Email Marketing; Hoe pas je dat succesvol toe?

Email Marketing; Hoe pas je dat succesvol toe?

Email marketing is een manier van marketing waarbij je producten en diensten promoot via email. Op je website probeer je email adressen te verzamelen zodat je deze personen op elk willekeurige moment nog eens een keer kunt benaderen.

Als je begint met e-mail marketing is, heb je een grotere kans om een langdurige relatie met je bezoekers op te bouwen omdat ze je naam vaker horen en door het sturen van de e-mails ook vaker weer naar je website terugkeren.

Een van de beste manieren om extra verkopen te genereren is door het gebruik van email marketing. Vooral bij affiliate marketing wordt nog steeds gezegd dat het meeste geld in de email lijsten verdiend wordt. Daarom is het belangrijk dat jij als affiliate email marketing heel serieus neemt.

Inhoudsopgave

Wat is email marketing?

Allereerst is het handig om te weten wat email marketing überhaupt is. Gelukkig is het vrij simpel om te verklaren wat email marketing precies is.

Deze manier van marketing is onderdeel van direct marketing. Je verzendt berichten namelijk rechtstreeks naar de ontvanger. In het geval van email marketing maak je dus gebruik van email om dit te doen.

De mails kan je sturen naar klanten en geïnteresseerden. Nieuws, aanbiedingen, aankoopbevestigingen en dergelijke zijn voorbeelden van dingen die je per mail kunt versturen.

Waarom email marketing?

Met email marketing kun je zorgen voor een band met je bezoekers. Als je naar veel beginnende affiliate websites kijkt zie je dat ze geen enkele methode toepassen om email adressen van bezoekers te vragen.

Ze proberen zo veel mogelijk bezoekers naar hun website te krijgen en sturen ze dan zo snel mogelijk door naar het affiliate product.

Natuurlijk is het mooi als daar een verkoop uitkomt. Maar in de meeste gevallen kopen bezoekers nooit bij het eerste bezoek.

Als je er dan voor kunt zorgen dat een percentage van je bezoekers het e-mailadres achter laat kun je ze nadat ze jouw website bezocht hebben nog eens een aanbieding doen voor het product, of vragen om nog eens terug te gaan naar je website.

Hoe pas je email marketing toe?

Om deze vorm van marketing toe te passen heb je een email provider nodig. Hiermee kun je dan e-maillijsten maken en daar vervolgens een geautomatiseerde campagne voor maken.

Dat betekent dat iedereen die zich dan inschrijft in je mailinglijst, automatisch een reeks met e-mails ontvangt via de e-mailprovider. In deze e-mails kun je je bezoekers dan meerdere aanbiedingen doen voor het product, maar je kunt ze ook vragen nog eens terug te gaan naar je website.

Zelf gebruik ik Enormail als email provider en ben ik daar heel tevreden over. Het maken van e-mails makkelijk en je hebt een goed overzicht in het aantal aanmeldingen.

Veel beginners denken nog niet direct aan email marketing omdat ze er niet in geloven, of denken dat het geen verschil maakt.

Maar alle succesvolle affiliates maken gebruik van email marketing en daarom raad ik het zeker aan om daar ook zo snel mogelijk mee te beginnen.

Wat is een email marketing funnel?

Een email marketing funnel is een geautomatiseerde email marketing campagne waarmee je je mailinglijst op bepaalde dagen en tijden strategisch e-mails stuurt met als doel om meer te verkopen.

Om een email marketing funnel te bouwen heb je een email marketing provider nodig. Dit stelt je in staat om gebruik te maken van autoresponders (automatisch versturen van vooraf geschreven e-mails).

Deze e-mails kunnen dan bestaan uit waardevolle informatie waaraan de contacten op je email lijst wat hebben, maar kunnen ook bestaan uit promotie e-mails.

Hier probeer je dan een product te promoten aan je mailinglijst.

Met een goede email marketing strategie maak je gebruik van een mix tussen content en promotie e-mails.

Als je dit goed doet (je kunt gebruik maken van bewezen strategieën), is de kans groot dat je veel meer commissies gaat scoren.

Toch is gebleken dat de meeste beginners niet direct beginnen met het opbouwen van een mailinglijst omdat ze er het nut niet van inzien.

Maar als je voorsprong wilt creeren op je mede beginners raad ik je aan dat wel al direct vanaf het begin te doen.

Bekijk hier hoe je een email marketing funnel maakt:

Waarom is een email marketing funnel belangrijk?

Een email marketing funnel is vooral belangrijk omdat het ervoor zorgt dat je meer controle krijgt over je inkomsten en bezoekersaantallen op je website.

Niet alleen zorgt een email marketing funnel ervoor dat je meer commissies scoort en hier zelf controle over hebt, je kunt er met een email marketing funnel ook voor zorgen dat bezoekers nog eens terug komen naar je website. Simpelweg door ze een e-mail te sturen.

Een andere belangrijke reden om te beginnen met email marketing is omdat bezoekers op je website vrijwel nooit het product kopen dat jij promoot bij het eerste bezoek. Over het algemeen zijn er +/- 3 interacties nodig voordat het vertrouwen groot genoeg is.

Als je niet begint met email marketing kom je nooit aan deze 3 interacties omdat je de bezoekers verliest als hij of zij eenmaal je website verlaten heeft.

Met een mailinglijst bouw je dus aan een relatie met je bezoekers. Dit is belangrijk als je wilt verkopen.

Meer inkomsten met een email marketing funnel

Als je er ook voor kiest om te beginnen met email marketing kun je erop rekenen dat na mate je mailinglijst groeit, je automatisch ook meer commissies gaat scoren. Niet alleen worden de commissies meer, je krijgt er zelfs voor een groot deel de controle over.

Een tijdje geleden had een van de affiliate campagnes die ik promoot een kortingsactie. Hierop heb ik een email gestuurd naar mijn mailinglijst met informatie over de korting en hoe ze er gebruik van konden maken.

Nog geen uur nadat ik de kortingsactie had medegedeeld aan mijn email lijst had ik al 3 commissies te pakken. Nu was mijn email lijst voor die campagne nog niet zo groot, maar het hadden ook zo maar 30 commissies kunnen zijn.

Zo zie je dat je met een email marketing funnel meer controle hebt over de commissies die je verdient. Je bent dan niet alleen maar afhankelijk van bezoekers die op je website op affiliate links klikken.

Om je direct op weg te helpen met je email marketing funnel geven we je een aantal tips die je direct in de praktijk kan toepassen bij het maken van je funnel. Deze tips hebben mij ook geholpen en daarom deel ik ze graag met je.

Kies voor een bestaande email marketing strategie

Een van de beste dingen die je kunt doen als je nog maar net begint met email marketing is ervoor kiezen om een bestaande email marketing strategie te gebruiken.

Als je net begint, heb je namelijk nog geen idee wat wel en niet werkt en kun je beter inzetten op een strategie die al succesvol gebruikt wordt.

Vanuit daar kun je als je meer verstand hebt van email marketing altijd nog een eigen strategie bedenken.

Schrijf korte onderwerpen voor je e-mails

Als je e-mails gaat maken voor je email marketing funnel is het belangrijk dat je het onderwerp van de e-mails zo kort en bondig mogelijk houdt.

Hoe beter jij je best doet voor het onderwerp van je e-mails, hoe groter de kans is dat je contact de email opent en hem leest.

Als je slechte onderwerpen schrijft, is de kans groot dat je email ongelezen in de prullenbak beland. Zorg dus altijd dat je wat extra tijd neemt voor de onderwerpen.

Vertel je belangrijkste boodschap eerst

Lang niet iedereen leest je hele email en daarom is het belangrijk dat je direct in het begin van de email je punt maakt en vertelt wat het belangrijkste is aan de email.

Het zou zonde zijn als jij een product probeert te promoten en daar pas onder aan de email over begint.

Als je email dan niet helemaal gelezen wordt, krijgt je contact je promotie niet te zien en zal je daaruit ook geen commissies scoren.

Durf te investeren in een goede email marketing provider

Toen ik net begon met email marketing wilde ik geen geld uitgeven aan email marketing. Ik wist ten slotte nog niet of het ging werken.

Maar nu ik weet hoe krachtig email marketing is heb ik spijt dat ik niet direct heb betaald voor een goede email marketing provider. Zelf maak ik nu gebruik van Getresponse en biedt dit mij heel veel mogelijkheden.

Probeer GetResponse 30 dagen gratis > 

Schrijf je e-mails persoonlijk

Contact via email is persoonlijk contact. Zorg er dan ook voor dat je e-mails persoonlijk zijn. De beste manier op persoonlijke e-mails te sturen is door je mails te schrijven alsof je met een vriend praat.

Veel beginners schrijven vooral statische e-mails waarin ze niets van zichzelf laten zien. Toch werkt het veel beter om een persoonlijk contact aan te gaan.

Maak een herkenbare lay-out voor je e-mails

Om ervoor te zorgen dat je contacten je beter leren kennen is het een goed idee om een soort van huisstijl te ontwikkelen.

Dit is dan een lay-out die je voor al je e-mails gebruikt zodat je mails herkenbaar worden. Dit helpt je om sneller een vertrouwensband op te bouwen met je contacten.

Vertrouwen draagt ook direct bij aan het scoren van meer commissies.

Zoek uit op welke tijd je het beste mails kunt versturen

In het begin kun je natuurlijk nog niet zo goed weten welke tijd voor jou het beste is om een e-mail te sturen naar je mailinglijst. Maar door te experimenteren met verschillende tijden kun je er snel achter komen op welke dagen en op welk tijdstip de meeste van je contacten je e-mails lezen.

Probeer daarom vooral in het begin een beetje te variëren in tijden en kijk dan na een maand op welke dag en welk tijdstip je de meeste interactie hebt gehad.

Stuur altijd eerst een test email naar jezelf

Voordat je je e-mail daadwerkelijk gaat versturen naar je mailinglijst is het een goed idee om eerst een test email te sturen naar je zelf. Bij de meeste email marketing providers is dat mogelijk.

Je kunt hem dan nog eens goed nalezen en controleren of alles werkt en klopt. Het zou jammer zijn als je een mailing verstuurt naar 1000 mensen en je call – to action knop blijkt niet te werken. Dat is een gemiste kans.

Blijf je email marketing funnel altijd verbeteren

Eerder gaf ik aan dat je als beginner het beste gebruik kunt maken van een bewezen email marketing strategie. Maar als je al een tijdje bezig bent is het een goed idee om die strategie eigen te maken.

Je hebt in tussentijd al best wat geleerd over je contacten en daar wil je natuurlijk wat mee doen. Dat doe je door je email marketing funnel te verbeteren en uit te bereiden. Je kunt er dan voor kiezen om een andere volgorde van je autoresponder toe te passen, of proberen om ook andere producten te promoten of upsellen.

Zorg voor een goede balans tussen content en promotie

Een van de belangrijkste dingen bij email marketing is dat je naast het doen van promoties ook goede waardevolle content blijft delen. Hoe meer waarde jij biedt aan je contacten hoe meer vertrouwen je daarmee creëert.

Als je mailinglijst namelijk veel waarde heeft aan de content die jij deelt via je email marketing, is de kans ook groter dat ze via jou een product zullen kopen.

Voordelen van email marketing

Beginnen met email marketing is een slimme zet als je affiliate marketeer bent. Het enige dat je hoeft te doen is ervoor zorgen dat jij het e-mailadres van je bezoekers krijgt. Een van de beste manieren om dat te doen is door ze iets gratis aan te bieden. Dit kan een e-book, checklist, of lijst met tips zijn.

Een e-mail verstuur je gemakkelijk of zelfs automatisch

Het mooie aan email marketing is dat je het volledig kunt automatiseren. Je hoeft niet daadwerkelijk aanwezig te zijn om e-mails naar je mailinglijst te sturen. Met handige email marketing software kun je bouwen aan een salesfunnel. Hiermee verstuur je dan bepaalde e-mails op een bepaalde tijd aan mensen in je mailinglijst.

Ook kun je ervoor zorgen dat je contacten in een mailinglijst een bepaald proces doorlopen dat uiteindelijk zal leiden tot een verkoop. Het mooie van email marketing software is dat je het dan niet zelf hoeft te bedenken.

Zelf maak ik gebruik van Getresponse waarmee ik de mogelijkheid heb om gebruik te maken van voorgeprogrammeerde email funnels. Sinds ik actief bezig ben met Getresponse e-mail marketing zijn mijn verkopen veel meer controleerbaar en ontvang ik meer commissies in de maand.

Een vorm van vertrouwen

Als je het voor elkaar krijgt om email adressen te verzamelen van je bezoekers betekent het dat je bezoeker je al genoeg vertrouwt om zijn of haar e-mailadres te geven. Het voordeel hiervan is dat er direct een hele grote drempel verdwijnt om van je te kopen.

De kans bestaat zelfs dat als je direct een aanbieding zou doen in de eerste email die je stuurt, je contact al direct overgaat tot aanschaffen van het product.

Met email marketing software kun je op verschillende momenten een aanbieding doen en weer op andere momenten goede informatie geven.

Een e-mail straalt professionaliteit uit

Door aan de slag te gaan met email marketing straal je direct meer professionaliteit uit naar je bezoekers. Dit wekt direct meer vertrouwen. Waardoor het uiteindelijk ook weer zorgt voor meer commissies.

Email marketing geeft je een kans je bezoeker terug te halen naar je website

Bezoekers uit Google komen meestal één keer naar je website. Meestal doen ze ook geen aankoop als ze de eerste keer op je website geweest zijn. Over het algemeen zijn er tussen de 3 en 5 interacties nodig voordat een bezoeker je genoeg vertrouwd om iets van je te kopen.

Met e-mail marketing heb jij de touwtjes in handen en kun je door simpelweg een email te sturen je contacten vragen je website nog eens te bekijken.

Relatie opbouwen

Nog een groot voordeel van email marketing is dat je door regelmatig contact te hebben een relatie met je bezoeker opbouwt. Dit doe je vooral door veel gratis waarde te bieden en je contacten zo goed mogelijk te helpen met zijn of haar problemen.

Mails worden beter gelezen dan social media berichten

Ondanks dat steeds meer mensen actief aanwezig zijn op social media is email marketing nog steeds het nummer 1 platform voor communicatie. Ook zijn er nog steeds veel grote bedrijven die een groot gedeelte van hun omzet binnenhalen via e-mails.

Alleen dat is al een goede reden waarom jij ook aan de slag zou moeten gaan met email marketing. De meeste beginners slaan dit gedeelte over omdat ze geen idee hebben van de kracht van email marketing. Maar als je dat eenmaal doorhebt, zal je ook je focus voor een groot gedeelte daarop leggen.

Vorm van persoonlijk contact

Om succesvol te zijn met affiliate marketing is het belangrijk dat je een goede band opbouwt met je bezoekers. Door email marketing toe te passen heb je persoonlijk contact met een individueel persoon.

Hoe beter dat persoonlijke contact is hoe meer hij of zij je gaat vertrouwen en hoe eerder hij of zij er ook van overtuigd is dat de producten goed zijn die jij aanbiedt.

Het voordeel van email marketing is vooral dat het heel persoonlijk is. Een persoon geeft je namelijk niet zomaar zijn of haar e-mailadres. Als je deze hebt gekregen betekent dat in de meeste gevallen al dat je wat vertrouwen hebt gewonnen.

Een goedkope maar effectieve manier van marketing

Email marketing is een van de meest goedkope manieren van marketing maar ook een van de meest effectieve manieren.

De kans is groot dat als jij vandaag een email stuurt met een aanbieding naar je mailinglijst, je hierdoor direct veel meer commissies krijgt. Het kost je bijna niets om te doen en de inkomsten kun je door middel van email marketing voor een gedeelte controleren.

Email marketing converteert goed

Nog steeds is een email lijst een van de best converterende manieren van marketing die je maar kunt doen. Het grotendeel van alle succesvolle affiliate marketeers verdienen nog steeds veel geld via de email lijst.

Zoals je als affiliate marketeer waarschijnlijk wel weet is dat de meeste bezoekers die naar je website komen niet bij het eerste bezoek al direct een aankoop doen. Vaak is er gemiddeld 3 keer voor nodig voordat een bezoeker klant van je wordt.

Het is vrij lastig om deze bezoekers ongecontroleerd weer naar je website te krijgen. Gelukkig is hiervoor email marketing de uitkomst. Hiermee kun je er namelijk voor zorgen dat bezoekers op jouw gekozen tijdstip weer teruggaan naar je website, of een aankoop doen via een email dat je hebt gestuurd.

Email adressen blijven in je bezit

Het mooie aan het verzamelen van e-mail adressen is dat zo lang ze zich niet uitschrijven voor je mailinglijst je deze contacten zo vaak als je wilt een nieuwe email kunt sturen. Natuurlijk moet je er wel rekening mee houden dat het geen spam wordt.

Een van de beste manieren om blijvend contact te onderhouden is door gebruik te maken van email marketing software waarmee je geautomatiseerde campagnes kunt maken.

Ben je van plan om te starten met email marketing? Dan wil je natuurlijk wel eerst weten wat de beste email marketing software is. Er zijn veel mensen die een eigen bedrijf hebben.

Misschien heb jij er ook wel eens over nagedacht om een eigen bedrijf te beginnen. Bij het hebben van je eigen bedrijf komt meer kijken dan je denkt.

Het hebben van klanten is erg belangrijk als je een eigen bedrijf hebt. Op de een of andere manier zul je aan die klanten moeten zien te komen. Dit doe je met name door marketing. Er zijn verschillende soorten marketing die je kunt gebruiken.

Een voorbeeld hiervan is email marketing. Bij email marketing kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van bepaalde software. Meer over deze software en email marketing lees je in dit artikel!

Geen zin om te lezen? Bekijk de video! 

Vond je de video interessant? Like dan de video en abonneer op ons YouTube kanaal.

Email marketing software die je kan gebruiken

Zoals je in de inleiding al kon lezen is er de mogelijkheid om een hulpmiddel in te schakelen. Je kan namelijk bepaalde software gebruiken bij email marketing. Dit zal je moeten helpen om het allemaal wat makkelijker te laten verlopen.

Hieronder staan twee verschillende software beschreven. Lees het goed door en ontdek meer over de handige software die je kan gebruiken.

GetResponse

Getresponse is het eerste voorbeeld van een software die je kan gebruiken. Het zal ervoor zorgen dat het versturen van allerlei mails geautomatiseerd gaat. Naast dat het versturen van mails geautomatiseerd gaat, heb je ook de keuze uit een uitgebreid aanbod aan allerlei sjablonen.

De prijzen die ze bij Getresponse hanteren zijn relatief goedkoop. Vooral als je de prijzen met andere aanbieders gaat vergelijken zal dit blijken.

Getresponse is behoorlijk uniek in deze wereld. Er worden namelijk heel wat functies geleverd die je normaal gesproken niet zult krijgen. Hierbij kan je dan denken aan verkooptrechters, CRM beheer en allerlei e-commerce functies.

Het grote voordeel is dat er een proefversie is bij Getresponse. Je kan dan gratis proberen of Getresponse iets voor jou is. Door dit even te testen zul je al snel ontdekken of het je bevalt of niet. Over Getresponse hebben we een uitgebreide review geschreven. Lees hier de Getresponse Review.

Enormail

Net als Getresponse is Enormail een email marketing software. Het versturen van bijvoorbeeld een nieuwsbrief kan geautomatiseerd worden. Hierdoor zullen de mensen die zich ervoor hebben ingeschreven de nieuwsbrief automatisch ontvangen.

Enormail zal ervoor zorgen dat je ook tips krijgt. Dankzij deze handige tips kan je dus de kwaliteit van je mails verbeteren. Dit is erg handig, want je verstuurt de mails natuurlijk omdat ze wat opleveren.

Naast het versturen van mails en het beheren van contacten kan je ook formulieren opstellen bij Enormail. Hiervoor moest eerder gebruikgemaakt worden van andere opties.

Nu kan dit dus gewoon via Enormail. Mensen kunnen hun mailadres achter laten en zullen zo automatisch in de lijst komen te staan. De mails kan je geautomatiseerd laten verzenden. Eigenlijk is het enige wat je zelf nog hoeft te doen het schrijven van de mails. Kleine moeite toch?

Bij Enormail is het ook mogelijk om een gratis proefperiode te beginnen. Dit zal dan gaan over een periode van 30 dagen.

Kan je beter voor Getresponse of Enormail gaan?

Het is lastig om te zeggen of je beter voor Getresponse of Enormail kunt gaan. Beide zijn namelijk erg aantrekkelijk. Bovendien zullen beide je ook helpen met het automatisch versturen van mails.

Om erachter te komen welke van de twee er beter is, kan je het beste zelf een test uitvoeren. Maak van beide software even gebruik en kom er op die manier achter wat voor jou het beste werkt.

Getresponse kan je sowieso erg makkelijk gebruiken dankzij de gratis proefversie. Bij Enormail is dit ook mogelijk. Eigenlijk is er dus geen reden te bedenken waarom je deze software niet zult uitproberen.

4 email marketing tips

Om je direct op weg te helpen met email marketing geven we je ook graag nog wat handige tips die mij hebben geholpen toen ik net begon met email marketing. Deze tips zijn direct toe te passen in de praktijk.

Bouw vanaf het begin van je website al een mailinglijst op

Je kunt als beginnende affiliate marketeer niet vroeg genoeg beginnen met het bouwen van een email lijst. Hoe eerder je hier namelijk mee begint, hoe eerder je een mailinglijst van meerdere personen hebt waaraan je affiliate producten kunt promoten.

Wees jezelf in je e-mails

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen bij het versturen van je e-mails is zorgen dat ze persoonlijk zijn. Door te laten zien wie je bent bouw je veel sneller een vertrouwensband op dan wanneer je alleen maar informatie deelt in je e-mails.

Kom direct ter zake

Vaak zie ik in e-mails van beginners dat ze bij het promoten van een affiliate product eerst een heel verhaal om het product heen schrijven voordat ze pas de aanbieding doen.

Maar voor mij heeft het tot nu toe veel beter gewerkt om gewoon te vertellen wat ik te bieden heb. In andere e-mails die je stuurt, kun je mooie verhalen schrijven en waardevolle informatie die je wilt delen. Maar niet in de mail waarin je een aanbieding wilt doen.

Denk goed na over het tijdstip van verzenden

Er zijn verschillende marketingbedrijven die je kunnen vertellen wat de beste tijden zijn om een e-mail te versturen. Toch kan het voor jouw mailinglijst weer heel anders zijn.

Daarom raad ik je aan om zelf te testen wanneer voor jouw mailinglijst de beste tijd is om je e-mails te zenden. Je kunt hierachter komen door in het begin op verschillende tijden een mail te sturen en dan vervolgens te kijken op welke tijd de meeste van je contacten de e-mail openen.

Als je dan een goed moment hebt gevonden, kun je meerdere mails op die tijden versturen. Wel moet je erop letten dat ook de tijden voor het versturen van je mails per dag kan verschillen.

Het zou kunnen dat voor jou op maandag 12.00 uur de beste tijd is en op zaterdag 14.00 uur.

Bij email marketing is de tijd waarop je de mail verstuurd heel belangrijk. Als je net begint met email marketing is het belangrijk dat je onderzoekt wat de beste tijd is om je email te sturen.

Dit kun je meten door te kijken op welk tijdstip de meeste mensen je mails openen. Als je gebruikmaakt van een email marketing provider kun je dit daar gewoon zien. Zo kun je er dan voor zorgen dat je op het tijdstip waarop de meeste mails geopend worden, de rest van je mails ook automatisch worden ingepland.

Het onderwerp moet goed zijn

Om ervoor te zorgen dat je mails gelezen worden is het belangrijk dat de onderwerpen van de e-mails kort en vooral krachtig zijn. Dit moet ze tenslotte uitnodigen om de mail te openen. Het is dus belangrijk dat je hier goed over nadenkt.

Maak geen gebruik van bijlagen

Als je een bijlage toevoegt aan je e-mails kan het zijn dat je email sneller in de spambox beland van de ontvanger. Als je bijvoorbeeld een gratis e-book wilt weggeven kun je dat beter laten downloaden via je website. Ook kun je email marketing software gebruiken waarbij een download knop via het internet mogelijk is.

Gebruik een vaste huisstijl

Om je bezoekers aan je te binden is een vaste huisstijl die zowel voor je website als je e-mails gelijk is heel belangrijk. Dit heeft alles te maken met vertrouwen. Hoe meer alles goed in elkaar valt hoe eerder je het vertrouwen krijgt van je ontvangers en hoe meer kans  je hebt op een verkoop.

Draai er niet omheen

E-mails kunnen best kort en bondig zijn. Het is belangrijk dat je in zo weinig mogelijk woorden de boodschap duidelijk maakt. Als je hele lange e-mails schrijft, heb je de kans dat ze niet je hele email lezen en hij in de prullenbak beland zonder dat ze naar je website zijn terug gegaan.

Maak het persoonlijk

Zorg er in de e-mails altijd voor dat je de ontvanger persoonlijk aanspreekt. Een van de beste methodes die ik heb geleerd is om een e-mail te typen die je ook zou sturen aan je vrienden of familie. Hoe persoonlijker het is hoe beter je verbonden raakt met de lezer.

Gebruik altijd een reeks van meerdere e-mails

Om ervoor te zorgen dat je meer vertrouwen krijgt van je ontvangers is het een goed idee om meerdere mails te sturen over een langere periode. Zo bouw je aan vertrouwen is heb je meer kans dat je ook iets gaat verkopen.

In het begin is email marketing niet zo effectief. Maar als je steeds meer email adressen verzameld kan dit voor heel veel extra commissies zorgen bij affiliate marketing. Begin daarom zo snel mogelijk met het opbouwen van een email lijst. Heb jij nog meer email marketing tips? Deel ze dan in de reacties.

Over de Auteur

Wij zijn Writgo.nl! Een gepassioneerd schrijversteam dat dagelijks voor je klaar staat om al je content te schrijven. Naast het schrijven van content voor onze klanten delen we ook op deze website met regelmaat interessante dingen die gaan over het online ondernemerschap en online geld verdienen. Hiermee hopen we ook mensen die nog niet begonnen zijn, warm te krijgen voor het starten van een eigen business.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]