk van Coolblue en Bol.com. Als je Bol.com en Coolblue kent, weet je ook dat deze webshops gigantisch veel producten aanbieden. Het grote voordeel is dat jij al deze producten kunt promoten voor een commissie.

Teksten schrijven voor je website

Voordat je aan de slag kunt met het schrijven van teksten is het belangrijk om eerst te achterhalen waar de mensen in jouw niche naar zoeken. Hiervoor doe je zoekwoord onderzoek.

Onderwerpen vinden om over te schrijven

Voordat je aan de slag kunt gaan met het schrijven van teksten, moet je natuurlijk wel eerst weten waarover je allemaal kunt schrijven. Dit doe je ook wel met Zoekwoord onderzoek, of tegenwoordig Zoekanalyse.

affiliate marketing a

Door op zoek te gaan naar de juiste onderwerpen om over te schrijven is de kans groter dat de juiste bezoekers naar je website komen waardoor je ook meer commissies zal scoren.

Op deze pagina lees je alles over het vinden van de juiste onderwerpen

Teksten schrijven voor je website

Als je eenmaal zoekwoorden hebt gevonden waarover jij teksten wilt schrijven, is het tijd om dat ook daadwerkelijk te doen.

Om in de loop van tijd goed gevonden te worden in de zoekmachines raad ik je aan om wekelijks minimaal één blogbericht of pagina te schrijven van minimaal 1000 woorden.

Probeer naast het zoekwoord waarvoor je de teksten schrijft, ook andere relevante zoekwoorden te verwerken in je tekst.

Welke website content voor affiliate marketing Extra inkomen verdienen met affiliate marketing

Zo vergroot je de kans dat je op meer verschillende zoektermen wordt gevonden met één tekst.

Als je zelf geen zin hebt om teksten te schrijven of als je bang bent dat het je niet gaat lukken, is het ook mogelijk om teksten te laten schrijven. Bekijk onze commerciële content pagina

Blijf dit proces herhalen totdat jij je eerste commissie hebt verdient. Als je eenmaal wat commissies verdiend hebt, is het tijd om je kans op commissies te vergroten.

Je kans op een commissie vergroten

Als je eenmaal een extra inkomen weet te verdienen met affiliate marketing ben je natuurlijk nog niet klaar. Het is dan tijd om ervoor te zorgen dat je meer commissies kunt verdienen. Een van de beste manieren om dat te doen is door meerdere kanalen in te zetten.

Hoe meer mensen je kunt bereiken, hoe meer kliks je zult krijgen op je affiliate links en hoe meer geld je ermee gaat verdienen.

Email marketing

Email marketing is iets dat door veel beginnende affiliates wordt vergeten. Toch wordt er in de affiliate marketing revolutie nadrukkelijk uitgelegd hoe belangrijk het is.

Veel bezoekers die naar je website komen, kopen niet direct van je bij het eerste bezoek. Ook komen veel bezoekers die eenmaal naar je website komen niet meer terug. Dat is dus een gemiste kans.

Hoe word je succesvol met email marketing?

Om ervoor te zorgen dat bezoekers vaker terug komen naar je website kun je email marketing inzetten. Met email marketing zorg je ervoor dat bezoekers die naar je website komen hun naam en email adres achter laten zodat jij ze later nog een keer kunt benaderen.

Om het e-mail adres te kunnen krijgen van je bezoekers heb je wel iets nodig om ze in ruil voor de gegevens terug te geven. Een veel voorkomende methode om dat te doen is door een gratis e-book die je zelf hebt gemaakt weg te geven.

Vervolgens stuur je dan regelmatig e-mail met daarin informatie over je onderwerp. Ook kun je via e-mail marketing meerdere verkoop kansen creëren door af en toe via e-mail nog eens een aanbieding te doen voor het product dat je promoot.

Om te kunnen starten met e-mail marketing heb je een email marketing provider nodig. Hier worden de email adressen opgeslagen en geeft het platform je de mogelijkheid om automatische mails te schrijven die iedereen krijgt als ze zich aanmelden. Dit zijn autoresponders.

Klik hier om meer te lezen over e-mail marketing

Affiliate marketing cursus

Ben je na het lezen van dit blogbericht enthousiast geworden om ook een extra inkomen te verdienen met affiliate marketing Dan raad ik je zeker aan om eens te kijken naar de affiliate marketing revolutie.

In de cursus leer je van A tot Z wat je moet weten om zo snel mogelijk je eerste commissie te verdienen. Het is dan ook goed om te weten dat al meer dan 6000 mensen je voor zijn gegaan en allemaal klaar staan om je te helpen als jij ergens niet uit komt.

Wie is Jacko Meijaard Extra inkomen verdienen met affiliate marketing

De cursus heeft namelijk ook een eigen forum waar je al je vragen kunt stellen over affiliate marketing. Je mede cursisten en Jacko Meijaard zelf beantwoorden graag al je vragen als je ergens tegenaan loopt.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Zelf verdien ik een groot deel van mijn inkomsten via affiliate Marketing en werken we met ons team Keihard om ook andere affiliates en website-eigenaren te helpen met het behalen van meer online resultaat.
Als je net begint met affiliate marketing kan alle informatie nog behoorlijk lastig zijn te implementeren. Hier helpen we je dan ook graag bij. Dit doen we door handige tips en informatie te delen over alles wat te maken heeft met geld verdienen op het internet.
De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om de 5K Affiliate Marketing Blauwdruk GRATIS te downloaden.
Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing.
Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen