arrow_drop_up arrow_drop_down
Email marketing tips voor je website
5 maart 2019 

Email marketing tips voor je website

Op zoek naar email marketing tips? Als affiliate is email marketing heel belangrijk. Door email adressen te verzamelen van bezoekers die op je website komen, heb je de kans om deze bezoekers nog een keer te benaderen. Dat geeft natuurlijk veel voordelen. Hier lees je er meer over.

Wat is E-mail marketing

Email marketing is een vorm van marketing waarbij je klanten benaderd via email. Om email adressen te verzamelen geef je meestal iets gratis weg om zo het email adres van de klant te krijgen.

Je kunt er dan voor kiezen om zelf e-mails op te sturen en ze dat persoonlijk te sturen, maar je kunt er ook voor kiezen om te werken met geautomatiseerde email marketing software.

Voor veel bedrijven is email marketing nog steeds de plek waar de meeste verkopen gerealiseerd worden. Ook bij affiliate marketing werkt dit nog steeds heel goed.

Waarom zou je email marketing toepassen?

Email marketing geeft je de mogelijkheid om bezoekers van je website aan je te binden. Meestal komen bezoekers voor het eerst op je website en gaan dan weer weg zonder iets van je te kopen.

Zonder email marketing heb je er geen controle op of deze bezoeker nog een keer terug komt naar  je website.

Maar als je email marketing toepast, kun je er zelf voor zorgen dat deze bezoekers weer naar je website komen.

Je stuurt ze dan simpelweg een mail met daarin een link naar je website. Veel affiliates doen dit gemiddeld één keer per week.

Mijn email marketing ervaring

Toen ik net begon met affiliate marketing was ik nog helemaal niet bezig met email marketing. Ondanks dat er in de cursus wel verteld werd dat dit belangrijk was, deed ik hier niets mee.

Zo kreeg ik steeds meer bezoekers naar mijn website maar kwamen veel van deze bezoekers niet meer in dezelfde maand terug.

Ook werd er door veel van deze bezoekers niets gekocht op mijn website. Toen besloot ik om het toch maar eens te proberen met email marketing.

Omdat ik heb geleerd dat geautomatiseerde email campagnes heel makkelijk zijn heb ik besloten om een account aan te maken bij enormail. Dit is een email marketing provider waarmee je email adressen kunt opslaan en ze met geautomatiseerde berichten kunt benaderen.

Vervolgens heb ik een e-book geschreven om gratis weg te geven aan mijn bezoekers die ze konden downloaden in ruil voor het invullen van het email adres.

Daarna heb ik verschillende e-mails geschreven waarin ik tips gaf over het onderwerp van de website en verwerkte ik hierin een aantal keer het affiliate product dat ik wilde promoten.

In totaal had ik voor iedere bezoeker 10 e-mails opgesteld die ze per week zouden ontvangen. In elk van die 10 e-mails hadden ze de mogelijkheid om het affiliate product als nog aan te schaffen.

Waar ik voorheen nog maar weinig commissies had verdiend zonder email marketing, verdiende ik nu aan bijna alle bezoekers die zich ingeschreven hadden een commissie. Soms al na de 2e week en soms na 4 weken. Dat is de kracht van email marketing.

Email marketing tips

Als je gaat beginnen met email marketing is het belangrijk dat je daarvoor een strategie bedenkt. De e-mails moeten vooral niet te verkoperig overkomen en het moet daarnaast ook veel waarde leveren.

Met de onderstaande email marketing tips heb je meer kans op succes met email marketing.

Het onderwerp moet goed zijn

Om ervoor te zorgen dat je mails gelezen worden is het belangrijk dat de onderwerpen van de e-mails kort en vooral krachtig zijn. Dit moet ze tenslotte uitnodigen om de mail te openen. Het is dus belangrijk dat je hier goed over nadenkt.

Maak geen gebruik van bijlagen

Als je een bijlage toevoegt aan je e-mails kan het zijn dat je email sneller in de spambox beland van de ontvanger. Als je bijvoorbeeld een gratis e-book wilt weggeven kun je dat beter laten downloaden via je website. Ook kun je email marketing software gebruiken waarbij een download knop via het internet mogelijk is.

Gebruik een vaste huisstijl

Om je bezoekers aan je te binden is een vaste huisstijl die zowel voor je website als je e-mails gelijk is heel belangrijk. Dit heeft alles te maken met vertrouwen. Hoe meer alles goed in elkaar valt hoe eerder je het vertrouwen krijgt van je ontvangers en hoe meer kans  je hebt op een verkoop.

Draai er niet omheen

E-mails kunnen best kort en bondig zijn. Het is belangrijk dat je in zo weinig mogelijk woorden de boodschap duidelijk maakt. Als je hele lange e-mails schrijft heb je de kans dat ze niet je hele email lezen en hij in de prullenbak beland zonder dat ze naar je website zijn terug gegaan.

Maak het persoonlijk

Zorg er in de e-mails altijd voor dat je de ontvanger persoonlijk aanspreekt. Een van de beste methodes die ik heb geleerd is om een email te typen die je ook zou sturen aan je vrienden of familie. Hoe persoonlijker het is hoe beter je verbonden raakt met de lezer.

Onderzoek de beste tijd voor je mails

Bij email marketing is de tijd waarop je de mail verstuurd heel belangrijk. Als je net begint met email marketing is het belangrijk dat je onderzoekt wat de beste tijd is om je email te sturen.

Dit kun je meten door te kijken op welk tijdstip de meeste mensen je mails openen. Als je gebruik maakt van een email marketing provider kun je dit daar gewoon zien. Zo kun je er dan voor zorgen dat je op de tijdstip waarop de meeste mails geopend worden, de rest van je mails ook automatisch worden ingepland.

Gebruik altijd een reeks van meerdere e-mails

Om ervoor te zorgen dat je meer vertrouwen krijgt van je ontvangers is het een goed idee om meerdere mails te sturen over een langere periode. Zo bouw je aan vertrouwen is heb je meer kans dat je ook iets gaat verkopen.

In het begin is email marketing niet zo effectief. Maar als je steeds meer email adressen verzameld kan dit voor heel veel extra commissies zorgen bij affiliate marketing. Begin daarom zo snel mogelijk met het opbouwen van een email lijst. Heb jij nog meer email marketing tips? Deel ze dan in de reacties.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Zelf verdien ik een groot deel van mijn inkomsten via affiliate Marketing en werken we met ons team Keihard om ook andere affiliates en website-eigenaren te helpen met het behalen van meer online resultaat.
Als je net begint met affiliate marketing kan alle informatie nog behoorlijk lastig zijn te implementeren. Hier helpen we je dan ook graag bij. Dit doen we door handige tips en informatie te delen over alles wat te maken heeft met geld verdienen op het internet.
De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om de 5K Affiliate Marketing Blauwdruk GRATIS te downloaden.
Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing.
Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen