arrow_drop_up arrow_drop_down
Een tekst schrijven voor je website is dat echt belangrijk?
12 april 2019 

Een tekst schrijven voor je website is dat echt belangrijk?

Ben je een eigen website begonnen en ben je van plan om daar veel geld mee te gaan verdienen? Dan is het belangrijk om daar regelmatig nieuwe teksten voor te schrijven. Hoe meer teksten je namelijk voor je website schrijft, hoe meer bezoekers er op lange termijn naar je website komen.

Het maakt daarbij niet uit of je een affiliate website maakt, of een website voor je bedrijf gemaakt hebt. Zonder nieuwe content komen er geen bezoekers naar je site. In dit blogbericht vertel ik je meer over het schrijven van teksten en waarom je het zou moeten doen.

Teksten schrijven voor je website

Als je een eigen website hebt, is content een van de belangrijkste dingen voor een goedlopende en vooral succesvolle site. Je kunt namelijk alleen maar gevonden worden in de zoekmachines als je ook daadwerkelijk een reden hebt om in de zoekresultaten te verschijnen.

Dagelijks zoeken miljoenen mensen naar oplossingen voor hun problemen en dat is waar ze de teksten op jouw website kunnen vinden. De kans is groot dat als je op deze website gekomen bent, je op zoek bent naar meer informatie over het schrijven van teksten.

Als ik dit blogbericht niet voor je had geschreven, was je waarschijnlijk naar een andere website gegaan.

Daarom is het zo belangrijk om steeds nieuwe teksten op je website te publiceren. Zodat op steeds meer zoekopdrachten via Google gevonden kunt worden.

Wekelijks schrijven

Als je een nieuwe website hebt, staan er waarschijnlijk nog niet zo veel blogs en pagina's op je website. Sterker nog het zou kunnen dat jij nog bijna helemaal geen content op je website hebt.

Toch wil je graag meer bezoekers naar je website en heb je ergens gelezen dat je content oftewel teksten moet toevoegen aan je website.

Om direct goed van start te gaan met je nieuwe website is het een goed idee om minimaal wekelijks de tijd te nemen om een nieuwe blog of pagina voor je website te schrijven.

Hoe schrijf je website teksten

Op deze manier bouw je elke week aan je site en wordt je site daardoor elke dag een stukje groter. Hoe meer nieuwe content je toevoegt, hoe groter de kans is dat bezoekers je website zullen vinden.

Dat is natuurlijk gunstig en al helemaal als je met je website iets probeert te verkopen. Eigenlijk moet je je website zien als een online verkoper die 24 uur per dag voor jou aan het werk is. Wel moet je daar natuurlijk vooraf energie insteken om het voor je te laten werken.

Probeer daarom wekelijks nieuwe teksten te publiceren over onderwerpen die te maken hebben met het je business.

Zelf schrijven of uitbesteden

Natuurlijk zit lang niet iedereen erop te wachten om achter de laptop te gaan zitten en vervolgens een tekst te typen. Sommige mensen zijn geboren schrijvers en voor andere mensen is het een week taak om een goede tekst neer te zetten.

Als je er totaal geen problemen mee hebt om een goede tekst te schrijven, is het voor jou waarschijnlijk hooguit een uurtje werk om een tekst te schrijven per week. Het zou dan verstandig zijn om die blogsessie wat vaker in de week in te plannen.

Seo teksten laten doenVoor een beginnende site is content super belangrijk en kun je er maar niet genoeg van publiceren. Als het dus voor jou makkelijk is om tot een tekst te komen, zou je ervoor kunnen kiezen om elke dag een uurtje in te plannen voor een nieuwe blog.

Komen er eenmaal veel bezoekers naar je website, is het lang niet zo noodzakelijk om veel nieuwe content te schrijven en heb je aan één tekst per week ruim voldoende.

Daarnaast is het ook een goed idee om oude content af en toe eens te updaten. De kans bestaat namelijk dat de informatie die je jaren geleden hebt geschreven niet meer relevant is.

Ook kan het zijn dat jouw schrijfvaardigheid in de loop van tijd aanzienlijk is verbeterd. Dan is het natuurlijk een goed idee om ook de kwaliteit van je oude teksten te verbeteren.

Als je geen geboren tekstschrijver bent en het niet ziet zitten om zelf je teksten te schrijven, bestaat er ook nog de mogelijkheid om de teksten te laten schrijven door een tekstbureau of een online marketing bedrijf.

Je kunt er dan vanuit gaan dat de teksten die je publiceert van hoogwaardige kwaliteit zijn en dat je er bezoekers mee naar je website kunt krijgen.

Lees hier over onze content diensten

De lengte van je blogberichten

Bij het schrijven van een website tekst, is de lengte van een blogbericht niet altijd belangrijk. Allereerst moet je jezelf altijd afvragen welke informatie je wilt vertellen en hoeveel woorden je daarvoor ongeveer nodig bent.

In sommige gevallen kun je een onderwerp makkelijk beschrijven in 500 woorden en voor andere onderwerpen heb je aan 2000 woorden nog niet genoeg.

Het is altijd belangrijk om alleen te schrijven met het doel goede informatie te geven. Het is nooit een goed idee om te schrijven om een bepaald woordaantal te behalen.

Toch zijn er heel wat onderzoeken geweest die aantonen dat langere blogberichten beter scoren in de zoekmachines. Vaak bevatten langere blogberichten ook veel meer waardevolle informatie dan korte blogberichten.

Als je net begint met het schrijven van teksten voor je website, raad ik je aan om ergens tussen de 1000 en 2000 woorden te schrijven. Je hebt dan niet een gigantisch lang blogbericht, maar het blog bevat wel voldoende informatie om een kans te hebben voor een goede positie in de zoekmachines.

De onderwerpen

Als je aan de slag wilt gaan met schrijven, heb je natuurlijk wel onderwerpen nodig om over te schrijven. Om tot onderwerpen te komen kun je verschillende methodes gebruiken. Een van die methodes is zoekwoordonderzoek. Je kunt op het internet of met SEO tools op zoek gaan naar zoekwoorden die jouw ideale bezoekers zoeken op het internet.

Het is daarbij wel belangrijk om te weten dat zoekwoorden steeds minder relevant worden, sinds Google steeds slimmere technologie gebruikt voor de zoekmachine. Het is daarom een nog beter idee om op zoek te gaan naar vragen die mensen stellen aan Google.

Met de komst van smarthome producten zoals de Google Home en Google Assistent, gebruiken steeds meer mensen spraakgestuurd zoeken. Vroeger werd er bijvoorbeeld Auto Kopen Amsterdam ingetypt in Google om auto's te vinden in Amsterdam.

Hier kon je dan met die zoekwoorden een goede tekst over schrijven en de zoekwoorden auto kopen Amsterdam op verschillende plekken in je tekst verwerken.

Maar Google wordt natuurlijk ook steeds slimmer waardoor het veelvuldig noemen van zoekwoorden in je tekst overbodig is geworden.

In plaats daarvan vragen mensen via een Google Home bijvoorbeeld Waar kan ik een goede wasmachine kopen? Doordat de manier van zoeken is veranderd, veranderd eigenlijk ook de hele manier van teksten schrijven.

Zo heb je nu meer kans op een goede score in de zoekmachines als jij het beste antwoord op de vraag zou geven.

Teksten schrijven is veel oefenen

De kans is groot dat je het nu nog niet zit zitten om teksten te schrijven voor je website.

Toch is het best makkelijk als je het met regelmaat doet. Hoe meer teksten je schrijft voor je website hoe makkelijker het wordt. Ook gaat het na een tijdje een stuk sneller.

Het is daarom een kwestie van veel oefenen en herhalen om snel een goede tekst te leren schrijven.

Teksten laten schrijven door Writgo.nl

Zie je het niet zitten om wekelijks je eigen teksten te schrijven, maar weet je wel dat het toevoegen van nieuwe content ontzettend belangrijk is voor je website? Dan kun je Affiliate marketing zonder KVKervoor kiezen om je teksten te laten schrijven door ons.

Wij helpen je graag met het wekelijks publiceren van nieuwe content op je website. Het enige dat we daar voor nodig hebben is een onderwerp om over te schrijven.

Vervolgens gaan we voor je aan de slag en leveren we de tekst correct en tijdig af. Het enige dat jij dan nog hoeft te doen is de tekst na te lezen en online te zetten op je website.

Mocht dat nog te veel werk zijn, dan kunnen we zelfs dat uit handen nemen. Wil je meer weten over het laten schrijven van teksten door Writgo? Neem dan vrijblijvend contact met ons op 

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Zelf verdien ik een groot deel van mijn inkomsten via affiliate Marketing en werken we met ons team Keihard om ook andere affiliates en website-eigenaren te helpen met het behalen van meer online resultaat.
Als je net begint met affiliate marketing kan alle informatie nog behoorlijk lastig zijn te implementeren. Hier helpen we je dan ook graag bij. Dit doen we door handige tips en informatie te delen over alles wat te maken heeft met geld verdienen op het internet.
De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om de 5K Affiliate Marketing Blauwdruk GRATIS te downloaden.
Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing.
Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen