arrow_drop_up arrow_drop_down
Extra geld verdienen naast je fulltime baan? Zo pak je dat aan!
25 januari 2019 

Extra geld verdienen naast je fulltime baan? Zo pak je dat aan!

Heb je momenteel een fulltime baan? Werk je daarbij bijvoorbeeld van 9 tot 5 en heb je vervolgens de gehele avond vrij? Of werk je wellicht vier dagen in de week waardoor je één hele dag in de week vrij bent?

Wist je dat je al deze vrije uurtjes goed kunt besteden? Het is namelijk mogelijk om extra geld te gaan verdienen naast je fulltime baan.

Hoe je dit kunt doen en waar je rekening mee moet houden? De antwoorden op die vragen vind je in dit uitgebreide antwoord terug.

Waarom extra geld verdienen?

Geld maakt niet gelukkig, maar geld maakt het leven wel een stuk makkelijker. Als je een fulltime baan hebt, ben je verzekerd van een vast salaris.

Met dat salaris kan je hoogstwaarschijnlijk al je rekeningen betalen en nog een klein bedrag per maand sparen. Als je graag een grote reis wilt maken of een auto wilt kopen, kan je mogelijk wel wat extra geld gebruiken.

Dat is dan ook voor relatief veel mensen één van de redenen om extra geld te gaan verdienen naast een fulltime baan.

Met een extra baan kan je nét iets meer geld verdienen. Daarbij is het advies uiteraard om als ondernemer door het leven te gaan, of beter gezegd: als digitale ondernemer.

Via het internet zijn er immers legio mogelijkheden om veel geld te gaan verdienen, ook als je al een fulltime baan hebt.

Daarnaast zijn er ook veel mensen die zich vervelen. Zij hebben ’s avonds niet al te veel doen en vinden het leuk om toch actief bezig te zijn.

Je kunt in dat geval ervoor kiezen om te gaan sporten, maar je kunt er ook voor gaan kiezen om je eigen online business op te starten. Sporten is uiteraard heel gezond, maar je eigen online business is héél leuk.

Als je voor een bepaald onderwerp een passie hebt of als je een bepaalde hobby hebt, is het onwijs leuk om daarmee geld te gaan verdienen. Dit is in ieder geval mogelijk; dat hebben veel andere digitale ondernemers leuk bewezen.

De keuze voor extra geld is een keuze die je volledig voor jezelf moet maken. Het is onwijs leuk om extra geld te verdienen, maar je moet wel bereid zijn om hard te werken.

Geld komt je namelijk nooit zomaar aanwaaien; ook alle digitale ondernemers moeten hier onwijs hard voor werken. Ben je bereid om hard te werken, om lange dagen te maken en om je creativiteit de vrije loop te laten gaan?

Dan kan je absoluut extra geld verdienen naast je fulltime baan.

Belastingtechnisch

Een belangrijk aandachtspunt is uiteraard wel de belasting die je als digitale ondernemer moet gaan betalen. Het advies is om je sowieso in te schrijven als ondernemer bij de Kamer van Koophandel.

Dit is eigenlijk niet eens een advies, maar je bent het gewoon verplicht. Als je aan verschillende voorwaarden voldoet, ben je verplicht om je aan te melden als een ondernemer. Hier vind je welke voorwaarden dit exact zijn.

Ben je niet helemaal thuis in de wereld van ondernemen en belastingtechnische zaken? Dan kan het absoluut geen kwaad om je goed te laten informeren.

Je kunt hiervoor contact opnemen met de bijvoorbeeld de Belastingdienst telefoon, maar je kunt ook contact opnemen met een plaatselijke financieel adviseur. Mogelijk kan hij/zij je adviseren wat wijselijk is in jouw situatie.

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om in eerste instantie als particulier aan je bedrijf te gaan bouwen. Je schrijft je op dat moment nog niet in, maar je verdient op dat moment hoogstwaarschijnlijk ook nog niet al te veel.

Pas als de digitale zaken goed gaan werken, kan je ervoor kiezen om je alsnog in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.

Het inschrijven bij de Kamer van Koophandel kost overigens eenmalig een bedrag van 50 euro. Als je als digitaal ondernemer succesvol bent, heb je dat bedrag binnen de kortste keren weer terugverdiend.

Ook dat is dus geen reden om de stap niet te wagen. Je hebt bovendien altijd nog de fulltime baan waar je op kunt rekenen; je bent hierdoor altijd verzekerd van een vast inkomen.

Welke mogelijkheden heb je?

Het is goed om te weten dat je tegenwoordig onwijs veel mogelijkheden hebt om extra geld naast je fulltime baan te gaan verdienen.

Voor welke optie je het beste kunt kiezen? Dat is nogal afhankelijk van jouw situatie, de hoeveelheid uren die je per week over hebt en de wensen die je hebt.

Het advies is in ieder geval om voor iets te kiezen wat je écht leuk vindt. Het voelt daardoor niet als werken aan, maar eigenlijk als een hobby. Een hobby uitvoeren en ook nog eens geld verdienen; dat klinkt als een droom, niet waar?

Maak dus voor jezelf een rijtje met daarin de passies die je hebt. Ga vervolgens op basis van deze passies met je creativiteit aan de slag.

Kan je iets verzinnen waarmee je, op basis van deze passies, geld kunt gaan verdienen? De kans is héél groot dat je iets kunt verzinnen, aangezien de mogelijkheden tegenwoordig eindeloos zijn.

Om je een handje te helpen, heb ik de meest interessante opties op een rijtje gezet. Deze opties bespreek ik hieronder graag uitgebreid, zodat je een duidelijk beeld van de opties kunt krijgen.

Op basis daarvan kan je voor jezelf bepalen of één van de opties precies is waar je naar op zoek bent.

Affiliate marketing

Eén van de meest populaire opties tegenwoordig is affiliate marketing. Deze vorm van online marketing is super populair en levert veel digitale ondernemers ook een behoorlijk zakcentje op.

Bij affiliate marketing draait het erom dat jij producten van andere partijen gaat promoten.

Je start een affiliate website over een bepaald onderwerp. Laten we zeggen; over speciale Nike sneakers. Je schrijft vervolgens blogs over bepaalde sneakers en zet aan het einde van dit blog een link naar een bepaalde webshop.

Met deze webshop heb je namelijk een samenwerking. Jij hebt je bij een affiliate netwerk aangesloten, waarna je gebruik kunt maken van één van de campagnes.

Je hebt een campagne gevonden van een webshop die veel soorten Nike sneakers koopt. Jij hebt je dus aangemeld voor die campagne en hebt daardoor eigenlijk een samenwerking met de webshop.

Op jouw website plaats je nu speciale links naar de webshop van de verkopende partij toe. Als een bezoeker van jouw website op één van de links klikt, wordt de bezoeker doorgestuurd naar de website van de verkopende partij.

Als de bezoeker op die website uiteindelijk tot een aankoop overgaat, krijg jij daar een bepaalde commissie voor. Die commissie kan behoorlijk oplopen, naarmate je meer en meer orders regelt voor de bedrijven waar je mee samenwerkt.

Met een affiliate website ben je dus eigenlijk een doorgeefluik.

Jij maakt bezoekers warm voor de aanschaf van bepaalde producten en stuurt de bezoekers vervolgens door naar de plek waar zij de producten kunnen kopen.

Als de bezoekers uiteindelijk door jouw link een product aanschaffen, krijg jij daar een commissie voor.

Waarom affiliate marketing zo populair is? Met name omdat je geen enkel risico loopt. Je hoeft geen voorraad aan te houden, je hebt niks met verzenden/retourneren van doen en je bepaalt volledig zelf welke producten je promoot. Al met al is affiliate marketing een zeer interessante optie om extra geld te verdienen naast je fulltime baan. Wil je meer over affiliate marketing weten? Meld je dan aan voor de cursus Affiliate Marketing Revolutie!

Dropshipping

Een andere interessante optie heeft de naam ‘dropshipping’ gekregen. Bij dropshipping start je je eigen webshop, maar je hebt de producten niet zelf op voorraad. Nee, zodra een bezoeker via jouw webshop een bestelling plaatst, gaat er direct een signaal naar een derde partij. Deze partij, de dropshipper, regelt voor jou de opslag van de producten, de verzending en ook de retournering.

Je hebt hierdoor geen omkijken naar het verzenden en retourneren van de producten. Veel mensen die voor dropshipping kiezen, werken hiervoor samen met Chinese leveranciers. De Chinezen rekenen immers niet al te hoge prijzen, terwijl jij hier wel hogere prijzen voor de producten kunt vragen. Op die manier is het zeker mogelijk om veel extra geld te verdienen naast je eigen fulltime baan.

Eigen webshop

Tot slot wil ik ook nog benoemen dat het ook mogelijk is om je eigen webshop op te starten. Heb je bijvoorbeeld passie voor een bepaald product dat je zelf kunt maken? Maak dit product, zet het product op je webshop te koop en verkoop het product aan een liefhebber. Werk ondertussen aan de naamsbekendheid van jouw website en laat je webshop hiermee steeds verder groeien.

Social Media diensten aanbieden

Je moet hierbij wel met de nodige risico’s rekening houden. Zo heb je een eigen voorraad nodig en moet je ook alle bestelde producten gaan verzenden en de mogelijke retournering hiervan regelen. In vergelijking met de twee hierboven genoemde varianten is het niet altijd dé beste optie, maar het is wel onwijs leuk om te doen.

Is het aan te raden om extra geld te verdienen naast je fulltime baan?

Ja, dat is het zeker. De wereld ligt aan het voeten en dankzij het internet heb je onwijs veel mogelijkheden. Pak deze mogelijkheden aan, terwijl je altijd zekerheid hebt door het vaste inkomen van jouw fulltime baan. Nooit geschoten is altijd mis; durf dus de uitdaging aan te gaan en voorzie jezelf van een extra inkomen!

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen